Just nu:
11.07 Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around
10.29 Greenshoe årets travare i Nordamerika
10.00 Wild Honey har blivit mamma
09.19 Tar Elian Web tredje raka?
08.48 Solvalla: Arnie Express ohotad i spets
16.24 Bélina gjorde det igen
13.04 Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel
11.52 Gareth Boko glänser
22.38 Helt skilda världar
15.41 Elitloppet – 100 dagar kvar

Miljonseger för Svanstedts tvååring

Åke Svanstedt noterades för en ny storseger när El Ideal enkelt tog hem finalen av Kindergarten Classic, värd drygt 1,2 miljoner kronor. Andy Miller skötte tömmarna.

Finalerna i Kindergarten Classic för tvååringarna avgjordes på Meadowlands under lördagskvällen och fick se Åke Svanstedt fira nya framgångarna. Tränaren hade överlämnat tömmarna åt Andy Miller som inte gjorde några misstag bakom El Ideal (e. Muscle Hill) som var favoriten i finalen för hingstarna och valackerna.

El Ideal kördes fram för att överta ledningen efter cirka 600 meter och höll sedan säkert motståndet på avstånd för att passera mållinjen på 1.10,3a/1609 meter. Det här var hästens tredje seger i karriärens nionde start.

Stofinalen i Kindergarten Classic gick till Linda Toscano – dubbelt upp. Scott Zeron körde Senorita Rita (e. Chapter Seven) till seger på 1.10,5a/1609 före stallkompisen Dip Me Hanover.

Här kan du se El Ideals seger:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 10:29, 24 februari

Greenshoe årets travare i Nordamerika

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:00, 24 februari

Wild Honey har blivit mamma

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:19, 24 februari

Tar Elian Web tredje raka?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:48, 24 februari

Solvalla: Arnie Express ohotad i spets

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 16:24, 23 februari

Bélina gjorde det igen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 11:52, 23 februari

Gareth Boko glänser

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 15:41, 21 februari

Elitloppet – 100 dagar kvar

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Säkert i Silverhästen för Global Trustworthy

Säkert i Silverhästen för Global Trustworthy

Global Trustworthy har kommit tillbaka starkt i höst. Timo Nurmos-stjärnan tog sin andra seger i Gulddivisionens final på tre starter sedan han spårat från start till mål i Silverhästen på Solvalla.

Efter att som unghäst plockat brons både i Kriteriet och Derbyt visar Global Trustworthy att han nu växt in också i eliten. Precis som för två starter sedan, senast det begav sig i en final av Gulddivisionen, blev det seger när Carl XVI Gustafs Silverhäst avgjordes på Solvalla. Timo Nurmos-träningen tjänade 400 000 kronor på lördagens viktoria.

Global Trustworthy stack iväg snabbt från start och höll ifrån sig Elian Web i körningen om spets. Men sedan blev loppet lite märkligt kört. Rajesh Face tog sig en kort galopp, men kom direkt ut i tredjespår, bromsade fältet en bit men tog sig med varvet kvar framåt i dödens. Det såg samtidigt till att hästarna i kön fick än längre fram till ledaren.

Svenske mästaren Milliondollarrhyme startade sitt avancemang från sjätte par utvändigt med 900 kvar men då var det ”mil” fram till Global Trustworthy som genom sista sväng ökade farten. Elian Web hittade loss från tredje invändigt i sista sväng och bjöd över upploppet ledaren en ny duell, men Global Trustworthy höll uppvaktningen säkert ifrån sig.

– En jättetrevlig och fin häst och han fungerar bra nu. Det kändes bra hela vägen, vi körde undan 300 kvar och det kändes som att det fanns krafter kvar. Hästen gjorde ett jättefint lopp i dag, sa Jorma Kontio i vinnarcirkeln.

Vinnaren klockades till 1.12,1a över 2140 meter. Elian Web tvåa medan hedersgubben Digital Ink inkom som trea, före Rajesh Face. Milliondollarryhme fick en omöjlig uppgift men levererade en god långspurt för att sluta som femma.


Ingen kan stoppa Un Etoile Gar

Timo Nurmos verkar ha en sto(r)stjärna i italienskan Un Etoile Gar. Varenne-dottern stod för en ny ruskig prestation när hon i stoeliten knep sin fjärde raka seger. Uppgiften syntes närmast omöjlig sedan Mellby Free direkt kommit till ledningen och fått varva efter behag på 16,3. Jorma Kontio dröjde till 600 meter kvar – men då blev det en enorm tempoväxling. Un Etoile Gar kom blixtsnabb fram utvändigt Mellby Free, loppet utvecklade sig till en ren duell, men Un Etoile Gar var starkast till slut. Segern blev till slut faktiskt enkel på 1.13,3a/2640. Förstapriset en kvarts miljon.


Silversuccé för From the Mine

Vilken otrolig utveckling det är i From the Mine. Sjuåringen vann Bronsfinalen för två starter sedan – nu var det dags för repris i Silverdivisionens final. Och det var knappast någon bluffseger. Kometkusken Magnus A Djuse tryckte gasen i botten från början och satte press på favoriten Ural – som svarade med galopp i första sväng. From the Mine nådde första 500 efter 1.08 men verkade inte bekommas det minsta – hela vägen i spets till enkel seger på fina 1.12,7a/2140.

– De är som vår familj hästarna. Jag trodde aldrig att jag skulle få uppleva något sådant här. Det är helt otroligt. Han är så jävla bra…, sa tränaren Catarina Norqvist i ATG Live med gråten i halsen.


Melizza fångade in favoriten

Diamantstoets final såg klappad och klar ut för Johan Untersteiner och Velegance, sedan man kommit till spets efter ett halvvarv och tuffaste konkurrenten Fossens Wally felat. Ledarinnan ryckte 400 kvar och kom in på upploppet med många längders ledning – men då tog det slut i tanken. Efter en resa i tredje invändigt letade Robert Wilhelmsson sig loss med Melizza som fick fritt 100 kvar och avslutade sylvasst för att hinna förbi på linjen. Ulla Fredlund tränar vinnaren som klockades till 1.14,2/2140.


Vattentät från spets för Ibra

Den i Norge verksamme dansken Kim Pedersen har en spännande sort i fyraårige Ibra Boko. För Ulf Ohlsson kom i Klass 2-finalen hästens åttonde seger i karriärens fjortonde försök. Några problem på vägen mot guldet tycktes Conway Hall-sonen heller aldrig ha. Ibra Boko smäckte direkt till ledningen och kunde hålla den positionen enkelt till mål före vinnarhålets Beartime och fint avslutande Love Håleryd. 1.14,3a/2140 visade segeruret.


Pascha Tilly flög fram efter galopp

Att Pascha Tilly skulle vinna Bronsdivisionens final var det nog inte många som trodde, efter det att valacken galopperat kort efter start. Men Ulf Ohlsson i jollen gav inte upp för det. Tempot hölls högt då ledande Macelleria fick press av en stekhet Deede Star och var trött över upploppet. Illuminati fick greppet, men som skjuten ur en kanon kom Pascha Tilly tillbaka efter sin galopp och via femtespår över upploppet hann fram till segern på linjen. 1.13,1a/2140 visade vinnaren som tränas av Jari Kinnunen.


Åttonde raka för Giant Shadow

Giant Shadow verkar vara något alldeles extra. Den nederländske sexåringen är fortfarande obesegrad i åtta starter i Björn Goops regi. Dagens seger i Klass 1-finalen togs den tuffa vägen. Björn Goop bytte fjärde utvändigt mot dödens efter ett varv, kopplade på några få steg grepp om ledande McGarret när man nalkades upploppet och försvarade sig ärligt mot kvickt avslutande Vincent Horse. 1.13,3a över 2140 meter var vinnartiden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lesja Odin överlägsen i 23:e raka
Nästa nyhet
Lesja Odin överlägsen i 23:e raka

Lesja Odin överlägsen i 23:e raka

Segerraden växer sig längre och längre. Öystein Tjomsland-fenomenet Lesja Odin gjorde comeback men var lika överlägsen som vanligt. På Sörlandet kom 23 raka segern.

Moe Odin har det norska rekordet i raka segrar från debuten. Men nu är det tangerat av sonen Lesja Odin. Den sexårige valacken gjorde första starten på över tre månader, men favoritspelarna behövde verkligen inte oroa sig. Segermaskinen var totalt överlägsen.

Öystein Tjomsland körde Lesja Odin till spets in i första sväng och snart stod det klart att hästen var riktigt sugen på att springa. Kusken lät Lesja Odin dra undan med ett femtiotal meter direkt och det avståndet krympte aldrig nämnvärt.

Men åtskilliga längder ned till motståndarna kunde Tjomsland vinka till Sörlandets publik redan mitt på upploppet och kort senare konstatera att Lesja Odin passerat mål på segertiden 1.24,6a/2140. Förstapriset var 30 000 norska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Hannelore Hanover går till Greenshoe
Nästa nyhet
Hannelore Hanover går till Greenshoe

Hannelore Hanover går till Greenshoe

Hannelore Hanover är ett av världens mest framgångsrika ston på travbanan. Nästa år väntar en ny karriär inom aveln – och hon ska betäckas med fenomenet Greenshoe.

Det är uppfödarna Hanover Shoe Farms som köpt Hannelore Hanover (e. Swan For All) för att nästa år fungera som avelssto. Hästens första partner är dessutom redan bestämd – det blir Greenshoe som från och med nästa år inleder sin karriär som avelshingst.

– Hannelore Hanover är ett av det bästa ston som vi någonsin sett. Det känns väldigt speciellt för oss att hon kommer hit igen för sin nya karriär som avelssto, säger Bridgette Jablonsky vid Hanover Shoe Farms till ustrotting.com.

Hannelore Hanover, som genom hela karriären tränats av Ron Burke, kan därför sammanfatta en sagolik tävlingskarriär med 46 segrar på 85 starter och över tre miljoner dollar intjänat. Bland hennes många storsegrar märks Maple Leaf Trot, Cutler Memorial, två Breeders Crown-segrar och en trippel i Armbro Flights. Stoet har travat rekordet 1.08,0.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Full pott för Nancy Johansson
Nästa nyhet
Full pott för Nancy Johansson

Full pott för Nancy Johansson

Nancy Johansson fick full pott på Hoosier Park under fredagen när stallets båda topptreåringar Don’t Let’Em och The Ice Dutchess plockade hem kvällens huvudnummer för travarna.

Nancy Johansson-tränade Don’t Let’Em (e. Muscle Hill) galopperade senast i Breeders Crown-finalen efter att tidigare varit tvåa i Kentucky Futurity. När The Carl Eskine avgjordes under fredagskvällen på Indiana-banan Hoosier Park – blev det efterlängtad fullträff.

Don’t Let’Em kördes av Yannick Gingras till spets efter halva distansen avklarad och kunde därefter vinna smått överlägset på snygga banrekordet 1.09,5a/1609 meter över 1400-metersbanan. Segern var värd 110 000 dollar.

Före det hade The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) redan tagit hem stona motsvarighet The Crossroads of America. Också här var det Yannick Gingras som skötte tömföringen. Efter en resa utvändigt ledaren avgjorde The Ice Dutchess enkelt på 1.10,2a/1609. Förstapriset här 60 000 dollar.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny start väntar för Bélina Josselyn

Travtips

Lunch-draget Örebro : Rätt bana och rätt reskompis för Go Around

Travtips
måndag 11.07, 24 februari
Måndag Örebro Lopp: 3 2 Quartum de Victor är favorit och har vettig chans att leda runt om i lopp tre. Senast ogillade hästen biken och den får stanna hemma nu. Mika är nöjd och tänker försöka leda runt om. Ok då. Visst kan det gå men jag spelar på att 5 G...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 23 februari

Solvalla 23 februari: Kontio med spännande spel

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.37, 21 februari

Axevalla 22 februari: Jag tror de får svårt att klippa min spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.36, 21 februari

Romme 21 februari: Öyvind bäst med medvind från väst

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.26, 21 februari

Lunch-draget Umåker: Nu är det dags för mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 20 februari

Åby 20 februari: Nya drag – och en norsk spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson