Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Makethemark till Elitloppet

Halva startfältet till Elitloppet är tillsatt. Det sedan förra årets bronsmedaljör Makethemark på torsdagen tilldelades den åttonde platsen i loppet.

Med till helgen tre veckor kvar till Elitloppet har nu halva startfältet spikats. På torsdagen kunde Solvalla bekräfta att tränaren Petri Salmela tackat ja till inbjudan. Makethemark som var trea i förra årets final, återvänder till loppet.

Rapporterna är goda

Makethemark har gjort två starter i år. Han inledde med seger i Kentucky Fibbers lopp men slutade senast i det slagna fältet i Rommes deltävling till Paralympiatravet. Rapporterna från stallet är dock goda varför hästen nu siktas mot Solvallas stora slag. Bland Makethemarks meriter märks också seger i S:t Michel-Ajo och silver i Åby Stora Pris i fjol, samt segern i Jubileumspokalen som femåring.

– Han är en riktig hårding som tål alla typer av lopp. Förra året visade han att han hade växt in i världseliten och i år såg han ju strålande ut i årsdebuten. Jag tror att Makethemark kommer att vara minst lika bra i årets Elitloppet som han var i fjol, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot på elitloppet.se.

Klara för Elitloppet:

Attraversiamo (Sverige)
Chief Orlando (Finland)
Elian Web (Finland)
Looking Superb (Norge)
Makethemark (Sverige)
Missle Hil (Sverige)
Tae Kwon Deo (Sverige)
Vivid Wise As (Italien)

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
onsdag 12:02, 12 augusti

Årgångstoppar möts i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:18, 12 augusti

Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:40, 12 augusti

Trio svenskar utmanar Polara

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:18, 12 augusti

”Rödluvan” toppar inför Sto-EM

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 14:59, 11 augusti

Empire mot Derby-kval

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 10:06, 11 augusti

Racing Mange gästar Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 09:27, 11 augusti

Dubbel glädje för Svanstedt

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Nederländska topptränare öppnar svensk filial

Nederländska topptränare öppnar svensk filial

De båda nederländska topptränarna Paul Hagoort och Jeroen Engwerda har varit framgångsrika på svenska banor förut – och nu kommer de att bli mer frekventa. Tillsammans öppnar de en filial med Åbytravet som närmaste bana.

Paul Hagoort och Jeroen Engwerda tillhör Nederländernas mest framgångsrika tränare och har ofta setts även på våra svenska banor. Men också i Nederländerna är alla travtävlingar stoppade under den pågående corona-pandemin och kommer så att vara i vilket fall till den 1 juni.

Kommer med ett 30-tal hästar

Därför söker sig nu de båda tränarna till Sverige. Det är i Åbytravets podd Travjöt som man avslöjar att Hagoort och Engwerda planerar en filial på Dunevad Travcamp en bit utanför Göteborg. Enligt podden ska ett trettiotal hästar anlända till anläggningen i nästa vecka. Välkände kusken Rick Ebbinge ska ansvara för den svenska filialen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna
Nästa nyhet
ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna

ST ändrar beslut: Begränsat antal medier tillåts på banorna

Svensk Travsport justerar restriktionerna gällande mediebevakning på svenska travbanor under corona-tider. Ett begränsat antal journalister tillåts nu på publikplats.

Den 30 april gick Svensk Travsport ut med beskedet att inga andra medier än Kanal 75 fick tillträde till svenska travtävlingar för bevakning under rådande corona-tider. Ett beslut som stötte på kritik, bland annat från Travnets krönikör Björn Hammarström.

Stallbacken fortsatt stängd

I ett pressmeddelande på onsdagen skriver Svensk Travsport att man nu justerar begränsningarna för medier på travtävlingar. Ett begränsat antal ges nu tillträde för att bevaka tävlingarna från publikplats. Stallbacken är tills vidare stängd för alla medier förutom medarbetare på Kanal 75 som arbetar med TV-sändningen.

Följande regler gäller från 7 maj:

  • Stallbacken är stängd för reportrar – endast medarbetare på Kanal 75 har tillträde till stallbacken.
  • Fotografer med ackreditering har tillträde till tävlingsbanan under tävlingsdagen.
  • Varje bana beslutar själva om att sätta upp egna pressrum på annan plats än stallbacken, där gäller följande:
  • Max 20 ackrediterade journalister har tillträde.
  • Pressrummet måste vara så stort så det är möjligt att hålla minst två meters avstånd mellan varandra.
  • Om möjligt ska alla ackrediterade tilldelas västar med texten ”press” eller ”media”.
  • Om möjligt ska pressytan märkas upp med ”press” eller ”media”.
Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny sextett till Speedrace
Nästa nyhet
Ny sextett till Speedrace

Ny sextett till Speedrace

Supersnabba Speedrace har gjort klart med ytterligare tre namn vardera till upplagan för varmblod och kallblod. Välmeriterade Ingbest är en av hästarna som ska testa extremsprintern.

Speedrace under Elitlopps-helgen börjar ta form. Sex av hästarna är klara i respektive klass sedan Solvalla nu kan presentera tre nya hästar i vardera lopp. Tidigare norske Kriterie- och Derby-vinnaren Ingbest dyker upp i kallblodsvarianten. Han får sällskap av Guli Tor och Torpa Pål.

I varmblodsklassen är tre debutanter klara. Tolvårige Highspeed Call kommer till Speedrace, liksom trefaldige miljonären Target Kronos och norske Jefferson Dotcom. Kallblodens Speedrace avgörs under Elitlopps-fredagen, medan varmbloden i år gör upp på lördagen.

Inbjudna varmblod:

Highspeed Call
In Line Tooma
Jefferson Dotcom
M.T. Insider
Target Kronos
Xlnt Chili Tripel

Inbjudna kallblod:

Guli Tor
Ingbest
Lysjö Mocca
Mino
Särpefanten
Torpa Pål

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kross av Hail Mary
Nästa nyhet
Kross av Hail Mary

Kross av Hail Mary

Hail Mary är verkligen något extra. Robert Berghs förstklassiga fyraåring krossade fältet när han tog hem Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla – och sin nionde seger i karriärens tionde start.

På lördag har Robert Bergh Power som en av favoriterna i Kungapokalen, men det är knappast den enda fyraåringen av mästarklass som Åbytränaren har i stallet. Googoo Gaagaa-sonen Hail Mary går från klarhet till klarhet och när segerstaplandet på onsdagskvällen fortsatte på Solvalla bjöd hästen på en prestation i den högre skolan.

Vunnit nio av tio starter

Hail Mary bar favoritskapet i avdelningen för de fyraåriga hingstarna och valackerna av Margaretas Tidiga Unghästserie och fick se enligt toton tuffaste motståndaren Gulfstream Am göra bort sig med galopp kort efter start. I stället bar det iväg till spets för My Sweden som öppnade första halvvarvet på 08,7 – en stund senare tog Bergh sats och forcerade favoriten framåt för att överta. Efter 11,1 för det första varvet satt Hail Mary i täten.

Digital Summit tog upp jakten genom sista svängen, men ledaren svarade med ett ryck och snart stod det klart att Hail Mary inte skulle gå att besegra – den här kvällen heller. Den imponerande vinnaren gick över mål på 1.11,4a/2140 för 300 000 kronor i första-pris. Det här var hästens nionde seger i den tionde starten.


Bergh också med Harissa

Robert Bergh visade vad skåpet skulle stå också i MTU för fyraåriga ston. Mellby Harissa, som senast var en plats från final i Drottning Silvias Pokal, tog omedelbar revansch. Maharajah-dottern pressade sig till ledningen ur den första kurvan, öppnade 09,7 första 500 men fick lugna ned farten. Svårare än så behövde det inte bli – Mellby Harissa stegade säkert undan före vinnarhålets Global Anarchy och fint avslutande Ies Elisabet. 1.13,3a/2140 var vinnartiden.


Hell Bent For Am direkt

Hell Bent For Am (e. Muscle Hill) var en riktigt trevlig bekantskap. Treåringen som tävlat i USA gjorde här första starten i regi Stefan Melander och hade inte setts på tävlingsbanan sedan finalen av Peter Haughton Memorial i somras. Någon ringrost gick dock inte att märka – för Örjan Kihlström öppnade Hell Bent For Am blixtrande från innerspåret, anförde fältet och vinkade adjö in mot upploppet. 1.14,8a/2140 efter underkant 1.10 sista 500 visade vinnaren.


Hill’s Angel aldrig hotad

Något behov av lopp i kroppen för att vinna hade heller inte Hill’s Angel (e. Muscle Hill) som för Björn Goop mycket enkelt hemförde MTU för treåriga ston. Hästen som tränas av Erik Bondo gjorde första starten sedan slutet av november, men var aldrig i någon förlustfara. Hill’s Angel kördes till för att ta över täten efter ett halvvarv och stack undan över upploppet med flera längder. 1.14,8a/2140 visade kronometern för vinnaren som tog sin fjärde viktoria i femte starten.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gocciadoro kommer överklaga domen

Travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson