Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Milligan’s School på Solvalla

Milligan’s School vässar formen inför en tänkbar Prix d’Amérique-start. Men Gunnar Nordins lopp får köras utanför toton – fem av de sex hästarna kommer från Stefan Melanders stall.

Solvalla håller i för årstiden mycket högkvalitativa tävlingar kommande tisdag när Nordin-dagen står på agendan. Vassa lopp för unghästarna väntar – men också för den äldre eliten. I Gösta Nordins lopp återfinns nämligen Milligan’s School.

Stefan Melander har menat att hästen, som haft en succéartad säsong hittills, kan bli en häst för Prix d’Amérique. Det beslutet tas dock först efter nästkommande start, som är tänkt att bli i finalen av Gulddivisionen på annandag jul.

”Bara” Melander i Gunnar Nordins lopp

Apropå Stefan Melander. Gunnar Nordins lopp, som med 100 000 kronor till vinnaren, körs för de fyraåriga hästarna, ser fem av de sex hästarna i startlistan från ”Tarzans” stall. Det har förorsakat att ATG nu stänger spel till loppet, som alltså får köras utanför totalisatorn. Timo Nurmos kulltopp Inti Boko är hästen som utmanar Melanders kvintett.

Sören Nordins lopp avgörs för treåringarna och ser bland andra Kriterie-finalisten Usain Töll göra upp med finska toppen Sahara Peyote och Gargamel Sisu. Kvällens högsta förstapris, 200 000 kronor, delas ut i Vinterfavoriten som gästas av några av de bästa ur den tvååriga kullen. Uppfödnings-tvåan Armani Degato tar här upp kampen med hästar som Karl May Boko, Fire Piston, Florist och Axel Ruda.

Här är startlistorna:

Gunnar Nordins lopp, 2140 auto:

1 Eicas – Magnus A Djuse
2 Thrust Control – Ulf Eriksson
3 Evaluate – Örjan Kihlström
4 Inti Boko – Björn Goop
5 Im Your Captain – Per Lennartsson
6 Tito – Ulf Ohlsson


Gösta Nordins lopp, 2140 auto:

1 Explosive de Vie – Kevin Oscarsson
2 Star Advisor Joli – André Eklundh
3 Milligan’s School – Ulf Eriksson
4 Lexus Dream – Ari Moilanen
5 Montdore – Kim Eriksson
6 Highspeed Call – Kenneth Haugstad
7 Snowstorm Hanover – Örjan Kihlström
8 Diamanten – Björn Goop
9 Great King Wine – Stefan Söderkvist
10 Nappa Scar – Per Lennartsson


Sören Nordins lopp, 2140 auto:

1 Usain Töll – Stefan Söderkvist
2 Get Involved – Markus B Svedberg
3 Digital Summit – Örjan Kihlström
4 Arnie Express – Janne Korpi
5 Rally Hans – Rikard N Skoglund
6 Optimum Terminator – Kenneth Haugstad
7 Sahara Peyote – Ari Moilanen
8 Brake Cooling – Per Lennartsson
9 My Sweden – Ulf Ohlsson
10 Tabasco C.D. – Kaj Widell
11 Gargamel Sisu – Björn Goop
12 Harper Seabrook – Kim Eriksson


Vinterfavoriten, 2140 auto:

1 Axel Ruda – Magnus A Djuse
2 Honesty Sisu – Björn Goop
3 Vici Volantes – Rikard N Skoglund
4 Fire Piston – Stefan Söderkvist
5 Global Bookmaker – Mattias Djuse
6 Karl May Boko – Örjan Kihlström
7 Dionysos L.I. – Kim Eriksson
8 Florist – Kevin Oscarsson
9 Armani Degato – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch

Jägersro/Solvalla: Philosopher fick revansch

Inför Uppfödningslöpning fick Philosopher strykas, men då Breeders Crown avgjordes på Jägersro kunde Sören Norbergs talangtravare ta sin revansch.

Sören Norberg har ett löfte för framtiden i Cantab Hall-tvååringen Philosopher, som är den andra avkomman undan Fascination. Tvååringen fick ltyvärr ämna återbud inför uttagningarna till Svensk Uppfödningslöpning på grund av ett virus, men var i onsdagskvällens Breeders Crown på Jägersro redo att visa sina kunskaper igen. Segern värd 175 000 kronor togs i övertygande stil.

Philosopher, körd av Peter Ingves, blixtrade till ledningen och kom att behålla den positionen hela vägen till mål. Ledaren höll jämn fart och avgjorde via ett ryck i sista sväng. Billions jagade duktigt över upploppet men var utan chans att nå längre fram än till andrapriset. Philosopher bärgade segern, hästens tredje i femte starten, på 1.14,5a/1640.

Lövgren jagar Untersteiner

Joakim Lövgren hade en bra kväll på hemmabanan – och vann dubbelt. Urstarke Juan avgjorde lätt när det kom till avgörandet i stayerloppet och Sevilla var en kort stund senare tillbaka i vinnarcirkeln efter en rejäl insats. Sevilla fick en dålig start men jobbade sig in i loppet, attacken sattes in ur sista svängen och valacken hann fram efter en vass avslutning.

Striden om kuskchampionatet på Jägersro är ännu vidöppen. Johan Untersteiner leder med en seger, efter att ha vunnit med Mellby Guard som var ohotad från ledningen, men Joakim Lövgren skuggar strax bakom med två tävlingsdagar kvar för året.

Trippel för Båth och Adielsson

På Solvalla var det Svante Båth och Erik Adielsson som dominerade – tillsammans ordnade de en trippel för kvällen. Efter att ha inlett med Barbro Kronos och Snask var det Captain My Captain som fullbordade hat-tricket inom streckspelet. Fyraåringen tog sin sjunde årsseger efter att ha tagit hand om kommandot direkt och försvarat sig säkert mot Guilty Pleasure över upploppet.

Två skrällar skulle avsluta Solvalla-kvällen. Rommes William Eriksson visade upp Carlos Messi som stod för en mycket rejäl prestation; gick först utvändigt ledaren loppet igenom, övertog med 500 meter kvar och vann utan problem. Senare var det Mats E Djuse som lotsade in Krister Jakobsson-tränade Jeppas Qurt som efter en lång segertorka nu kan ståta med två raka.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Green Manalishi till Sverige
Nästa nyhet
Green Manalishi till Sverige

Green Manalishi till Sverige

Power, Brother Bill och Aetos Kronos kommer få konkurrens om tronen bland de fyraåriga hästarna nästa säsong. Green Manalishi är på väg till Sverige efter att ha travat in över tio miljoner i USA.

Marcus Melanders tunga treåringstrio har dominerat i Nordamerika under året. Greenshoe, som kanske är den som skapat störst rubriker, har slutat att tävla och startar nästa säsong i stället upp som högt eftertraktad avelshingst. Men för Green Manalishi och Gimpanzee kan det bli Sverige-besök – för den förstnämnda definitivt.

Green Manalishi är svenskfödd och ägs av Stall Courant. Han har i Nordamerika travat in motsvarande tio miljoner kronor och kan på sin meritlista skryta med bland annat seger i Canadian Trotting Classic och var tidigare i år femma i Hambletonian. Nu är målsättningen en fortsättning i Sverige – och med sikte på de största årgångsloppen nästa år. Det berättar tränaren Marcus Melander för Travronden.

Kungapokalen första målet

– Första stora loppet blir Kungapokalen, sedan har han bland annat Sprintermästaren och Derbyt. Jag kommer att träna honom här i New Jersey fram till han åker över, någon gång i april när banorna har blivit bra, säger Marcus Melander till Travronden.

För Gimpanzee, som var obesegrad fram till Hambletonian (där han blev trea) och som i år vunnit både Yonkers Trot och Breeders Crown, kan också en resa till Sverige komma att bli aktuell. Kretsen kring hästen vill vara med i Elitloppet. Under vissa förutsättningar.

– Som jag sagt tidigare så är chansen stor att han startar i Elitloppet, men bara om det blir direktflyg. Annars blir det full satsning mot fyraårssäsongen här i USA, säger Melander till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Delicious mamma till våren
Nästa nyhet
Delicious mamma till våren

Delicious mamma till våren

Till våren kommer ett mycket spännande föl att se dagens ljus. Det är Delicious som just nu går i väntans tider. Pappa är stallkamraten Daley Lovin.

Sommaren 2017 lade Delicious tävlingsdojorna på hyllan för gott och därmed tackade en av våra mest populära travare de senaste åren för sig. Från tävlingsbanan, det vill säga. Till våren börjar det i dag tioåriga stoet en ny karriär – den som mamma.

Daley Lovin den lyckliga pappan

Det var i februari som Stall Zet meddelade att Delicious skulle betäckas med Daley Lovin och att stoet skulle bära sitt föl själv. Att allt verkar ha gått bra för den blivande modern kunde Daniel Redén glädjande meddela på Twitter under tisdagen. Nedkomsten väntas bli i mars månad.

– I och med de problem som hon har haft var det tänkta att göra en embryotransfer, det vill säga att man stoppar in ett befruktat ägg från Delicious i ett annat sto får bära fölet. Men hon har mått så bra så vi gjorde ett försök, säger Johan Arneng som är avelsansvarig för Stall Zet till Trav365.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Villiam står över Prix Ténor de Baune
Nästa nyhet
Villiam står över Prix Ténor de Baune

Villiam står över Prix Ténor de Baune

Hur står det till med Villiam? Klart är att det inte blir någon start i Prix Ténor de Baune. Men Timo Nurmos har inte övergivit tanken på en eventuell start i Prix d’Amérique.

Villiam har besökt Vincennes en gång förut, då blev det seger i Grand Prix de l’UET efter en mäkta imponerande insats. Men efter det har Timo Nurmos tidigare Kriterie-vinnare hållit en minst sagt låg profil. Trots det är det fortfarande möjligt att femåringen kan bli en av hästarna i Prix d’Amérique om lite mer än sex veckor.

Det är i en intervju med Kanal 75 som tränaren berättar om dagsläget för hästen som i år bara gjort tre starter. Villiam blev sjuk i samband med EM för femåringar på Vermo, hästen senaste start. Efter det har det tagit tid att få honom frisk – och nu kan det konstateras att det inte kommer att bli någon start i femåringsloppet Prix Ténor de Baune som bland andra Who’s Who siktar mot, den 22 december.

PdA – om Villiam hittar formen

Men att Villiam trots allt kan stå på startlinjen i Prix d’Amérique är alltså fortfarande möjligt, menar Nurmos.

– Ja, om hästen kommer i form. Men han måste ha ett lopp innan om han ska vara med där. Det är inte omöjligt att det blir i Prix de Belgique, men det finns andra lopp också. Vi får se, men hästen måste komma till formen först, säger Timo Nurmos till Kanal 75.

Villiam har in sin karriär hittills vunnit 7 av 15 starter och tjänat 6,2 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dijon vill försvara sin titel i Elitloppet

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson