Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Manchego mot Atlanta på Tioga Downs

Ett förstklassigt möte mellan Nordamerikas kanske två bästa ston sker på Tioga Downs i helgen när Atlanta ställs mot Manchego.

I regi Nancy Johansson har Manchego hittat toppformen igen, stoet ståtar med två raka segrar och den senaste kom i John Steele Memorial under Hambo-dagen när hon vann på snabba 1.08,4. På söndag väntar dock ett riktigt tufft sällskap när man styr kosan mot Tioga Downs och loppet Joie de Vie ($ 132 000).

Bakom bilen finns nämligen också Ron Burkes supersto Atlanta som i år vunnit sex av sina sju starter och travat världsrekordet för ston, 1.07,9. I samma startlista återfinns också Darling Mearas och Åke Svanstedts Plunge Blue Chip.

Crawford Farms ($ 148 000) för hingstarna och valackerna innehåller dock en något mer blygsam startlista där blott sex hästar kommer till start. Dit räknas bland andra Pinkman.

Här är startlistorna (med uppsatta kuskar):

Joie de Vie, 1609 auto:

1 Emoticon Hanover – Bob McClure
2 Manchego – Dexter Dunn (Nancy Johansson)
3 Dream Together – Bob McClure
4 Darling Mearas – Andy Miller (Åke Svanstedt)
5 Top Expectations – Daniel Dube
6 Atlanta – Yannick Gingras
7 Plunge Blue Chip – Åke Svanstedt
8 Custom Cantab – David Miller


Crawford Farms Open, 1609 auto:

1 Pinkman – Dexter Dunn (Per Engblom)
2 Run Director – Sylvain Filion
3 The Veteran – Scott Zeron
4 Mission Accepted – Yannick Gingras
5 Fiftydallarbill – Corey Callahan
6 Speeding Spur – Brian Sears

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Trillingar efter Bold Eagle – säljs på auktion

Trillingar efter Bold Eagle – säljs på auktion

När stoet Bahama Turbo skulle föla förra våren blev hon mor till inte bara ett föl – utan tre! Nu säljs trillingarna efter Bold Eagle på auktion.

Att ett sto föder tvillingar hör till ovanligheterna, att hon får trillingar är än mer ovanligt. Att samtliga sedan överlever och nu är redo för att gå under klubban på auktion får sägas vara närmast unikt.

Men historien är faktiskt sann. Det var den 2 april (alltså inte den 1 april) förra året som franska stoet Bahama Turbo skulle bli mamma för första gången, men alltså födde trillingar. De två stofölen och deras bror har Bold Eagle som pappa.

Allt tycks också har gått väl efteråt. För nu säljs hela trion på toppauktionen i Argentan de 27 augusti. Något som både Travservice och tidigare Paris-Turf har skrivit om. Trillingarna är namngivna Illico Turbo, Ida Turbo och Ina Turbo.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fenomenalt, Odd Herakles
Nästa nyhet
Fenomenalt, Odd Herakles

Fenomenalt, Odd Herakles

Vem som är det bästa kallblodet för dagen redde Odd Herakles ut samtliga tvivel om. Norrmannen stod för en ruskig insats när han vann Bollnästravets elitsprint – på 1.19,0.

Lars O Romtveit-tränade nioåringen Odd Herakles har gått fram som en ångvält i sommar och efter en segerrad som bland annat inkluderat Nordic King och det norska mästerskapet svarade Moe Odin-sonen för årets prestation i Bollnäs på onsdagskvällen.

Odd Herakles var lottad till tråkiga bricka tolv bakom bilen i Bollnästravets elitsprint, men det löste Tom Erik Solberg genom att direkt vrida på kranen när bilen släppte. Via fjärdespår i första kurvan öste Odd Herakles framåt för att ta över ledningen med drygt varvet kvar.

Första 500 hade avverkats efter 18,3 men ledaren fick ingen lugn stund. Formstarke Pydin klev fram för att lägga press i dödens och över upploppet ansatte Roli Eld på bred front. Odd Herakles å sin sida vägrade att ge sig – och höll undan hela vägen till seger på årets snabbaste tid för ett kallblod: 1.19,0a över 1640 meter. Hästens femte raka seger var ett faktum och belöningen 175 000 kronor.


Antiklimax för Nordsjö Odin

Dramatiken var rejäl när H.K.H. Prinsessan Madeleines Pokal kom till avgörande. Nordsjö Odin kom till första starten efter utskåpningen i Derbyt och gjordes förstås till storfavorit. Allt såg också ut att gå planenligt för Öystein Tjomsland superfyraåring.

Efter att tidigt synat dödens i det lilla fältet, skaffade sig Nordsjö Odin greppet och ledningen i den sista kurvan och såg bara ut att en defilering mot segerbuketten kvar – när hästen plötsligt slog över i galopp. Nu blev det i stället B.W. Prinsen med sin tränare Jan-Olov Persson som, en aning förvånad, fick göra segergest. Hästens första seger för året togs på 1.22,3a/1640 och förstapriset 175 000 kronor.


Klack Novas spurt var segergivande

Hälsingehambon bjöd på en riktigt tajt slutstrid. Ledande norskan Alfa Betty gjorde ett ryck på sista bortre och såg ut att kanske hålla hela vägen, men stegen blev allt kortare och bakifrån kom Klack Nova med en tung långspurt. För Oskar J Andersson hann den av Joakim Reiser tränade femåringen fram – precis på linjen. 100 000 kronor in efter seger på 1.28,9/2160 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bazire hann fram med Dorgos de Guez
Nästa nyhet
Bazire hann fram med Dorgos de Guez

Bazire hann fram med Dorgos de Guez

Upplösningen av Grand Prix de Henri Desmontils blev exakt i publikens smak – men när målfotot granskades hade Jean-Michel Bazire trots allt hunnit fram med Dorgos de Guez.

Den franska löpningsserien Grand National du Trot avgjorde på onsdagen sin åttonde etapp på banan i Saint-Malo genom Grupp 3-loppet Grand Prix de Henri Desmontils. Ett lopp som såg Jean-Michel Bazire som stor favorit med sexårige valacken Dorgos de Guez.

Dorgos de Guez som stod med tillägg, låg placerad långt bak i kön när Bazire sände fram sin häst för att runda fältet och nå fram i dödens på ledande Elvis Madrik, då man gick in på sista bortre långsidan. När man senare nådde upploppet såg Dorgos de Guez slagen ut, men samtidigt som Calou Rénardière spurtade snabbt invändigt – fick favoriten fart igen.

I en dramatisk slutstrid där trion gick över mål jämsides, slog Calou Rénardière över i galopp och Dorgos de Guez hann precis förbi Elvis Madrik. Segertiden stannade vid 1.14,2/2975 meter och förstapriset var 38 250 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lottat och klart för Sto-EM
Nästa nyhet
Lottat och klart för Sto-EM

Lottat och klart för Sto-EM

Uza Josselyn, Bahia Quesnot och Mellby Free sida vid sida? Sto-EM på Solvalla nästa onsdag bjuder på en högintressant startlista.

Nu är det klart hur European Championship for Mares, eller som vi gärna kallar det, Sto-EM, kommer att avgöras. Startlistan blev lottad och klar på onsdagen. I loppet representerar hästarna vilket land de är födda i och hästar från sju olika nationer preliminäranmäldes. De seedades sedan och den högst rankade från varje nation var garanterad ett framspår.

Den nu färdiga startlistan håller toppklass. I kampen om ett förstapris på 900 000 kronor finner vi Mellby Free som är obesegrad i år och kommer med fem raka. Här finns också René Aebischers internationella stjärna Uza Josselyn som i år vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp. Hon lottades till ett perfekt andraspår bakom bilen.

Utmanar starkt gör också franska Bahia Quesnot, i år trea i Olympiatravet och silvermedaljör i Oslo Grand Prix. Från innerspår hittar vi Jerry Riordans kvicka italienska Shadow Gar.

Här är startlistan:

Sto-EM, 2140 auto:

1 Shadow Gar – Pietro Gubellini
2 Uza Josselyn – Erik Adielsson
3 Calina – Frode Hamre
4 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
5 Gina Schermer – Rick Ebbinge
6 Mellby Free – Björn Goop
7 Beatriz – Peter Ingves
8 Golda Paris – Olli Koivunen
9 Dear Friend – Johan Untersteiner
10 In Toto Sund – Örjan Kihlström
11 Madelene L.T.C. – Eirik Höitomt
12 Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro


Senaste vinnarna i Sto-EM:

2018: Darling Mearas – Stefan Persson
2017: I Love Paris – Johnny Takter
2016: Anna Mix – Erik Adielsson
2015: Youana – Erik Adielsson
2014: Canaka B.F. – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson