Malmqvists dyrgrip i hetluften på Vincennes

För Tomas Malmqvist dyrgrip Hunter Valley väntar en intressant uppgift till helgen. Det när genrepen inför kommande Critérium des 3 Ans körs på Vincennes.

Treåringarna hamnar i fokus vid den här lördagens tävlingar på Vincennes, när testen inför stundande Critérium des 3 Ans den 20 december, körs. Prix Annick Dreux avgörs för ston och ser i sin startlista den av Tomas Malmqvist tränade Hunter Valley (e. Charly du Noyer). Treåringen, som är lillasyster till Bold Eagle, fajtas om ett förstapris på 42 750 euro, med bland andra Jean-Michel Bazires Critérium des Jeunes-vinnare Havana d’Aurcy.

De treåriga hingstarna tampas i Prix Jacques de Vaulogé och ser en trio från Philippe Allaire stall, med jättelöftet Hohneck (e. Royal Dream) i spetsen i kamp mot bland andra Bazires tuffing Hooker Berry.

Prix Annick Dreux, 2700 volt:

1 Hollywood Night – David Armellini
2 Hunter Valley – Franck Nivard
3 Halowie Renardier – Alexis Prat
4 Hermine Girl – Yoann Lebourgeois
5 Hora Béji – Dominque Lefaucheux
6 Hope on Victory – Jean-Philippe Monclin
7 Hytte du Terroir – Laurent-Claude Dersoir
8 Hanna des Molles – Alexandre Abrivard
9 Havanaise – Francois-Pierre Bossuet
10 Hirondelle Sibey – Eric Raffin
11 Havana d’Aurcy – Jean-Michel Bazire


Prix Jacques de Vaulogé, 2700 volt:

1 Hyacinto Bello – Gabriele Gelormini
2 How Deep Ferm – Gabriel Angel Pou Pou
3 Hokkaido Jiel – Pierre-Yves Verva
4 Hidden Texas – Gwenn Jenoud
5 Hadès de Vandel – Matthieu Abrivard
6 Hussard de Landret – Benoît Robin
7 Heart of Gold – Francois Lagadeuc
8 Hohneck – Yoann Lebourgeois
9 Heaven’s Pride – David Thomain
10 Hooker Berry – Jean-Michel Bazire

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Celeber revansch

Celeber revansch

Pappa är Readly Express och syster den inte helt obekanta Tamla Celeber. Treårige Sidney Celeber visade att han har att brås på när han något överraskande plockade hem Kriterierevanschen på Solvalla. Roger Walmanns adept går en spännande framtid till mötes.

Kriterierevanschen var kvällens clou på Solvalla under onsdagen. Ett lopp som samlat ett koppel tuffa treåringar. Också ett ypperligt tillfälle för Sidney Celeber (e. Readly Express) att visa vad han går för. Lillebrorsan till Tamla Celeber imponerade för Örjan Kihlström.

Ledde attacken i tredjespår

Loppet kom att inledas i friskt tempo där loppets favorit Önas Prince förvisso tog hand om täten men samtidigt fick betala med 1.09 första 500 för att behålla den. Något som blev för övermäktigt sedan Revelation tagit sig fram i dödens, utövat press och slutligen knäckt ledaren in på upploppet. Bakom hade dock Kihlström lotsat fram Sidney Celeber som redan från 800 kvar hade anfört anfallet först i tredjespår.

Det till trots var Sidney Celeber den tuffaste till slut. Roger Walmann-träningen slog klorna i en tapper Revelation och höll samtidigt säkert ifrån sig Timo Nurmos-löftet Chiru den sista biten. 1.14,4a/2640 var tiden på vinnaren, liksom för övriga medaljörer. Sidney Celeber bättrade på bankkontot med 200 000 kronor och tog här tredje segern i den nionde starten.


M.T. Perette ohotad i ledningen

Revansch kan man verkligen säga att M.T. Perette (e. The Bank) tog i Oaksrevanschen. Det fina stoet från Mattias Djuses stall har funnits med i flera av de största årgångsloppen under året och var bland annat tvåa i en E3-final och senast sexa i Breeders Crown.

Den här gången blev det seger av säkraste karaktär. Djuse såg till att överta spets ur den första kurvan och sedan var det praktiskt taget bara en häst på banan. M.T Perette lättade undan in över upploppet och kunde helt ohotad gå ifrån till seger på 1.14,6a/2140. Segern värd 100 000 kronor förde hästen över en miljon intravat totalt i år.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Snart börjar barfotaförbudet
Nästa nyhet
Snart börjar barfotaförbudet

Snart börjar barfotaförbudet

Den här helgen är den sista för ett tag där landets travhästar kan gå barfota. För sjätte vintern i rad inför Svensk Travsport ett generellt barfotaförbud. Från och med den 1 december tävlar samtliga hästar på landets alla banor med skor på hovarna.

Även den här vintern inför Svensk Travsport ett generellt barfotaförbud. Något som infördes för första gången vintern 2015. Barfotaförbudet har samma utformning som de senaste vintrarna; för de tvååriga hästarna gäller barfotaförbud året runt, men för övriga inleds förbudet den 1 december och gäller därefter till och med den 28 februari. Det på Sveriges samtliga travbanor.

Alla segrande kontrolleras

Beslag på samtliga segrande hästar blir föremål för kontroller efter loppen, men stickprovskontroller genomförs också före start. Liksom tidigare kontrolleras dock samtliga hästar i STL-lopp före start. Om måldomarnämnden beslutar att en häst tävlat med ett icke godkänt beslag, fråndöms den eventuellt vunnet pris men totoresultaten påverkas inte. Om någon bryter mot förbudet vid enstaka tillfällen tilldöms tränaren 5000 kronor i böter. Sker det upprepat anmäls ansvarig tränare för Svensk Travsports Ansvars- och Disciplinnämnd.

Svensk Travsports definition av godkänt beslag:

”En sko som täcker hela bärranden, alternativt höjer hela bärranden från marken som exempelvis päronsko, flappsko eller tåöppen sko. Plastad hov eller tåsko i kombination med plastad hov är inte godkänt.”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Seger i Frankrike för Tjacko Zaz
Nästa nyhet
Seger i Frankrike för Tjacko Zaz

Seger i Frankrike för Tjacko Zaz

Efter ett par galopper i raden var Tjacko Zaz åter en vinnare på fransk mark. Svensken som sedan en tid återfinns i Jean-Michel Bazires träning segrade säkert i Mauquenchy.

Åttaårige Tjacko Zaz, som tidigare tränats av såväl Reijo Liljendahl som Timo Nurmos och Jörgen Westholm, tävlar sedan i somras i Frankrike för Jean-Michel Bazire. Efter att vunnit sin franska debut i slutet av augusti, var det på tisdagen åter dags för fullträff.

Säker seger – före landsman

Philippe Daugeard hade uppdraget att köra Tjacko Zaz i loppet på banan i Mauquenchy, något han gjorde förtjänstfullt. Efter att ha skuggat landsmannen Niky Flax, tränad av Johan Untersteiner, i den sista kurvan avgjorde Tjacko Zaz enkelt via attack in på upploppet. Segern, som var värd 10 800 euro, togs på 1.13,7/2875 meter. Niky Flax tvåa, med en tiondel långsammare tid. Björn Goop hade två hästar med i loppet där Giant Shadow var femma, medan Ready Ribb slutade i det slagna fältet.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop vann franska storloppet - i efterhand
Nästa nyhet
Goop vann franska storloppet – i efterhand

Goop vann franska storloppet – i efterhand

Björn Goop kan tillskriva sig ytterligare en storloppsseger i Frankrike. Critérium des 4 Ans-ettan Go On Boy diskades efter ett positivt dopningsprov. Måltvåan Gunilla d’Atout är ny vinnare av loppet som kördes på Vincennes i augusti.

Det franska fyraåringskriteriet Critérium des 4 Ans avgjordes den 29 augusti och såg då Go On Boy, tränad och körd av Romain Derieux, som vinnare. Senare visade dock ett dopningsprov, som togs på Go On Boy tre dagar före loppet, spår av ett otillåtet anti-inflammatoriskt medel. Det prov som togs i samband med loppet var emellertid negativt.

Gunilla d’Atout ny vinnare

Go On Boy belades sedan med startförbud i väntan på en utredning. Den är nu klar och det franska förbundet fråntar hästen segern i Critérium des 4 Ans, skriver Paris-Turf. Ny officiell vinnare i loppet är i stället Gunilla d’Atout (e. Ready Cash) som tränas av Sébastien Guarato och kördes av Björn Goop; samma ekipage som för övrigt vann Critérium des 3 Ans i fjol. Förstapriset uppgår till 76 500 euro.

Go On Boy är nu tillåten att tävla igen och efter ett träningsjobb på Vincennes under tisdagen och meddelar Romain Derieux att hästen väntas göra comeback i december.

Läs även: Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Looking Superb tar sikte - mot Prix de Cornulier

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson