Just nu:
15.48 Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce
12.53 Ringostarr Treb slutar – efter PdA
10.23 Anmält till Prix de Bretagne
09.55 Axel Jensens nästa för Zarenne Fas
09.32 Justice Ås besegrade VM-tvåan
08.53 Lätt när Earl Simon tog tredje raka
08.25 Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet
18.01 Dags för Forfantone Am
17.55 Där satt den, ”Rödluvan”!
16.51 Ganga Bae vägrade ge sig

Marcus Melander – med uppdrag Hambletonian

Det snackas mest Marcus Melander inför årets Hambletonian. Det är inte så konstigt – han har de båda huvudfavoriterna i stallet. Allt har gått enligt plan inför lördagens stora drabbning på Meadowlands.

När den 94:e upplagan av Hambletonian avgörs på lördag är alla överens om att det ser ut att stå mellan två stallkamrater. I den ena ringhörnan finns Greenshoe – i den andra Gimpanzee. Gemensamt för de båda supertreåringarna är att de kommer från samma stall. På bara några år som tränare i USA har 27-åringen gjort sig ett stort namn. Nu har han jätteläge för sin första Hambo-seger.

Meadowlands legendariske referent Ken Warkentin rankar varje år Nordamerikas bästa treåringar i sin ”Road to the Hambletonian”. Hans, liksom de flestas, favorit är Greenshoe. Father Patrick-sonen ägs av Stall Courants Anders Ström tillsammans med Hasse Backe, Lasse Granqvist och Morten Langli.

Bästa treåringen någonsin?

Greenshoe har visat enorm kapacitet i år; John Campbell har till och med i en intervju menat att det kan vara den bästa treåring han någonsin sett. Greenshoe har fyra segrar på fem starter i år och vann senast Stanley Dancer på skräckinjagande 1.08,5. Under onsdagsmorgonen fick Greenshoe ett tufft jobb på hemmaplan inför helgens batalj.

– Jag ville känna lite på honom eftersom han inte startat på tre veckor nu. Det verkade bra, formen är hundra procent. Nu ska vi bara jogga honom lite lätt på fredag, sedan är han klar, säger Marcus Melander till Travnet.

Gimpanzee med 12 raka till Hambot

Den stora utmanaren, som sagt, är Gimpanzee. En hingst efter Chapter Seven som inte tagit ett felsteg hittills i karriären. Inför Hambletonian har han tolv raka segrar sedan debuten. Faktum är att bara en häst tidigare i historien har vunnit Hambot som obesegrad – det var när Deweycheatumnhowe gjorde det för elva år sedan. Gimpanzee, som också ägs av Courants Anders Ström tillsammans med Lennart Ågrens Srf Stable utsågs till årets tvååring i fjol.

Gimpanzee tog sin senaste seger när han vann New York Sire Stakes på 1.10,1 över Tioga Downs tusenmetersbana för två veckor sedan. Han fick ta det lite lugnare i onsdagens finslipande jobb.

– Jag var jättenöjd med honom. Han fick mest smyga med i dag och bara leka lite. Formen är fin, säger Marcus Schön som satt i träningssulkyn.

”Formen är hundra procent”
Marcus Melander om Greenshoe

Skulle förresten plan A och plan B gå i stöpet har förstås Melander också en plan C. Ytterligare två hästar från stallet finns med i Hambletonians försök. Green Manalishi (e. Muscle Hill) tvåa i Peter Haughton i fjol, är rankad fyra i Ken Warkentins lista. Green Manalishi är svenskfödd och om allt går enligt planerna, siktas han mot Kriteriet i höst. Stallets kantboll är Muscle Hill-sonen Gerry.

De blir kuskar på kvartetten

Men hur blir det då med kuskarna i Hambletonian? Det finns ju en möjlighet att stall Melander får hela sin kvartett vidare till finalen. Tränaren reder ut:

– Brian Sears kommer köra både Greenshoe och Gimpanzee i de båda försöken och om båda går till final så får vi ta ett beslut hur det känns då. Tim Tetrick kör Green Manalishi i försöket och Örjan Kihlström kör Gerry. Sedan får vi se vilka som går till final och hur vi gör då.

Åke Svanstedt har en utmanare

Hambletonian avgörs genom två försök med åtta hästar vardera ur vilka de fem främsta går vidare till finalen senare på lördagen. Åke Svanstedt har en tuffing i Marseille – hästen som faktiskt är den som slagit Greenshoe i år när han vann Earl Beal. Nancy Johansson-tränade Don’t Let’Em, som förra året vann Peter Haughton, stärkte sina aktier då han genrepade med 1.08,6-seger i lördags.

Det finns med andra ord gott hopp om blågula framgångar i årets Hambletonian.

Läs även: Hambletonian – så avgörs försöken

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
måndag 12:53, 11 november

Ringostarr Treb slutar – efter PdA

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:23, 11 november

Anmält till Prix de Bretagne

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:55, 11 november

Axel Jensens nästa för Zarenne Fas

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:32, 11 november

Justice Ås besegrade VM-tvåan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:53, 11 november

Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:25, 11 november

Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 18:01, 10 november

Dags för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Derbykungen Nordsjö Odin till Bollnäs

Derbykungen Nordsjö Odin till Bollnäs

Efter utskåpningen i Svenskt Kallblodsderby är Nordsjö Odin tillbaka i hetluften. På onsdag styr han kosan till Bollnästravet.

Öystein Tjomsland hade stor uppvisning med Nordsjö Odin i Kallblodsderbyt nyligen, ett lopp som man vann på ett nytt svenskt rekord. Den superkapable norrmannen vilar dock inte särskilt länge på lagarna – på onsdag dyker fyraåringen upp i Bollnäs.

Uppgiften som väntar då är H.K.H. Prinsessan Madeleine Pokal för de jämnåriga travarna med ett förstapris på 175 000 kronor.

Bollnästravet arrangerar en kväll med flera fina lopp för ”kallisarna”. Dit inkluderas en sprint för eliten, också den med 175 000 kronor till den lyckliga vinnaren. Ett starkt startfält ser bland andra Tangen Haap ta upp kampen med Smedheim Solan, formstarke Pydin och Odd Herakles som vunnit både Nordic King och Norskt Mästerskap i sommar.

Här är några av startlistorna:

HKH Prinsessan Madeleine Pokal, 1640 auto:

1 Nordsjö Odin – Öystein Tjomsland
2 Järvsö Kristian – Ulf Ohlsson
3 Storm Teddy – Arve Sjoner
4 Möller Tor – Jan Roar Mjölneröd
5 B.W. Prinsen – Jan-Olov Persson
6 Guli Roy – Rikard N Skoglund


Bollnästravets Elitsprint, 1640 auto:

1 Tangen Haap – Björn Karlsson
2 Smedheim Solan – Rikard N Skoglund
3 Ingbest – Erik Adielsson
4 Pydin – Ove A Lindqvist
5 Mino – Elias Strandberg
6 Sjö Odin – Anders Högberg
7 Granetta – Jimmy Jonsson
8 Art Kjarvald – Oskar Kylin-Blom
9 Pave Faks – Torbjörn Jansson
10 Sjö Vinn – Ulf Eriksson
11 Roli Eld – Ulf Ohlsson
12 Odd Herakles – Adrian Solberg Akselsen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark trio till Sundsvall Open Trot
Nästa nyhet
Stark trio till Sundsvall Open Trot

Stark trio till Sundsvall Open Trot

Ringostarr Treb, Uza Josselyn och Cyber Lane krigade mot varandra i Hugo Åbergs Memorial. Nu ser trion ut att mötas också i Sundsvall Open Trot.

Ringostarr Treb stod för en makalös insats när han vann Hugo Åbergs i tisdags, efter en häftig duell mot stoet Uza Josselyn. Snart väntar ett nytt möte de båda emellan – i miljonloppet Sundsvall Open Trot på Bergsåker den 24 augusti.

– Kretsarna runt Uza Josselyn och Ringostarr Treb har meddelat att deras hästar kommer och det känns så klart väldigt bra, bekräftar Bergsåkers sportchef Thomas Almqvist för Travronden.

Förhoppningarna från Bergsåkers sida är förstås också att Propulsion ska dyka upp i Sundsvall Open Trot, men innan ett sådant beslut tas väntar som bekant titelförsvar i Åby Stora Pris nästa lördag.

Däremot kan man redan nu se fram emot Cyber Lane. Tränaren Johan Untersteiner bekräftar via Twitter att man nu tar sikte mot Sundsvall Open Trot efter hästens fjärdeplats i Hugo Åbergs i veckan.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby Stora Pris blir nästa för Pastore Bob
Nästa nyhet
Åby Stora Pris blir nästa för Pastore Bob

Åby Stora Pris blir nästa för Pastore Bob

Efter den fina insatsen som trea i Hugo Åbergs Memorial i tisdags spänner Pastore Bob bågen på nytt. Nästa uppgift blir styrketestet Åby Stora Pris.

Johan Untersteiner-tränade Pastore Bob har blivit en flitigt sedd gäst i storloppen. I tisdags ordnade valacken tredjepriset i Hugo Åbergs. Nästa lördag väntar en helt annan uppgift. Pastore Bob byter engelska milen mot landets tuffaste stayerlopp – han är klar för Åby Stora Pris den 10 augusti.

– Jag tycker Pastore Bob åter gjorde ett kanonlopp i Hugo Åbergs i tisdags så formen är på topp. Han har vunnit V75 över lång distans tidigare så det blir spännande att prova honom i Åby Stora Pris, säger Johan Untersteiner i ett pressmeddelande.

Pastore Bob är därmed den sjätte hästen klar för Åby Stora Pris. Där ser han också ut att få möta den italienske superstjärnan Vitruvio. Femåringen som hade haft en attraktiv uppgift i Jubileumspokalen, kommer i stället välja Åby Stora Pris. Det uppger bland andra Sulkysport och italienska gaet.it men det är inte bekräftat av Åbytravet.

Klara för Åby Stora Pris är:

Carat Williams
Makethemark
Milligan’s School
Mindyouvalue W.F.
Pastore Bob
Propulsion

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Nytt auktionsrekord i Danmark
Nästa nyhet
Nytt auktionsrekord i Danmark

Nytt auktionsrekord i Danmark

Den dyraste ettåringen såld i Danmark. Godfather var föremålet för auktionsrekordet när han såldes för 1,1 miljoner danska kronor på Selected Sales.

Selected Sales hölls på onsdagen i Nyköbing-Falster och auktionen slog alla tiders danska rekord. Godfather, en hingst efter Bold Eagle som är italienska trippelmiljonären Red Rose Americas första föl, fick en prislapp på 1,1 miljoner danska kronor. Översatt till svensk valuta hamnar vi på strax under 1,6 miljoner.

Godfather blev därmed den dyraste ettåring som sålts på dansk auktion. Ola Samuelsson ropade in dyrgripen för Srf Stable (Lennart Ågren). Säljare var Panamera Racing.

Reijo Liljendahl var också på hugget under auktionen. För 900 000 danska kronor, vilket är den näst dyraste ettåringen såld på dansk auktion, köpte han C.R. Kronos (e. Father Patrick – Starlet Lux).

Här kan du se alla resultat från auktionen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
⏱️Twitter-svepet

Travtips

Halmstad 11 november: Den småfräcke lirar Ecce

Travtips
måndag 15.48, 11 november
Halmstad inleder spelveckan. Det finns gott om mycket duktiga hästmänniskor och mycket duktiga hästar i räjongen men tyvärr är det ändå ofta glest i flera av loppen. Så även i vissa lopp ikväll. Sportsligt och spelmässigt tråkigt men visst ska vi försöka v...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 10.03, 10 november

Eskilstuna 10 november: Nu är det dags, ”Rödluvan”!

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.53, 8 november

Eskilstuna 9 november: En Fighter i långa loppet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.51, 8 november

Umåker 8 november: Kusk och häst i form

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.39, 7 november

Bergsåker 7 november: Let’s go, Jimmy H!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 6 november

Solvalla/Åby 6 november: Veijos Panther kvällens drag

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:10, 08 november 2019

Jägersro vill hellre satsa på kvalitet än kvantitet

STRÄNGNÄS: Kylan håller i sig över Mälardalen. Kommande helg ser minst sagt lurig ut vädermässigt. Kallt och nederbörd utlovas i väderprognosen. Det kan nog bli ”intressant” balansmässigt när både V75 i dagarna två samt Breeders Crown avgörs på hemmabanan ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson