Mantorp 23 december: Öppna lopp - BG sätter dit bästa vinnaren!

Klang och jubel blev det från början i lördags med träff på tre raka vinnare till glada odds! Mest gladde det mig att Dan-Åke Olsson kunde leda runt om med mitt roliga drag Jeans'N Passion till fina 8.00!

Astronascente Zac var mycket bra spetsvinnare, och här var det bra att vara tidigt på bollen. Jag hade feeling för spets och vinst, och då sedan Björn Goop var otroligt uppåt i Björnkollen förvandlades mina 4.15 till ett guldodds.

Dragster var tredje raka vinnaren, här var det 5.50 vi spelade till och han avgjorde via mycket elegant styrning av Erik Adielsson som fintade upp vissa konkurrenter på läktaren.

Jag måste passa på att hylla Ulf Nilssons lunchdrag här på Travnet för han har grym träffprocent på dessa. Idag var det dags igen med snygg vinnare och det är bara att gå in och läsa strax efter 11 varje vardag då man får en fin vinnare att ta rygg på.

Nu är det uppesittarkväll på Mantorp och öppna lopp där det kan bli konstiga vinnare. Jag har ett gäng spel vi testar, och sedan är det bara att önska alla en God Jul!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

6 Mantorp – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

Jag tror nog att 5 Marschall Match körs till ledningen, bättre spår att skicka med och inte lika snabba hästar som senast.


Loppanalys:

5 Marschall Match är favorit och det kanske han ska vara för det är en helt okej treåring som räckt bra i finska årgångsloppen. Han fick inte chansen på V75 senast efter att han inte kunde hålla spets och det var en del krafter kvar i mål bakom trötta hästar. Då trodde jag inte på spets mot Rossi Palema, men nu är det bättre spetschans mot mindre snabba hästar och på 2640 meter laddas de flesta inte lika tufft. Kan rinna undan, men man ska tänka på att han står stenhårtt inne i loppet med sina 700.000 stängt vid 1.4 miljoner och jag har en annan vinnare.

Mycket kapabla 9 Vincent As tror jag är redo en stark insats. Han har startat på lite nu och senast gick han sig rätt trött och det tror jag var bra för honom och att han är vassare nu. Det är en knepig häst som kan springa som i intervaller i loppen och ibland stanna mitt i loppen. Men Dahlén har uppåtform på hästarna nu och Calle Jepson upp nu mot lärling senast är plus så det heter duga. Dessutom passande 2640 meter och han är intressant att jobba med till 6.50.

1 Monfalcone är betrodd är här snackar vi form! Men han blir över från start och måste ha tur och då är 5 ggr för klent att jobba med.

2 All Star låter det ganska bra på i debuten för Roger. Kapabel häst i ny regi och toppkusk upp från dessutom bra spår ska passas.

6 Zephyr Kronos kan massor, men jag tror han kärs för framtiden i ny regi och helst ska sköta sig och gå med spänst över mål.

Rank: 5-9-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Vincent As till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Mantorp – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Das Auto håller spets om man vill, det tror jag och nu verkar man vilja köra där. Många snabba emot, då 2,3 och 4 alla är klart över medel.


Loppanalys:

1 Das Auto kan vara lösningen med spetsläge och han var oväntat bra senast då det var osäkert och man körde på chans i ledarryggen. Avgjorde väldigt enkelt då han kom loss, och nu med innerspår och 1600 meter är det tänkbart med spets och slut. Jag testar.

5 Ole är den andra med lägre odds, men det är lite vingelrisk med spår 5 och fyra snabba innanför samtidigt som han inte är alls snabb själv. Kommer med två raka segrar men 1600 meter känns väl kort och jag spelar inte honom. Han lever på styrkan den här.

2 Homeland Pellini vann enkelt senast och även om det var billigt lunchlopp så var det med huvan oryckt och bra seteg över mål. Nu tror jag inte på spets, men kan Jorma glida ner bakom Das Auto så kan det bli bra ändå.

Av de mindre spelade varnar jag för 7 Bara du Chene som gått bra lopp varje start i ny regi och snart kommer sitta där. Detta är inget bra V75-lopp och han kan överraska.

Rank: 1-5-2-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Das Auto till oddset 4.50 hos Unibet.

8 Mantorp – Spelstopp 20.15

Spetsstriden:

1 Mäster Sauron är en rejäl bit och med Jepson kan det faktiskt bli spets. Jag ser ändå 3 Joel di Quattro som spetsfavorit.


Loppanalys:

Mycket lurigt lopp där Unibet har favorit på 13 Global Warrior och han är riktigt bra då han har bra dagar. Visslade runt dem via spåren näst senast med under 10/700 meter. Senast gick han med skor, och stred bra men fick ge sig sista stegen mot smygkörd och störtdykande Love Palema. Han blev ändå sämre med skor och ofta kommer mer negativ effekt andra starten med skorna på. Sårbar favorit, även om han är bäst.

11 L.L.Royal tänkte jag chansa med, men Unibet var inte så givmilda med sina 5 ggr för det är konstigt lågt odds. Jag tror att hästen är riktigt på gång nu med två lopp i kroppen och senast gick han bra i skymundan även om det inte var märkvärdigt på klockan. Det mesta strulade under vägen. Han kan växla ner dessa.

Jag valde istället att spela plats på formkortet 10 G.R.J’s Wolverine för 3 ggr plats är bra. Han gick ett jäkla lopp senast då han tappade massor på galopp och återkom vasst! Han vinner sällan, men att distansen skulle vara problem kan jag inte tro (även om han är segerläs på långt) och han kommer vara långt framme.

Det måste vara klar galopprisk på 13 Dominic Wibb och han är dessutom svår att vinna med bakifrån och en ren spetshäst enligt mitt sätt att se det. Kolgjini bakifrån är sällan något att jobba med heller.

12 Digital Crunch är nyttig och står sig bra här och kanske är riktiga formen på gång nu då han höll bra bakom Panamera senast.

Rank: 13-11-10-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 10 G.R.J’s Wolverine till oddset 3.00 hos Unibet.

  • 10 G.R.J’s Wolverine, plats

9 Mantorp – Spelstopp 20.37

Spetsstriden:

1 Milles Goofy och 6 No Pressure ska göra upp om ledningen och jag tror på 1.


Loppanalys:

1 Milles Goofy är favorit med 3.50. Jag tror att han håller upp ledningen och Magnus var påtagligt uppåt om honom och han brukar ha koll. Jepson är en av de bästa i klassen på att få hästarna att öppna snabbt i voltstart och även om hästen är oprövad med volt så visar han bra kvickhet och då det inte verkar direkt påställt med spetshotet så ser jag det som bra spetschans. Sedan ska han slås, för även om det varit billiga segrar så har han vunnit med krafter kvar och dessutom ser han allt starkare ut. Han tränar även bättre och bättre och jag tror Jepson kan sätta dit honom.

6 No Pressure tänkte jag spela då det kändes spännande då Goop tog ut på V75 med ett lopp i kroppen. Det låter dock inte så uppåt som jag hade hoppats, varken officiellt eller inofficiellt och kanske behöver hästen fler lopp då det var ett års frånvaro och lite segt i comebacken. Kan öppna snabbt och ställa till det för min vinnare, men jag tror tt BG och Calle löser det och att Björn ser till att få ledarryggen.

Ytterligare tre betrodda med bra spår och de har alla helt klart chansen. 4 Con te Partiro kan nog bli riktigt bra med lite mer rutin. Nu är det en treåring som bara gjort tre starter, men han visade senast klart bra styrka och kapacitet senast och vinner det även om hotet inte galopperar. Anders satt med bra tag i linorna. Nu är det spår 4 i volt, men hästen duger nog riktigt bra tror jag och till höga 6.75 spelar jag honom!

3 Kimi di Quattro blev struken för transporthinder då det hade krockat på vägen. Det blir rycktussar nu och det är tänkbart bud.

2 Amazing Moment gav även han bra intryck vid seger senast, det var på lätta fötter han gick undan från ledningen.

Rank: 1-4-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Con te Partiro till oddset 6.75 hos Unibet.

10 Mantorp – Spelstopp 21.00

Spetsstriden:

1 Bacchus L.I. är snabb utan att vara någon raket. 4 Herakles öppnar bra, men jag har känsla för att 5 Global Venture forceras till spets.


Loppanalys:

1 Bacchus L.I. har Unibet 2.50 på och det kan inte vara rätt. Även om hästen har perfekt läge och gick fullt bra på open stretch på V75 senast så är det en enkel häst. Har bara gått i spets en gång och var trea, och är bäst på rulle så inte givet alls att Jepson gör allt för att spetsa. Den måste synas!

Jag har givit 5 Global Venture sista chansen en fem sex gånger nu tror jag. Men måste testa EN gång till. För nu är det perfekt femtespår bakom vingen och inga raketer innanför och det finns på kartan att Peter kan forcera till ledningen och det är där hästen ska gå! Han har tagit vinsterna från spets och på 1640 meter är det bara att låta honom springa. Jag tror han är bäst och kan dra på tufft och inte släppa de andra på sig på skalle. 6.25 spelas!

De är inte jätteroliga de andra faktiskt. 9 Global Wizard var visserligen klart bra senast, men det var spets och glassa och han har varit ojämn tidigare.

8 Self Explosive är fartfylld och uppåt i form. Nedstruken ett hack finns chans att ladda och skulle han få vinkel på dem och komma till spets är det klart intressant med lite långsökt är det.

Rank: 5-1-9-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Global Venture till oddset 6.25 hos Unibet.

11 Mantorp – Spelstopp 21.22

Spetsstriden:

Rätt snabba ston och som jag läser loppet blir det 4 Carisma Sisu till ledningen och sedan får vi se hut Forss gör. Jag tror att 7 Zeta Kronos kan överta om Björn testar.


Loppanalys:

Ganska jämnt stolopp där jag tror att Björn Goop sätter dit 7 Zeta Kronos för här låter det bra. Kördes invändigt senast och gick bra som tvåa bakom en bra Vikens Fingerprint som kan massor vissa dagar och ingen ska att inte rå på den. Det hade varit si och så med startandet före och jag tror vi får se en mycxket vassare insats här med lite lopp i kroppen. Nu är det mer påställt från Björn och det finns att han kan köra till ledningen i andravågen om han testar det. Annars är hästen snabb och lättplacerad och med sådana hittar han nästan alltid ner i slagläge och jag tror rätt mycket på Zeta.

1 I’m a Believer kan varav skrälldraget för hon har chans att få ”sitt” lopp i ledarryggen om hon kan hålla upp. Skulle sedan Carisma köras i spets, ja då kan det bli perfekt för på rulle kan hon avgöra detta på sin fina form.

5 Velegance är bra hela tiden, men hon vinner inte jätteofta längre. Hon gjorde det på V75 näst senast, men det satt ganska hårt åt trots att det löste sig väldigt bra med rygg till 250 kvar. Viss chans att komma till spets om Björn inte laddar – och om Mika Forss släpper men inte så troligt.

6 Darah Bibo gick undan säkert senast och Peter Untersteiners hästar är jämna och då Steffe gör det mesta rätt numera så kan detta vara vinnaren.

Rank: 7-5-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Zeta Kronos  till oddset 3.85 hos Unibet.

12 Mantorp – Spelstopp 21.42

Spetsstriden:

3 Bravo Santana håller jag som spetsfavorit då det inte är så startsnabba hästar runt honom.


Loppanalys:

8 Eros Zola är storfavorit och efter senaste galna uppvisningen kan jag förstå det. Trots dödens i 10-fart kunde han gå undan enkelt på 11.3. Galet bra var han! Nu har det gått en månad och han måste tävla med skor och dessutom fått spår 8. Tre minus det, men Adielsson är plus i vagnen och visst kan hästen bara vara bäst. Men det är ett bra lopp och minst lika bra som senaste han vann.

6 Amorcer Levallo har haft otur på V75 två senaste då han kunnat ta två raka med lite glid. Han gick urstarkt i tredjespår utan rygg sista varvet i finalen senast och samma gången före då han var tvåa efter att ha tuggat i tredje utan rygg. Nu blir det skor vilket såklart inte är ett plus, men jag tror han kan avgöra detta till 6.25.

3 Bravo Santana är bra, men lite svårbedömt med formen då han inte startat på några månader. Han har bra spetschans bland mindre startsnabba hästar och skulle han vara bra direkt så kan han glida undan. Han har aldrig förlorat på sina fyra spetslopp.

10 Claw är bra, gick vasst efter galopp på V75 näst senast med runt 12,5/1900 meter och vann enkelt senast.

Rank: 8-6-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Amorcer Levallo till oddset 6.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson