Just nu:
09.53 Hur liten och steril är den svenska travsporten?
09.42 Ilaria Jet död – sonen Tony Gio gjorde karriärens sista start
08.30 Evaluate såld till Finland
16.05 Etonnant jätteskräll
14.05 Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!
11.11 Disco tog snabb revansch
17.08 Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!
17.07 Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson
09.43 Tidigare tv-profilen ny chef vid Skellefteåtravet
08.39 10 miljoner under SM-dagen

Mantorp 20 februari: Nu är det dags för Franklin Face!

Jag kom inte rätt på liret i onsdags även om det började bra med Zidane. Sedan var det roliga slut och det är bara att komma igen. Jag har bättre feeling till dessa lopp på Mantorp där jag tycker det finns flera bra spel.

Det är väderomslag på gång i hela landet och från iskyla till flera mildgrader och hur det påverkar banan är inte lätt att gissa på. Eller att gissa på kan ju gå, men svårt att veta. Många befarar katastrofbana, och givetvis är det vanskligt att veta vem det passar eller inte passar.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Mantorp – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

3 Exclusive Matter ser jag som spetsfavorit med vettigt spår i volten.


Loppanalys:

Skumt lopp inleder för min del, för det är ingen glimrande form eller svåra spår i volten för de mest betrodda. 8 Phoenix Photo har varit strålande i vinter och vann Sylvesterloppet under nyårstravet och drog in 336.000 och visade härlig skalle. Följde upp med att dödensvinna på V75 trots att han gått upp i klass. Nu blir det än tuffare med stängt spår i starten och hästen vill vara med där framme. Han har fått väldigt mycket pengar på sig och jag går emot igen – även om han verkar växa för varje uppgift.

Två val att spela och jag fastnade för 10 Minnestads Ecuador som är klart uppåt i form nu och senast bet det riktigt bra sista 150 då hästen väl fick upp farten. Det är en rejäl häst detta och bland mindre formstarka hästar kan det bära hela vägen även om det är tufft med bakspår Dahlén. Jag testar.

5 Sweetman tog äntligen sin V75-seger senast och gjorde det mycket bra i spets i en final. Han hade jag absolut spelat med springspår, men spår 5 i volt på den här känns mycket vanskligt och galopprisken överhängande. Det är första volt på över ett år och jag har inga bra vibbar.

3 Exclusive Matter har haft svårt att övertyga med skorna på i vinter efter att ha varit rent grymt bra vid segern på V75 i höstas då han bara svarade allt i tufft tempo hela vägen. Har chans att köras till ledningen bland dessa och kanske kan hålla undan då ingen lär vara sugen på att sätta upp farten utvändigt.

Rank: 8-10-3-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 10 Minnestads Ecuador till oddset 7.75 hos Unibet.

  • 10 Minnestads Ecuador, Vinnare

6 Mantorp – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

6 Zack Bris ska ha mycket bra spetschans då han är riktigt kvick och har Adielsson i vagnen.


Loppanalys:

6 Zack Bris tror jag kan springa hem detta från ledningen, detta trots att han inte varit som bäst just i spets. Han fick ge sig i taktiklopp näst senast där han borde hållit undan i spets efter 21 första varvet, men känslan var att han gav upp då han blev utmanad. Nu har han startat på och ska bli allt starkare och avgjorde bra senast i stark stil. Vi såg i lördags hur bra effekt det kan bli med Adielsson på nya hästar, även då från Kylin och här tror jag på bra spetschans. Mantorp är bra spetsbana och Erik grym på att motivera hästar som är lite fega från ledningen och dessutom 1600 meter och jag spelar.

4 Cassius Ima är det drag på och nu blir det jänkarvagn och stängt huvudlag och hästen visade fin styrka i dödens vid segern på V86 näst senast. Aktuell.

9 Harvard Student är faktiskt rätt bra, och näst senast borde det varit omstart på V7. Mycket enkelt undan senast och med framspår hade det varit tänkbart, men nu verkar inte vässas med utrustningen.

8 Bravo Tessla är fyraårigt sto som ska ut mot killar från spår 8. Det är lite racertyp över henne och hon är en av de bästa hästarna, men ändå lite jobbig uppgift.

3 Mascarpone Doc har ryckt upp sig och tagit två raka spetssegrar i billiga lunchlopp och är överspelad här.

Rank: 6-4-9-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Zack Bris till oddset 3.85 hos Unibet.

7 Mantorp – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

7 Västerbo Grosbois är pilsnabb och kan ta sig förbi alla och släppa till 3 Disco Volante.


Loppanalys:

3 Disco Volante är megafavorit och han har en minst sagt bra uppgift i klent sällskap. Senast fick han grovjobb och det var mindre roligt, och gången före övertygade han väl inte direkt i spets. Före det var det desto bättre tryck då Ohlsson svarade för läcker styrning och bombade till spets från att ha startat med bakspår. Han har faktiskt galopperat två senaste gångerna han haft just spår 3, lite anmärkningsvärt. Nu kan Ohlsson köra lite på säkerhet då han inte bara måste bomba till spets, de kommer inte svara i andravågen och detta är toppchans.

1 Hawk Cliff har varit mycket positiv sedan han kom tillbaka och spurtade säkert förbi Sorbet senast. Nu borde han få svårt att hålla ut de snabbaste och istället få tredje inner. Därmed mindre intressant.

7 Västerbo Grosbois är väldigt startsnabb och jag tror han kan spetsa och släppa till favoriten. Bra chans att vara bland de tre och tänkbart platsspel.

12 Zenit Brick är en riktig häst, han var strålande i debuten under jul, men inte alls bra starten efter och kanske fick reaktion. Senast kördes han bra av Adielsson och gick bra som trea. Han har chans.

Rank: 3-1-7-12


Spelförslag:

Jag står över spel.

8 Mantorp – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

1 Luna Nera Doc är snabb och öppnar hon som med biken i somras kan hon hålla ut 3 Call Me Brodda.


Loppanalys:

3 Call Me Brodda har seglat upp som storfavorit och det köper jag inte även om det är bra uppgift och kommer hon till ledningen kanske hon rinner undan då hon segrar 4/5 spetslopp, men det är ingen spetsgaranti och jag litar inte på henne som klar favorit. I Kalmar mötte hon killarna och gick i spets vid enda förlusten, men hon gav upp direkt de kom på henne och jag synar.

5 Appaloosa är andrahandare och nu verkar det lossnat för henne som sett ut som ett elitsto men sprungit på treans växel. Senast var det riktigt bra intryck då hon från dödens gick undan i stark stil före 6 Beluga West. Jag tror hon kan vinna detta lite oavsett löpning.

Bakom dessa finns många lite spelade med chans. 1 Luna Nera Doc är Oskar inne på och han vill utan tvekan köra i ledningen. Finns chans att hålla upp med bike på, och hon är bra då hon är bra Luna Nera och man verkar kunna toppa henne då det är dags. Tänkbar.

12 Xanthis Delicious är ruskigt bra vissa dagar, likt näst senast då hon bara flög runt dem på Valla.

4 Artemide Zack var frän för Jepson för fyra starter sedan och nu kör han igen och samma med henne, vid bra dag duger hon.

Rank: 5-3-1-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Appaloosa till oddset 5.75 hos Unibet.

9 Mantorp – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Jaguar Dream ska vara chanslös att svara 2 Kung Edward första 100 metrarna, och denne släpper till 4 Franklin Face enligt mina uträkningar!


Loppanalys:

1 Jaguar Dream är en klasshäst som vann comebacken efter långt uppehåll senast och var klart positiv, även om loppet blev billigt med en ofräsch Coogan och formlös Dom Perignon. Andra starten avgör mycket av framtiden och inte alls säkeret att hästen blir bättre och kan få bakslag. Jag tror det blir tredje inner och att Claes gärna ger snällt lopp och bygger. Iskallt spelobjekt.

Nu är det dags för 4 Franklin Face som jag trott på tidigare och nu ser det äntligen ut att bli ledningen och det är där han ska vinna i silver! Hästen växer i spets, men är inte så explosiv sedan han kommit upp i klasserna. Nu är det hjälpryttare innanför i 2 Kung Edward som Adielsson kör och han brukar köra Franklin och kör åt tränare Lars i lopp 5 så jag tror han gärna släpper spets. Från ledningen har han tagit 8/10 segrar och ingen av dessa ska kunna plocka ner honom. Det är inga hjältar direkt och jag har svårt att se någon vilja offra sig i dödens och sätta fart på loppet. Dagens bästa vinnare!

5 My Dream Art är bra, men det är ingen slump med få vinster och då jag inte tror han tar sig förbi min vinnare från start borde han få svårt att slå denne. Blinkers på nu och formen är nog så bra som den kan vara i nya regin och visst är han tidig.

Rank: 4-1-5-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Franklin Face till oddset 3.50 hos Unibet.

10 Mantorp – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 TheBankonBroadway vill till spets, men kan knappast svara 2 Elle Vild och det kan kosta att hitta till spets. Kommer någon sugen från tillägg?


Loppanalys:

Öppet stolopp där jag spelar 9 Hossiana Boko som borde stå sig bra i detta gäng. Hakade på bra senast bakom Dixie Brick och det var riktigt positivt med skor och bakifrån. Hon har annars setts som spetshäst och kanske även barfota-häst då 9/10 segrar är från spets och 8/10 segrar utan skor. Nu bör det kunna bli rätt bra detta med innerspår på dubbla tillägg för snabb häst och hon kan mycket väl sitta bra på det direkt då hon är först ut på sin volt. Jag tror hon kan vinna detta.

12 Princess S.W. överraskade mig i lördags då hon spurtade ner dem från mycket dåligt läge, ensam på 40 tillägg. Det löste sig ändå bra måste man säga och det är stort frågetecken med start vecka-vecka för en häst med minst sagt sköra ben. Som hårt spelad går jag inte på henne även om jag vet hur bra hon kan vara.

1 TheBankonBroadway har vunnit i enklare gäng, men senast var det ett fall framåt vad gäller intryck. Ändå känns det tufft för henne att hålla undan för mycket hårdare hästar och jag tror inte hon har farten som krävs.

13 Velegance var klenare senast och kanske har tappat fina formen? Det är mycket humör i henne som vill ha det på sitt vis, och i full form och med rätt ryggar kan hon vinna.

6 Ale’ Pride Gar är loppets rysare då det är laddat för hemmaplan och även om hon står fel inne i loppet så kan hon vinna. Hon är långt framme utan strulet mitt på upploppet senast då man krokade ihop och före det bra spurt då hon var nära Mellby Good i mål och den är ju fin.

Rank: 9-12-6-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Hossiana Boko till oddset 4.75 hos Unibet.

11 Mantorp – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

3 Jori Boko är en startblixt, men på 2640 meter släpper man. 5 Don Cash verkar man inte vilja ladda med, så kanske 6 L.L.Royal till ledningen efter 500 meter?


Loppanalys:

1 Maestro Crowe är en kanon som tränade dunderbra hos Puro och det var nästa stora stjärna efter Commander Crowe. Hästen togs lugnt men visade grym styrka och inledde med fem raka segrar i läcker stil. Nu har han gjort två starter hos Johan Untersteiner och vunnit båda. Visat att han är speciell då han dummade sig bakom bilen i första av dessa, men fick turlig omstart och då körde Johan på safe och var överlägsen. Senast från spår 1 tog han stillastående start och körde fram i dödens varvet kvar och joggade undan. Stilen var inte ”100” men banan var betonghård i kylan den dagen på Jägersro och jag tar inte så hårt på det. Nu fick man sämsta spåret för den här som spänner sig från start och blir för laddad, men jag räknar med att ingen ryggar av de på bakspår så Johan kan backa sist. Blir banan krävande är det bara bra och jag tror helt enkelt att hästen är överlägsen och att han kan köras till dödens senast varvet kvar. Loppet är inte stenhårt och jag spelar då han inte verkar bli storfavorit vilket jag trodde.

Den jag får släppa är 8 Timo Lane som såg grymt bra ut senast då han gick med härlig spänst över upploppet. Det här är en häst som brukar ha strul med travet och det var ruskigt bra för att vara Timo Lane. Nu blev det bra kört ner på innerspår och tuppa loss i sista sväng, men intrycket skojar man inte bort med gott om sparat i 11-avslutning sista 700.

5 Don Cash ser ut som en elithäst, och han har blivit starkare i nya regin hos Kolgjinis och jag tänkte det kan vara hästen att slå i spets. Nu verkar man kanske inte vilja ladda på 2640 meter då han blev för het när man gjorde så. Lite lurigare då.

4 Llama Tooma ser allt bättre ut, men det är ändå upp en nivå nu mot ganska vanliga lopp och jag tycker inte han känns så spelbar som ganska betrodd.

Rank: 1-2-3-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Maestro Crowe  till oddset 3.35 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 28 februari: Ville vaktar bästa vinnaren!

Travtips
söndag 14.05, 28 februari
Det bjuds flera små, men ganska så trevliga startfält när Halmstadtravet agerar söndagsvärd. Flera av loppen är jämna och det går att hitta bra spel. De bästa hittar jag i eftermiddagens båda avslutande lopp. Nu tycker jag det är dags för Payet D.E. att få...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 17.08, 26 februari

Romme 27 februari: Jag gillar Anders och hästen framför allt!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 17.07, 26 februari

Boden 26 februari: Höga tankar om och hos Bertilsson

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.07, 26 februari

Lunch-draget Solvalla: En vinnare med Buller och Bang

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 12.28, 25 februari

Åby 25 februari: Eklundh – en trolig och den andre är lite mer rolig

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.41, 25 februari

Lunch-draget Kalmar: Jag fick tänka om

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
måndag 09:53, 01 mars 2021

Hur liten och steril är den svenska travsporten?

STRÄNGNÄS: Våren är redan här i Mälardalen. Vilka dagar vi haft senaste veckan. Låt oss hoppas på inte alltför många bakslag framöver vädermässigt. Bara mars ännu. Romme/STL Helt fel ute var jag när jag trodde att Romme skulle få problem med banan i lördag...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson