Tips till Halmstad, måndag

Halmstad Lopp 4 (kl 19.28)

Spetsstrid: Floalts Cesna är snabb i benen och kan köras till ledningen tidigt. Det finns chans att All In a Dream kan/vill ta emot.   
Loppanalys:

9 Racing Ribb är favorit, och han var ute mot bra hästar senast, och höll bra ute i spåren där han gick sista 800. Han har varit ojämn tidigare, och har tagit alla tre segrar efter att ha körts till tät och det blir värre att greja nu.På plussidan finns att det nu är kraftig uppåtform för Kolgjinis hästar som ser mycket mer starka ut för dagen.

2 Floalts Cesna har bra uppgift då hon växer från ledningen där hon tagit båda sina segrar. Senast blev det för mycket på V75 och hon galopperade till slut, men det ser ut att vara fortsatt form och hon har chans, men kan få svar av 1 All In a Dream som har perfekt läge och det bör bli spets eller ledarryggen. Segern togs från ledningen, och senast var det krafter sparade och det finns skrällchans. Dock tog oddskillarna verkligen ställning för denne och till 4/1,75 är det inte spelbart.

Loppets speldrag är 11 Gullabo Däck Bling som var positiv vid de båda segrarna, och matchades på V75 två gånger efter det. Visade 11,5 sista 700 näst senast utan att få med något, och senast följde hästen med fint utan att gå tom en bit nere i fältet i bättre lopp än detta. Jag spelar vinnare till 12,75 och plats till 3,75.

Spelförslag: 11 Gullabo Däck Bling vinnare till oddset 12,75 och plats till oddset 3,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 5 (kl 19.50)

Spetsstrid: De har inte gjort många starter bakom bilen, men både Alfas Kennedy och Romero är struliga och kanske inte går att skicka iväg. Då kan det bli Dante till ledningen efter 400-500 meter med Terminator Face.

Loppanalys: 3 Alfas Kennedy är favorit, men han är inte att lita på. Han hade svårt då man ökade farten senast, men var bra gående då han galopperade i jakten på tätparet i sista kurvan senast. Felfri duger han bra, men som favorit är han inget för mig då det dessutom är årsdebut.

Samma gäller 4 Romero som har bra fart. Senast skickade Lugauer på i spåren men det blev för mycket och galopp kort senare utan att hinna få upp farten.

Jag tycker den tredje av de mer spelade är mer intressant, 7 Terminator Face är det bra kurva på nu. Han gick rejält slutvarv i spåren bakom överlägsen häst senast och det var första starten efter vila. Stallformen är på högtryck och nu är det segerdags för denne välstammade herre. Det kan bli tidig ledning och till 4,75 spelar jag mer än gärna!

Spelförslag: 7 Terminator Face VINNARE till oddset 4,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 6 (kl 20.12)

Spetsstrid: Blue Mustasche är mycket rask och klar spetsfavorit!

Loppanalys: 1 Blue Mustasche är storfavorit och det är både rätt och fel. Det är bra uppgift åt honom för han borde sitta från ledningen och han har 2/2 för Fiore, men han har vikit ner sig i spets två gånger i rad och kanske är less på att gå där? Nu är det 1640 meter, vilket bör vara positivt med som lågoddsare är det inget kul spel.

8 Nacrous gör debut för Johan Untersteiner, och det är oddskillarna med på men det får ändå bli mitt spel. Hästen har alltid visat hög fart, och Troels skröt tidigt upp henne men hon var ofta för vass och konstig. Ny regi och hos Johan kanske hon blommar ut och hon är fartmässigt för bra för sin klass och kan reglera dem från dödens!

Jag tänkte även spela plats på skrällen 6 Bonduran d’Inverne som gjorde mersmakande debut för Wim Paal senast. Det var första starten efter längre vila, och formen pekar uppåt, men 2,25 var inget extra.

Spelförslag: 8 Nacrous VINNARE till oddset 4,85 hos Unibet.

Halmstad Lopp 7 (kl 20.34)

Spetsstrid: Alicia Bore är mycket snabb, och över 1640 meter brukar man gasa i ledningen och jag hoppas på samma upplägg nu. 

Loppanalys: 3 Okaloosa Bell är lågoddsare efter sin fina V75-seger från ledningen senast. Hon har utvecklats massor och blivit bättre på allt senaste tiden och det var inte direkt slutsålt i mål heller. Nu fick hon på sig 250 000 på ett bräde och det är tufft och det finns inget spelvärde i henne, då jag hoppas det blir dödens.

Det finns det däremot i 1 Pearl Face som visar form i skymundan. Hon har hamnar flera hack för långt bak i senaste loppen och gått bra i skymundan. Nu kan det bli ledarryggen och det vore mycket intressant på denne oddsare. Det kan vara dags, men här bjöd man inte på mycket på denna skräll på streckspelet. 1,50 plats får man behålla, men jag spelar ändå vinnare till 5,75.

2 Alicia Bore brukar man köra i ledningen på 1640 meter och jag hoppas på samma nu och inte släpp till favoriten, det vore mindre spännande…

Spelförslag: 1 Pearl Face VINNARE till oddset 5,75 hos Unibet.

Halmstad Lopp 8 (kl 20.54)

Spetsstrid: Bankrobber får inget mothugg i spetskampen, kliver han iväg felfritt så blir det spets.  

Loppanalys: 3 Bankrobber är nästa jättefavorit, och det är spetsläge med få på start och ingen lär bråka med honom. Han är bra men inte att lita på – men kanske håller han på att mogna allt mer? Vann enkelt från ledningen näst senast och gick bra i spåren bakom V75-vinnaren Tony Africa senast. Bra chans, men inget odds att spela till.

Det är helt rätt favorit, och helt rätt andrahandare i 7 Marys Overandout som var mycket bra vid segern, och tapper värre efter det även om hon bara blev fyra. Senast var det drag på henne i V75, men hon blev störd till galopp 800 kvar. Hon utmanar favorit då hon har mer snabbhet, men man har kommit ganska korrekt vad gäller oddsen och övriga får svårt.

Spelförslag: Inget spel.

Halmstad Lopp 9 (kl 21.13)

Spetsstrid: Jag tror att Global Takeover tar sig förbi Dynamite Light, och att han svarar Adiago Trot – men tar inte gift på det då alla dessa är väldigt startsnabba.

Loppanalys: Fyra hästar är mer spelade, och det är ovisst vem som får ledningen över korta häcken, och det kan avgöra loppet. Alla fyra är startsnabba, och tre av dem är riktigt startsnabba.

Jag tror att 4 Global Takeover kan ta sig till ledningen och han har då bäst segerchans i loppet, även om det kommer att kosta en del. Han är lite ojämn, och man har släppt med honom men nu borde det vara läge att testa i ledningen om han kommer dit. Jag spelar till 4,65, lill-slant.

Skulle man få för sig att släppa ligger vägen öppen för 5 Adiago Trot, och kommer han till ledningen är det helt säkert över. Han har galopperat två gånger i rad, men senaste var spår 4 i volt och nu bra förutsättningar. Han är bästa hästen, men med risk för svar och dödens ändå inget att spela till favoritoddset 2,35.

Loppet i draget kan 2 Secret Mission få. Han var lite tam senast i finalen, men det blev ganska kallt för honom med det läge han hade. Skulle han hitta ledarryggen kan det gå vägen, dock känns 4,15 inte som något överodds. 

Fjärde betrodda är 3 Dynamite Light som visade knallform några starter, men var sämre senast. Då var banan svår och många underpresterade. Han lär laddas vad som går från start, men jag tror inte han är snabb nog för att spetsa.

Spelförslag: 4 Global Takeover VINNARE till oddset 4,65 hos Unibet.

Spelredaktör: Mattias Ludvigsson

Oddsen är hämtade från Unibet.se vid publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Efter auktionen: Ron Burke tar över Atlanta

Efter auktionen: Ron Burke tar över Atlanta

USA:s ledande travtränare Ron Burke blir mannen som får Hambo-vinnaren Atlanta i sitt stall, det sedan stoet i förra veckan gått under klubban på auktion.

Efter att Atlanta i förra veckan fått mycket publicitet sedan Hambletonian-vinnaren lagts ut på auktion såldes hon på fredagen slutligen för 1,55 miljoner dollar. Det sedan den tidigare tränaren Rick Zeron och övriga delägare inte kunnat enas om framtiden. Nu berättar harnessracing.com att ny tränare för Atlanta blir Ron Burke, den vinstrikaste tränaren i USA under flera säsonger.

– Det är inte så ofta som man får in en riktig champion, skrev Burke på Twitter.

Det vinnande budet vid auktionen lades av Michele Crawford för Crawford Farms. Atlanta köptes därmed tillbaka av Crawford Farms tillsammans med de tidigare ägarna Brad Grant och Howard Taylor medan Holland Racing Stable och Rick Zeron nu inte längre ingår i ägarskapet.

Läs även: Rekordsumman: 1,5 miljoner dollar för Atlanta
Läs även: Schism bakom Atlanta-affären: ”En stor skam”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Who's Who med siktet ställt mot Prix d'Amérique
Nästa nyhet
Who’s Who med siktet ställt mot Prix d’Amérique

Who’s Who med siktet ställt mot Prix d’Amérique

Det kommer att dröja till en bit in på sommaren innan vi får återse Who’s Who på tävlingsbanan. Men det är inget fel på förra årets Derby-suverän, tvärt om – i tankarna finns Prix d’Amérique redan nu.

Tidigt känd för att vara pappa Maharajah upp i dagen, gjorde sedan repris i Svenskt Travderby där han visade sig helt överlägsen och blev nyligen utsedd till årets fyraåring vid Hästgalan. Who’s Who är en häst som alla vill se mer av när våren så sakta kommer smygande, men det lär dröja ytterligare ett bra tag innan det blir debut som femåring.

– Prix d’Amérique är det stora målet, absolut. Men först måste han visa under sommaren och hösten att han har tagit kliv framåt i utvecklingen. Då kommer han att duga alldeles utmärkt där, säger hästens tränare Pasi Aikio i en längre intervju med Kanal 75.

Tränaren tror att Who’s Who kommer att göra årsdebut först framåt midsommar, i slutet av juni. Fast även om det är nästa vinter i Frankrike som är det långsiktiga målet för femåringen med fem miljoner intravat på nitton starter, finns det också storlopp på hemmaplan i sikte även i år.

– Största målet för i år Jubileumspokalen och det går ju inte förrän i augusti. Jag kommer att förbereda honom noggrant inför det och inte stressa med att starta förrän framåt juni, juli. Han kommer inte årsdebutera förrän då. Planen är att han ska göra två eller tre lopp innan, säger Pasi Aikio till Kanal 75.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Green Grass höll undan i Critérium des Jeunes
Nästa nyhet
Green Grass höll undan i Critérium des Jeunes

Green Grass höll undan i Critérium des Jeunes

Obesegrade Gotland hade ingen bra dag på jobbet när de franska treåringarnas första stora möte avgjordes på Vincennes. Segern i stället till Sébastien Guarato-tränade stoet Green Grass som höll undan med minsta möjliga marginal i Critérium des Jeunes.

76 500 euro stod på spel i förstapris i Critérium des Jeunes för treåringarna, söndagens högst doterade lopp på Vincennes. Philippe Allaire hade hela fem hästar till start, dit räknades favoriten Gotland som inför loppet var obesegrad i sju starter. För Gotland stämde det dock inte alls; hästen visade galopp tidigt och försvann sedan definitivt i en ny galopp kilometern från mål.

Det blev i stället Sébastien Guarato som för tredje gången de sex senaste åren nöp tränarsegern i loppet. Årets seger-vapen var Bold Eagle-stoet Green Grass som av Gabriele Gelormini snabbt kördes fram via tredjespår till ledningen med tusen meter kvar. Från ryggen fick Allaires Golden Bridge fritt spelrum över upploppet och närmade sig hastigt, men Green Grass höll undan på målfotot till seger på 1.14,3/2700 meter. Bakom ordnade Allaire-hästar tredje- och fjärdepris genom Girls Talk och Gatsby Perrine.

*Prix Ovide Moulinet (45 000 euro) för femåringarna såg Express Jet ta andra raka för sin tränare Pierre Vercruysse. Express Jet gjorde loppet i ledningen, blev rejält utmanad av Enino du Pommereux in vid upploppets början, men gick på fint vis undan till seger på 1.12,6/2700. I loppet gjorde Jarmo Niskanens kullstjärna Earl Simon första årsstarten och avslutade godkänt som trea.

*Robert Berghs Digital Ink gjorde debut för monté i Prix du Pontavice de Heussey (40 500 euro), fick en bra start och rusade till ledningen för att öppna första 1175 efter underkant 1.09. Krafterna sinade dock för Digital Ink som i mål slutade som nia. Favoriten Boss de Meleuc och Alexandre Abrivard tog dödens, stack till spets in mot sista sväng och vinkade sällskapet adjö. Clegs des Champs avslutade förvisso starkt, men utan chans att nå Boss de Meleuc som på fina 1.10,5/2175 meter tog segern.

(Foton: Gerard Forni, Scoop Dyga).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express avslutar karriären efter Elitloppet
Nästa nyhet
Readly Express avslutar karriären efter Elitloppet

Readly Express avslutar karriären efter Elitloppet

99 dagar kvar till Elitloppet – första hästen är klar. Readly Express kommer till Solvallas stora slag – men ska därefter avsluta tävlingskarriären.

Under lördagen blev den första hästen till Elitloppet klar. Tidigare i veckan meddelade teamet kring Readly Express att man satsar mot Elitloppet. Solvallas sportchef Anders Malmrot var sedan inte sen med att också dela ut den första ”rosa biljetten”.

– I fjol tackade man för inbjudan, men valde att avvakta. Man inledde ett avelsarbete och fick sedan tacka nej. I år är det full fokus. Det var precis det här jag ville höra, vi behöver Readly Express, sa Solvallas sportchef Anders Malmrot i V75 Direkt.

Men samtidigt meddelas också att starten i Elitloppet – blir den sista i karriären för Readly Express. Den överraskande nyheten kommer Menhammar Stuteri med i samband med inbjudan till Elitloppet. Det blir full satsning mot Solvalla den 26 maj, men sedan ska hästen övergå till avelsverksamhet på heltid.

– Vi är helt överens med Timo Nurmos om att Readly Express till hundra procent skall matchas mot Elitloppet sista helgen i maj. Det är en dröm, som för alla hästägare, att få delta i Elitloppet. Detta blir också den sista starten för Readly Express då han efter Elitloppet, delvis med nya ägare, övergår till avelsverksamhet på Menhammar Stuteri, skriver man i ett pressmeddelande.

Readly Express segrade förra helgen i Prix de France och passerade därmed 21 miljoner kronor totalt i karriären. Nästa start, som i ett led i matchningen mot Elitloppet, blir troligen i Critérium de Vitesse den 10 mars.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
STL: Evighetsmaskinen "Piraten" gjorde det igen

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson