Just nu:
15.46 Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar
10.55 Inför: Prix d’Amérique
09.06 Electrical Storm imponerade
13.27 Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”
11.15 Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år
11.06 Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25
16.55 Bold Eagle vill till Elitloppet
15.41 Axevalla 21 januari: Fiore får blomster
11.02 Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare
10.16 Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Milligan’s School hann fram i Jämtlands Stora Pris

Jämtlands Stora Pris blev ett rivigt lopp och när upploppet nalkades var det två Elitloppsdeltagare som gjorde upp om det.

I årets upplaga av Jämtlands Stora Pris pratades det mest om Double Exposure och Milligan’s School på förhand. De flesta badkarskuskarna hade den nog sistnämnda som loppets ledare men när bilen släppte fältet var det istället Daniel Redéns flyfotade donna som flög till spets för Örjan Kihlström.

Carl Johan Jepson fick nöja med sig med vinnarhålet och kunde se hur Mindyourvalue W.F. höll farten uppe utvändigt om ledaren. Mitt i loppet kom Jorma Kontio dundrande i tredjespår med Volnik Du Kras men fick svar av Robert Bergh och tvingades backa tillbaka sist i kön igen.

Varvet travades på 10,9 och på sista bortre långsidan kom en ny attack mot ledarinnan när Pietro Gubelini kastade loss Voltaire Gifont som snabbt kom fram i dödens och satte press direkt. Double Exposure försvarade sig tappert men bakom dessa två uppenbarade sig luckan för Milligan’s School.

Den Stefan Melander-tränade jänkaren närmade sig meter för meter upploppet ner och sista biten orkade inte Double Exposure hålla emot. Milligan’s School vann på 1.11,0/2140 meter och en stor fjäder i hatten för den väl avvägda styrningen av Carl Johan Jepson som körde för första gången.

”Det kändes i värmningen att detta är en klasshäst”

Jag hade tänkt att köra till ledning men hästen blev så het och slappnade aldrig av någon gång i loppet. Med tanke på det var det bättre att loppet utvecklade sig som det gjorde. Den här prestationen är till och med bättre än vad det kanske såg ut från sidan. Han imponerade på mig, sa segerkusken efter loppet.

Andrapriset till en tapper Double Exposure och bronset till Queer Fish och Ulf Ohlsson som slank loss från tredje inner och avslutade bra på avstånd från tätduon. Förstapriset i loppet var 700 000 kronor.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 10:55, 23 januari

Inför: Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:06, 23 januari

Electrical Storm imponerade

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
tisdag 16:55, 21 januari

Bold Eagle vill till Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:16, 21 januari

Kallbloden som slåss om Paris-biljetter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:23, 21 januari

Förvarade förbjudna preparat – döms till böter

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:00, 21 januari

”Lunch-draget” – ny tipssatsning

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 12:44, 20 januari

Propulsion till Paris

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tony Gio skrällde i Prix Chambon P

Tony Gio skrällde i Prix Chambon P

Prix Chambon P (100 000€) såg på förhand upplagt ut för Aubrion Du Gers men Elitloppstvåan fick sträcka vapen kort före mål. Istället blev det storskrällen Tony Gio som stod som segrare.

Aubrion Du Gers fick se sig besegrad i Prix Chambon P under lördagseftermiddagen. Traders tog täten och därbakom var storfavoriten med som trea. Jean Michel Bazire tillbringade stor del av inledningen i halvspår, men tvingades ut i dödens när det började dra ihop sig. Tempot var dessutom högt där framme och halva distansen travades på 1.11,5.

I utgången av slutsvängen hade Memphis Du Rib-sonen kopplat greppet samtidigt som Traders galopperade som slagen. Bazire såg länge ut som en vinnare i loppet men Tony Gio närmade sig tillsammans med Eric Raffin och mellan hästar störtdök Anzi Des Liards efter ett lopp i vinnarhålet.

Bazire jobbade frenetiskt i sulkyn men bästa farten hade Tony Gio och skrällen var ett faktum kort före mål. Den segrande Varenne-sonen gjorde första starten i Sebastien Guaratos regi och på segerchecken stod det 45 000 euro. Tiden i mål skrevs till 1.11,7/2850 meter. Aubrion Du Gers slutade tvåa och Anzi Des Liards trea.

Se prix chAMBON P här

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Trendy Ok har avlidit
Nästa nyhet
Trendy Ok har avlidit

Trendy Ok har avlidit

Alessandro Gocciadoros toppsto Trendy Ok har somnat in.

Sjuåriga Trendy Ok var i Sverige för tredje säsong och har tidigare deltagit i bland annat Sweden Cup och i fjol var hon trea i Jämtlands Stora Pris bakom Readly Express och Diamanten.  

Men efter en kortare tids intensiv sjukdomsproblematik, som ledde till flertalet operationer somnade Varenne-dottern in tidigt under fredagen. Det var till slut ett fel med tarmen som konstaterades vara av kronisk art som inte gick att avhjälpa säger Gocciadoros fru Sinead Sernicoli i en intervju med Sulkysport.

Totalt vann stoet 26 segrar på 54 starter och 405 475 euro i intjänade pengar. Hennes penningmässigt största segrar kom i Italien när hon vann Gala Internazionale Del Trotto 2016 före Rocky Winner samt Campionato Master 2017.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Fartfest i Armbro Flights
Nästa nyhet
Fartfest i Armbro Flights

Fartfest i Armbro Flights

Det gick fort för vinnarna i försöken till Armbro Flights (35 000 C$) på Mohawk Raceway och det var tränare Ron Burke och Yannick Gingras som hade allra roligast.

I första försöket var Hambovinnaren Atlanta chanslös att hålla upp innerspåret bakom bilen, men Yannick Gingras var bra med som tvåa i ledet och kunde köra sig till front tidigt.

Sen var detta loppet över för ekipaget dundrade runt i ensamt majestät hela vägen och över mållinjen hade man gott om luft ner till tvåan Plunge Blue Chip och Åke Svanstedt. Tid i mål 1.09,0a/1609 meter.

”Hon var helt overklig idag”

Sist var hon kanske inte 100% men idag var hon verkligen på topp. Det fanns krafter kvar och jag tror hon hade kunnat springa snabbare än 1.08,4, sa Gingras efter loppet.

Men stallkamraten Hannelore Hanover ville verkligen inte vara sämre. Yannick Gingras satt återigen i sulkyn och andra försöket såg likadant ut om som det första. Tidig ledning, överlägsen seger och här gick det ännu snabbare. För sjuåringen vann på 1.08,7a/1609 meter vilket är nytt kanadensiskt rekord!

– Hon är tillbaka. Hon var verkligen sig själv idag och när vi kom ur sista kurvan kändes hon jättestark, sa Gingras.

Ron Burke tränar alltså både försöksvinnarna och Yannick Gingras har nu det angenäma problem vem av dessa vindsnabba ston han ska köra i finalen som avgörs lördag 15/6.

Finalfältet i Armbro Flight
(256 000 C$)

1. Royal Witch
2. Weslynn Dancer
3. Hannelore Hanover
4. Atlanta
5. The Erm
6. Top Expectations
7. Highland Top Hill
8. P L Jill
9. Plunge Blue Chip
10. Emoticon Hanover

SE FÖRSTA FÖRSÖKET HÄR
SE ANDRA FÖRSÖKET HÄR

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Lövgrens duo drar till Finland
Nästa nyhet
Lövgrens duo drar till Finland

Lövgrens duo drar till Finland

Elitloppsvinnaren Dijon fick stanna hemma. Men Kymi Grand Prix har nu gjort klart med en svensk duo från ett och samma stall.

Joakim Lövgren kommer starta stallets stjärnor Jairo och Racing Mange i Kymi Grand Prix. Det rapporterar idag Hevosurheilu. Lövgren själv kommer att sitta upp bakom Racing Mange medan Peter Ingves får chansen bakom Jairo.

Tre platser återstår nu att fylla och det mest önskade namnet är Workout Wonder säger Kouvolabanans VD, Arto Hytänen till Hevosurheilu. Loppet körs lördag 15/6 och vinnaren tar hem 100 000 euro.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Hemmahoppet borta från Oslo Grand Prix

Travtips

Åby 23 januari: Nu med bike och Zadel har taktiken klar

Travtips
torsdag 15.46, 23 januari
Då var det torsdagskväll och Åby. Där provar jag med fem vinnarspel. Jag inleder i lopp fyra där jag hoppas att Peter Zadel kan servera sin häst Anemone Du Bon Air fin invändig resa för att sedan ha chans att avgöra. Vi har ju dubbla open stretch på Åby. H...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.27, 22 januari

Jägersro/Solvalla 22 januari: ”Spelet heter revansch”

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 11.06, 22 januari

Lunch-draget Skellefteå: Klart bästa hästen ger 4.25

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.41, 21 januari

Axevalla 21 januari: Fiore får blomster

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 21 januari

Lunch-draget Gävle: Vi inleder med hederlig spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.02, 20 januari

Färjestad 20 januari: Inga gränser för deras fräckhet

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 11:15, 22 januari 2020

Det blir nog Jean-Michel Bazire även i år

STRÄNGNÄS: Årets ”vinterväder” fortsätter. Dock med betydligt mindre nederbörd de sista veckorna, vilket är skönt. Också skönt att vi går mot ljusare tider.   Förra bloggen Har fått en del synpunkter både positiva och negativa sådana via mail. Jag ber...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson