Just nu:
09.00 Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

De två senaste årens vinnare, en färsk europamästarinna och två Elitlopps-finalister. Det blir en prestigefylld kamp om miljonen när Sundsvall Open Trot avgörs på Bergsåker.

Det blev ett smaskigt startfält även i årets Sundsvall Open Trot. Bergsåkers största lopp för året körs på lördag och belönar vinnaren med en miljon kronor. Något som lockat bland annat de två senaste årens vinnarhästar.

Ringostarr Treb vann SOT för två år sedan och återkommer alltså nu. Det efter en imponerande vinst i Hugo Åbergs Memorial på 1.09,4. Han börjar dessutom från innerspåret. Titelförsvararen Milligan’s School har haft en stark säsong och kommer närmast från bronset i Åby Stora Pris.

Den duon ställs mot Uza Josselyn, som gör sin första start sedan det övertygande guldet i Sto-EM, men det schweiziska stoet drog ett tråkigt åttondespår bakom vingen. Makethemark fortsätter sin odyssé i storloppen; i år har Petri Salmela-krigaren noteras för brons i Elitloppet, seger i S:t Michel-Ajo och senast var han tvåa i Åby Stora Pris.

Elitloppsfinalist var också Milliondollarrhyme. Han väljer Sundsvall Open Trot som nästa uppgift efter att senast blivit slagen på linjen i Jubileumspokalen. Cyber Lane, fyra i Åbergs, fortsätter att ha oflyt med lottningen och börjar från det andra bakspåret. Fältet kompletteras med Sweden Cup-vinnaren Queer Fish, Finlands hopp Chief Orlando och Nadal Broline.

Den senare fick sista platsen sedan Bergsåker delat ut ett wild card. Banan hade möjligheten att dela ut max två wild cards och valde att ge ett sådant till Nadal Broline. Något som medförde att den anmälde Antonio Tabac, med fler startpoäng, inte kom med i loppet.

En häst som varit aktuell för Sundsvall Open Trot var Propulsion, men denne finns alltså inte med i loppet. Något som skulle kunna stärka aktierna för en start i UET Trotting Masters-finalen som körs på Vincennes den 7 september.

På Bergsåker avgörs också Svenskt Mästerskap för kallblod. De två senaste årens vinnare Månprinsen A.M. finns ju inte med på grund av en skada, det blir i stället en jämn kamp om förstapriset på en kvarts miljon kronor där bland andra formstarke Pydin finns med i startlistan.

Här är startlistorna:

Sundsvall Open Trot, 2140 auto:

1 Ringostarr Treb – Wihelm Paal
2 Sorbet – Örjan Kihlström
3 Queer Fish – Oskar J Andersson
4 Milligan’s School – Ulf Eriksson
5 Chief Orlando – Carl Johan Jepson
6 Makethemark – Ulf Ohlsson
7 Nadal Broline – Björn Goop
8 Uza Josselyn – Erik Adielsson
9 Milliondollarrhyme – Fredrik B Larsson
10 Cyber Lane – Johan Untersteiner


Svenskt Mästerskap för kallblod, 2640 auto:

1 Wilda Fille – Erik Adielsson
2 Alfie – Lars-Erik Karlsson
3 Järvsöodin – Rikard N Skoglund
4 Vesle Sjur – Carl Johan Jepson
5 Bro Viking – Claes Sjöström
6 Tand Kraft – Ulf Ohlsson
7 Pydin – Ove A Lindqvist
8 Björs Frej – Jorma Kontio
9 Smedsbo Faksen – Björn Goop
10 B.W. Sture – Örjan Kihlström
11 Eldvin – Jörgen Westholm
12 Granetta – Jimmy Jonsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:00, 06 augusti

Uppvisning igen av Svanstedts löfte Captain Corey

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Food Money sänkte banrekordet i Tingsryd

Food Money sänkte banrekordet i Tingsryd

Ledningen hela vägen och i mål på 1.09,8. Elvaårige Food Money sänkte såväl sitt eget rekord som banrekordet på Tingsrydstravet.

Småländska milebanan Tingsryd höll sin största tävlingsdag för året på söndagen och i eftermiddagens huvudlopp hoppades man på banrekord. Så blev det också. Thomas Jezek-tränade hedersmannen Food Money fortsatte sin fina säsong – med en rekordnotering.

Segerstrategin var tydlig från början. Peter Ingves laddade iväg mot ledningen med Food Money som kom att behålla den hela vägen över banans 1609 meter. Dragster kom fram mot dödens och såg till att hålla farten uppe, men föll på eget grepp när upploppet återstod.

I stället stack Food Money undan med någon längd och passerade mål på 1.09,8a/1609, en sänkning av banrekordet med en tiondel. Förutom förstapriset på 60 000 kronor, belönades vinnaren med en bonus på 50 000 kronor. He’s A Diffacolt nöp andrapriset från rygg ledaren, före en i spåren starkt spurtande Monark Newmen – båda på 1.10 blankt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial
Nästa nyhet
Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial

Greenshoe förkrossande i Zweig Memorial

I Hambletonian fick han se sig överraskande slagen, men vid lördagens Zweig Memorial var Greenshoe tillbaka i sin sedvanliga stil – förkrossande överlägsen.

Marcus Melanders treåriga kronjuvel Greenshoe var den stora favoriten i Hambletonian för två veckor sedan, men fick då nöja sig med silvret efter att Forbidden Trade skrällvunnit finalen. Men Greenshoe var direkt tillbaka för att bevisa vem som sitter överst på tronen.

Zweig Memorial blev en munsbit för Greenshoe, som ägs av stall Courant tillsammans med Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli. Brian Sears avvaktade inledningsvis som tredje häst på innerspår, men sände på mot dödens efter halva milen. Ledande Marseille och Åke Svanstedt hade inget att sätta emot, då Greenshoe växlade upp i sista sväng. Redan 400 meter kvar var loppet avgjort.

Greenshoe (e. Father Patrick) försvann undan med flera längder för att vinna på 1.09,6 (1:52) på Vernon Downs 1400-metersbana. Sista quartern avverkades efter 1.06,7. Vinnaren tjänade på seger 165 000 dollar.

Triumfen var i det närmaste total för Marcus Melander i Zweig. Green Manalishi spurtade in som tvåa, Svanstedts Marseille fixade tredjepriset, men bakom var Melanders övriga hästar Hatikvah och Gerry fyra respektive femma.

Zweig Memorial för ston gick till den av Nancy Johansson tränade The Ice Dutchess (e. Muscle Hill) som körd av Yannick Gingras vann före favoritspelade Evident Beauty. Segertiden 1.10,1a/1609 (1:52.4) och förstapriset 67 500 dollar.

Du kan se loppen här. Klicka på Replays, lopp 9 och 8.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3: Succén fortsätter - Aetos Kronos obeveklig
Nästa nyhet
E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

E3: Succén fortsätter – Aetos Kronos obeveklig

Han är ett monster, Aetos Kronos. Treåringen från Jerry Riordans stall tog tredje miljonsegern för året när han från dödens plockade ned Global Adventure i E3-finalen på Örebrotravet.

Han har två segrar på världsrekord tidigare i år, den här gången fick Aetos Kronos ”nöja” sig med att tangera det svenska rekordet. Jerry Riordans svarte Bold Eagle-son framstår som kullens självklara kung efter att också hemfört segern i E3-finalen över kort distans. Det är andra gången i E3:s historia som vi fick se samma vinnare säsongens båda finaler.

Det blev en tung resa på vägen mot årets tredje miljonseger för Aetos Kronos. Huvudkonkurrenten Global Adventure kunde nämligen glida till ledningen efter 500 meter (på 10,7) och därmed fick kusken Johan Untersteiner syna dödens med favoriten. Varvet fortsatte på 11,4 och när man travade genom sista böjen, stod det klart att loppet helt handlade om två hästar.

Några hundra meter stod det klart att det bara handlade om en. Svante Båths jätteämne Global Adventure kämpade emot storstilat, men Aetos Kronos är obeveklig. Med hundra meter kvar fick ledaren ge slaget förlorat – Untersteiner kunde sätta sig till rätta bakom Aetos Kronos.

– Han har aldrig gjort mig besviken, hästen har ett hjärta av guld. Det blev ett tufft lopp att gå utvändigt om Global Adventure, men han imponerar den här hästen. Det verkar som att han bara blir bättre och bättre också, sa Johan Untersteiner efter seger i ATG Live.

Vinnartiden blev 1.10,9a över engelska milen. Tiden är en tangering av det svenska rekordet för treåriga hingstar och valacker som Standout satte i samma lopp (då i Gävle) för sju år sedan och som tre år senare upprepades av Heavy Sound.

Global Advenure således stor i nederlaget, klockad till 1.11,1. Bronset till Zola Key (11,5) efter en resa som trea på innerspår. Belker (11,8) jobbade i tredje utvändigt men kunde inte blanda sig i tätstriden och kom i mål som sexa.

Läs även: E3 ston: Miljonpromenad för Mascate Match
Läs även: En flygande Volnik du Kras

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En flygande Volnik du Kras
Nästa nyhet
En flygande Volnik du Kras

En flygande Volnik du Kras

Volnik du Kras sprang och sladdade sist i fältet – men vilken avslutning. Italienaren tog en imponerade seger i Express Gaxes lopp på Örebrotravet.

Det såg ut att kanske vara väl långt fram men femårige italienaren Volnik du Kras visade att han har en mäktig avslutning att plocka fram. Alessandro Gocciadoro-hästen grejade guldet i Express Gaxes lopp.

Favoritspelade Vainqueur R.P. höll ledningen men fick en snabb öppning, 09,5 första 500, efter att Charrua Forlan lagt lite press i dödens. Volnik du Kras med Pietro Gubellini i sulkyn var emellertid inte alls med i den körningen, utan bidade sin tid som femte och sista häst i andraspår. Fortare skulle det gå till slut.

Volnik du Kras följde i ryggar i sista sväng och sändes på för full maskin via fjärdespår. Ledaren Vainqueur R.P. hade inget att sätta emot över Örebros korta upplopp – Volnik du Kras bara försvann sista biten till viktoria på 1.12,3a/2100 meter. 200 000 kronor var belöningen. Vainqueur R.P, tvåa medan kämpen Super Zantos blev trea efter en tripp i rygg ledaren.

– Han var verkligen bra. Det gick fort första kilometern och det gillade hästen. Vi vann enkelt till slut, inga problem, menade ”Pipo” Gubellini i ATG Live.


Positivt besked från Very Kronos

Extremtalangen Very Kronos gjorde en högintressant start i Silverdivisionen. Svante Båhts femåring gjorde första starten på fem månader men skötte uppgiften fläckfritt. För Erik Adielsson tog Very Kronos enkelt ledningen och det blev faktiskt inte jättemycket mer dramatik. Ready Cash-sonen skötte sig hela vägen och höll säkert ifrån sig vasst avslutande duon Zoko Lane och Velvet Gio. Favoriten Global Undecieded provade i spåren 1200 kvar, men föll tillbaka. Vinnare klockades till 1.14,1/2609.

– Faktum är att han i dag var ruskigt fin. Jag vågar inte säga att han lugnat ned sig än, men det var en skön start efter ett uppehåll, sa Erik Adielsson.


Fullträff för Reverend Wine

Med två lopp i kroppen var Diederik Meilinks fine Reverend Wine redo för seger igen. Det blev en enkel sådan i Bronsdivisionen. Carl Johan Jepson hittade en fin resa i tredje utvändigt och kunde där dröja till mitt i sista sväng före man styrde på till full attack. Ledande Shorthande Jag hade en sämre dag, var tidigt slagen och bakifrån kom inget som störde. Mycket enkel seger för Reverend Wine på 1.13,7/2140.


The Real Face från ledningen

Erik Adielsson fick låna The Real Face av tränaren Adrian Kolgjini och det var nog en trevlig bekantskap. Den fyraårige valacken kördes till rejält för att överta spets i Klass 2-försöket efter 600 meter och kom sedan att stanna där hela vägen. Favoritspelade Inspector jagade in på upploppet men när denne slog över i galopp 100 meter kvar blev segern problemfri. 1.13,8/2140 var vinnarens tid.


Burning Man i styrketestet

Petri Puros Burning Man är en häst med väldigt mycket kapacitet i sig – och styrka. Det visade femåringen i Klass 1-försöket som avgjordes över tre krävande varv på Örebros bana. Peter Untersteiner höll i tömmarna och körde direkt fram från sjundespåret och tog ledningen. Burning Man utmanades på upploppet av Tsar Brodde som gjorde andra halvan av loppet i dödens, men var aldrig särskilt hotad. 1.15,1a/3100 visade tuffingen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3 Ston: Miljonpromenad för Mascate Match

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson