Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Omgången: Färjestad är det som gäller vi har ett roligt motbud till omgångens största favorit, och spikar i ett mer jämnspelat lopp där vi tror oss räknat ut scenariot.

Spiken: 4 Bellini Face (V64-5) tror vi kan köras till ledningen tidigt, och är formen bara hyfsad så ska de få svårt att slå honom då han är van värre motstånd.

V64-förslaget är på 1.680 kronor (V6).
V64-1: 6-2 (res 11-4)
V64-2: 2-3-4-11-9-1 (res 10-12)
V64-3: 9-11-1-5-2-7-8 (res 3-10)
V64-4: 6-2-4-9-10 (res 11-7)
V64-5: 4 Bellini Face (res 11-6)
V64-6: 7-6-8-10 (res 4-9)

2x6x7x5x1x4 = 1680 kr

DD-förslaget
4 – 6,7,8 x 300

900 kronor

 

V64-1

A: 6-2 B: 11-5-4 C: 10-3-1-9-8

Spetsstrid: Callmeawinner följde bilen senast till ledningen, och det är mycket bra spetschans. Vi tror att Luna Nera Doc kan få ledarryggen.

Loppanalys: Omgångens största favorit dyker upp direkt i 6 Callmeawinner som är riktigt bra! Hon bara flög till ledningen senast och hade full kontroll då Frances Yoda försökte utmana på open stretch. Före det blev det omöjligt då man märkligt fick svar av skräll trots dubbla open på Åby och trots att hon höll tappert var det ingen segerchans. Hon har 6/6 från ledningen och är spetsfavorit så visst talar mycket för favoriten. 

Vi dubblar ändå med 2 Luna Nera Doc som det var bra fart på senast då hon attackerade i sista sväng, men hon klarade inte att vara där ute i hög fart utan det blev galopp. Nu är det Jepson upp och vi tror/hoppas på att det blir rygg på favoriten, som brukar dra på i bra fart. Har hon lite sämre dag kanske Luna Nera Doc kan ta sig förbi sista biten? Strecken är 76% mot 4% och då finns det värde i att testa att dubbla! 

V64-2

A: 2-3 B: 4-11-9-1 C: 10-12-7-6-5-8

Spetsstrid: Snabba hästar. Souvenir d’Inverne kan nog hålla ut favoriten Okaloosa Bell om kusken vill, men det är inte givet efter vila.

Loppanalys: 4 Okaloosa Bell är storfavorit, men den vill vi syna. Det är en lite trög häst, och den typen brukar inte alltid lärlingar få fart på. Kanske öppnar sämre för Andreas och spetsgaranti är det inte alls. Visade bra inställning senast som försvarade sig i ledningen och vann enkelt till slut, men den känns inte alls överlägsen här.

2 Souvenir d’inverne har inte startat sedan september men meritmässigt står han sig väl då han varit ute på V75 under sommaren och vann lopp på 12-tid. Öppnar snabbt och kan kanske till och med vara ledaren, annars är ledarryggen en bra position.

3 Ruthless satt fast med mycket sparat i rygg på ledaren senast i Norge som var ett V75-lopp. Bra kusk, bra läge och bra form talar för hästen!

Vi betalar för några skrällar. 11 Crown Pale spurtade oväntat bra i vida spår senast och den är hetast av dessa mindre spelade.

 

V64-3

 A: 9-11-1 B: 5-2-7-8 C: 3-10-12-4-6

Spetsstrid: Mayflower A.F. tar ledningen och utan galopp lär hon leda länge.

Loppanalys: Stolopp och tipset till 9 Listas Marion som övertygat vid dubbla segrar. Senast var det snabb långsida i 13-fart då hon speedade till ledningen, och försvarade sig bra upploppet ner. Hon ser ut att springa allt mer rakt i loppen och det är bra tryck i henne. Hittas Larsson loss kan det bli tredje raka.

Med stängt spår i fullt fält vill vi ändå inte göra något av henne. 11 What a Creation var klart positiv senast då hon var starkast över upploppet, och vi smågrälade sättet hon satte dit skallen på sista 50 då det stod och vägde. Bortglömd igen. 

1 Mayflower A.F. är spetshästen, inte enbart för att hon stor ensam på start utan hon är snabb i benen. Felfri kan hon spetsa hem det, men det är en svår häst som galopperade senast efter 100 meter utan att ta fatt i grejerna. Var bra vid segern från ledningen.     

V64-4

A: 6-2 B: 4-9-10 C: 11-7-1-5-8-3

Spetsstrid: Lite lurigt med spets här, inte givet att någon av favoriterna maxas första 200 då båda är lite struliga. Innan 500-passeringen sitter nog ändå den av dessa som vågar mest i ledningen.

Loppanalys: 2 Sycramore Broline verkar bli favorit, och det är inte fel. Det var bra intryck senast från ledningen då segern blev mycket enkel. Spurtade maffigt även för tre starter sedan men diskades för trängning i sista kurvan. Lindberg låter nöjd och det kanske kan bli ledningen i första kurvan? Då vinner man säkert loppet.

Bra för loppet är annars även 6 Fantastica och senast var det troligen segern som man galopperade bort via attack i sista kurvan. Det låter som att kusken gärna kontrollerar dem i dödens denna gång och det kan gå vägen. 

Det är ändå kuskar som inte vinner på beställning bakom favoriterna och vi streckar tre hästar ytterligare. 4 Dejvid Am var vettig vid segern och andraplatsen, och säkert lite sliten senast då det presterades sämre. Är han tillbaka nu efter vila så finns chansen med bra läge.

9 Giovetsi lever på styrkan, och senast var det tätplats som rök vid galopp 400 kvar, detta från dödens på bra ledare. 10 Easy to Like är lite spelad och den här sprang 14 sista 800 vid segern och de springer inte ifrån honom om formen finns där efter uppehållet.

V64-5

A: 4 B: 11-6-7-9-12-3 C: 2-8-5-10-1

Spetsstrid: Vi tror att Bellini Face körs till ledningen upp mot 500-passeringen. Aces High och Elma’s Rose gör upp i förstaläget.    

Loppanalys: Ganska mycket spel på en trio och då spikar vi bästa hästen i 4 Bellini Face som normalt borde vara större favorit. Han är bra och sprang 14,6 2600 meter volt i höstas som bra tvåa. Han svarade för flera starka insatser mot bättre hästar än dessa. Det är dunkel stallform, det hymlar vi inte med för ingen av sju starthästarna har varit ens bland de tre under 2019, och Bellini Face utgick felfri strax före nyår. Nu har man laddat om, och som vi läser loppet kan Söderkvist köra till ledningen i andravågen och då bör man vinna loppet. Vi spikar på allt.

11 Modern Love är formhästen i gänget, och det var målfoto från seger senast då hon så när hann ifatt vinnaren men det fattades en läpp. Hon trivs över lång distans och äger bra avslutning och skulle vår spik underprestera så slår hon säkert resten med bara lite klaff.

Hårt spelad är 7 Åsens Aragon men det är värre uppgift nu mot senast. Då nåddes andra ytter från dubbla tillägg. Överspelad!

På spets och kanske släpp är 6 Aces High värd att lyfta som skräll.

V64-6

A: 7-6-8-10 B: 4-9-5 C: 1-2-3

Spetsstrid: Ingen av de tre på start tror vi duger till seger, men kanske körs All Knight i spets en bit i varje fall?

Loppanalys: 10 Candor Hall gör comeback som elvaåring efter att ha varit skadad och inte startat på ett år. Han är otroligt svårbedömd och det är inte alls säkert att han hittar tillbaka till tidigare standard som gammal häst efter lång frånvaro. Meritmässigt är han helt i egen klass mot dessa hästar, men form är färskvara och som storfavorit finns inget värde i att jobba med honom. Han får bli med på fyra streck på V64, men inget DD-spel.

DD spelas med tre hästar. 7 Conrads Vilhelm som vi gillade hur han tog för sig sista 400 metrarna senast då det var bra sprutt i benen. Han är osäker och kan vara borta direkt med svåra spår 4, men det brukar vara lugnare i långloppen i volt, inte samma stress bland kuskarna och felfri kan han vara vinnaren.

6 Divided By Zero chansar vi upp då Lundström-Wolden kommer till Sverige. Hästen övertygade i somras då han blåste runt till överlägsen seger, men det har inte varit samma tryck efter det och känslan är att han inte tagit i till slut. I montéloppet fick han chansen via smyglopp men vågade inte utmana kapabla Welcome, men blev tvåa. Senast hängde han mest med som fyra, mot rätt bra hästar. Kanske tar han i bättre med pisk? Som lite spelad är det värt chansspel på DD.

8 Bobbery har fin vinterform och med rygglopp till sista sväng kan han växla dem, han var bra för Petter näst senast och senast max bakom överlägsna Peder Mykla.

Tippare: Redaktionen, travnet.se

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fullträff i Paris för Goop och Dandy de Godrel

Fullträff i Paris för Goop och Dandy de Godrel

Björn Goop fick fira på Vincennes under söndagen. Bakom stallets Dandy de Godrel togs en säker seger i Prix Michel-Marcel Gougeon.

Fina 40 500 euro var förstapriset i Grupp 3-loppet Prix Michel-Marcel Gougeon som på Vincennes kördes för sexåringarna. Loppet blev en ny framgång för Björn Goop som själv säkert styrde den franskfödde Dandy de Godrel till segern.

Efter att gjort loppet som fjärde häst på innerspår styrdes Dandy de Godrel ut i andraspår för att syna dödens med kilometern kvar av loppet. Greppet om ledaren var kopplat redan när fältet travade in på upploppet och bakom kom inga allvarliga hot. Fin insats och säker viktoria på 1.14,9 över 2850 meter.

*Nära blågul seger var det även i Prix de Mirande (36 000 euro) för femåriga hästar. Här anförde den av Robert Bergh tränade Transcendence länge loppet för Gabriele Gelormini men fick i sista steget släppa förbi sig Elvis Madrik, körd till segern av Franck Nivard. En stark avslutning i spåren kom Tomas Malmqvists Calle Crown med Björn Goop i sulkyn med. Trion möttes närmast jämsides över linjen och noterade samtliga 1.14,2/2700 meter.

Läs även: Prix de Cornulier: Bilibili slog till på världsrekord

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Prix de Cornulier: Bilibili slog till på världsrekord
Nästa nyhet
Prix de Cornulier: Bilibili slog till på världsrekord

Prix de Cornulier: Bilibili slog till på världsrekord

Yoann Lebourgeois satte allt på ett kort i sadeln på Traders – men Bilibili vägrade att ge slaget förlorat. Åttaåringen jobbade in försprånget för att äntligen få triumfera i Prix de Cornulier. Segertiden 1.11,2 är lika med världsrekord.

Bilibili hade varit trea i Prix de Cornulier de två senaste åren, men när årets upplaga av ”VM i monté” avgjordes på Vincennes under söndagen kunde den åttaårige Niky-sonen kröna sin framgångsrika karriär med seger värd 292 500 euro. Segern blev en stor framgång för familjen Abrivard; vinnaren tränas av Laurent-Claude Abrivard och i sadeln satt 25-årige sonen Alexandre Abrivard som här noterades för sin andra triumf i världens mest prestigefyllda montélopp.

Loppets favorit var fjolårsvinnaren Traders. Riden av Yoann Lebourgeois kom också Philippe Allaires snabba travare att sätta ordentlig färg på tillställningen. Traders inledde långt ut i banan och blixtrade till täten direkt. Favoriten lät inte vila på hanen utan satte upp ett mördande tempo per omgående. I en ledning med åtskilliga längder öppnade Traders första 1200 efter strax under 1.11 och nådde 1700 meter på 10,5.

Alexandre Abrivard hade dock inte gett upp på Bilibili. Hästen inledde loppet i tredjespår för att söka sig fram som första häst i andraspår. Medan Traders gjorde sitt yttersta för att skaka av sig motståndet började Bilibili närma sig genom sista sväng och tog upp jakten på den undflyende favoriten. När så bara upploppet återstod började krafterna förklarligt tryta för Traders men Bilibili hade ytterligare en växel att lägga in. Mitt på upploppet var saken avgjord – Bilibili kopplade säkert greppet för att säkra segern med ett par längder.

Segertiden var lysande. Klockorna i mål stannade vid 1.11,2 över 2700 meter. En notering som därmed med en tiondel putsade det löpningsrekord, tillika världsrekord som Traders satte förra året. Därmed har Bilibili vunnit de båda första loppen i ”Triptyque”, monténs motsvarighet till ”triple couronne”. Traders, som fortfarande är aktuell för en start även i Prix d’Amérique om en vecka, var stor i nederlaget och tog med god marginal silverplatsen, två tiondelar efter vinnaren.

Tredjeplatsen tillföll Dexter Fromentro (11,8), riden av Camille Levesque, som avslutade starkt ute i spåren om än på behörigt avstånd från loppets båda huvudrollsinnehavare. Fyra i mål, och bästa sto, slutade Carla du Châtelet (12,1) på linje med Elladora de Forgan som gjorde loppet som andra häst bakom den hårt dragande ledaren, fick en kort galopp in i sista sväng, men återkom starkt för att nå femteplatsen. Den betrodde Briac Dark gjorde loppet långt fram i andraspår i den jagande klungan men föll tillbaka i loppets slutskede. (Foton: Gerard Forní).

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter mer än tre år - Nimbus C.D. en vinnare igen
Nästa nyhet
Efter mer än tre år – Nimbus C.D. en vinnare igen

Efter mer än tre år – Nimbus C.D. en vinnare igen

Tre år och fyra månader tog det – men nu är Nimbus C.D. en vinnare igen. I andra starten i regi Robert Bergh slog den elegante fuxen in straffsparken på Bergsåker.

Efter en lång skadeperiod och många turer gjorde Nimbus C.D. comeback och samtidigt debut för sin nye tränare Robert Bergh i början av januari. Det slutade med en fin tredjeplats, under söndagen kom också nioåringens första seger sedan september 2015. Med Per Lennartsson i sulkyn startade Nimbus C.D. i ett snabblopp mot blott fem hästar på Bergsåker, en på pappret enkel uppgift som fixades utan en tillstymmelse till problem.

Nimbus C.D. var belagd med tjugo meters tillägg men redan vid passeringen för ett halvvarv hade han hämtat in och övertagit ledningen. Första varvet klockades efter mycket måttliga 19,2, motståndet lade sig på rad bakom och loppet var i praktiken över. Ledaren stack med enkelhet undan för att skriva segermarginalen till två längder över upploppet. Efter en avslutning sista 500 meterna på 10,7 kom Nimbus C.D. i mål på 1.15,6/2160 meter. En seger värd 30 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL: Strålande spurt blev seger-melodin för Sorbet
Nästa nyhet
STL: Strålande spurt blev seger-melodin för Sorbet

STL: Strålande spurt blev seger-melodin för Sorbet

Zenit Brick var storfavorit i Gulddivisionen men stod handfallen när Sorbet avlossade kanonen över upploppet. Åttaåringen visade gnistrande vinterform – och avgjorde efter en formidabel spurt.

De flesta spelarna förlitade sig nog på Zenit Brick i Guld-divisionen, Bulwarks lopp, på Solvalla och med Mika Forss i vagnen såg allt länge ut att vara klappat och klart. Zenit Brick vandrade säkert fram mot spets med 1400 meter kvar av loppet och varvade i 14,6-tempo. Men riktigt så säker favoritseger var det ändå inte, skulle det visa sig när krut-röken hade skingrats.

I tredje utvändigt hade Örjan Kihlström bidat sin tid med Sorbet och när fram-förvarande On Track Piraten stötte i tredjespår mitt i sista sväng, då sändes Sorbet direkt på i fjärdespår. Åttaåringen från Daniel Redéns stall skulle resterande 300 meter bjussa på en rykande avslutning i spåren och precis före mållinjen fångades den ledande favoriten in. 1.12,9a/2140 meter stannade segertiden vid och lönen för mödan var 200 000 kronor. Mer kan det kanske bli i Paris nästa helg, Sorbet är anmäld till Prix du Luxembourg.

– Jag såg när Örjan lyfte ut honom, det bara rasslade till i benen ju. Jag tycker han var lite bortglömd i dag, han har ju fått två lopp i kroppen och han är på gång nu. Kanske får han också stå på bussen ner till Frankrike, berättade Daniel Redén i ATG Live.

*****

*Klass 1 avgjordes över udda distansen 3140 meter. Här var det Tony Löfqvists Vikings Preacher som kom till ledningen och för Erik Adielsson kom att hålla den positionen till upploppet. Ledaren såg stark ut fortsatt men från vinnarhålet hittade Jorma Kontio loss med Sebastian Journey. Den fina resan tackade valacken för genom att vara den kvickaste i avslutningen. Vinnaren, tränad av Timo Nurmos, noterades för 1.15,8a över 3140.

*Tuff körning från början i KG Holgerssons Minneslopp för lärlingarna. Anders Eriksson kunde dock hitta ett förträffligt slagläge med Andy Pandy One som landade i andra utvändigt. Mitt på den sista bortre långsidan fick det vara nog, sexåringen svepte fram mot ledningen halvvarvet kvar – och stack bara sedan. Andy Pandy One kunde helt ohotad trava undan mot segern på 1.15,2/2160 meter. Tränar vinnaren gör Eskilstunas Mats L Andersson.

*Eric Martinssons Roly Poly är i ruggig form för dagen, med Carl Johan Jepson bakom sig kom den tredje raka segern i eftermiddagens stolopp. Och det var ingen dålig avslutning som nioåringen bjöd på. Bland de sista i fältet när man vred in genom sista sväng, men via femtespår över upploppet kom Roly Poly med en flygande spurt – lagom för att kort före mål fånga in länge ledande Up North. 1.16,5 över 2640 meter var tiden.

*Conrad Lugauer åkte till Solvalla med en häst i transporten, och det var en riktigt fin variant. Night Brodde kördes fram till ledningen efter ett halvvarv och därmed var loppet över, visade det sig. Fyraåringen ökade farten över sista bortre, gick undan med flera längder och behövde sedan aldrig se sig bakåt igen. 1.13,8a/2140 meter skrevs seger-tiden till för en mycket fin vinnare.

*Rauno Pöllänen fick sträcka spöet i luften i segergest i Silverdivisionen. Hederskillen Västerbo Grosbois noterades för sin andra raka STL-seger. Loppets favorit Erik Sting tog sig hastigt fram utanpå ledande Super Zantos på sista bortre, skaffade sig greppet om ledaren på upploppet men vad hjälpte det när Västerbo Grosbois fick fritt spelrum från vinnarhålet. Valacken avgjorde säkert i slutstriden för att skära mållinjen på 1.14,8/2640.

*Bronsdivisionen till Reijo Liljendahls formstarke Exclamation Mark körd av Ulf Ohlsson. Segern togs från ledningen, även om det från början inte såg ut att bli så. Adiago Trot laddades för fullt och var på väg förbi, men gick oturligt över i galopp vid ingången av första sväng. Efter det låg vägen vidöppen för Exclamation Mark som i mycket trevlig stil lämnade motståndet över upploppet. Segertiden här 1.12,6a över korta häcken. (Foton: ALN).

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
MTU: Belker fortsatt kung i kullen - stark seger

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson