Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Makethemark snart redo

Makethemark hade en toppsäsong i fjol och slutade bland annat som bronsmedaljör i Elitloppet. Nu närmar sig hästen årsdebut och tränaren Petri Salmela var riktigt nöjd efter snabbjobb inne på Solvalla.

Fjolårets säsong gick inte av för hackor för Makethemark. Petri Salmelas ögonsten travade in över 3,7 miljoner kronor efter att under året bland annat varit trea i Elitloppet, tvåa i Åby Stora Pris och Norrbottens Stora Pris – samt vunnit S:t Michel-Ajo. Snart är den numera sjuårige topptravaren tillbaka i tävlingselen och förstås högaktuell för alla de störa uppgifterna.

Det är vårkänslor

På torsdagen testades Makethemark i ett för året första snabbjobb inne på Solvalla och lufsade 1.17 över 2000 meter med sista varvet efter 1.15. Efteråt var det en strålande nöjd Petri Salmela som intervjuades av Solvallas Anders Malmrot. Säsongens första stora mål blir Paralympiatravet.

– Han är så glad och fin så att det är otroligt. Jag har alltid sagt att han är klok men hästen är nästan som en datamaskin. Det är vårkänslor när man får köra sådana här hästar, berättade Petri Salmela för Solvalla och fortsatte om den framtida matchningen:

– Det är lite svårmatchat men vi siktar mot Paralympiatravet och då blir det eventuellt en start på Romme den 12 april, det är två veckor innan. Vad som händer före det vill jag fundera lite till på.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Victory Tilly firades

Victory Tilly firades

25 år är ingen ålder för en häst, i alla fall inte Victory Tilly. Sveriges kanske bästa travare genom alla tider firades i samband med Solvallas tävlingar på fredagen.

Torsdagen den 5 mars var Victory Tillys 25-årsdag. Den gamle världsstjärnan firades förstås på sin födelsedag och under fredagen gjorde han ett sällsynt återbesök på sin gamla hemmabana Solvalla där jubilaren, tillsammans med sin tränare Stig H Johansson, hyllades på publikplats.

Den bästa häst som jag haft

– Han har ju varit den bästa häst som jag haft över huvud taget och att vinna Elitloppet den där gången, när det var en sådan fest här på Solvalla och så bra som han var den dagen, det var naturligtvis känslosamt, sa Stig H Johansson och mindes tillbaka till segern år 2000.

Victory Tilly, som avslutade sin tävlingskarriär 2006, är den vinstrikaste svenskfödda travhästen genom tiderna med 37,7 miljoner kronor insprunget. Förutom den klassiska segern i Elitloppet 2000 deltog hästen ytterligare i fyra upplagor av loppet. Bland Victory Tillys otaliga meriter i övrigt kan nämnas segrar i Svenskt Travderby, Jubileumspokalen, Gran Premio della Lotteria, två gånger i Åby Stora Pris – och förstås det absoluta världsrekordet då han i Nat Ray Trot 2002 travade 1.08,9.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Courant köpte plats i superloppet
Nästa nyhet
Courant köpte plats i superloppet

Courant köpte plats i superloppet

Till hösten körs nyinstiftade Mohawk Million i Kanada. Ett lopp för tvååringarna som kommer bli ett av de mest penningstinna i världen – men loppet finansieras genom att ägarna köper sina platser.

Det var i september som Woodbine Mohawk Park presenterade idén om Mohawk Million. Ett nyinstiftat lopp för tvååriga travare som kommer att bli det högst doterade i Kanada. Totalt tio hästar tävlar om en samlad prispott på en miljon amerikanska dollar.

Betalar en miljon för platsen

Den stora prissumman kommer dock att finansieras av ägarna själva – i alla fall de som är villiga att lägga fram 110 000 dollar, eller motsvarande en miljon kronor, för att köpa en plats i loppet som ska gå av stapeln den 26 september.

På torsdagen kungjordes att samtliga nio platser som funnits till salu – nu är sålda. En av köparna är Stall Courants Anders Ström. Platserna går alltså inte till en specifik häst utan köparna har fram till den 22 september på sig att anmäla häst. Under den tiden är platserna också föremål för eventuell försäljning. Den tionde och sista platsen tillfaller vinnaren av William Wellwood Memorial som körs den 12 september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Åby: Bergh dominerade på hemmaplan
Nästa nyhet
Åby: Bergh dominerade på hemmaplan

Åby: Bergh dominerade på hemmaplan

Efter en lugn inledning av året har Robert Bergh kommit igång på allvar. När det travades hemma på Åby under torsdagskvällen – tog han en snygg tränartrippel.

Robert Bergh visade vem det är som bestämmer på Åbytravet. Stallet hade sex hästar till start när det tävlades på hemmabanan på torsdagen. Det slutade i tre segrar – och ytterligare tre pallplaceringar. Tränaren själv satt i sulkyn vid samtliga segrar.

Vikens High Yield var först ut, valacken gjorde årsdebut och visade direkt att en spännande säsong stundar. Love You-sonen spetsade, överlämnade en bit åt stallkamraten Gomez men övertog igen på ”franskt manér” och sedan var loppet avgjort. Västerbo High Yield vinkade motståndet adjö genom sista sväng och vann med fyra längder på 1.14,2a/2140 efter 11,5-fart sista 500.

Whipped Eggs rejäl i årsdebut

Årsdebut gällde även för Whipped Eggs som gjordes till klar favorit i första starten på lite mer än tre månader. Så fort tempot bedarrat drog Bergh i högertömmen, sände fram favoriten hastigt och kunde överta täten efter drygt ett varv. Smokey Herman utmanade duktigt över upploppet, men förvisades säkert av Whipped Eggs som noterade 1.14,2a/2640.

Berghs trippel-succé resulterade också i en seger för Betting Ace. Det fyraåriga Trixton-stoet tog här sin karriärs första seger genom att leda från start till mål och var under resans gång aldrig hotad.

Två vassa från Westergård

Den i Danmark verksamme tränaren Bo Westergård visade upp två vassa vinnare under kvällen. Det femåriga stoet Rexine kördes av Nicklas Korfitsen som 900 kvar gick på kraftfull offensiv men blev svarad av ledande Plan B. Loppet blev därefter en tuff duell de båda emellan, men Rexine var den starkaste till slut och vann på imponerande sätt.

Broad Vision ville inte vara sämre. Här var det Tom Erik Solberg som skötte tömmarna och skickade sin häst till ledningen från start och såg där till att hålla tempot uppe hela vägen. Motståndarna kom aldrig nära – Broad Vision åkte undan med flera längder över upploppet.

…Christoffer Eriksson noterade en tränarseger med fyraåriga stoet G.R. Winnie som kom igenom bra från bakspår, hittade rygg på ledande och avgjorde lätt över open stretch.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Klart för sprinterkalas
Nästa nyhet
Klart för sprinterkalas

Klart för sprinterkalas

Garanterad fartfest. Det är på söndag som bland andra Earl Simon utmanar Dijon i Grand Critérium de Vitesse. Kommer också en första biljett till Elitloppet att delas ut?

Årets Grand Critérium de Vitesse, som körs på Côte d’Azur-banan i Cagnes-sur-Mer, kommer förvisso att avgöras utan publik på grund av coronaviruset. Men det ska inte hindra loppet från att vara en sprinterfest. Loppet som markerar en tjuvstart på säsongen är alltid högintressant inför Elitloppet – de senaste två åren har vinnarna gått under 1.09.

Perfekt spår för Earl Simon

Elva hästar hittas i den definitiva startlistan som presenterades på torsdagen. Det svenska hoppet är Jarmo Niskanen-tränade och svenskägde Earl Simon som närmast kommer från brons i Prix de Paris. Han lottades, med sin kusk Franck Ouvrie, till ett angenämt tredjespår bakom bilen.

Dijon, den regerande mästaren i Elitloppet, har de senaste åren varit trea och tvåa i loppet och förstås är han med på startlinjen även i år – men får börja långt ut bakom vingen. Andra toppnamn som är ute efter förstapriset på 76 500 euro är Norden-aktuella Bahia Quesnot, italienska stjärnan Vivid Wise As, tuffa märren Délia du Pommereux samt vindsnabba Uza Josselyn; för henne avgör söndagens insats om det blir fortsatt tävlande eller avelsboxen.

Norge har två hopp i Grand Critérium de Vitesse. Jean-Michel Bazire plockar ut fjolårets PdA-tvåa Looking Superb, som kan vara på väg mot USA, och får sällskap av lands-mannen Catherine’s Chevy.

Här är startlistan:

Grand Critérium de Vitesse, 1609 auto:

1 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
2 Uza Josselyn – Pierre Vercruysse
3 Earl Simon – Franck Ouvrie
4 Vivid Wise As – Alessandro Gocciadoro
5 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
6 Délia du Pommereux – Franck Nivard
7 Dijon – Romain Derieux
8 Valko Jenilat – Paul-Philippe Ploquin
9 Looking Superb – Jean-Michel Bazire
10 Catherine’s Chevy – Yannick-Alain Briand
11 Sonia – René Legati


Senaste vinnarna Grand Critérium de Vitesse:

2019: Readly Express – Björn Goop, 1.08,9
2018: Bold Eagle – Franck Nivard, 1.08,9
2017: Timoko – Björn Goop, 1.09,5
2016: Timoko – Björn Goop, 1.10,2
2015: Timoko – Björn Goop, 1.11,3

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Maple Leaf för "Örnen"

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson