Mantorp 20 mars: Jag vet vem som bestämmer i avslutningen!

Mörk speldag i onsdags även om Don Cash vann inledande racet via snygg styrning av Adrian som verkligen lyft sig i vagnen, kul att se det!

Lika vass insats svarade inte Oskar Florhed för bakom min bästa vinnare Voltaire P.Hill där han nog borde kunnat plocka upp och köra på speed mot enbart starka Vanja.

Tapper var Jareth Boko, men det är rätt tufft om man hänger i tredjespår HELA loppet och det var smått galet hur tappert han höll till mål.

Intrycket på Daniel Redéns duo Sorbet och Moses var av det mer vassa slaget och att se ut så som de gjorde sista 100 metrarna säger en hel del om vad som komma skall.

Jag måste säga att jag ledsnat på alla som ska hålla på med att "Redén har jättebra form på stallet..." Jo, visst har han bra form på hästarna, men mest handlar det om att hans hästar håller en högre nivå än övriga och det är så här bra de ska vara och vi får nog vänja oss vid att han dominerar helt!

Nu är det Mantorp för lördagsloppen och jag jobbar med Daniel Redén med min bästa vinnare som kommer i avslutande loppet!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Mantorp – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Quite E.Wood öppnar bra men måste vara på tårna för att svara 6 Herakles med startsnabba Micke J. Denne släpper säkert i andravågen.


Loppanalys:

4 Dwayne Zet är favorit och det kan jag köpa att han ska vara. Man höll honom mycket högt då han började starta förra året, men han tog inte steget och utvecklades inte som förväntat då man hade tro på kulltopp om hästen. Han var knepig och fokuserade sällan på tävling. Vid vinsterna var han mycket fin men det från spets där han verkade gilla att löpa undan. Nu är han kastrerad och det kan vara så att han släpper till och främst fokuserar på tävling. Det var positivt intryck i årsdebuten senast då han kördes till spets efter 500 meter och drog undsn i eget tempo. Nu är det spår 4 i volt och kan bli problem och jag hoppas det är upptaget i spets sedan. Men det är risk att man släpper om Örjan kommer tidigt och då vinner han.

Mitt spel blir ändå 11 Zenzero Jet som är mycket fartfylld för sina pengar. Han står hårt inne, men borde ha klart mer på kontot så det tar jag inte så hårt på. Jag trodde att han skulle vinna det tuffa Sylvesterloppet på nyår, men kusken körde ett märkligt dåligt lopp och hästen fick aldrig chansen. Var borta lite efter det och det går sällan på räls med denna, men nu har han ett lopp i sig och höll bra i dödens på för kort distans. Bakspår är okej och han är nedstruken ett hack och jag tror att han blåser ner dessa med bara lite klaff och strul för favoriten.

1 Quite E.Wood kunde äntligen vinna senast efter ett gäng andraplatser. Det satt hårt inne, men han bet i bra på norsken på open stretch och kunde i obefintlig sikt i smeten slå av Armour As på linjen. Det är tänkbart att Eklundh kör i spets här, men jag tror nog att det är med smygare han ska vinna. Håller han spets och Örjan kommer tidigt tror jag han släpper. Men det är inget jag läst, utan min tanke.

5 Exclusive Matter var inte alls bra senast, men kanske satt den tuffa upphämtningen på svår bana starten före i benen. Inte ovanligt det blir så. Svårt spår i volt nu och han galopperade med spår 3 så detta kan bli problem och tappstart felfri.

Rank: 4-11-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Zenzero Jet till oddset 4.35 hos Unibet.

6 Mantorp – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

2 Illfindmywayhome måste ha bra spetschans och efter strykning av förhandsfavoriten körs han i spets.


Loppanalys:

6 Suarez är klar favorit sedan Nurmos strukit 5 Kapten Brodde. Han har lyft sig någon nivå hos Robert Bergh och verkar trivas utan skor. Han har varit mycket fin barfota runt om två senaste och senast såg det faktiskt smått okört ut på hög 12-tid. Nu är det bättre motstånd och han kommer inte kunna glida till ledningen (gjort det tre senaste segrarna) och dessutom tycker jag att den långa distansen är nackdel för den här snabba typen. Jag synar gärna!

2 Illfindmywayhome har varit bra men Redén verkar inte varit helt nöjd och det är en knepig häst det här som kan få för sig att stanna och mest vara konstig. Senast kunde han inte freda sig mot Global Above All som är en riktig pålle och inte mycket att säga om det. Nu ska han vara mycket bättre som snacket verkar och då det blir ledningen är det givet segerbud. Men han måste vara en nivå upp för att räcka, vilket man verkar tro att han ska vara.

Min vinnare är 12 Pre Calculated som jag spelade senast men då kunde han inte rå på ledande Cassius Ima och hålla undan för Lucky Truc. Dessa hade varit mycket hårt spelade här och jag tycker de han möter nu inte är lika bra. Dessutom tror jag att det fattades lite till rätta formen senast. Nu är det tätare starter vilket bör vara stort plus för lite trög typ och jag tror fortfarande att han är för bra för lägsta klassen. 2640 meter gynnar honom och jag tror att han kan köras fram utvändigt och reglera dessa eller ta dem till slut. Kul vinnare till glatt odds.

10 Joker Boko galopperade då Jorma drog tussarna i lördags och han trodde det var segern som rök. Hästen har blivit bättre på det mesta och är inte alls borta.

Rank: 6-12-2-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Pre Calculated till oddset 12.00 hos Unibet.

7 Mantorp – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Heavy Sound har haft innerspår två gånger och inte varit ens nära att hålla spets. 2 Elian Web är mycket snabb och jag tror att han har vettig chans att ta sig förbi, även om Kenneth verkar inne på att hålla upp och en sådan som 5 Union Forces är mycket snabb vid laddning. Det vill nog till om favoriten ska hålla upp.


Loppanalys:

1 Heavy Sound är en elithäst som har kapacitet för att vara en faktor i Elitloppet, om han håller ihop och håller sig frisk för det är en jäkla travare. Han hade ett halvdant 2020 för att vara en häst av hans kaliber men var inte frisk och då är det svårt. Det var starka rapporter inför comebacken i lördags och han levererade via snabb start till ledningen och enkelt undan även om han var småtrög. Det var ändå ett prov lite utan värde då han fick köra långsamt och på speed slår de inte den här. Nu är det innerspår i Mantorp och det är lurigt, och om man läser på har han haft spår 1 två gånger i karriären och inte varit ens nära att spetsa. Han kan öppna bättre är känslan men han har faktiskt inte riktigt visat det första stegen, även om han var bra med i lördags. Finns chans att han blir över och då är han en emoddsare i fara.

8 Antonio Trot har hittat sig själv och en otrolig form senaste tiden och jisses som han gick i lördags! Det var 10 sista varvet och då man drog i snören på upploppet bara ökade han och det var otroligt att han hann fram till tredjeplatsen! Han är ruggigt bra för dagen helt enkelt och verkar trivas jättebra med Sjöström. Kommer favoriten bort så borde han slå de andra i detta gäng lite hur kusken än kör och det blir mitt spel.

4 Vagabond Bi gör comeback och tufft begära seger direkt även om han gått fint banjobb i lördags.

5 Union Forces följde med bra senast utan att få chansen på allvar och han är mycket startsnabb om kusken trycker av.

Rank: 1-8-4-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Antonio Trot till oddset 3.50 hos Unibet.

8 Mantorp – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

2 Georgia Am tror jag inte kommer vara lika snabb med full volt, men försöker överta sedan. 6 Just Make It ser jag som spetsfavorit och kanske kör man där.


Loppanalys:

Ojämnt lopp. 2 Georgia Am var intressant senast (på tidiga oddsen) och löste det plusbetonat från ledningen och sprang fin tid. Man var vakna och tog bort skygglapparna efter omstart då hon var väl laddad och hon travade till spets och vann loppet. Men man ska tänka på att det var enkelvolt då och ändå lite på nålar fast man vände mer upp som ett spår 3. Nu är det full volt och det blir knappast lika snabb start och dessutom är det galopprisk. Jag har inte rätt feeling för henne med dessa förutsättningar och som favorit.

Min vinnare är utan tvekan 10 Saonoi som svarade för ett kanonlopp senast men tyvärr svarade kusken inte för lika bra insats och det blev lite överforcerat och hon åkte dit mot smygkörd efter att ha sprängt fältet. Det var runt 11,5 sista 800 med vass repa på långsidan och detta i årsdebuten. Nu är det lopp i kroppen och inte minst Calle Jepson upp i vagnen och jag tror hästen avgör detta!

Värst emot är lilla fyraåriga 11 Joyful Trix som är en häst under utveckling och hon har mycket att hämta under året. Visade grym inställning vid dödensseger på V75 näst senast då det var första barfota runt om. Vintertränade efter det och var mycket bra direkt i årsdebuten senast då hon spurtade rejält och utmanade fina Mellby Good upploppet ner. Hon är värst emot min vinnare.

Rank: 10-11-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Saonoi till oddset 5.00 hos Unibet.

9 Mantorp – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

2 Astronascente Zac har bra chans att ta sig förbi 1 Twigs Got U. och körs rimligen i spets då.


Loppanalys:

Dagens mest öppna lopp och det kan skrälla till. 2 Astronascente Zac visade väldigt fin fart då han vann på V75 i december och bara blåste till spets i 09-öppning och vann med halva upploppet (typ). Man kan säga att han var konstigt bra den dagen och Björn meddelade före att han var mycket inne på honom, och det var ju rätt. Inte alls samma häst starterna efter det och nu har han varit ifrån. Stall Goop har inlett året svagt och som kusk har Björn Goop vunnit 1/72 starter. Vi tar det igen EN av 72 starter som kusk! Nu är det rätt läge och skulle det bli barfota bak vore det extra plus och jag ser honom som spetsfavorit. Om form vinner han nog detta, men jag vågar inte lita på den här.

4 M.T.Oscar är bra hela tiden och han galopperade bort V75-seger för tre starter sedan på upploppet. Fick inte chansen från innerspår i finalen och spurtade fint senast och gav fortsatt formintryck. Nu kan det bli helstängt huvudlag och det vore nog bra grej, men över 1640 meter känns han mer som en av flera. Det kan inte vara rätt distans mot snabba hästar. Även om han vann senaste försöket på kort i höstas i enklare gäng.

1 Twigs Got U. gick med skor senast och utan skor hinner han säkert fram till seger via open stretch. Var klart bra vid spetssegern tidigare då han visade fart som räcker bra i denna klass, men han är bara medium från start och borde få svårt att svara ut Goops häst. Om spets vore det bra chans.

Formkortet i loppet är 10 Mooney som fick chansen sent och gick med bra steg över mål näst senast på V75. Kördes resolut till ledningen senast i lunchlopp och gick undan med norsken kvar och det var mycket bra och formstarkt intryck. Nu blir det barfota runt om för andra gången, första gången var 2018 och det är intressant och jag spelar plats på honom.

Rank: 2-1-4-10


Spelförslag:

Jag spelar plats på 10 Mooney till oddset 3.90 hos Unibet.

10 Mantorp – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

Troligt att 2 Digital Summit körs till ledningen tidigt, men jag hoppas att 4 Jaguar Dream kan utmana liksom 5 Urgent Call.


Loppanalys:

2 Digital Summit är en topphäst på alla vis och jag är som många andra svag för honom. Han var 2-oddsare i fina femåringsloppet på Färjestad under påsken förra året men galopperade och det blev bara en start till under 2020. Tio månader var han borta från tävling och han svarade för fin årsdebut senast då han visserligen var tempogynnad men han avgjorde i ett nafs. Klart han borde gå framåt med loppet och läget är perfekt och det är stor chans att han körs till ledningen av Örjan och då ska de vara bra för att slå honom. Men han har blivit otroligt stor favorit och till under 2 ggr vill jag inte spela. Alltid lurigt i andra starten efter lång vila och jag låter honom vinna om han gör det.

Jagspelar 4 Jaguar Dream som är en skjutare även han med skadehistorik. Han vann comebacken näst senast efter att ha varit ifrån mer än 1,5 år! Senast mötte han Summit och var mycket hårdare spelad men hade otur. Blev hindrad av galopperande häst och kunde inte köras för spets och från dödens blev det för tufft att stå emot. Det hade gått väl långt mellan starterna då man strök inför Mantorp på bedrövlig bana. Rimligen är formen uppåt nu och skulle han komma före favoriten blir det match. Minst barfota bak nu och detta är en pålle efter Love You så barfota är bra grej. Det skiljer väl mycket på oddsen och jag tar honom.

Grym insats senast svarade 7 Sharp Dream för då hon bombade till spets och bara studsade undan och gav inte Ivory di Quattro skuggan av en chans att utmana. Att vinna på låg 12-tid på det viset är riktigt starka papper och racergrejerna slog väl ut. Nu blir det värre att hitta till spets.

Rank: 2-4-7-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Jaguar Dream till oddset 4.00 hos Unibet.

11 Mantorp – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

1 Viva la Vida Face kan hålla upp ledningen om han går felfritt. 4 Amiral tas felfritt och testas framåt sedan.


Loppanalys:

Jämna odds i sista loppet men här har jag en bra vinnare i 4 Amiral! Han har varit lite av sorgebarn och inte alls fungerat som han borde efter att ha tränat jättebra. Räckte inte alls på V75 19/9 och har ofta tappat travet i loppen. Han har alltid tränat hur bra som helst och haft lägre puls än de andra, men ändå fått mjölksyra i loppen och inte orkat med farten. Man har ändrat träningsupplägg och han har fått gå tuffare i sanden hemma och det kan vara lösningen för jisses som han såg ut senast! Det var ett klent lunchlopp, jag vet men han travade otroligt mycket bättre och såg jättestark ut men både häst och kusk somnade till mitt på upploppet då det borde varit över. Och han hann inte svara en som kom sent och snabbt. Lopp i kroppen nu och är häst som inte går att köra trött borde ju passa över tre varv och skulle polletten trillat ner så tror jag att han bara vinner detta!

1 Viva la Vida Face är stark och bra men jag är inte nöjd med hur han travade senast och det har inte varit perfekt även om han vann enkelt då han hade perfekt uppgift i spets. Han kan spetsa och visst kan han vinna, men jag tror inte att han står emot Amiral.

7 Arvid S.H. var mycket bra senast och han är betrodd. Nu vet jag inte riktigt hur han ska vinna loppet, men från andra-tredje ytter kan han mata ner dem om Amiral återfaller till gamla takter.

12 Ivory di Quattro har inte alls kommit upp i rätt nivå i år och måste visa bättring innan jag spelar 40 meter bakom Amiral.

Rank: 4-7-1-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Amiral till oddset 4.15 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson