Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Anmält till sista testet

Blir det start i Prix d’Amérique? Milligan’s School finns med bland de hästar som kvarstår som anmälda till generalrepetitionen Prix de Belgique som avgörs på söndag.

Det börjar närma sig årets Prix d’Amérique. På söndag, det vill säga två veckor före, avgörs enligt sedvanlig tradition Prix de Belgique. Det sista av de fyra så kallade B-loppen som, liksom de övriga, ger de tre främst placerade hästarna biljetter till Prix d’Amérique.

När anmälningstiden löpte ut för loppet på måndag förmiddag, återstod 25 hästar i listan. En av dem är Stefan Melander-tränade Milligan’s School som efter en förträfflig höst och vinter senast fick se sig besegrad i Gulddivisionens final på annandagen.

Bélina gör ett nytt försök

Jean-Michel Bazire har återigen anmält PdA-mästarinnan Bélina Josselyn som funnits med i samtliga de tre tidigare B-loppen, dock alla gånger oplacerad. Samma tränare luftar även de för PdA redan klara Davidson du Pont och Looking Superb.

Anmälningslistan innehåller också Uza Josselyn, närmast utanför pallen i både Prix du Bourbonnais och senast i Prix de Bourgogne. Här finns även tidigare B-lopps-vinnarna Billie de Montfort och Délia du Pommereux – samt fjolårets Elitlopps-vinnare Dijon. Den senare gör, om det blir start i loppet, sitt första framträdande sedan i juli.

Prix de Belgique avgörs över 2850 meter med voltstart. Den definitiva startlistan blir klar på torsdag.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bilibili har hittat Cornulier-formen

Bilibili har hittat Cornulier-formen

Efter ett par intetsägande insatser för sulky var Bilibili tillbaka under sadel – och som vinnare. Världens kanske bästa montéhäst visade att han är redo för att försvara sin titel i Prix de Cornulier.

Efter att med sulky framför sig ha putsat på formen i två B-lopp var Bilibili tillbaka på Vincennes med en sadel på ryggen. Och då trivs den nioåriga montéstjärnan som bäst. Regerande Prix de Cornulier-mästaren gav ett härligt formbesked då han spurtade hem genrepet Prix du Calvados på söndagen. Ett lopp som hästen för övrigt nu vann för tredje året i rad.

Bilibili, tränad av Laurent-Claude Abrivard och som alltid riden av sonen Alexandre Abrivard inledde långt ned i kön men började i ryggar tidigt att arbeta sig framåt i fältet via tredjespår. Då fältet travade genom sista svängen hade favoriten nått fram mot täten och över upploppet avgjorde säkert en tung avslutning till Bilibilis fördel. Segraren noterade 1.13,0/2850 före en duktig Bilooka du Boscail och Etoile de Bruyère – vilka båda tog direktplatser i Prix de Cornulier. Förstapriset var 58 500 euro.

Däremot lyckades det inte den här gången heller för 2018 års Prix de Cornulier-champion Traders. Han galopperade i sista sväng efter en resa i rygg på ledaren. Sébastien Guarato-tränade Eridan gjorde en intressant montédebut i loppet, men sågs aldrig med chans och slutade lång ned i det slagna fältet.


Green Grass överraskade

Sébastien Guaratos kunde i stället glädja sig åt att stoet Green Grass (e. Bold Eagle) var tillbaka som vinnare när hon, något överraskande, tog hem förstklassiga fyraårings-mötet Prix de Tonnac-Villeneuve på barfotabalans. Med Mathieu Mottier i vagnen avvaktade Green Grass en bit bak i kön, men kastade loss ordentligt vid ingången av sista kurvan och tog sig raskt fram mot täthästarna. Gu d’Héirpré, tvåa i Critérium des 3 Ans, travade i dödens men förmådde inte att värja sig över upploppet då Green Grass segrade på 1.14,1/2700 för ett förstapris på 45 000 euro. Här fick Gotland nöja sig med att bli fyra i mål.


Trippelt Bazire i toppen

En Vincennes-söndag utan lite Jean-Michel Bazire-show inträffar förstås sällan. I Prix de Lille tog tränaren en trippelseger. Chefen själv körde favoriten Dorgos de Guez till viktoria, efter att ha forcerats kraftigt fram mot ledningen mitt på sista bortre och säkert hållit undan för ettrigt avslutande Colonel med sonen Nicolas Bazire i sulkyn. Bakom norpade stallkamraten Dreambreaker tredjepriset. Dorgos de Guez tog sin andra raka seger på 1.11,2a/2100 och tjänade 36 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Short in Cash hade lekstuga på Vincennes
Nästa nyhet
Short in Cash hade lekstuga på Vincennes

Short in Cash hade lekstuga på Vincennes

Short in Cash har glada dagar på Vincennes. I sexåringsloppet Prix de Vic-sur-Cère kom hästens andra raka i Paris sedan han lekande lätt avgjort för Björn Goop.

På tre starter i vinter har det blivit två segrar, ett andrapris och en bit över 700 000 kronor intravat på Vincennes för Short in Cash. Den av Björn Goop tränade sexårige Ready Cash-sonen tog på söndagen sin senaste seger på kolstybben då han väldigt enkelt motsvarade favoritförväntningarna i Prix de Vic-sur-Cére med ett förstapris på 26 550 euro.

Bara svenskt på pallen

I ett litet fält bestående av sju hästar, försvann Volnik du Kras i en startgalopp medan Björn Goop lugnt placerade Short in Cash som sista häst. Därifrån kunde ekipaget följa i rygg genom sista sväng och gå till egen attack när upploppet närmade sig. På några få steg hade Short in Cash avgjort till seger och travade över mållinjen på 1.14,5/2850.

Det blev för övrigt full pott för svensktränarna. Helena Burman-tränade The Bucket List F. blev här tvåa från ledningen, medan Adrian Kolgjinis Speedy Face lade beslag på bronsmedaljen.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lugauer borta tre månader
Nästa nyhet
Lugauer borta tre månader

Lugauer borta tre månader

Efter en olycka på Jägersro väntar nu operation för Conrad Lugauer. Därför kommer han inte att synas i tävlingssulkyn förrän framåt våren igen.

I samband med hemmabanan Jägersros tävlingar på lördagen, blev Conrad Lugauer träffad av en hästspark på ena armen. Tränaren fördes till sjukhus där det kunde konstateras en fraktur vilken gör att en operation är nödvändig. Med anledning av det blir Lugauer borta från tävlingssulkyn i cirka tre månader.

Borta tre månader

– Jag mår bra, men jag behöver bli opererad nästa vecka. Någonting gick itu och vill jag bli fullt återställd behöver jag göra den här operationen. Jag får se hur lång tid det kommer att ta för att bli återställd, men läkarna säger att jag kommer vara borta från tävlingsbanan i ungefär tre månader. Men jag kommer att vara med och hjälpa till hemma på gården så mycket som möjligt, berättar Conrad Lugauer för Travronden.

Stallets stora stjärna Campo Bahia förbereds för en ny start på Vincennes den här lördagen då Prix de Croix ska avgöras. Kusk då blir sonen och stallets försteman Marc Elias.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenskhästar prisade i USA
Nästa nyhet
Svenskhästar prisade i USA

Svenskhästar prisade i USA

Greenshoe vann förvisso inte Hambletonian, men när det skulle röstas om vilken som var förra årets bästa treåring i Nordamerika – blev segern överlägsen.

Tidigare har Marcus Melander tilldelats utmärkelsen årets tränare i USA och Stall Courant utsågs till årets ägare. När vinnarna i flera av klasserna i Dan Patch Awards, motsvarigheten i Nordamerika till vår Hästgalan, presenteras – plockar svenskarna fler priser.

Vem som var årets treåriga travare bland hingstarna och valackerna rådde det inga tvivel om. Med 123 av de totalt 147 rösterna utsågs Greenshoe till vinnare i klassen. Stallkamraten Gimpanzee tilldelades 22 av rösterna, medan Hambo-vinnaren Forbidden Trade fick nöja sig med två.

Nytt pris för Six Pack

Åke Svanstedts Six Pack, som i och med förra säsongens slut lade tävlingsskorna på hyllan, var den som blev årets treåring för 2018. Nu förärades han utmärkelsens årets äldre travare i klassen för hingstar och valacker. Six Pack fick 83 röster totalt, vilket räckte med god marginal före Anette Lorentzon-tränade Guardian Angel Ås med 51 röster.

Vilka som tar hem de ädlaste kategorierna, årets travare och årets häst, avslöjas först den 23 februari då också Dan Patch Awards-galan ska hållas.

Utsedda vinnare i travklasserna:

Treåriga hingstar och valacker: Greenshoe
Treåriga ston: When Dovescry
Tvååriga hingstar och valacker: Real Cool Sam
Tvååriga ston: Ramona Hill
Äldre hingstar och valacker: Six Pack
Äldre ston: Atlanta

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fado du Chêne mot Cornulier

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson