Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Milligan’s School i PdA? 50/50

Kan det bli en start i Prix d’Amérique för Milligan’s School? Den frågan lär få ett avgörande efter finalen i Gulddivisionen på Solvalla under annandag jul.

Milligan’s School har gått fram som en ångvält i höst och vunnit fyra av sina fem senaste starter, tre av dem i Gulddivisionen. Efter hästens seger över stayerdistans i Gävle Stora Pris blev frågan om en presumtiv start i Prix d’Amérique aktuell. Det låter just nu som att det skulle vara ”fifty-fifty”.

Först final i Gulddivisionen

Det är i en intervju med franska Paris-Turf som tränaren Stefan Melander berättar om de närmaste planerna för Milligan’s School. Efter en möjlig start på Solvalla den 17 december matchas hästen mot Gulddivisionens final på samma bana under annandag jul. Efter det tas beslut om det blir en ny resa till Paris; Milligan’s School har gjort en start tidigare på Vincennes, då han slutade sexa i finalen av UET Trotting Masters i höstas.

– Han kommer att vara med på Solvalla den 26 december, det är säkert, sedan får vi bestämma oss. När han tävlade på Vincennes i Trotting Masters var inte förhållanden de bästa och hästen var heller inte samma form som nu. Det är möjligt att vi provar, det känns som 50/50 nu. Jag har alltid trott att hästen skulle göra bra ifrån sig på Vincennes, säger ”Tarzan” till Paris-Turf.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Tim Tetrick mot Jorma Kontio – i Finland

Den amerikanske stjärnkusken Tim Tetrick är den vinstrikaste i världen i år, men i helgen väntar en något annorlunda uppgift. Han tävlar mot bland andra Jorma Kontio – i finska Rovaniemi.

Det är det nystartade eventet Arctic Horse Race som lockat sulkygiganten från USA till norra Finland den här veckan. Tim Tetrick, som vunnit 11 425 lopp hittills i sin karriär deltar i tillställningen som pågår under hela veckan och som på lördag når sin kulmen då det ska tävlas på Mäntyvaara-banan i Rovaniemi.

Kuskarna gör upp i tre lopp

Tolv inbjudna kuskar ska då tävla i tre lopp, varav ett avgörs för kallbloden. En rad evenemang står på programmet dagarna före för de inviterade kuskarna, vilket bland annat innefattar slädtur med renar, snöskotersafari – och ett besök hos Jultomten (som ju officiellt bor i Rovaniemi).

Förutom Tim Tetrick deltar Jorma Kontio som en av nio finska kuskarna. Sveriges representant är Skellefteås Jens Eriksson medan Hans Christian Holm tävlar för Norge.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar
Nästa nyhet
Världsmästaren slutar

Världsmästaren slutar

Med över elva miljoner kronor intjänat och segern i VM-loppet som karriärens självklara höjdpunkt är det färdigtävlat för Cruzado dela Noche. Nu blir det jobb som avelshingst i Sverige.

Totalt bestod tävlingskarriären av 16 segrar på 68 starter och strax över 11,6 miljoner kronor intjänat. Men nu slutar förra årets världsmästare Cruzado dela Noche att tävla. För sjuåringen väntar nästa säsong en framtid som avelshingst; han kommer stallas upp på Vomb och priserna är satta till 3000 plus 25 000 kronor. Det skriver ägarna Stall Courant på Twitter.

Blev världsmästare

Cruzado dela Noche tävlade som två- och treåring i USA hos Nancy Johansson och var då bland annat trea i Peter Haughton Memorial och med i försöken till Hambletonian. Inför fyraåringssäongen kom Cruzado dela Noche till Sverige och Stefan Melander i vars regi hästen var trea i Sprintermästaren, vann Grosser Preis von Deutschland och Copenhagen Cup samt deltog i Elitloppet.

Under förra året återkom Cruzado dela Noche till födelselandet och vann för Marcus Melander alltså VM-loppet värt en halv miljon dollar. I år märks bland annat segern i Cutler Memorial bland framgångarna.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Halmstad: Formen på topp för Eklundh
Nästa nyhet
Halmstad: Formen på topp för Eklundh

Halmstad: Formen på topp för Eklundh

André Eklundh har visat härlig sulkyform den senaste tiden. Måndagens tävlingar i Halmstad blev inget undantag – kusken lämnade banan med två segrar.

André Eklundh går mot ett fint år såväl som tränare som kusk och när Halmstadtravet tävlade under måndagskvällen – blev det en dubbelseger. Åbytränaren inledde med egentränade Gal Gadot Racing (e. Up And Quick) som stod för en överraskning i ett treåringslopp för ston. Efter en inledning i rygg på ledaren övertog ekipaget spets efter ett halvvarv och var sedan ohotad från den positionen.

Eklundhs nästa vinnare hämtades från Christoffer Erikssons stall, som också fått fin snurr på sina hästar. Fyraårige valacken Barista Oak noterades för sjätte årssegern efter att ha tagit över ledningen i första sväng, stuckit undan över sista bortre och i riktigt fin stil säkert försvarat sig före Global Writer över upploppet. Segertiden stannade vid 1.15a blankt på 2140 efter 12,5-tempo sista 500.

Patos Rose spräckte segernollan

En skrällvinst levererade Patos Rose, styrd av Henriette Larsen. Det femåriga stoet från Ricardo Bianchis träning slog här till med karriärens första seger – och det var en rejäl insats. Patos Rose gick till ledningen direkt, samtidigt som favoriten Gameboy Pellini felade, men blev samtidigt väl pigg på kuppen och drog undan med flera längder. Det, och den långa distansen till trots, höll Pato-dottern kommandot hela vägen.

Peter Untersteiner skulle förstås också ha en seger på hemmabanan. Very Many Legs gjorde andra starten efter ett litet uppehåll och var nu segermogen. Från tillägg tog stoet sig raskt fram för att överta täten efter 500 meter – och sedan var loppet i praktiken avklarat.

Copaca Banana tillbaka på topp

Tillbaka som vinnare efter att ha fått ett lopp i kroppen var även Maria Rosenbergs duktiga Copaca Banana som rattades till segern av Kim Eriksson. Valacken fann tredje par utvändigt, tassade med framåt på sista bortre och vreds till attack ur sista sväng. Copaca Banana avgjorde säkert i striden före länge ledande Poem in Motion.

Stenhårt i mål blev det när Åbyamatören Håkan E Johansson satte dit Rocky Bear till hästens andra raka seger. Ledande favoriten Bankrobber såg ut att hålla hela vägen, men i de sista stegen fajtade Rocky Bear ner sin motståndare till segern.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Grattis, "Ludde"!
Nästa nyhet
Grattis, ”Ludde”!

Grattis, ”Ludde”!

En av svensk travsports allra mest färgstarka personligheter jubilerar. Grattis, Lutfi Kolgjini – som fyller 60 år i dag!

Den 9 december fyller Lutfi Kolgjini 60 år. Men efter fyra decennier i travsportens tjänst lämnar han till nästa år över helt till sönerna Adrian och Dante Kolgjini. Det var tidigare i höstas som ”Ludde” meddelade att han avvecklar sin uppfödarrörelse och inte förnyar sin licens vid årsskiftet.

– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år och har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt. Därför har jag bestämt mig för att lägga ned uppfödningen och inte förnya min licens nästa år. Jag ska i stället lägga allt fokus på att hjälpa Adrian och Dante med träningsrörelsen, sa Lutfi till Sulkysport i september.

Jubilaren har vunnit det mesta som går att vinna. I fjol blev han den åttonde svenske tränaren att ha nått 3000 segrar och som kusk fattas ett fåtal till 2000. Bland de största segrarna kan räknas in hela sju stycken i Uppfödningslöpning, en i Kriteriet och två i Derbyt – plus två italienska Derby-segrar. Två gånger har Lutfi Kolgjini blivit utsedd till årets tränare och som uppfödare har han tillhört de mest inflytelserika under många år – inte minst genom giganten Viking Kronos.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Django Riff har tävlat färdigt

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson