Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Milligan’s School – helt överlägsen i Rättvik

Milligan’s School gav ett maffigt intryck när han helt lämnade motståndet därhän i Midsommarloppet i Rättvik.

Senast blev det seger i Jämtlands Stora Pris och Milligan’s School kommer nog att vara med i striden i fler av sommarens stora lopp, av lördagens insats att döma. Den sexårige jänkaren såg mäktig ut när han utskåpade motståndet i Rättvik genom seger i Midsommarloppet på fina 1.11,1a/2140 meter.

– Alltså, han är riktigt bra. Han är grym. Hästen tågade bara på. Han ska ut på Årjäng nästa gång. Sedan ska väl Bold Eagle vara med i Åby Stora Pris, i så fall ska vi ge honom en match där, han är ruskigt stark, sa tränaren Stefan ”Tarzan” Melander i ATG Live.

”Han är ruskigt stark”
Stefan Melander i ATG Live

Ulf Eriksson satt i vagnen bakom Milligan’s School som tog det lugnt från start medan övriga lekte rommen av sig. Men snart kördes den stora favoriten framåt och övertog taktpinnen efter drygt 700 meter avverkade. Därefter var det en ren enmansshow.

Över sista bortre långsidan började Milligan’s School lämna motståndet med flera längder och det försprånget drygades bara ut ju närmare mål man kom. Den här segern var värd 100 000 kronor, men mer pengar står på spel i nästa tänkta uppgift, Årjängs Stora Sprinterlopp om två veckor.


Efter förlusten i Drottning Silvias Pokal visade Conrads Rödluva sitt rätta ansikte igen i Breeders Crown-försöket för fyraåriga ston. Örjan Kihlström hittade så småningom andra utvändigt med den blytunga favoriten som fick anfallsorder 700 kvar.

Kort senare satt Conrads Rödluvan i ledningen. Efter ett häftigt speedryck övertog hon täten från Global Vintage in mot sista sväng och kunde sedan väldigt enkelt glida undan till seger på 1.12,7a/2140 meter. Siktet är inställt mot Stochampionatet.

– Hon såg otroligt fin ut. Det var den gamla ”Luvan” som visade upp sig. Hon var väldigt vass på sista långsidan, sa tränaren Daniel Redén i ATG Live.


Tamla Celeber-sonen Forfantone Am är en häst med skyhög kapacitet och lite av den fick han visa när han för Örjan Kihlström plockade hem segern i Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker.

Kusken kunde ge sin häst en delikat resa i andra utvändigt medan årsdebuterande Lewis Ale körde tufft (07,6 första 500) för att komma till ledningen. Spetshästen höll förvisso mycket bra, men blev en enkel match för Fortfantone Am som enkelt kunde avväpna över upploppet till seger på 1.12,6a/2140.

– Loppet var ju helt perfekt och han såg ju ut att vinna helt oansträngt. Det är en jättefin häst det här, vi får se hur långt det bär, sa tränaren Roger Walmann.


Mattias Djuse har flera fina unghästar i stallet och Global Anytime visade att hon nog vill vara med och nosa i kulltoppen också. Trots tråkiga tolftespåret kunde hon ta hem Breeders för treåriga ston.

Global Anytime kom fint igenom för att landa i tredje utvändigt. Efter rygg på sista bortre blev det fullt ös via fjärdespår ur sista sväng och den i dödens tappert kämpande Qeen Roc var maktlös att stå emot i spurten. Cantab Hall-dottern tog andra segern i femte starten på 1.15,2a/2140.

– Hon är riktigt fin, hästen. Det fick väldigt fort till slut också, så det var starkt av henne att hinna fram. Det bådar gott för framtiden, sa Mattias Djuse.


Reijo Liljendahl verkar ha något extra i Italien-födde auktionsdyringen Admiral As. Ready Cash-sonen är fortsatt obesegrad efter fyra starter, det sedan han för Ulf Ohlsson enkelt hemfört Breeders Crown för de treåriga hingstarna och valackerna.

Admiral As fick ett mycket angenämt lopp i andra utvändigt, avvaktade till 700 meter kvar före man klev in i bilden och avgjorde väldigt säkert mot ledande Fire of Noa över upploppet. 1.14,1a/2140 var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Odd Herakles gick inte att fånga i Nordic King

Odd Herakles gick inte att fånga i Nordic King

Taangen Haap gjorde ett starkt lopp ute i spåren, men mot ledande Odd Herakles gick inget att göra. Det blev norsk triumf i Nordic King.

50 000 euro väntade på vinnaren i lördagens Nordic King, det finländska storloppet för kallbloden som kördes på Power Park i Härmä. Guldet bärgades av den norska stjärnan Odd Herkales, körd av Tom Erik Solberg som i sulkyn fick ersätta Adrian Solberg Akselsen som tidigare i veckan var inblandad i en olycka.

Snabbe Odd Herakles öppnade fort och kom till ledningen ur den första kurvan och skulle alltså stanna där hela vägen till mål. Hemmastjärnan Polara fick göra jobbet i dödens och var vid utgången av sista sväng ett slaget byte. Samtidigt stack Odd Herakles undan för att ohotad ta segern på 1.20,7a över den engelska milen.

Det stora svenska hoppet sattes till Tangen Haap, som här gjorde första starten sedan segern i Elitkampen. För Björn Karlssons stjärna blev det ett tufft lopp; Tangen Haap blev kvar ute i tredjespår fast i ryggar hela loppet igenom. Hästen sändes till attack via fjärdespår med 400 meter kvar och gick en bra avslutning för att bli trea. Det sedan man fått släppa förbi sig en kvickt avslutande Smedheim Solan den sista biten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Östersundstravet får ställa in efter branden
Nästa nyhet
Östersundstravet får ställa in efter branden

Östersundstravet får ställa in efter branden

Östersundstravet härjades av brand natten till fredag. Stora delar av totohallen har förstörts. Banan ställer nu in de planerade tävlingarna den 28 juni.

Natten till midsommarafton utbröt en brand i Östersundstravets huvudbyggnad. Under eftermiddagen hade man fått kontroll över branden, men också konstatera stora skador. Man lyckades att rädda viktiga saker och dokument från det angränsande sekretariatet, men själva totohallen ser ut att ha gått förlorad.

– Det är både rök-, brand-, och vattenskador. Så just nu ser det inte så bra ut vad gäller totohallen. Jag är inte så hoppfull angående möjligheten att rädda byggnaden, säger Jämtlands Travsällskaps ordförande Håkan Karlsson till Travronden.

Med anledning av skadorna som uppstått vid branden väljer Östersundstravet att ställa in de planerade lunchtävlingarna nästa fredag, den 28 juni. Det skriver banan i ett pressmeddelande. Tävlingarna kommer att flyttas till en annan bana som Svensk Travsport inom kort ska återkomma med information om.

Förhoppningen är att Östersundstravet ska kunna arrangera tävlingar som planerat den 14 juli då uttagningarna till Kallblodsderbyt ska köras.

Inga personer har kommit till skada i samband med branden. Brandorsaken är inte utredd med det föreligger ingen misstanke om brott.

Läs även: Brand på Östersundstravet – totohallen förstörd

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop vann med Bryssel på Vincennes
Nästa nyhet
Goop vann med Bryssel på Vincennes

Goop vann med Bryssel på Vincennes

Björn Goop valde att fira midsommarafton med tävlingar på Vincennes. Det slutade i en fin seger på kolstybben med Bryssel.

Sexårige Bryssel har varit i Frankrike sedan i höstas och det verkar som om Björn Goop-träningen trivs fint på fransk mark. Vid fredagens tävlingar på Vincennes kunde svensken noteras för en ny seger och har därmed två sådana, samt tre andrapris på sina fem senaste starter.

Tränaren själv satt vid spakarna vid viktorian under fredagen. Bryssel stack direkt till ledningen men överlämnade kort senare åt favoritspelade Cocktail Desbois. Det blev ett perfekt lopp för Bryssel, som med 500 meter kvar sändes ut till attack och hade avgjort till seger redan vid ingången av upploppet.

Bryssel travade 2850 meter efter 1.13,5 och belönades för det med ett förstapris på 21 600 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Brand på Östersundstravet - totohallen förstörd
Nästa nyhet
Brand på Östersundstravet – totohallen förstörd

Brand på Östersundstravet – totohallen förstörd

En brand utbröt på Östersundstravets publikplats under natten till midsommarafton. Totohallen ser inte ut att kunna räddas.

Omkring 03.30 på fredagsmorgonen gick larmet att det brann i huvudbyggnaden på Östersundstravets publikplats. Släckningsarbetet pågick fortsatt under förmiddagen.

– Vi har inte läget under kontroll. Vi jobbar med att försöka få det under kontroll och har vidtagit åtgärder för att kunna rädda värde i huset. Vi håller på att avgränsa en byggnad bredvid. Det finns en liten spridningsrisk som vi håller på att förhindra, säger Niclas von Essen, räddningschef i beredskap, till Sveriges Television.

Enligt de första rapporterna tror man inte att den för några år sedan renoverade totohallen kommer att gå att rädda. Byggnaden har tömts på inventarier. Inga personer ska ha funnits på plats eller skadats i samband med branden. Vad som är orsaken är ännu inte klarlagt.

– Det materiella går alltid att ersätta. Delar av totohallen kommer bli totalförstörda men det kommer gå att anordna tävlingar, säger travbanechefen Jan Quicklund till Sveriges Radio P4 Jämtland.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Spickleback Face fick fira på Dannero

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson