Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Makethemark möter Elitlopps-hästar i Bollnäs

Makethemark är tillbaka bakom startbilens vingar. På Bollnästravet till helgen möter han två andra Elitlopps-hästar – samt Global Trustworthy i årsdebut.

Petri Salmela-stjärnan Makethemark har haft ett gott år i år och har travat in 3,7 miljoner kronor efter bland annat bronset i Elitloppet och andraplatsen i Åby Stora Pris. Nästa uppgift för sexåringen är Bollnäsloppet över sprinterdistans den här lördagen.

Loppet ser dessutom ytterligare två Elitlopps-hästar i fältet; Disco Volante samt Sorbet. Den senare slutade ju senast tvåa i Sundsvall Open Trot. Nämnas ska förstås också trean från samma lopp, Nadal Broline och publikfavoriten Antonio Tabac.

Intressant comeback i samma race får vi se av Timo Nurmos Global Trustworthy. Kulltoppen, som nu är sex år, har på sin meritlista tredjepriser från både Kriteriet och Derbyt. Det här blir hästens första start sedan den i Prix Ténor de Baune i julas.

Här är startlistan:

Bollnäsloppet, 1640 auto:

1 Makethemark – Ulf Ohlsson
2 Coktail Fortuna – Robert Bergh
3 Antonio Tabac – Oskar Kylin-Blom
4 Sorbet – Örjan Kihlström
5 Global Trustworthy – Jorma Kontio
6 Disco Volante – Carl Johan Jepson
7 Nadal Broline – Björn Goop
8 Snowstorm Hanover – Stefan Melander
9 Super Zantos – Ante Lisell
10 Fossens Bonus – Magnus Jakobsson
11 King on the Hill – Hans G Eriksson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lutfi Kolgjini avvecklar – förnyar inte licensen

Lutfi Kolgjini avvecklar – förnyar inte licensen

Lutfi Kolgjini avvecklar sin avelsverksamhet – och kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Han lägger i stället all sin fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante.

Lutfi Kolgjini har bestämt sig. Jägersroprofilen, som fyller 60 i december, kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Dessutom avvecklar han den omfattande uppfödarverksamheten i Sverige – mer än femtio fölston har lagts ut för försäljning. Det berättar tränaren för Sulkysport.

– Jag har bestämt mig. Allt ska bort, utom fem franska ston som vi ska ha i franska stamboken. Jag har köpt betäckningsrätter i bland andra Ready Cash och Bold Eagle och det vore dumt att inte använda dem, säger ”Ludde” till Sulkysport och förklarar vidare:

”Jag har bestämt mig”
Lutfi Kolgjini till Sulkysport

– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60 och har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt. Därför har jag bestämt mig för att lägga ned uppfödningen och inte förnya min licens nästa år.

Lutfi Kolgjini kommer i stället att fortsättningsvis lägga sitt fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante Kolgjini med träningsstallet. Han räknar med att försäljningen av fölstona kommer att vara klar redan till oktober. Dessutom kommer ett antal hästar gå under klubban vid Yearling Sale & Mixed Sale som hålls på Åby den 11 oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gundersen dubbel Derbysegrare
Nästa nyhet
Gundersen dubbel Derbysegrare

Gundersen dubbel Derbysegrare

Geir Vegard Gundersen har i det närmaste prenumererat på titeln som norsk derbyvinnare de senaste åren och årets upplaga var inget undantag.

I det norska travderbyt kunde Geir Vegard Gundersen blåsa till täten med Max Brady och i ryggen fick han sonen Magnus bakom stallets Noble Superb.

Ulf Ohlsson hittade tredje ytter med Marcus Lindgrens Stoletheshow, men eftersom tempot ströps där framme gjorde Ohlsson slag i saken och avancerade fram i dödens efter varv.

Flera ekipaget anmälde sitt intresse på slutrundan där tempot skruvades upp rejält. Eye Of The Tiger tog sats från jumboposition och gick väldigt bra i spåren medan Noble Superb letade lucka.

In på upploppet såg Max Brady kanske inte jättemorsk ut men Maharajah-sonen sträckte på sig hela vägen medan stallkamraten i rygg aldrig fick chansen.

Max Brady vann på 1.14,5a/2600 meter före en mycket tappre tvåan Eye Of The Tiger och Dag-Sveinung Dalen.

Tredjeplatsen till Noble Superb som troligen hade blivit farlig med fritt fram i tid och Stoletheshow slutade fyra.

Förstapriset i Norsk travderby var 1 000 000 miljon norska kronor men på kontot bokförs det dubbla eftersom hingsten är premiechansad.

Familjen Gundersen vann även derbyt för ston med obesegrade Hilary B.R. som återigen hade stor show tillsammans med Magnus T Gundersen i jollen.

Muscle Hill-dottern togs lugnt från start, men avancerades till täten med varvet kvar och sen var det här loppet kört för konkurrenterna.

För övriga deltagare fick bara se bakhasorna av det fyraåriga stoet som vann 1.11.9a/2100 och där bakom blev pappa Geir Vegard trea med Blueridge Sun.

Förstapriset här låg på 1 000 000 norska kronor men även här dubblades det. Totalt tjänade stallets hästar 5 120 000 och detta var Geir Vegard Gundersen femte derbyfullträff de senaste sju åren.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare
Nästa nyhet
Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare

Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare

Det blev en hel del överraskningar när Norska Klasslöpsdagen gick av stapeln men Öystein Tjomsland hade en klart lyckad dag.

Öystein Tjomsland inledde dagen med att bränna med favoriterna i både i Kriteriet och Derbyt för kallblodsston med Brenne Berna respektive Brenne Blesa.

Men Tjomsland skulle få revansch två gånger om och det började med en mycket övertygande prestation av Grisle Odin G.L. i Norskt kallblodskriterium.

Moe Odin-sonen fick syna dödens hela vägen, men treåringen tog över 600 kvar och försvann till helt överlägsen seger.

Segertid 1.26,7a/2100 meter och 500 000 norska kronor i förstapris. Det blev dessutom en dubbel till stallet då Vidar Tjomsland bakom Havglimt spurtade ettrigt som tvåa.

En ännu svettigare insats stod Nordsjö Odin för. I Derbyt för kallblod fick Tekno Odin-sonen göra jobbet i tredjespår sista 1600 men ändå kopplades greppet in på upploppet.

Örjan Kihlström hade serverat B.W.Rune ett helt perfekt lopp och fick nog deja vu från lördagens Trotting Masters när Nordsjö Odin tillsynes felade kort före mål.

Men repriserna visade att det inte var något helt galoppsteg och fyraåringen fick behålla segern före Jan-Olov Perssons B.W.Rune samt stallkamraten Rappstjernen.

Segertiden i mål skrevs till 1.25,3a/2600 och på segerchecken stod det 750 000 norska kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Arazi Boko försvarade titeln
Nästa nyhet
Arazi Boko försvarade titeln

Arazi Boko försvarade titeln

I fjol vann Arazi Boko Campionato Europeo på banrekordet 1.10,3. Sent under lördagskvällen var det dags igen!

Alessandro Gocciadoros evighetsmaskin Arazi Boko försvarade titeln i Campionato Europea och precis som i fjol krävdes det skiljeheat.

Då var det Deimos Racing som fick sträcka vapen och i år hette värsta antagonisten Cokstile. Efter att ha segrat varsitt av de två heaten möttes de två i ett avgörande där Arazi Boko fick innerspår.

Gocciadoro tog enkelt hand om ledningen med sin startkatapult och Antonio Di Nardo lät Cokstile göra det mesta av grovjobbet utvändigt om ledaren.

Båda hästarna blev ivrigt påhejade på upploppet men Varenne-sonen höll undan med längden tillgodo på 1.12,1a/1660 meter.

Ytterligare en rejäl fullträff för tolvåringen som kunde bokföra drygt 60 000 euro och som sprungit närapå en miljon euro.

Se skiljeheatet här.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Atlanta starkast i Charlie Hill

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson