Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Milligan’s School höll undan

Milligan’s School redde ut det igen – även om det hårdnade till sista biten i Gösta Nordins lopp. Nu blir det finalerna på annandag jul och sedan – kanske – Prix d’Amérique?

Milligan’s School har haft en toppensäsong även i år och travat in närmare tre miljoner kronor. Men den är långtifrån över ännu. När Nordin-dagen avverkades på Solvalla under tisdagskvällen slipade Stefan Melanders jänkare på formen ytterligare – och noterades för tredje raka segern när han tog hem 100 000 kronor i Gösta Nordins lopp.

Milligan’s School, som brukligt körd av Ulf Eriksson, tog tidigt sats i andraspår för att efter 900 meter körda överta ledningen från Lexus Dream. Det var också denne som skulle bjuda storfavoriten strid till slut. Ari Moilanen bakom Lexus Dream fick fritt ur sista svängen och det finska ekipaget blev ledaren närgången sista biten. Milligan’s School höll dock motståndaren ifrån sig till knapp men säker seger. Båda gick över mål på 1.12,7a/2140 meter efter sista 500 strax över 1.10.

Närmast väntar Gulddivisionens final som körs på Solvalla nästa torsdag, det vill säga annandag jul. Därefter tas beslut om det blir en satsning mot Frankrike och en eventuell start i Prix d’Amérique.


Digital Summit från ledningen

Stefan Melander blev det även i Sören Nordins lopp för treåringarna. Örjan Kihlström körde Digital Summit (e. Super Photo Kosmos) och hittade andra par utvändigt men valde att byta den positionen för att kliva fram och ta över täten när varvet återstod. Tabasco C.D. kom med en riktigt rapp spurt ute i spåren, men Digital Summit kunde kontrollerat gå undan till vinst på 1.13,4a/2140.


Florist fällde motståndet igen

Vinterfavoriten, med 200 000 kronor till vinnaren, bjöd ett fint startfält för tvååringarna. Och precis som i Silverstoet på Axevalla var det team Oscarssons fina sto Florist (e. Wellino Boko) som stod för en överraskning. Florist tog rygg på Uppfödnings-tvåan Armani Degato med 600 kvar, sändes till egen attack ur sista sväng och avgjorde efter en tung avslutning till seger på 1.16,5a/2140. Här var Fire Piston stark tvåa från dödens, före Armani Degato.


Inga problem för Inti Boko

Gunnar Nordins lopp, för fyraåringarna, kördes utanför toton då Stefan Melander hade fem av fältets sex hästar i träning. Det var dock loppets enda icke ”Tarzan”-häst som avgick med segern. Björn Goop satt upp bakom Timo Nurmos kullstjärna Inti Boko och fjolårets Kriterie-vinnare anförde loppet från start till mål för att vinna på 1.13,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Åke Svanstedt i Bollnäs

Åke Svanstedt i Bollnäs

Åke Svanstedt gör en av sina numera sällsynta visiter på svenska travbanor. Den här söndagen är det Bollnästravet som får det celebra besöket.

Den nordamerikanska travsporten har lågsäsong och som tidigare år beger sig Åke Svanstedt hem till Sverige igen under julhelgen. Och då får vi förstås också se honom i sulkyn. Den här söndagen är det Bollnästravet som gästas av ”Svanen” där han har sex uppsittningar. Det blir första gången sedan han körde Looking Superb i Elitloppets final, som Åke Svanstedt tävlar i Sverige.

Här är Åke Svanstedts styrningar:

Lopp 1: Gott Klirr (Jan-Olov Persson)
Lopp 3: Monahan Palema (Christer Öhman)
Lopp 4: Timetorock’nroll (Karin Nilsson)
Lopp 5: Guidetti (Anna Näsman Lindberg)
Lopp 8: Demex (Jan-Olov Persson)
Lopp 9: Dugur (Zandra Vidén)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Särkiniva höll undan i Skellefteå
Nästa nyhet
Championat-kollen: Särkiniva höll undan i Skellefteå

Championat-kollen: Särkiniva höll undan i Skellefteå

Kampen om kuskchampionatet på Skelleftetravet var stenhård. Fem kuskar hade chansen – inför årets sista lopp. Men det var Jorma Särkiniva som grejade det.

En jämnare strid om championatet än den som utspelade sig i Skellefteå går nog inte att hitta. Allt avgjordes i årets sista lopp när banan höll säsongsavslutning med lunchtrav på måndagen. Det var Bodentränaren Jorma Särkiniva, som själv inte var på plats, som ändå höll undan med minsta marginal.

Kvartett jagade in i det sista

Särkiniva hade nämligen sju segrar i Skellefteå inför sista tävlingsdagen. Men bakom skuggade kvartetten Magnus A Djuse, Ove A Lindqvist och John Östman, alla hade sex segrar och fler andraplatser, samtliga deltog i det sista loppet – men ingen lyckades gå segrande ur striden.

Jorma Särkiniva tog därmed karriärens första kuskchampionat.

Alla banchampions 2019:

Arvika: Niclas Benzon
Boden: Ove A Lindqvist
Dannero: Ulf Ohlsson
Eskilstuna: Jorma Kontio
Hagmyren: Ulf Ohlsson
Hoting: Rikard N Skoglund
Kalmar: Kim Eriksson
Karlshamn: Christoffer Eriksson
Lindesberg: Kim Eriksson
Lycksele: Ove A Lindqvist
Oviken: Per Linderoth
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Jorma Särkiniva
Solänget: Mats E Djuse
Tingsryd: Peter Untersteiner
Vaggeryd: Peter Untersteiner
Visby: Claes Sjöström
Åmål: Magnus Jakobsson
Årjäng: Magnus Jakobsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Färjestad: Jokke Ålj fixade femte raka
Nästa nyhet
Färjestad: Jokke Ålj fixade femte raka

Färjestad: Jokke Ålj fixade femte raka

Årjängstränaren Per Ludvig Nilsen har ett riktigt löfte i femåriga kallblodet Jokke Ålj. På Färjestad under måndagen noterade han sin femte raka seger på banan – utan att vara som bäst för dagen.

Femåriga valacken Jokke Ålj har inte hunnit göra så många lopp ännu, men att hästen besitter stor kapacitet för sin klass råder det inga tvivel om. När B.W. Modde-sonen gjorde karriärens tionde start kom den sjätte segern – de fem senaste i obruten följd och alla tagna på Färjestad. Återigen tuggade Jokke Ålj ned motståndet utan problem.

Storfavoriten stod med fyrtio meters tillägg över kort distans, men arbetade sig metodiskt framåt i andraspår för att nå utvändigt ledaren med halvvarvet kvar – och sekunden senare avgjorde man. Segern togs utan bekymmer på nya rekordet 1.27,1/1680.

– Det kändes skönt att han grejade det, men han gjorde det på en lite sämre dag och en dålig bana. Så nu får han en lite paus och ska få slappa lite, så är vi tillbaka i slutet av januari igen, sa Per Ludvig i ATG Live.

Dubbel för Björn Goop

Björn Goop går mot det sjuttonde raka kuskchampionatet på hemmabanan och stallet tog två segrar under måndagskvällen. Tränaren själv satt i sulkyn bakom Wir Ideal som övertygade rejält efter en ruskig avslutning. Mitt i sista sväng satt Wir Ideal fortsatt sist i fältet, men via attack 200 meter kvar via femtespår avgjorde valacken lätt till slut.

Rikard N Skoglund hade dessförinnan ordnade stall Goops första seger. I stoloppet fann Easy Creation femte utvändigt, men kunde följa i rygg på sista bortre och säkert avväpna motståndet sista biten.

Rejäl norsk vinnare

Cry Wolf, tränad och körd av Vemund Drolsum, visade sig vara en stark norsk gäst. Fyraårigen synade dödens men såg slagen ut i sista sväng. Cry Wolf hittade dock krafterna igen och kunde på rejält sätt ta ned ledande favoriten Hands Down till slut.

I ett kombinerat lärlings- och amatörlopp anförde Linda Sedström från start till mål med Thunder Rick. Avståndet krympte drastiskt sista biten då i dödens travande The Noble One gick i närkamp, men linjen räddade ledaren.

Conrad Wilhelm med sin tränare Kristian Lindberg tog hem snabbloppet. Vinnaren lämnade tredje par utvändigt med 600 kvar och tog efter en duktig långspurt ned den i dödens tappert stridande Urgent Call.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahia ska utmana Face Time Bourbon
Nästa nyhet
Campo Bahia ska utmana Face Time Bourbon

Campo Bahia ska utmana Face Time Bourbon

Campo Bahia och Activated finns bland hästarna som vill utmana den stora favoriten Face Time Bourbon när den prestigefyllda fyraåringsbataljen Critérium Contintental körs på Vincennes.

Förutom ett förstapris på i trakterna av en miljon kronor, finns också en biljett till Prix d’Amérique i potten när fyraåringsloppet Critérium Continental avgörs på Vincennes den här söndagen. 32 hästar kvarstod som intressenter när anmälningarna till loppet gick ut på måndag förmiddag.

Loppets huvudperson, i alla fall på förhand, är Sébastien Guaratos Face Time Bourbon som inte bara kommer att bli storfavorit på söndag utan också är spelbolagens favorit i Prix d’Amérique, som ska bli hästens nästa start. Med Björn Goop som förstekusk har Face Time Bourbon hittills vunnit 17 av sina 20 lopp efter en enkel seger senast i Prix Octave Douesnel.

Campo Bahia en utmanare

Bland de som ser ut att utmana på söndag finns flera mycket intressanta, svensk-tränade inslag. Inte minst Campo Bahia, som också figurerar som en tänkbar kandidat till Prix d’Amérique. Anmäld till Critérium Continental är också Fredrik Wallins monster-sto Activated, Jerry Riordans italienare Zarenne Fas som bjudit på topprestationer i höst samt stallkamraten Betting Gangster.

Who’s Who i ett nytt försök

På söndag ska också Prix Ténor de Baune köras. Ett race för femåringarna som även det ger en plats i Prix d’Amérique till vinnaren. 28 hästar finns i anmälningslistan på måndagen. Svenske PdA-hoppet Who’s Who lär stöta på bland andra Vitruvio och Vivid Wise As.

Startlistorna blir definitiva på torsdag.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Winterfell kontrade i Inter Dominion

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson