Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Makethemark med sparat

Det blev enkelt till slut. Makethemark löste uppgiften säkert i sin årsdebut på Solvalla. Förra årets Elitlopps-trea tar sikte mot större uppgifter.

Kentucky Fibbers lopp var ett första litet vårtecken då Solvalla tävlade på onsdags-kvällen. Det var dags för Makethemark att göra årsdebut. Petri Salmelas åttafaldiga miljonär, som i fjol bland annat slutade på bronsplats i Elitloppet, gjorde första starten på nära nog ett halvår. Uppgiften löstes – men det var två andra hästar som tog huvudrollerna från början.

Cupido Sisu, Salmelas andrahäst, pressade på Linus Boy för att överta och öppnade första 500 under 1.10 – men för att återigen släppa till Linus Boy efter första varvet avverkat. Ulf Ohlsson tog sig lugnt fram mot dödens på Makethemark. Fast mitt i sista kurvan slog ledaren på en galopp – och försvann ur bilden.

Det underlättade förstås sista biten för Makethemark som nu mycket enkelt, och som det såg ut, med mängder av krafter kvar kunde bärga segern värd 100 000 kronor. Segertiden stannade vid 1.13,4a på 2140 meter efter nedåt 11,5 sista 500. Med årsdebuten avklarade på bästa vis tar Makethemark sikte mot Paralympiatravet och sannolikt den andra deltävlingen i Romme den 12 april på vägen.

Mera Salmela på Solvalla

Petri Salmela hade även i övrigt en god kväll på ”Valla”. Fyraårige My Sweden bekräftade den fina formen då han i händerna på Mika Forss fixade en ny seger. En verkligt vattentät sådan – Revenue-sonen skickades snabbt till ledningen, ökade takten över sista bortre och vann helt ohotad.

…Hittat toppformen har också Stefan Melander-tränade Digital Track som för Örjan Kihlström hemförde aftonens avslutning. Stoet tog direkt hand om ledningen och avgjorde enkelt och odramatiskt via ett ryck ur sista kurvan.

…Ledningen var för övrigt också den strategi som Erik Adielsson nyttjade som kusk bakom Klaus Kern-tränade Give Me Ten. Långloppet såg sjuåringen i täten från start till mål.

Läcker årsdebut av Gulfstream

Conrad Lugauer har ett riktigt löfte i sin fyraåring Gulfstream Am. Trixton-sonen var synnerligen läcker att skåda när han på Jägersro gjorde sin första start på ett halvår. Från sitt innerspår höll hästen säkert upp ledningen och öppnade första 500 efter 10,5, lugnade ned farten en bit – för att trava riktigt fort till slut.

Spännande jänkaren Osterc, här i regidebut Helena Burman, bytte vinnarhålet mot dödens med sista halvvarvet kvar och utmanade ledaren genom sista sväng. Men Gulfstream Am svarade i en fartfylld avslutning. Osterc galopperade hundra meter kvar och gick därmed miste om ett andrapris – men mot Gulfstream Am fanns ändå inget att göra. Efter underkant 1.07 sista halvvarvet vann råämnet på 1.13,3a över 2140 meter – hästens femte seger i karriärens sjunde start.

Mera Lugauer på Jägersro

…Stall Lugauers andra seger för kvällen lotsade Marc Elias in. Bonny Boy fick ett angenämt lopp som tvåa i andraspår, sändes på in i den sista svängen och avgjorde utan stora problem före en fint avslutande Dallas.

…Vårstayern blev en väldigt enkel historia för Neelix, körd och tränad av Adrian Kolgjini. Ekipaget körde sig till ledningen efter ett halvvarv och hade därmed avgjort loppet tidigt. Efter en ordentlig ökning av tempot över den sista bortre långsidan vann valacken till slut överlägset.

…I ett sprinterrace med många galopper var det Zanzibar Effe och Stefan Persson som till slut drog det längsta strået. Efter att ha klivit ut i dödens med varvet kvar tog Jerry Riordan-träningen ned den ledande Global Wireless på linjen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Claes Broberg till Svensk Travsport

Claes Broberg till Svensk Travsport

Den nuvarande sportchefen för Örebrotravet Claes Broberg lämnar sin post vid Närke-banan för att fortsätta som sportsamordnare vid Svensk Travsport.

Claes Broberg, tidigare platschef vid Skelleftetravet, har de senaste elva åren varit verksam vid Örebrotravet. Men nu lämnar han sin post som banans vd och sportchef för att i stället tillträda som sportsamordnare vid Svensk Travsport. Broberg påbörjar sin nya tjänst i juni.

Brinner för sportfrågorna

– Jag brinner för sportfrågorna och mina arbetsuppgifter kommer nu mer renodlat handla om travsporten och människorna i sporten. Efter många års arbete lokalt på travbanor blir det intressant att jobba mer utifrån ett helhetsperspektiv, säger han i ett pressmeddelande.

I den nya tjänsten ingår arbete med landets propositioner, Svenska Travligan och andra nationella tävlingar. Andra uppgifter berör licensfrågor på förbundsnivå, sportfrågor, startanmälningar samt utvecklingsprojekt.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Första fölet för Trinity Zet
Nästa nyhet
Första fölet för Trinity Zet

Första fölet för Trinity Zet

Den tidigare Breeders Crown-vinnaren och dubbelmiljonärskan Trinity Zet har blivit mamma för första gången – Propulsion heter pappa.

I början av 2018 lades tävlingsskorna upp på hyllan för Trinity Zet. Det i dag nioåriga stoet kunde då sammanfatta sin karriär med 8 fullträffar på 45 starter, 2,3 miljoner kronor intjänat och segern i Breeders Crown som fyraåring som den ekonomiskt största framgången.

Nu har Trinity Zet blivit mor för första gången. Det kan Daniel Redén meddela på Twitter. Den första avkomman är ett stoföl efter Propulsion.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Power mot årsdebut
Nästa nyhet
Power mot årsdebut

Power mot årsdebut

Kung i Kriteriet och fem miljoner rikare. Treåringssäsongen var en riktig höjdare för Power. Nu aviserar tränaren en snar comeback för kullstjärnan.

Vem som var högsta hönset bland landets treåringar i fjol var nog de flesta eniga om. Power vann 9 av sina 15 lopp förra året, var bäst när det gällde som mest – och tog hem bucklan i Kriteriet. Därför har förstås Googoo Gaagaa-sonen höga förväntningar på sig inför årets säsong. Power, som inte startat sedan missen i Breeders Crown i november – är snart tillbaka.

Årsdebut på Jägersro är planen

– Han var ju rejält sjuk i samband med Breeders Crown, men vi kunde komma igång med honom igen i januari. Han har fått mycket träning, mycket backträning och han ser väldigt fin ut, säger Robert Bergh i en intervju med Kanal 75.

Årsdebuten hägrar för Power. Tränaren menar att planen är att göra årsdebut om drygt två veckor; Derby Trial som körs på Jägersro den 4 april är tänkt som hästens comeback. Den stora målsättningen för säsongen är dock att göra ett nytt besök på Skånebanan – fem månader senare.

– Det är Kungapokalen som man går och tänker på nu men sedan är det faktiskt en lucka innan hösten så det är inget speciellt vi funderar på före det. Det är Derbyt som gäller och sedan förhoppningsvis också Europaderbyt.

På tisdagen gick Power ett banjobb inne på Åbytravet. 1.21/2600 meter med 1.17-tempo sista varvet. Något som Mölndals-banan fångade upp på Twitter:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Örebro: Lovande comeback av Don Fanucci Zet
Nästa nyhet
Örebro: Lovande comeback av Don Fanucci Zet

Örebro: Lovande comeback av Don Fanucci Zet

Don Fanucci Zet hade inte beträtt tävlingsbanan på fem månader men var riktigt löpsugen direkt. Fyraåringen från Daniel Redéns stall stod för en riktigt lovande årsdebut på Örebrotravet.

Fyra segrar på sex starter var resultatet under den första tävlingssäsongen för Don Fanucci Zet (e. Hard Livin) och att han blir att räkna med i år också, gav Daniel Redén-träningen bevis för då han i Örebro gjorde årets första framträdande. Segern var riktigt övertygande.

För Örjan Kihlström tuffade Don Fanucci Zet fram mot dödens men dröjde inte länge förrän han även kunde överta ledningen. Med två varv från mål satt favoriten i tätpositionen och hade efter det inga som helst problem med att hemföra debuten över lång distans. Fyraåringen lämnade slutligen fältet åt sitt öde över upploppet för att på 1.16,4/2640 vinna med till synes gott om krafter i behåll.

…Stallkamraten Vivacious Allie, syster till Double Exposure, hade inte samma lycka i sin årsdebut utan galopperade kort efter start. Det gjorde uppgiften enklare för Vikens Fingerprint som med sin kusk Oskar J Andersson snabbt rusade till spets och efter det kunde vinna obekymrat på 1.13,8a/2100.

Oliver Hall – trots tuffa resan

En synnerligen rejäl insats levererade Oliver Hall, femåringen som tränas av Lars Erixon hade Pierre Nyström vid tömmarna och lämnade andra paret utvändigt för att ge sig på en attack efter tusen meter – men blev hängande i spåren. Ready Cash-sonen kastade emellertid inte handduken för det, utan tog sig tillbaka i loppet och fångade på mycket rejält vis in ledande Tracy’s Princess i sista steget. Det var hästens andra seger i fjärde starten.

…Spets och slut var melodin för Drive Launcher och Anna Sedström. Efter tempo-sänkning och ett ryck genom sista sväng blev segern väldigt lätt för den välmeriterade nioåringen som tränas av Johan Sedström.

…Samma strategi använde sig Jorma Kontio av bakom Juhani Partanen-tränade Valnes Isidor. Sexåringen anförde varje meter med Linares utvändigt om sig, den senare fajtade på helhjärtat fast kunde aldrig ta sig förbi Valnes Isidor som nu vunnit hälften av sin karriärs åtta starter.

…Och ledningen hela vägen var förresten också det recept på framgång som Magnus Jakobsson nyttjade i sulkyn bakom egentränade Global Wonderful. Stoet följde vingen när starten gick och var sedan omöjlig att fånga in i denna sin årsdebut.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
D'One har blivit mamma

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson