Just nu:
19.04 Generaal-skräll
18.33 Överlägset när Odd Herakles tog tionde raka
16.30 Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web
15.47 Fullträff i Arvika för Baron Gift
15.30 Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
15.09 Fullt ös på Tylösand
14.53 Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!
14.48 Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika
11.25 Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare
08.38 Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Mantorp 1 juni: Engwerda och Ebbinge med två vettiga chanser

Steinfaks och Antonio Tabac var två bra träffar i min senaste text och nu försöker vi dra igång juni månad med några vettiga spelförslag. Mantorp heter banan och herrarna Eggwerda/Ebbinge med filial i Sverige heter de tvåbenta nyckelfigurerna. Den duktiga duon har två hästar till start och båda spelas. Bäst chans har nog Alex H.P. i lopp nio.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Mantorp – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Tricky Treat var inte så snabb första stegen från samma spår näst senast och det troliga är att 2 Kensington Bros tar sig förbi. Denne var klart rapp från start senast och har fyrar-mästare Kontio som påhejare.


Loppanalys:

2 Kensington Bros var en trevlig bekantskap i Sverige-debuten senast. Öppnade snabbt och bra till spets för att sedan vinna. Fick sig en rejäl tryckare i  loppet då Reijo hade en bra häst men det kunde inte stjälpa Kensington Bros. Nu är det debut i ny regi men hästen ska vara fin och förutsättningarna är snudd på perfekta med trolig spets över kort distans. Jorma är helvass bakom bilen och det ser ut som ledning  runt om. Bianchi förtäljer att  hästen åt lite halvknackigt direkt han kom men det rättade snabbt till sig och han är nu klart nöjd med sin häst och tror på riktigt god chans. Vi får dock bara 1.55  i odds av ett lagom generöst unibet och det är inget för mig.

1 Tricky Treat försöker sätta käppar i hjulet men jag tror inte denne kan svara ut första biten. Tricky Treat satt fast med sparat näst senast och var fullt bra från tidig spets senast. Får hur som helst en fin resa och är tidig.

Öppet värre och rätt billigt bakom. 5 Mellby Devil visade fin form senast och är anmäld barfota runt om. Verkar ha svårt att sätta nosen först.

6 Pim Pim Joli hade inte helt fritt senast.

Rank: 2-1-5-6


Spelförslag:

Jag står över spel.

5 Mantorp – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

Många oprövade bakom bilen. Bland annat 4 Luna Rand som gör debut då det handlar om framspår. Är snabbfotad och borde kunna öppna bra. Är spetsfavorit.


Loppanalys:

4 Luna Rand vann på bra sätt från ledningen senast. Nu är det nytt med framspår bil men det borde vara god chans på spets på nytt och då kan Mickes häst mycket väl hålla undan. Jag tänkte gå på det men var inte helsåld på oddset.

Engwerda har nog en tuffare häst i 9 Jazzy Mad Money. Denne svarade för en bra avslutning senast och har ett nyttigt lopp i kroppen. Jag har pratat med Engwerda som tror hon ska vara  minst lika bra nu och han tror på vettig chans. Jag kan bara hålla med men från bakspår kan det alltid strula och bli problem att fånga in Mickes häst. Rick Ebbinge brukar dock inte såsa så visst kan det gå vägen. Stoet verkar rejäl. Oddset var också bättre än förväntat så jag går på Engwerdas häst.

2 Charm hade sparat senast och avslutade bra senast. Har dessa lopp i kroppen och läget är fint. Kan räcka. Kenneth låter nöjd.

8 Begum Kronos avslutade bra senast och vekrar klart uppåt. Spåret är givetvis långt ifrån bra och uppgiften ser lite motig ut.

11 Queen Ratzeputz visar fin fart men är känslig för stänk så läget är inte bra.

Rank: 9-4-2-8


Spelförslag:

Jag spelar 9 Jazzy Mad Money vinnare till oddset 4.00.

6 Mantorp – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

7 Mahara Gutha kan lägga iväg rätt bra och kan tidigt vara i spets från springspåret. 6 Loc Ästher har vass kusk och ännu bättre springspår.


Loppanalys:

Ett rätt lurigt lopp där jag provar en slant på 14 Benellie. Denne har svarat för ett par vettiga insatser i lite tuffare miljö och senast var hon inte så långt borta bakom duktiga To the Moon Face. Något enklare emot här och träffar Kaj bra från springspåret så kan de nå en vettig position direkt. Barfota fram är det tänkt nu och då formen är god så kan det räcka långt.

9 Ivy League var positiv senast och duger fint. Är lite svår från start och det finns galopprisk. Styrkan duger gott men Bianchi tror att hans vapen i lopp fyra är en klart bättre chans.

7 Mahara Gutha är inte alls oäven om formen sitter där. Har varit struken efter senast. Kan leda runt om.

1 Ganette Am satt fast näst senast. Spännande läge. Kan dock behöva loppet efter skada och Kenneth ligger lite lågt.

13 Doyouknow räknas rätt tidigt. Finns hygglig fart i henne.

Rank: 14-9-7-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 14 Benellie till oddset 6.75.

7 Mantorp – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

3 Niras Donatallo kan öppna raskt. Troligt att 4 Untamed tidigt är placerad i spets.


Loppanalys:

Ett lurigt lopp men jag tror att 4 Untamed har god chans. Inledde karriären med två segrar men senast blev det galopp. Här är jag inne på att det kan bli tidig spets och sedan behöver inte dramatiken infinna sig. Kan nog spåra hem detta.

Jag var mycket nyfiken på 12 Topaz Face som gör comeback och i ny regi. Hästen är rätt kapabel och skulle kunna vara ett kul skrälldrag. Jag ringde Svensson som berättar att han blir inte förvånad om hästen vinner. Nä, han blir mycket förvånad så jag står över denne.

15 Marres Diva har löpt bra vid ett par segrar men det är i enklare gäng. Detta lopp är inte heller skarpt men det måste klaffa en del från detta läge.

13 Velocista G.G. kommer från seger och har Kontio upp. Inte alls borta.

Rank: 4-15-13-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Untamed till oddset 3.65.

8 Mantorp – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

2 Gizmo de Veluwe kan öppna bra men det är tufft att stå emot 4 Mr Creation som är mycket snabb.


Loppanalys:

Här går jag på grundkapable Nurmos-hästen 8 Marrakesh. En häst man trodde skulle ha en lysande framtid men det har inte stämt och resultaten har varit rätt blygsamma. Nu gjorde han comeback senast och då som valack. Han fungerade och var felfri och var fullt godkänd. Nu med lopp i kroppen så kan han vara klart vassare (trots att Nurmos brukar ha vässat direkt). En felfri Marrakesh bör duga gott trots läget. Intressant att följa nu som valack.

4 Mr Creation var överlägsen vid segern från spets senast. Fungerade inte riktigt i travet senast och det innebär en del frågetecken. Full väg nu är inget plus. Kan leda runt om men,,

2 Gizmo de Veluwe har härdats i tuffare gäng och bör få en fin resa från sitt goda startspår.

1 Divine är rejäl till slut och visade det senast men det var ett bra tag sedan. Lär inte kunna försvara ledningen och det kan strula. Farlig med klaff. 10 Jaques Noir räknas också.

Rank: 8-4-2-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Marrakesh till oddset 4.25.

9 Mantorp – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

5 Jazzmine Boko är startsnabb. Jag har sett 2 Alex H.P. öppna bra på Wolvega och det kan bli spets.1 Hadrianos har läget.


Loppanalys:

Här tror jag duon Engwerda/Ebbinge har en vinnare i 2 Alex H.P. Han gjorde första starten på svensk mark senast och var fullt bra från femtepar utvändigt. Jag gillade intrycket och han har nu lopp i kroppen och bör vara framsatt ytterligare i form. Jag har sett hästen öppna bra till spets för att vinna i Wolvega och det finns hygglig spetschans. Alternativt en fin resa. Engwerda säger att det blir åter barfota runt om och hästen är fin. Engwerda räknar med vettig chans.

10 Becker kommer från seger och är tidig även om baskpåret försvårar uppgiften.

5 Jazzmine Boko vann från spets senast och var fin. Kan spetsa för att duga även här.

1 Hadrianos  vann från spets näst senast och har spännande läge.

Rank: 2-10-5-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Alex H.P. till oddset 2.15.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Halmstad 4 juli: Velvet Gio ska vara starkast!

Travtips
fredag 14.53, 03 juli
Det började bra i onsdags med fin vinnare i Åke Lindbloms Karat Band som stack till ledningen och sedan bara var överlägsen. Favoriten Iggy B.R. har fortsatta problem med travet och som jag skrev i tipsen var han illa ute på Fornaboda. Jag borde sedan ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.48, 3 juli

Arvika 3 juli: Många roar sig med att jaga Björn i Arvika

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 3 juli

Lunch-draget Lycksele: Jag bjuder grannen på en grann vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.05, 2 juli

Halmstad 2 juli: Mearas och sedan mera Mearas

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.19, 2 juli

Lunch-draget Gävle: Jag provar ett skrällspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.15, 1 juli

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 15:09, 04 juli 2020

Fullt ös på Tylösand

STRÄNGNÄS: Regnet har stundtals vräkt ner här hemma under lördagen. Den värme som fanns för några dagar sedan är nu enbart ett minne blott. Bettans Bar Det verkar gått hett till på Bettans Bar vid Tylösand i natt. En konsult på Kanal 75 och tillika profess...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson