Just nu:
09.54 Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund
09.37 Travbanan i Norge läggs ned
08.51 PdA-tvåan Looking Superb i superstayer
15.52 Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser
11.13 Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique
10.43 Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot
10.16 Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien
09.47 Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”
08.39 Fint besked från Conrads Rödluva
13.09 Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Makethemark i årsdebut möter Sorbet och den starka ”Tarzan”-duon Milligan’s School och Zack’s Zoomer. Det är hög klass på Rommeheatet – sista uttagningen till Olympiatravet.

Sista chansen att kvala in till Olympiatravet är Romme-heatet, som på Dalabanan avgörs kommande söndag, det vill säga påskdagen. Vinnaren i loppet erbjuds en av de sista platserna i finalen på Åby sex dagar senare. Loppet har också lockat ett högintressant startfält.

Årsdebut gör här Makethemark, som kastar sig direkt in i lejonkulan. Den av Petri Salema tränade sexåringen som i fjol segrade i Jubileums-pokalen inleder från inner-spåret. Mot sig får han Sorbet, som börjat året synnerligen starkt. Daniel Redén-artisten har vunnit fyra av fyra starter i år och glänste vid segern i Dartster F:s lopp senast.

Stall Stefan Melander har också några heta kandidater. Milligan’s School, som redan är klar för start i Olympiatravet efter sin seger i den första deltävlingen, vässar här formen och får från stallet sällskap av Zack’s Zoomer som i sin comeback senast tog hem Kjell P Dahlströms Minne.

Romme får även besök av vår största kallblodsstjärna. Månprinsen A.M. gör årets andra start då han är ute efter en ny seger i Dubbelcupens final.

Här är startlistorna:

Rommeheatet, 2140 auto

1 Makethemark – Ulf Ohlsson
2 Speedy Foxy Vicane – Kim Eriksson
3 Zack’s Zoomer – Stefan Melander
4 West Wing – Oskar Kylin-Blom
5 Unique Juni – Rikard N Skoglund
6 Sorbet – Örjan Kihlström
7 Queer Fish – Kaj Widell
8 Probo Op – Wilhelm Paal
9 Milligan’s School – Ulf Eriksson
10 Rocky Winner – Oskar J Andersson
11 Baron Gift – Rickard Svanstedt
12 Digital Ink – Robert Bergh

Dubbelcupen final, 2140 volt

1 Rus Can – Ulf Eriksson
2 Torpa Olea – Hans Bergh
2160 meter
3 Björs Frej – Tomas Pettersson
4 Sjö Vinn – Per Linderoth
5 Bilbo B.S. – Carl Johan Jepson
6 Bellfaks – Jan-Olov Persson
7 Norheim Svenn – Ulf Ohlsson
2180 meter
8 Månprinsen A.M. – Gunnar Melander
9 Myr Faksen – Robert Skoglund
10 Art Kjarvald – Magnus A Djuse
11 Pydin – Ove A Lindqvist

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 09:54, 18 oktober

Per Linderoth flyttar tillbaka till Östersund

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:37, 18 oktober

Travbanan i Norge läggs ned

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:51, 18 oktober

PdA-tvåan Looking Superb i superstayer

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 11:13, 17 oktober

Who’s Who laddas mot Prix d’Amérique

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:43, 17 oktober

Defi du Retz rejäl i Grand National du Trot

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 10:16, 17 oktober

Marc Elias jagar klassisk seger – i Wien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:47, 17 oktober

Åbys vd lämnar: ”Problem med vikande publiksiffror”

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Tips Axevalla: ”Shutter Island är dagens rysare”

Tips Axevalla: ”Shutter Island är dagens rysare”

Axevalla. Lopp 4 – spelstopp 15.00

Spetsstriden: Osäkert hur 2 Straight Flush kan öppna men snabbast är 6 Eraja Jaam som nog tar spets om man vill. Blir det släpp ligger 7 Persimmon Face bra till.

Loppanalys: Ett riktigt fint litet lopp där 9 Milord blir mitt val. Valacken har visat fin form på sistone; återkom mer än godkänt efter en galopp näst senast och såg pampig ut när han avgjorde lätt i 1.12-fart sista 800 i spåren senast i Eskilstuna. Hade då exakt samma läge som i dag, vilket borde passa prima över den för hästen gynnsamma distansen.

4 Sato är kanske fältets bästa i grund och botten, om än inte helt att lita på. Såg mycket bra ut när han vann i början av januari för att sedan tidigt fela bort sig i ett försök på rikstoton därefter. Har varit ifrån ett tag inför den här starten men tränar bra.

6 Eraja Jaam är fältets luring. Femåringen kan öppna riktigt snabbt och laddar kusken för att komma dit lär man nog också få ledningen. Gjorde comeback senast i Bjerke, men galopperade bort sig före start varför insatsen blev intetsägande. Rapporterna är dock goda och det är inte alls uteslutet att han leder runt om.

7 Persimmon Face är grundkapabel och var rejäl vid segern senast, blir högintressant om man kommer till en bra position nu. 8 Evan Williams Sisu är vann tuffa sällskap, men har inte begåvats med något kul läge här, det måste klaffa. 2 Straight Flush har en stor tvångsprissumma på sig, men har i sina två starter i Sverige visat farter som duger långt i klassen.

Spelförslag: 9 Milord känns mycket formstark för dagen och har en bra uppgift här. Spelar vinnare hos Unibet till oddset 3.90.

Axevalla. Lopp 5 – spelstopp 15.22

Spetsstriden: 1 Brottarn har gått i ledningen flera gånger tidigare och med bara tre hästar på start är det troligt att han körs där igen.

Loppanalys: Christer S A Karlsson har en riktigt fin travare i 10 Erwin som givetvis blir stor favorit här. Sexåringen ståtar med nio segrar på sjutton starter och är ett ämne för större uppgifter än dagens. På Åby senast gjorde Erwin comeback, efter ett längre uppehåll och operation, och det såg klart lovande ut. Hästen fick ett sparsamt lopp i rygg ledaren men gick bra till slut i en riktigt snabb avslutning som trea, och det mot starkt motstånd. Det här motståndet är Erwin normalt huvudet högre än, men det är heller ingen enkel uppgift med dubbla tillägg och många att runda…

…Därför testar jag en annan idé. Nämligen 9 Shutter Island som lär dela ut bra pengar på spelet. Stoet har definitivt betydligt bättre form än raden; gick en bra avslutning på Solvalla för två starter sedan och hade nästan säkert vunnit senast i Mantorp om hon inte rullat över i galopp mitt i sista svängen. Här har Shutter Island ett mycket spännande läge med ensamt springspår på tillägg och till på köpet med Peter Untersteiner i vagnen. Kan bli svårfångad för Erwin.

1 Brottarn borde ta hand om täten här och lär i så fall köras där. Drog i spets hela vägen vid karriärens hittills enda seger och kom då i mål på en låg 1.16-tid. Det duger en bit även nu.

Spelförslag: Kör en rövare och spelar emot favoriten genom vinnare och plats på 9 Shutter Island till oddsen 9.00 och 2.40 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 6 – spelstopp 15.44

Spetsstriden: 2 Raj’s Messiah öppnar snabbt men kanske inte körs i spets i comebacken, med Stole the Show struken kanske 7 Rapide Cash laddas och kan överta?

Loppanalys: Ett svårlöst race där jag till sist fastnar för 7 Rapide Cash. Att det här är fältets bästa häst, är jag tämligen säker på. Ready Cash-dottern har vunnit två av sina fem lopp hittills och då visat stil som lär ta henne en bit upp i klasserna. Det här är förvisso första starten på mer än ett år då Rapide Cash varit ifrån på grund av problem med ett knä. Hästen kommer dock väl förberedd med både kval- och provlopp innanför västen. Stoet öppnar hyggligt, kommer hitta en bra position, och uteslutet är det inte att hon kan hitta till ledningen.

Ulf Stenströmer har två hästar med i loppet som båda borde räknas tidigt. 1 Elche avslutade vasst till seger näst senast och höll bra från dödens efter det. Lär inte hålla spets, men får ett bra lopp. 4 Amelia återkom efter litet uppehåll senast, sändes då fram i ett försök att få täten, men fick i stället trava i dödens sista varvet. Höll under omständigheterna fullt godkänt och lär ha gått framåt ytterligare nu.

10 Barista Oak har ännu inte upplevt segerns sötma på sju starter men är oftast med där framme och slåss. Valacken är en kvick avslutare och är med i striden igen om det blir lite fart på kalaset.

Glöm heller inte 11 Zolaseva som visade fina takter i höstas och nu gör comeback.

Spelförslag: Jag väljer att gå på 7 Rapide Cash här och spelar vinnare till oddset 5.50 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 7 – spelstopp 16.06

Spetsstriden: 1 Luna Lovegood och 2 Sotika är båda snabba ut, men så är också 6 Global Wireless och jag tror man släpper den till denna.

Loppanalys: 6 Global Wireless har i och för sig bara en seger på tio starter hittills men var å andra sidan vid den, Jägersro i slutet av sommaren, riktigt fin. Helt ohotad i ledningen då med 1.12 sista 500 och gott om krafter kvar. Global Wireless är med andra ord en för klassen mycket kapabel sort. Stoet hade problem med halsen under fjolåret men har opererats och kommer väl förberedd för årsdebuten. Hon har tidigare visat att hon kliver iväg riktigt snabbt och trots att det finns andra kvicka hästar invändigt tror jag man hittar till täten in i första sväng här. Jag bygger tipset utifrån det scenariot.

4 Frederique K. är det första motbudet. Gjort två starter i nya regin och skött det bra från tråkiga spår, senast en riktigt bra avslutning i spåren. Vid hennes enda seger i karriären ännu var hon riktigt bra och det är en häst som har mycket fart i sig. Tidigt från bra läge nu.

Både 1 Luna Lovegood och 2 Sotika är hästar som är bättre än vad deras rader ger sken av och båda har också fått riktigt bra spår. Antingen det är ledningen eller vinnarhålet som gäller nu, kan de vara värda att passa för de som spekulerar.

Spelförslag: 6 Global Wireless är bästa hästen och kommer väl förberedd. Jag tror på seger och spelar vinnare till oddset 2.40 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 8 – spelstopp 16.28

Spetsstriden: 8 Carbureightr är förvisso mycket snabb ut men känns långsökt att han kör i tät här. 2 Ekebo Caf kan gå iväg bra, men mest troligt är det 3 Nisse Sånna i spets.

Loppanalys: Fältets bästa häst är nog utan tvekan 12 Blue Mustasche. Raden skvallrar förvisso inte om någon toppform, men den är missvisande. Hästen har vunnit var tredje av sina 21 starter och hade haft en seger till sist om olyckan inte varit framme. Blue Mustasche drog då i hårt tempo och hade segern på gaffeln när det blev plötsligt galopp hundra kvar. Hästen har fortsatt träna på bra efter det och kommer till loppet i fin författning. Han har i och för sig tagit sina flesta segrar från ledningen, men är en stark och rejäl sort som fungerar bra bakifrån också. Jag förväntar mig en offensiv styrning och tror det här är vinnaren.

3 Nisse Sånna har inte samma rutin men börjat karriären bra. Senaste segern, i mitten av januari, var mycket bra när han trots press under vägen lämnade sällskapet från ledningen. Till den positionen är det sannolikt han hittar igen och blir då inte enkel att plocka ned.

6 Bransbys Juke Box är även han ett motbud. Galopperade i starten senast men har visat formen i starterna före. Näst senast gick han en stark avslutning, gav ledaren en ordentlig press genom den sista svängen, men kom aldrig förbi. Stefan Söderkvist är skicklig och hittar säkert en fin position från springspåret.

Spelförslag: Bästa hästen är 12 Blue Mustache och jag tror han rundar fältet trots läget. Spelar vinnare till oddset 5.25 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 9 – spelstopp 16.48

Spetsstriden: Ingen tar en längd på 2 Miss Pastis om denna vill, men över lång distans kanske det skulle bli bäst med en rygg? I så fall sitter 3 Sobel Jasmine i ledningen.

Loppanalys: Fint lopp för de fyraåriga stona där 3 Sobel Jasmine och 9 Procolate sticker ut. Dessa båda möttes också senast i ett rikstotolopp på Jägersro förra helgen och var jämnspelade. Det slutade i en startgunga för Sobel Jasmine medan Procolate imponerade stort efter att övertagit spets och sedan lämnat motståndet. Med det i åtanken känns Procolate som vinnaren igen – men jag tror på omvänt scenario. Sobel Jasmine såg dunderfin ut i sin årsdebut som hon kunde vinna trots att hon låg på i ledningen. Stoet är snabbt ut och jag kalkylerar med att hon kommer till ledningen här, i så fall för Procolate det tuffare att vinna än förra gången. Den senare är dock en riktigt fin variant som nog kan finnas med i årgångsloppen vad det lider, men läget missgynnar gentemot Sobel Jasmine.

Riktigt ett tvåhästarslopp är det faktiskt inte. Man får inte glömma 10 Fantasia Sisu som visat farter som konkurrerar med de två tidigare nämnda. Hon var riktigt vass som tvåa mot kulltoppar näst senast. Inför det här har hon dock varit borta ett par månader och toppformen finns där knappast.

Spelförslag: Min idé säger att 3 Sobel Jasmine leder runt om. Jag spelar vinnare till oddset 2.00 hos Unibet.

Axevalla. Lopp 10 – spelstopp 17.08

Spetsstriden: 2 Super Grabben är blixtsnabb men efter långt uppehåll blir det nog lite defensivare nu, varför 3 Peder Mykla lär göra sitt yttersta för att hålla ut 6 Star Costashorta.

Loppanalys: Det är logiskt att tro att 6 Star Costahorta får bära ett klart favoritskap här, det är en riktigt fin travare från Untersteiners stall. På Mantorp senast gjorde valacken årsdebut och det var en klart bra sådan; öppnade tufft för att överta ledningen och höll sedan säkert hela vägen. Vill såklart till spets även den här gången och lär laddas dit men det är startsnabba konkurrenter innanför och det finns stor risk att det inte lyckas. Från dödens minskar nog chanserna en hel del.

Jag sätter i stället mina slantar på 3 Peder Mykla som lever mycket på just sin startsnabbhet. Han provade rikstoton senast, men kom inte in i loppet från bakspår. Har varit ifrån ett par veckor efter det men brukar funka bra efter vila och nu är läget närmast perfekt. Peder Mykla är mycket kvick från början och mitt tips baseras på att han håller ut Star Costashorta och väl i ledningen biter han allt som oftast ifrån sig väldigt bra. Bra chans leda runt om.

5 Seek And Destroy är en het kandidat för dem som kanske spekulerar i för tuff körning från början. Gick en god spurt näst senast och i ett STL-lopp på Mantorp senast blev fuxen fast invändigt med alla krafter i behåll. Lär hitta en bra position nu och kan bli väldigt giftig i avslutningen.

Spelförslag: Gamblar lite och tror 3 Peder Mykla håller spets och sedan leder hela vägen. Spelar vinnare hos Unibet till oddset 4.50.

Samtliga spel till Axevalla:

Lopp 4: vinnare 9 Milord till 3.90
Lopp 5: vinnare&plats 9 Shutter Island till 9.00 och 2.40
Lopp 6: vinnare 7 Rapide Cash till 5.50
Lopp 7: vinnare 6 Global Wireless 2.40
Lopp 8: vinnare 12 Blue Mustache till 5.25
Lopp 9: vinnare 3 Sobel Jasmine till 2.00
Lopp 10: vinnare 3 Peder Mykla till 4.50

Oddsen är hämtade på Unibet vid tiden för publicering av tipsen och kan komma att ändras.

Spelredaktör: Daniel Olsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Inget stoppar Propulsion: "Älskar den här hästen"
Nästa nyhet
Inget stoppar Propulsion: ”Älskar den här hästen”

Inget stoppar Propulsion: ”Älskar den här hästen”

Dramatik, tappade skor och en resa i dödens. Inget stoppade Propulsion den här gången heller. I första starten sedan Prix d’Amérique lämnade Daniel Redéns gigant ett häftigt besked för framtiden när han plockade hem pokalen i Guldbjörken.

Uppladdningen inför Guldbjörken på Umåker var kanske inte optimal för Propulsion. Den stora favoriten tappade skon, inte bara en gång utan två, i värmningen och det blev brått att få dojorna på plats. Fast inget verkar bekomma det åtta-åriga travarmonstret – som sedan trots en resa i dödens ändå städade av motståndet för seger på nytt banrekord.

– Det är en helt fantastisk häst, alltså. Det spelar ingen roll vad man gör med honom nästa, han springer på ändå. En otrolig häst, helt enkelt, menade kusken Örjan Kihlström.

Muscle Hustle och Robert Bergh gjorde sitt yttersta för att ge Propulsion en match – och lyckades bra.

Muscle Hustle drog till ledningen och efter att ha öppnat första 500 i 1.10-tempo fick han den stora favoriten utvändigt om sig. Tempot såg ledaren till att hålla fortsatte uppe och när man travade genom sista kurvan var loppet helt förvandlat till en tvåhästarsduell.

Bergh satsade allt på ett kort och gav sin springare full gas genom svängen, Kihlström styrde ned i rygg och ett litet ögonblick såg det ut att kunna bli favoritfall. Men när upploppsrakan kvarstod sändes Propulsion på igen och när tussarna rycktes 150 kvar var det som en knock out-slag. Muscle Hustle föll onekligen med flaggan i topp, men för-vandlades till lejonets rov den sista biten.

”Vilken jävla häst det är!”

– Det finns ju inte att han ska vinna med det där loppet. Vilken jävla häst det är, jag älskar honom. Jag har tränat honom mycket hårdare nu, det här är ju hans sista säsong och jag måste få honom om möjligt ännu bättre. Aktionen är inte helt klockren ännu, men det kommer med tiden. Han har haft väldigt mycket träning inför det här, pustade Daniel Redén ut efter loppet.

Propulsion kom i mål på 1.11,3a/2140 meter vilket innebar ett nytt banrekord på Umåker. Det här var hästens första start sedan Prix d’Amérique och närmast väntar Olympia-travet, dit Propulsion redan varit inviterad. Därmed borde dagens tvåa Muscle Hustle, ligga bra till för den biljett till Åbys storlopp som stod på spel i denna den tredje del-tävlingen.

Härlig årsdebut för Son of God

Fina femåringar visade upp sig i Berth Johanssons Memorial och loppet utvecklades till fartfest. Hotshot Luca klämde sig till spets efter 500 meter men fick strax senare Transcendence utvändigt om sig och denne såg till att hålla farten uppe. Transcendence höll strålande den tuffa löpningen till trots, men bakom tassade Örjan Kihlström med Son of God som enkelt kunde avgöra över upploppet. Den Daniel Redén-tränade Derby-trean fick en smakstart på säsongen, inkasserade 200 000 kronor och vann på 1.12,3a/2140. Favoriten Milliondollarrhyme smög i rygg på vinnaren, men fick sin dag sumpad när han 350 meter kvar rumplade till och flög i galopp.

Segerjubel när Tangen Haap vann

Ett segervrål som hördes över hela banan bjussade Björn Karlsson på vid målgång i Vårbjörken. Tangen Haap laddas mot Elitkampen och visade här att han har pappren i ordning. Trots ett tråkigt tolftespår lyckades man hitta tredje utvändigt vilket passade prima i det tuffa tempot. 300 kvar blev det full attack, några steg senare var segergreppet kopplat. Snygg seger på 1.22,1a/1640 meter.

Klass 2 blev en galoppfylld historia. En som dock höll sig i trav hela vägen var Twice Kronos som med sin tränare Petter Lundberg i jollen fick en bekväm resa mot segern – det enligt klassiska receptet spets och slut. 1.15,3/2640 noterade valacken.

Få hästar kan spurta så som Mika Haapakangas fine Mr Golden Quick. Efter att ha bidat sin tid i kön skickade kusktalangen Magnus A Djuse på valacken via femtespår ur sista sväng och Mr Golden Quick svarade med en avslutning i den högre skolan för att på ritsen fånga in tappre ledaren Island Life i Silverdivisionen. 1.13,1a/2640 var vinnartiden.

Finsk seger i Klass 1. Roberto Diver kom till Umåker med ett fint facit men var ändå inte särskilt betrodd. För Iikka Nurmonen bar det tidigt iväg mot ledningen och där stannade sexåringen till mål. Roberto Diver gjorde ett ryck genom sista sväng, krafterna tröt förvisso sista biten men segern, den var aldrig i fara. 1.13,9 full väg var tiden.

Dagens häftigaste upplösning kom i Brons. Ulf Ohlsson satt bakom Marcus Lindgrens Hierro Boko som såg fastlåst ut i tredje utvändigt men hittade fritt mellan hästar på upploppet. Femåringen bet till med en sylvass avslutning för att kort före mål fånga in Havbergs Knight som plockat ned den ledande Corroded. Vinnaren travade över mål på 1.11,6a/1640 meter.

(Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Atupem fångade in Pastore Bob i Seinäjoki-Race
Nästa nyhet
Atupem fångade in Pastore Bob i Seinäjoki-Race

Atupem fångade in Pastore Bob i Seinäjoki-Race

Pastore Bob såg länge ut att gå mot segern i Seinäjoki-Race men det slutade i finländsk succé. Formstarke Atupem fångande in ledaren – i en målfotostrid.

Den av Antero Tupamäki tränade sexåringen Atupem har börjat säsongen strålande. Till lördagens storlopp Seinäjoki-Race kom hästen som obesegrad i år i fyra starter och klarade sitt första möte med eliten galant – hemmahoppet fångade in Pastore Bob till seger på linjen.

Johan Untersteiner begav sig till Seinäjoki för att köra Pastore Bob. Det uppdraget började enligt planerna när svensken enkelt tog sig till ledningen för att öppna första halvvarvet på 1.12. Det hade förvandlats till 1.13 på varvet när Trendy Ok fick dödens. Bakom skuggade Santtu Raitala med Atupem som avvaktade till mitt i sista sväng innan han drog i höger-tömmen för att ta upp jakten på ledaren.

Trendy Ok orkade inte från dödens och släppte ut Chief Orlando från vinnarhålet. Pastore Bob fick köra undan det som gick men Atupems avslutning var rivig. Fajten var stenhård över upploppet och de båda möttes över mållinjen helt lika. Målfotot fick tillkallas – vilket visade att det var Atupem som fått nosen först. Segertiden skrevs till 1.11,8a på 2100 och vinnare belönades med 70 000 euro. Atupem erhåller också en direkt biljett till Finlandia-Ajo.

Pastore Bob, trea i det här loppet i fjol, fick således nöja sig med silvermedaljen i år. Chief Orlando avslutade kvickt och var inte långt efter toppduon som trea. On Track Piraten bjöds en invändig resa, gick okej över upploppet men var aldrig med i toppstriden.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Blé du Gers snuvade Cleangame i Prix Jamin
Nästa nyhet
Blé du Gers snuvade Cleangame i Prix Jamin

Blé du Gers snuvade Cleangame i Prix Jamin

Lördagens Prix Jamin på Vincennes blev en ny stor framgång för Jean-Michel Bazire. Tränaren fick dock själv se sig snuvad bakom Cleangame – när stall-kompisen Blé du Gers satte nosen först.

Grupp 3-löpningen Prix Jamin, även Prix Jean Riaud, med 40 500 euro till vinnaren var lördagens clou på Vincennes. Som så ofta förr på den sägenomspunna kolstybben var det Jean-Michel Bazire med huvudrollen.

”Bazze” satt bakom vinstmaskinen Cleangame som efter 1300 meter körda tog ordentligt sats i spåren och pressade sig förbi den favoritspelade Chica des Joudes. Stoet som haft en riktigt stark säsong synade i stället direkt dödens och såg till att tempot hölls uppdrivet. När upploppet nalkades såg det ut att vara en match de båda emellan, men när Chica des Joudes slog på en galopp var det i stället Blé du Gers som tog upp jakten. För Alexandre Abrivard hade också åttaåringen det torraste spurtkrutet och fångade in stallkamraten Cleangame precis över mållinjen. I vida spår anföll även Anzi des Liards, som inte var många centimeter efter som trea. Samtliga i topptrion klockades till 1.12,5 över 2875 meter.

Mäktig Enino du Pommereux

Sylvain Roger har en tanks i Critérium des 4 Ans-vinnaren Enino du Pommereux. I Prix Henri Levesque för femåringar-na tog han årets första seger i en stil som imponerande stort. Loppet kördes i friskt tempo där täten skiftade flertalet gånger men när Excellent kommit till spets efter drygt halva distansen tog Matthieu Abrivard plats i dödens med Enino du Pommereux. Därifrån kom han att krossa fältet – över upploppet stack Coktail Jet-sonen undan med flera längder för att fastställa segertiden till 1.11,0 över 2175 meter, en seger värd 45 000 euro. Finlandia-Ajo-aktuelle Eridan gick en fullt godkänd avslutning bakom för att bli trea.

Se Blé du Gers seger här och Enino du Pommereux här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stark årsdebut av Vitruvio - nu mot Lotteria

Travtips

Åby 17 oktober: Marc Elias med fina chanser

Travtips
torsdag 15.52, 17 oktober
Åby står som värd för kvällens tävlingar. En del starka favoriter ser vi i listan men även ett par roligare speldrag. Marc Elias är kvällens nyckelkusk. Han kan vinna ett par lopp. Vi får inga höjdarodds på deras hästar men chanserna är bra.
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.09, 16 oktober

Bergsåker/Solvalla 16 oktober: Kolgjini med dubbelchans

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.37, 15 oktober

Axevalla 15 oktober: Peter och Johan i het spetsstrid

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.38, 14 oktober

Färjestad 14 oktober: Wingait vinnare efter uppehåll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.31, 11 oktober

Åby 12 oktober: Guldet till Sorbet!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.30, 11 oktober

Romme 11 oktober: Malmin gästar Romme och vinnarcirkeln

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
tisdag 10:57, 15 oktober 2019

Herregud, vilka lungor hans hästar har

STRÄNGNÄS: Vätan fortsätter att hålla Mälardalen i sitt grepp. Det gör det lite vanskligt att träna hästarna på ett hyggligt sätt. Lika för alla vill jag tro, i alla fall för oss som håller till i mellan-Sverige. Varenne-hästarna – Vilka lungor de har Oj, ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson