Marcus Melanders treårige kulltopp Fourth Dimension har dragit på sig en skada och kommer inte starta mer under den här säsongen.

I fjol röstades Fourth Dimension (e. Chapter Seven) fram som årets tvååring i USA och sågs tidigt på säsongen som favoriten inför Hambletonian. I år har det dock gått trögare och treåringen galopperade i just Hambletonian senast.

Ett veterinärbesök har nu visat att hästen fått en mindre fraktur i vänster framknä. Därmed väntar för Fourth Dimension en konvalescens på cirka fyra månader. Om hästen med cirka 3,8 miljoner kronor på kontot fortsätter tävla nästa år, blir det för ägaren Anders Ström, att avgöra i framtiden.

– Vi får se vad Anders vill göra. Hästen borde vara intressant i aveln, om han vill stalla upp honom som hingst kan man göra det, om han vill tävla nästa år går det också bra. Vi behöver inte ta ett beslut ännu, säger Marcus Melander till ustrotting.com.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Wenngarn: Tamla Celeber-son auktionens dyraste

Wenngarn: Tamla Celeber-son auktionens dyraste

1,6 miljoner kronor såldes de båda dyraste ettåringarna för när Wenngarn Yerling Sales hölls på måndagen. Prislappen delades av Habrik Am och Hefner Am.

Am Bloodstock stod för de båda dyraste försäljningarna då Wenngarn Yearling Sales gick av stapeln på Wenngarns slott under måndagskvällen. Kvällens sista utrop var Habrik Am, en hingst som är Tamla Celebers andra avkomma, med fader Bold Eagle.

Det var Roger Walmann som ropade in den superstammade ettåringen för 1,6 miljoner kronor. Ett pris som därmed tangerade kvällens högsta.

Strax före hade nämligen Hefner Am köpts för samma summa av Philip Kansak AB. Hingsten är efter Muscle Hill och under She Loves You.

Roger Walmann var på köphumör. Han inhandlade också Father Patrick-sonen Holy Ground, som för övrigt är bror till Dibaba, för 1,3 miljoner. Samma prislapp satt på Ready Tonight, en Muscle Hill-son som gick till Peter Untersteiner.

De fem dyraste under auktionen var:

Habrik Am (hingst e. Bold Eagle – Tamla Celeber)
1 600 000 kr, köpare: Philip Kansak AB

Hefner Am (hingst e. Muscle Hill – She Loves You FI)
1 600 000 kr, köpare: Roger Walmann

Ready Tonight (hingst e. Muscle Hill – Fleetfoot Hanover)
1 300 000 kr, köpare: Peter Untersteiner

Holy Ground (hingst e. Father Patrick – Moonlight Kronos)
1 300 000 kr, köpare: Roger Walmann

Hillary Hill (sto e. Muscle Hill – Laurel America)
1 250 000 kr, köpare: Johan Untersteiner

För fler resultat: Yearlingsales.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dreammoko får wild card i Sundsvall Open Trot
Nästa nyhet
Dreammoko får wild card i Sundsvall Open Trot

Dreammoko får wild card i Sundsvall Open Trot

Årets Elitlopps-finalist Dreammoko är klar för Sundsvall Open Trot dit han tilldelats ett wild card. Där ska han köras av Björn Goop.

Det är nästa helg, den 25 augusti, som Sundsvall Open Trot avgörs. Ett lopp med en miljon kronor till vinnaren. Bergsåker har möjlighet att dela ut två wild card och det första har nu gått till Dreammoko. Den i Nederländerna ägde femåringen tränas i Frankrike av Richard Westerink.

– Dreammoko är en jättebra yngre häst som känns spännande i alla sammanhang. Formraden är inget att skryta med, men jag tror han är en häst som kommer kriga om segern. Han har fina meriter från några av de allra största loppen, säger Bergsåkers sportchef Bert-Ola Månssonbanans sajt.

Dreammoko ska i SOT köras av Björn Goop. Hästen har tjänat cirka 5,2 miljoner kronor hittills och har i år varit tvåa i Gran Premio della Lotteria och slutade sedan fyra i finalen av Elitloppet. (Foto: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dream Together satte superstona på plats
Nästa nyhet
Dream Together satte superstona på plats

Dream Together satte superstona på plats

Hannelore Hanover eller Ariana G var frågan före Joie de Vie Open – svaret blev dock ett annat. Dream Together ordande en ny överraskande seger på Tioga Downs.

Förra helgen slog fyraåriga Dream Together till med seger i John Steele under Hambo-dagen och slog då storfavoriten Ariana G. Under söndagen var det dags igen för Luc Blais-stoet, som för övrigt är yngre syster till Propulsion.

Hannelore Hanover övertog tidigt täten från Ariana G. och såg därmed ut att gå mot en säker seger fast över upp-loppet tröt plötsligt krafterna. Från tredje inner hade Bob McClure hittat fritt ur sista svängen med Dream Together som spurtade sylvasst och tog segern före stallkamraten Emoticon Hanover som attackerade längst ut i banan.

Dream Together, som belönades med 70 000 dollar, vann på 1.10,4a över 1609 meter på Tiogas tusenmetersbana. Hannelore Hanover fick nöja sig med tredjepriset. Ariana G. försökte förgäves att få fritt spelrum invändigt och tog hand om femtepriset.

*Crawford Farms Open (93 000 $) för öppen klass såg en överlägsen vinnare. Efter sin andraplats i John Cashman blev det nu guld för Jeff Gillis-tränade Will Take Charge. För Tim Tetrick gasade han till spets efter 500 meter och lättade undan motståndet över upploppet. 1.09,2a/1609 visade klockan.

Du kan se loppen här (klicka datum och lopp).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad
Nästa nyhet
Måndag: V64-tips till Färjestad

Måndag: V64-tips till Färjestad

V64 Färjestad 13 augusti

Omgången: Mycket Björn Goop som vanligt då Färjestad tävlar, men några av hans storfavoriter måste vi gå emot! Det ska bli bra väder och bana och två spetshästar blir spikarna!

Spikarna: 2 Arvika By Night (V64-2) tror vi körs till ledningen tidigt och då är dags för ny seger. 4 Cashie (V64-5) ser vi samma scenario för, tidig ledning och vinst!

V6-förslaget är på 1386 kronor (V6).

8-6-4 (9-3)
2 Arvika By Night (10-5)
6-2-5-4-7-8 (10-1)
8-4-9-10-6-5-3-2-1-11-12 (3-2)
4 Cashie (10-3)
2-6-10-5-4-1-8 (3-9)

3x1x6x11x1x7 = 1386 kr

DD-förslaget på 800 kronor:
4 – 2 x 500 kr
4 – 6 x 300 kr

V64-1

A: 8-6-4 B: 9-3 C: 5-7-1-2

Spetsstrid: Inte så snabba hästar på innersta spåren, Speedmeister kan mycket väl dra till ledningen. Brukar smygas den hästen och en påställd Björn bör överta efter 450 meter med Pampalo.

Loppanalys: 8 Mack Dragan är en häst utöver det vanliga, han bara springer och springer och stannar inte gärna. Han inledde karriären med sju raka vinster, men då han aldrig behövde gå under 1.17 var det svårt att se denna utveckling. Han har imponerat vid flera segrar, första med bike var han otroligt bra vid finalseger på V75, och första barfota i Vaggeryd i somras var han åter hur bra som helst! Nu har han varit ifrån lite då han hostade och man strök honom, men denne brukar inte behöva lopp och han kan säkert vinna ändå.

Nu möter han faktiskt bra hästar för att vara vanligt lopp. 6 Pampalo spurtade riktigt bra senast då han kom loss, och hela intrycket om hästen lyste av form! Tidig ledning? Det verkar bli skor igen, och han är ännu bättre barfota.

Streck även för 4 Speedmeister som borde få ledarryggen och han är spännande då Mack Dragan lär sätta upp farten på slutvarvet. 

V64-2

A: 2 B: 10-5-4-1 C: 3-7-8-11-6-9-12

Spetsstrid: Arvika By Night med en viss Björn Goop tror vi håller ut de andra och kör till ledningen då knappast Benzon svarar med Cuba Libre Häss efter vila.

Loppanalys: 2 Arvika By Night är inte så tokig och det är rätt favorit här tycker vi. Hon har gjort två starter i regi Björn Goop och blivit klart bättre, båda dessa med jänkarvagn. Senast gick hon starka sista 600 och duellerade upploppet ner men Let’s Go Ernie var för bra. Nu tror vi på ledningen, om inte annat i andravågen och oavsett vagn (kanske blir det vanlig med volt?) så borde det då bli vinst. Björn har spetsvunnit med hästen i tidigare regi.

Minst lika bra är 10 Regent d’Inverne som kördes till ledningen mitt i loppet senast och såg ut att stega undan till säker seger då han snubblade till och galopperade. Krafter fann det gott av och nu ändras säkert lite på balansen och hästen kan vara för bra, men med två raka ”d” är det felfritt som är viktigast annars blir det kval.

Det bör fattas lite i 1 Cuba Libre Häss efter två månaders paus och utan banjobb, men bra intryck gav senast 5 Revy Hackstable från ledningen – låt vara i billigare gäng.

V64-3
A: 6-2-5 B: 4-7-8 C: 10-1-9-3-11

Spetsstrid: Vento Oro och Texas Elite är de två som kan tänkas köra från ledningen, favorit på Jepson i spets med Vento Oro.

Loppanalys: 5 Wir Ideal är nästa Goop-favorit (det kommer mera!) och han är nyttig men vinner inte ihjäl sig. Han mötte bra hästar senast då man plockade av alla skor för första gången, och gick bra även om han inte mäktade med att koppla grepp. Sköter han sig, och hittar loss så kan det vara segerdags men det är alltid mycket om och men med hästen som har varit osäker med voltstart.

2 Vento Oro höll undan med ett nödrop från ledningen senast, och har svarat för flera fina insatser. Jepson upp är bra och ledningen bör man hitta och det verkar vara bra styrka i honom så kanske gillar han tre varv.

6 Jaanus Tooma är snabb och han visade senast över 2640 meter att han äger speed även i långa lopp. Han kan blåsa ner dessa med rygglopp till sista 300-400. Vi drar upp honom överst som lite spelad.

7 Sir Corneliani hängde med okej i ny regi senast, nu ryker alla startpoäng då en etta finns överst och det borde vara bättre insats att vänta.

V64-4

A: 8-4-9 B: 10-6-5 C: 3-2-1-11-12

Spetsstrid: Lågprocentare med spår 1-3 som säkert vill ha bra rygg, och Camp Hill var med i 08,5-öppning näst senast så den kan öppna och det är spets som gäller.

Loppanalys: Favoriten 4 Camp Hill är formstark, men ändå begränsad och senast gav den sig från ledningen sista 100. Nog skulle 1640 meter likt vid senaste segern passa bättre, men det kanske blir lugnare inledning nu? Brukar bli fart i dessa lopp med kuskar som inte kör lika mycket lopp. Vettig favorit, men kan absolut vältas.

Det här känns lurigt värre och vi målar igen loppet med alla elva startande. 9 Enzo Am är en kapabel typ som gör spännande debut i ny regi. Hästen äger tung spurt med rätta ryggarna och han är givet segerbud. Var lite av skrikhäst på V75 i våras men då bara dålig.

Tipset till skrällen 8 Mister Cane som gått bra varje gång på sistone och senast höll tappert efter att ha lagt spelen lite tidigt efter lopp utvändigt.

10 Elma’s Rose går bra tider hela tiden och får Benzon upp i vagnen vilket är kraftigt plus!

V64-5

A: 4 B: 10-3-11-1-2-8-9-13 C: 7-6-5-12

Spetsstrid: Vi tror på Cashie till ledningen i första kurvan, annars är det vidöppet då få visat mycket första biten.

Loppanalys: 4 Cashie är vår vinnare och i klurig omgång där de andra favoriterna garderas hamnade vi på henne som spik. Vi bygger det på att hon körs till ledningen bland småveka hästar. Från ledningen tog hon senaste vinsten i splendid isolation över upploppet. Hon var okej senast, men det var efter vila och nu tror vi på riktig form igen och då ska hon kunna springa hem detta. Vi vet att det är en lite knepig typ, men kusken har lyckats hantera henne bra och det känns tryggt.

10 View to a Kill fick Jepson i vagnen senast och det såklart väckarklocka och från ledningen stack hästen undan mycket enkelt. Det är en lite seg typ och dessa brukar trivas då de får löpa från ledningen och nu är det andra bullar, och inte Jepson bakom.

Det är kuskbyte på 11 Jessica Pride och även om Micael Lindblom är okej så är det skillnad mot Oskar J Andersson som skulle ha kört.

Det kan skrälla här om favoriten kommer bort, då är det jämnt och någon av skrällarna med bra spår kan tuppa loss och hinna dit. Det är en eller alla-känsla och vi valde det första.

V64-6:

A: 2-6 B: 10-5-4-1-8 C: 3-9-7-11

Spetsstrid: Bowling Karma har inte körts i tät sedan 2016, och I’m a Believer kan köras förbi men flera andra kan öppna och med volt är det mer lurigt.

Loppanalys: 10 Ula Mil gillar spelarna att hålla på med, och visst hon har segrat 2/5 senaste – men vid två av förlusterna har hon varit spelad till 1,47 respektive 1,33! Senast hamnade hon i dödens i 10-fart och dalade verkligen till slut genom fältet. Hon är snabb men måste gå på väntan och kan inte vara korrekt att vara spelad till 52% av insatserna!

Det är lurigt lopp detta, men kanske kan vakna Kim Eriksson sända mot ledningen med 2 I’m a Believer likt vid segern (i DD-lopp just på Färjestad). Hon var ute i Margareta-lopp senast och räckte inte i spåren, men lite annat lopp detta och som skräll kul att dra upp.

Form är det på 6 Global Revenue som väl måste få vinna lopp snart som hon spurtar varje gång!

4 Charlock Alma är andrahandare men har spår 4 i volt. Hon gick bra upphämtning senast, men ska inte vara 15%-are anser vi. 

Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Korta E3-finaler: Zara Kronos på jakt efter dubbel

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson