Mellby Gård säljer ut på auktion

Mellby Gård är den senaste i raden av storhästägare att sälja ett större antal av sina hästar på auktion. Sexton hästar går under klubban helgen efter nyår.

Nyligen sålde Stefan Melander ett stort antal av dräktiga fölston på auktion och tidigare har även Lutfi Kolgjini och Menhammar Stuteri anordnat auktioner via nätet. Näst på tur står Mellby Gård som ska sälja sexton tävlingshästar på nätauktion via travera.nu. samt två vid Arqana Trot-auktionen i samband med Prix d’Amérique. Det skriver Mellby Gård på Facebook.

Femfaldig miljonär säljs

Hästarna har för närvarande sin hemvist hos bland andra Robert Bergh, Björn Goop, Timo Nurmos och Peter Untersteiner. Den mest meriterade på listan är sexårige Yes Mickey med över fem miljoner kronor på kontot och som tränas av Robert Bergh. Auktionen via travera.nu hålls den 9 januari och information kring hästarna läggs ut den 4 januari.

Hästarna som Mellby Gård säljer är:

Mellby Guard
Mellby Granat
Mellby Hawaii
Mellby Helios
Mellby Hero
Mellby Hoffa
Mellby Howlit
Mellby Hurricane
Mellby Ia
Mellby Image
Mellby Indigo
Mellby Iris
Mellby Ivy
Mellby Jasmin
Salah
Yes Mickey

Vid Arqana Trot:

Mellby Drake
Mellby Glader

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fenomenet ”Piraten”

Fenomenet ”Piraten”

Ett av svensk travsports finaste varumärken har gjort det igen. I sin sista start som tolvåring spurtade On Track Piraten hem Super Lights lopp på Romme. Men den evige ungdomen fortsätter att tävla också nästa år.

I snart ett decennium har On Track Piraten (e. Kool du Caux) varit ett givet inslag på tävlingsbanorna. Varje säsong sedan debuten som treåring har han vunnit lopp. Den senaste, för övrigt den 47:e i den 171:a starten i karriären, kom på Romme under måndagskvällen. Om några dagar fyller ”Piraten” 13 år, men Hans R Strömbergs stjärna bara fortsätter att leverera.

Får fortsätta tävla nästa år

Det här var faktiskt fjärde gången som On Track Piraten vann Super Lights lopp. Den här gången var det Magnus A Djuse som hade hand om tömmarna. Ekipaget fick tåga på först i tredjespår redan med knappt 800 meter kvar, men kunde ändå avgöra säkert till slut före en fint avslutande Super Zantos. Segern, värd 100 000 kronor, togs på 1.15,7a/2640 meter. Sedan förra året har Svensk Travsport höjt den övre åldersgränsen för hingstar och valacker till 14 år, vilket ger ”Piraten” möjlighet att fortsätta att tävla även efter nyår.


Fyraårige Gorm övertygar stort

Svante Båth-tränade fyraåringen Gorm (e. Dotterud Teddy) tar för sig allt mer. I Kallblodsdivisionens final förvisade ynglingen meriterat motstånd. Ulf Ohlsson pressade Gorm till ledningen efter 500 meter och efter full fart över sista bortre, var det ingen som förmådde att komma i farlig närhet. Hugo Bäck, från vinnarhålet, provade utmana men fick nöja sig med silvret. Favoriten Våler Nikolai gick sista varvet i tredjespår men föll tillbaka något till slut. En imponerande Gorm lade beslag på en kvarts miljon kronor i förstapris efter seger på 1.26,5/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Championat-kollen: Nya titlar för Djuse och Untersteiner
Nästa nyhet
Championat-kollen: Nya titlar för Djuse och Untersteiner

Championat-kollen: Nya titlar för Djuse och Untersteiner

Det har verkligen varit ett nytt succéår för Magnus A Djuse. Kuskens tredje championat för året säkrades i Skellefteå. Tre titlar i år kan även Peter Untersteiner noteras för.

Magnus A Djuse går mot ett riktigt toppenår i sulkyn och ses vinna på de flesta banor runt om i landet. 195 segrar och över 20 miljoner kronor inkört är resultatet med några få dagar kvar på året. Under söndagens tävlingar på Skelleftetravet säkrade han även sitt tredje kuskchampionat för året. Det blev elva segrar på banan i år, vilket var fyra fler än brorsan Mats E Djuse.

Tredje också för Untersteiner

Peter Untersteiner stormar också fram, i vanlig ordning. De senaste veckorna har han säkrat tunga championtitlar på både Åby och Jägersro och även om han blev segerlös under Halmstads lunchtrav på måndagen, var championatet där redan i hamn. 39 vinster räckte med bred marginal för att ta sitt elfte championat på hemmabanan.

Solvalla avslutade sin tävlingssäsong på annandag jul. Även där var saken redan klar på förhand. Örjan Kihlström är svårslagen på hemmaplan och vann sammanlagt 105 lopp under året. Jorma Kontio god tvåa, med 97 fullträffar. För Örjan Kihlström handlade det om tredje titeln i rad och genom karriären har han korats till kuskchampion på Solvalla åtta gånger.

Alla banchampions 2020:

Arvika: Björn Goop
Bergsåker: Ulf Ohlsson
Boden: Ulf Ohlsson
Bollnäs: Ulf Ohlsson
Dannero: Jimmy H Andersson
Färjestad: Björn Goop
Hagmyren: Mats E Djuse
Halmstad: Peter Untersteiner
Jägersro: Peter Untersteiner
Kalmar: Stefan Persson
Lindesberg: Jorma Kontio
Lycksele: Ove A Lindqvist
Mantorp: Ulf Ohlsson
Oviken: Mats E Djuse
Rättvik: Ulf Ohlsson
Skellefteå: Magnus A Djuse
Solvalla: Örjan Kihlström
Solänget: Mats E Djuse
Tingsryd: Jim Oscarsson
Umåker: Magnus A Djuse
Vaggeryd: André Eklundh
Visby: Claes Sjöström
Åby: Peter Untersteiner
Åmål: Carl Johan Jepson
Årjäng: Björn Goop
Örebro: Jorma Kontio
Östersund: Magnus A Djuse

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i huvudroll
Nästa nyhet
Face Time Bourbon i huvudroll

Face Time Bourbon i huvudroll

Face Time Bourbon genrepar och blir det stora affischnamnet i söndagens Prix de Bourgogne. Tjugo hästar finns kvar i anmälningslistan till helgen Prix d’Amérique-kval. Men inga svensktränade.

Ytterligare tre platser till Prix d’Amérique delas ut på söndag. Det är dags för det tredje av B-loppen när Prix de Bourgogne ska köras. Ett lopp som avgörs över korta 2100 meter med bilstart. Anmälan till loppet gick ut på måndag förmiddag och ser tjugo intressenter.

Face Time Bourbon stor favorit

Det stora namnet är förstås Face Time Bourbon. Tränaren Sébastien Guarato har sedan tidigare sagt att det är det här loppet som blir den regerande Prix d’Amérique-mästarens genrep och han lär förstås bli stor favorit i sedvanlig ordning. Björn Goop kommer att köra championen, men han ser också ut att bli det enda blågula inslaget i loppet – inga svensktränade hästar har anmälts.

Bland övriga anmälds märks PdA-tvåan Davidson du Pont som funnits med i de två tidigare B-loppen men ännu inte gjort något väsen av sig i vinter. Här finns även fjolårets skräll i loppet, meriterade stoet Billie de Montfort, som kommer från seger i Gran Premio delle Nazioni. Färsk seger i Italien har även Bahia Quesnot, som ju redan är inkvalad till Prix d’Amérique efter att ha varit trea i Prix de Bretagne.

En annan som har pappren i ordning för sista söndagen i januari är norske stjärnan Moni Viking, som också han är anmäld för att slipa formen i söndagens race. Landsmaninnan Calina är en ur en kvintett anmälda från Jean-Michel Bazires stall, dit också Looking Superb och Bourbonnais-tvåan Victor Ferm räknas.

Den definitiva startlistan blir klar under torsdagen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet
Nästa nyhet
Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet

Vagabond Bi hemmahoppet i Sylvesterloppet

Sylvesterloppet på Axevalla blir den sprakande avslutningen av det svenska travåret. Grainfield Aiden och Pacific Face är två hästar som möter hemmahoppet Vagabond Bi.

Med ett förstapris om den exakta summan 337 080 kronor blir Sylvesterloppet racet med förhöjt intresse när Axevalla avslutar året på nyårsaftonen. Hemmahoppet och klass-klättraren Vagabond Bi, som tränas av David Persson, är en av hästarna som förgyller årets epilog.

Han utmanas av bland andra ständigt aktuelle Grainfield Aiden, som så sent som i lördags var med i Gulddivisionens final, stayerstjärnan Pacific Face som är ensam med 60 meters tillägg och Veijo Heiskanens intressanta nyförvärv Sahara Peyote.

Sylvesterloppet, 2640 volt:

1 Amigo Racer – Morgan Ivarsson
2 Timo Lane – Robert Bergh
3 Conrads Janne – Rikard N Skoglund
4 Bransby Juke Box – Hans Crebas
5 Oxidizer – Emilia Leo
6 Phoenix Photo – Jorma Kontio
7 Shapes – Carl Johan Jepson
2660 meter
8 Waikiki Silvio – Petter Karlsson
9 Zenzero Jet – Peter Ingves
10 Twinkle Face – Klaus Kern
2680 meter
11 Grainfield Aiden – Hannu Korpi
12 Vagabond Bi – Ulf Ohlsson
13 Sahara Peyote – Henna Halme
14 Aron Palema – Stefan Persson
2700 meter
15 Pacific Face – Thomas Uhrberg

Läs även: Sylvesterloppet rundar av året

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Avstängning för Kihlström - efter Critérium Continental

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson