Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta upp, från grunden och då jag och min sambo gör det mesta själva så tar det tid med är jäkligt kul att utvecklas med att kunna bygga. Har insett att det inte är någon raketforskning som krävs, och google samt youtube är ovärdeligt! Jag förstår inte hur man lyckades med något innan internet! Måste varit väldigt mycket trial and error…

Jag har ju inte missat allt trav och det var faktiskt kul att Double Exposure brisade hem Åbergs för hon är för jäkla läcker den märren!

Lite har man ju spelat, och jag satt med bra ”deg” på Estelle Nordique till glatt odds på Bollnäs och är fortfarande lite brydd över att ”Sir Toby” lyckades förlora med den. Inte mycket blev rätt där kan konstateras men trots alla felval/strul i loppet så vinner den väl ändå utan galopp mitt på upploppet..?

Nåja, det där var gamla lopp och dessa kan man inte spela på så vi ser framåt och idag gäller Mantorp och det känns som vi har en stenklar direkt!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Mantorp – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

Två på start och jag kan inte tänka mig att Micke J missar att gasa till spets med 8 Fredric Palema.


Loppanalys:

11 Royal Navy Neo är hårt betrodd, men det köper jag inte. Han var mycket bra då han kom till Goops förra sommaren och vann Sommartravets final från ledningen. Var borta länge och har verkligen inte varit något extra i två starter. Det blev nog väl tufft comeback-lopp och han går inte att jobba med innan han visar form.

Nej här finns ett jättebra drag i 8 Fredric Palema som jag tror har väldigt bra segerchans. Han är kapabel och med nytt huvudlag har han fungerat bra på sistone och senast gick han undan enkelt från ledningen på bra segertid. Med springspår och bara två mindre bra på startvolten måste det vara bra spetschans för vassa startkusken Micke J, han är en av de bättre på att skicka i voltstart. Från ledningen har Fredric Palema segrat fem av sex försök och ger sig ogärna och han vann på V75 från ledningen i april. Hästen har tagit samtliga sina sex segrar, just det – från spets. Unibet kom endast med 2.45 men det får duga då.

3 Dream Cash var bra i våras och vann på bra vis i lunchlopp fredagen för Elitloppet. Fungerade dock inte alls senast och har varit struken dubbelt efter det så han är svårbedömd och stallformen är inte lika tokbra som i maj.

Rank: 8-3-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Fredric Palema till oddset 2.45 hos Unibet.

4 Mantorp – Spelstopp 19.43

Spetsstriden:

1 Prime Lini och 2 Bugsy gör upp om ledningen och en felfri Prime Lini är spetsfavorit.


Loppanalys:

12 Oracle Tile är ett riktigt råämne som kommer med sju raka vinster och jag blev imponerad på sättet han vann på i Halmstad då han bara tuggade på och avgjorde i spåren. Det såg ut att vara långt fram och han gick i spåren sista varvet, men hästen verkade mest göra det han behövde. Faktiskt har han varit ännu bättre före och efter, och senast var han frän då han vann överlägset via 11-fart sista varvet. Nu är det spår 12 och mot rätt okej hästar och det är ingen straffspark även om hästen är klart bäst. Var lättad senast och det såg bättre ut och han ska tävla så igen.

1 Prime Lini har kommit igång först som sjuåring och är under utveckling. Han snabbstartade till ledningen senast och gick undan säkert och var bra. Nu är det mer lurigt med innerspår och det är helt klart galopprisk då han kan stressa upp sig. Stor skillnad på innerspår mot som senast spår mitt i banan. Sköter han sig kan han spetsa hem loppet.

Mitt spel blir på 2 Bugsy som är bra mest hela tiden. Han gick med jänkarvagn för första gången näst senast och avgjorde lekande lätt från ledarryggen då luckan kom på upploppet. Han gick med vanlig vagn senast, men nu åker bike på och han är snabb ut och dessutom barfota bak. Kan köra Prime Lini i galopp men annars få rygg på denne. Kul speldrag.

3 Knifetown Hall har gjort två okej lopp hos ”JW” och nu blir det barfota fram mot skor senast och han bör närma sig riktiga formen.

Rank: 12-1-2-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Bugsy till oddset 8.50 hos Unibet.

5 Mantorp – Spelstopp 20.05

Spetsstriden:

5 Dreammoko bör glida till ledningen, 3 Giveitgasandgo släpper är min tro.


Loppanalys: Två hästar är mer betrodda och favorit är 8 Sorbet. Han är en stenkross som mosade Diamanten från dödens i årsdebuten på 09,8/1649 meter. Han var fyra i Elitloppet dit han kvalade in även då med seger från dödens. Han fick dödens senast med i Årjäng, och fattades lite av formen vilket var ganska väntat efter loppen i Elitloppet. Jag tror inte man vill bomba i dödens en gång till och kanske backar Örjan från start? Klart han kan vinna, men med snällt upplägg blir det långt fram…

…Till 5 Dreammoko som är i bra form igen nu som gammal, och han var bra senast då han vann bekvämt på V75. Nu ser det ut att vara upplagt för ledningen och då jag tror att Sorbet körs lite snällare kan han mycket väl få bestämma i ett varv och sticka undan. Spets är bra i Mantorp och han blir mitt spel trots att oddset var oväntat lågt.

10 Dear Friend från bakspår mot guldhästar känns inte så hett och 3 Giveitgasandgo måste säkert ha lopp innan han kan vara i segertagen.

Rank: 5-8-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Dreammoko till oddset 2.35 hos Unibet.

6 Mantorp – Spelstopp 20.26

Spetsstriden:

2 Barbro Kronos försöker hålla sig före 8 Keira de Veluwe men jag hoppas inte det lyckas, utan att Jorma kan sända Keira till spets i första sväng. Alla i övrigt bör bara vilja ha bra rygg.


Loppanalys:

2 Barbro Kronos gillar jag, det har inte undgått någon som läser krönikan och jag trodde hårt på henne i E3-finalen. Hon var då bara bäst från dödens, det var en av de mest sköna vinnarna på länge det! Hon har inte startat sedan dess och är knappast på topp, men då hon fick bästa spåret och de värsta konkurrenterna mycket sämre spår så är det ändå bra chans. Hon körs troligen till ledningen efter en bit och Båth meddelar att han siktat mot detta lopp och allt gått enligt plan. Jag tycker hon visade senast att hon kan öppna okej, och det kan räcka för att vara före Keira. Toppchans då, men såklart odds därefter.

11 You Could Be Mine är en racer som gillas skarpt. Hon var läcker vid segrarna, och näst senast blev det för tufft tempo i spets helt enkelt på en kladdig bana. Det var inte mycket till lopp senast, men hon stack undan på fint vis. Nu är det bakspår mot Barbro, det är för tufft.

8 Keira de Veluwe är även det ett löfte. Första bilstart var det senast och hon snabbstartade till ledningen och vann enkelt. Intrycket var jäkla bra på nytt då Jorma lättade lite på tömmarna via drygt 11 sista halvvarvet och det är skönt kliv i den här. Jobbigt läge nu och men det finns ändå chans att komma före Barbro i loppet om Erik kör lite på säkerhet och Jorma ger järnet, och lyckas man med det kan det bli pott. Jag chansspelar till 5.75.

Rank: 2-8-11-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Keira de Veluwe till oddset 5.75 hos Unibet.

  • 8 Keira de Veluwe – vinnare

7 Mantorp – Spelstopp 20.46

Spetsstriden:

6 Missle Hill spetsade i Elitloppet och han sitter i ledningen tidigt, allt annat vore oväntat.


Loppanalys: Ny stark storfavorit i 6 Missle Hill. Jag spelade emot honom näst senast efter att han var klen i Elitloppet. Då var han inte frisk, och näst senast visade han klassen då han enkelt plockade ner Diamanten från dödens. Galopperade i Finland senast då han var för laddad bakom bilen, och det är bara att glömma. Nu bör det vara tidigt till ledningen och det är klart att han har jättechans. Oddset är 1,75 och det speglar vinstchansen ganska bra. Jag vill ändå inte spela då han ändå galopperade senast och till 1.75 ska inte finnas några frågetecken.

Jag testar plats på 10 Inti Boko som jag rekade på Visby men då var det skor och vanlig vag, och han var heller inte frisk. Det var han senast och visade att han fortfarande är ruskigt bra och det var surt för kretsen att han inte fick vinna i spets. Lite onödigt av Mika Forss att låta den bakom få chansen, men så blir det ibland. Intrycket var i alla fall bra och Inti Boko är på väg tillbaka med lopp i kroppen. Visst, han har de flesta segrarna (8/9) från främre träffen, men här borde det bita bra till slut.

9 Zarenne Fas är en elithäst och senast är bara att glömma med risigt spår i Hugo Åbergs och det var ett se och lära-lopp mot eliten. Han siktas mot Jubileumspokalen som årets stora mål men kommer göra ett kanonlopp nu räknar jag med. Ändå tufft att slå Missle Hill utvändigt, såklart.

Rank: 6-9-10-5


Spelförslag:

Jag spelar plats på 10 Inti Boko till oddset 3.00 hos Unibet.

8 Mantorp – Spelstopp 21.06

Spetsstriden:

4 Brother Bill är snabbare än 3 Aetos Kronos och sitter i ledningen och det bör vara 5 Karat Band i ledarryggen.


Loppanalys:

4 Brother Bill är en topphäst som troligen vunnit Kriteriet med lite glid under det loppet, och han utvecklades enormt under hösten. Vann Breeders-finalen efter det och visade att han var en av de bästa i kullen. Nu har han enbart siktats mot Derbyt och svarade för toppfin comeback senast. Jorma släppte spets till Ecurie D. och tog ett andrapris utan att pressa livet ur hästen då vinnaren bara var för bra. Tussarna var kvar i öronen bland annat. Nu lär det vara spets som gäller och han har toppchans att leda runt om. Oddset är rimligt, men ändå inget man blir fet på att spela till 1.80 i travlopp.

3 Aetos Kronos är lika bra, han vann Kungakannan och vann E3-final förra året och är en av de bästa i kullen även han. Han toppspurtade senast bakom Ecurie D. och Brother Bill via 09,8 sista varvet och sådär ryggar. Han är inte snabb nog från start för att svara Brother Bill och sedan ska han inte kunna slå den utvändigt.

Dessa båda är mycket bättre än övriga, men lockande är att spela 5 Karat Band som tredjehandare och väldigt mycket högre odds. Han har knallform, men nu blir det knappast någon ledning. Ledarryggen är tänkbar/trolig på Brother Bill och det vore smaskigt. Hästen var i final i Kungakannan där han galopperade och han borde hänga med till en plats och 2.65 testar jag på plats.

Rank: 4-3-5-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 5 Karat Band till oddset 2.65 hos Unibet.

9 Mantorp – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

4 Tonique tror jag kan köra sig till ledningen och Åke verkar vara inne på samma.


Loppanalys: Öppet lopp där jag räknade med att 11 Ganga Bae skulle vara favorit även hos Unibet, men så blev det inte. 4.50 var obäntat högt men jag tror inte hon vinner loppet så det är ändå inget för mig. Hon var nära att vinna StoChampionatet senast trots dödens och var mycket bra. Nu är det så att säga lopp innan lopp, och hon körs säkert snällt och på väntan och med skor.

Mitt drag är 4 Tonique men oddset är en besvikelse 3.75, där hade jag verkligen trott på mer! Jag tror hon sticker till ledningen och har bra segerchans sedan. Det låter bra efter lite vila och hon siktas mot hösten och storloppen och jag spelar.

7 Gina Mearas har Stoderbyt som ett mål och nu blir det skor efter tre lopp barfota. Hon såg ruskigt laddad ut som fastlåst under Elitloppshelgen och vann kval till Stosprintern och var bra utan att riktigt räcka i finalen. Med barfotabalans hade jag spelat henne men nu känns det inte lika hett.

3 Residual Thrust vann kval till StoChampionatet och nu passar distansen bättre. Bra läge och med bra start är hon aktuell.

Rank: 4-11-7-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Tonique till oddset 3.75 hos Unibet.

10 Mantorp – Spelstopp 21.46

Spetsstriden:

6 Elegant Ima kan säkert överta ledningen av 5 Furies Rain.


Loppanalys:

6 Elegant Ima är ett riktigt löfte och han imponerar varje start. Senast körde kusken väl tufft på långsidan och hade mosat ledaren redan 400 kvar men trots att han blev själv så höll han farten urstarkt över långa upploppet och vann säkert. Han kan det mesta, är snabb och stark och han blir svårslagen på nytt men 1.50 var lågt odds.

Loppet är mycket klassigt, 4 Hulken Sisu spurtade riktigt bra senast och närmade sig favoriten över upploppet som klar tvåa. Han utvecklas hela tiden och utmanar med vettig resa och jag spelar honom. Det skiljer väl mycket på spelet och 8.25 är värt att testa.

Jag gillar verkligen 3 Selected News men han vrickade sig till E3-finalen och har stått över jobb. Det är Kriteriet som gäller och nu vill man bara vara bland de sex för att kvala in till Breeders-semifinalen och formen räcker knappast.

Högkapabla 10 Global Badman ligger tränaren lågt med. Han vann E3-finalen senast men har inte samma form nu och det är lugnt upplägg och bland de sex som är viktiga.

Det är tänkbart att testa plats på 5 Furies Rain som är bra. Var trea i E3-finalen senast. Nu skor på är minus, men det kan bli ledarryggen och haka på till plats.

Rank: 6-4-10-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Hulken Sisu till oddset 8.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson