Mantorp 26 oktober: Stenströmer och Östre - mina män

Ny vecka som faktiskt inleds med en måndag. Och Mantorp som kvällsbana. En del intressanta bud till fina odds provar jag med och det känns alltid kul. Herrarna Östre och Stenströmer är mina nyckeltränare i dag och jag spelar två hästar från respektive stall. Bland annat Vien Ici som jag tror är bäst och vinner det avslutande spelloppet.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Mantorp – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Goops nyförvärv favoriten 4 Atlas Font är givetvis lite svår att sätta in i detta sammanhang. Såväl från start samt till slut. Han har öppnat bra i Italien men inte jättesnabbt och det kan bli svårt att ta sig förbi en snabb 2 Carmen Division.


Loppanalys:

4 Atlas Font har löpt snabba tider och gjort det bra i Italien och står bra inne på pengarna i Goop-debuten här. Kan givetvis vara ytterligare förbättrad nu hos Goop och vinna men jag vill ha syn då hästen inte direkt har glänst i segerloppen. Varit bra men inte glänst. Det är lite för mycket gissningar till lågt odds för att passa mig.

Då provar jag hellre med en slant på oddsaren 2 Carmen Division som Östre är nöjd med. Det har blivit galopper på slutet men vid segern för fyra starter sedan var stoet riktigt fin från spets och jag tror på spets även här. Nu med biken. Hon biter ifrån sig bra och är spännande med biken på. Visst kan hon (och jag)  bli avslöjad här men över kort distans och bra rapporter vill jag prova till bra odds.

3 Son of Quarcia gick rätt bra efter galopp senast och har också fint läge.

5 Glide Devie vann från spets näst senast och avsltuade klart bra senast och är ett tidigt bud. Spurtar bra. 7 Jetske Beemd är också ett segerbud.

Rank: 4-2-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Carmen Division till oddset 15.00 hos Unibet.

5 Mantorp – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

6 Powerbank kan öppna bra för att troligt släppa till 7 Horizon du Gers.


Loppanalys:

7 Horizon du Gers får starta på ruggigt tätt nu och vi får se hur det fungerar. Gick i alla fall bra senast då det blev ny seger och Bergh har bra form på flertalet djur. Här kan det bli offensivt mot tidig tät och ny vettig chans.

Mitt spel är Goops nyförvärv 9 Apollo Creed som jag gillat vid segrarna. En fin typ som bör hävda sig väl även på svensk mark. Segrarna är tagna från spets och spets lär det inte bli nu men Rennesvik, som berättat en del om hästen hävdar att resa bakifrån ska fungera fint och körspö i Sverige är klart plus. Hästen har haft en del problem men är klart fin för klassen och jag köper det rakt ut. Förhoppningsvis inte sämre nu hos Goop och bra chans.

10 Tassilo fick en fin resa i rygg på ledaren vid segern. Svårbedömd här men ska räknas efter uppehåll.

1 Jacoby Keeper avslutade vasst senast och bör få en fin resa här. 8 Cala Mayor de B. är inte bort även om läget är tufft.

Rank: 9-7-10-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Apollo Creed till oddset 3.65 hos Unibet.

6 Mantorp – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Morotai Degato öppnar bra och bör kunna spetsa. Utifrån öppnar 2 Follow the Stream och 7 Madjestic Man också bra.


Loppanalys:

9 Gigaro Am har haft en del krafter sparade i tuffare gäng och Bergh vinner en del lopp för tillfället. Har en mycket passande uppgift med ex Goopens struken men det är ändå inte någon rolig sort och som favorit från bakspår vill jag inte hamna där.

1 Morotai Degato höll bra senast och har spännande läge då Oskars häst kan öppna bra. Sprang en del på tvären senast och det ogillas men är hästen i ordning så kan det vara skrälldraget. Har två segrar av två möjliga från spets och fungerar säkert bättre med att springa på innerspåret. Jag gör ett chansspel.

10 The Trick Vick har löpt bra men är ingen av mina favoriter. Inte så kul som betrodd.

15 G.R.J. S Wolverine kan rätt mycket men vi har inte sett någon superform och det kan bli en del spår fram från detta läge. Strykningar gynnar dock men å andra sidan är det anmält med skor.

Rank: 9-1-10-15


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Morotai Degato till oddset 8.50 hos Unibet.

7 Mantorp – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Awkward Situation öppnar snabbt och även 3 Andrina kan lägga iväg kvickt. Möjligt att 5 A Cash Machine kan överta.


Loppanalys:

Ett lopp utan direkta profiler och betrodda 5 A Cash Machine gör det bra varje gång och bör räcka fint här. Har ett fint läge bakom bilen och även om hon inte snabbstartat så kan det bli tidig spets. Gör inte ont. Bra dessutom att ha Kevin i ungdomslopp. Bakskor på nu är väl dock  inget plus.

Jag provar med spel på 10 Ganette AM som är ny hos Stenströmer och det är intressant. Har svarat för flera jämna och bra insatser utan att kanske strida tufft men det kan vara bättring hos Stenis och uppgiften ser rätt lämplig ut. Var duktig vid andraplatserna och ute i tufft gäng senast. Nu anmäld barfota runt om.

12 Almagest A.C. har visat fin form vid segrarna efter uppehåll men ska nu kliva runt alla till seger och det är inte så lätt.

11 Classic Gal var överlägsen vid seger för tre starter sedan men är nog allra bäst med tätkänning. 1 Awkward Situation öppnar snabbt och har läget.

Rank: 5-10-12-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Ganette AM till oddset  4.50 hos Unibet.

8 Mantorp – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

1 Gelatiamo har spetsat från spår ett tidigare med Jan-Axel Näsman som kusk. Det var då få hästar på startvolten och jag tror det blir 2 Elmo Ice mot spets.


Loppanalys:

En del fina hästar i listan och jag går på spets och tror på 1 Elmo Ice. Denne är stark och bra då  han är i ordning som han ska vara nu. Väl i spets så lär Östre grilla konkurrenterna och det kan absolut hålla hela vägen. Har vunnit flera lopp på rejält sätt på svensk mark tidigare.

1 Gelatiamo var fin vid lätt seger senast och kan få drömloppet här. Givet bud.

Det gäller även 7 He´s Marvelous som är klart bra då han fungerar fullt ut. Åter efter kort paus nu och borde vara fräsch och fin och duger då fint. Kan visa sig bäst.

10 Global Unspoked och 11 Young Da Vici är två kapabla djur som fungerar fint över den långa distansen och de ska ses med respekt även de.

Rank: 2-1-7-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Elmo Ice till oddset 7.25 hos Unibet.

9 Mantorp – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

Lite oviss spetsstrid. Det kan bli 1 Earthquake Neo till tät. Utifrån kan 7 Zizou och 8 B.T.S Orlando utmana.


Loppanalys:

9 Vien Ici  har löpt bra i tuffa gäng men det har inte varit något flyt på sistone. Senast såg han bra ut men blev dragen bakåt av trött häst. Sköt sedan till fint och Ulf var klart nöjd med hur hästen kändes. Då Vien Ici får travet att stämma så duger han mycket gott i ett lopp som detta och jag tror detta är vinnaren. Nytt Stenströmer-lir med andra ord.

Flera räknas där bakom. 2 Dats So Cool galopperade med sparat efter uppehåll och start i ny regi senast. Spänande läge här.

10 Moneykeeper avslutade gott senast och kan spurta bäst och vinna här. 12 Young King vann på bra sätt senast men läget är jobbigt.

7 Zizou fick en jobbig resa i Finland senast. Räknas med snällare resa. 1 Earthquake Neo har läget.

Rank: 9-2-10-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Vien Ici till oddset 3.25  hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson