Det svenska rekordet flög all världens väg. Denim Boko svarade för en enastående prestation då hon för Per Nordström tog hem Svensk Uppfödningslöpning  – på mäktiga 1.12,9.

Per Nordström visste onekligen vad han hade att köra med. Denim Boko brände iväg till ledningen direkt och höll sedan heroiskt ifrån sig allt motstånd trots mördande tempo när Svensk Uppfödningslöpning avgjordes på Jägersro.

– Jag stack ut hakan lite innan men jag visste att jag hade täckning för det. Det här var tredje försöket i det här loppet för mig och nu satt den. Det bubblade i mig hela upploppet ned då jag kände att det skulle gå vägen. Det är en fruktansvärt fin häst; klok och fin och utvecklas hela tiden. Det ska bli kul att se hur långt det här kan räcka; det finns fler växlar i den här hästen, sa en strålande glad Per Nordström i vinnarcirkeln.

Den tvååriga Chocolatier-dottern Denim Boko visade sig riktigt snabb från början och dök mot ledningen när hon fått upp farten strax efter start. Favoriten Nugget’s Face var maktlös att svara och fick nöja sig med att inleda som andrahäst.

Men Denim Boko sparade långt ifrån på krutet efter att hon väl kommit till front. Hon öppnade upp med ett par längder direkt och passerade första 500 efter visslande snabba 10,5. Bakom bjöds nu Nugget’s Face och Christoffer Eriksson en, vad det såg ut som, helt perfekt resa i draget bakom den hårddragande ledarinnan.

När första kilometern avverkats efter 12,3 trodde nog många att Denim Boko skulle få svårt att stå emot ända in i mål. Nugget’s Face skuggade strax bakom klistrad i ryggen. Ner till övriga var det många längder.

In över upploppet skulle så Nugget’s Face sätta tänderna i Denim Boko men den senare hade mer att ge. Det utvändiga stoet frammanade alla sina krafter men det var ändå förgäves; Denim Boko höll ifrån heoriskt och vann faktiskt säkert till slut. Något som fick körande Per Nordström att kasta pisken upp i Skånehimlen i pur glädje.

En glädje som sannolikt förstärktes ytterligare då segertiden fastställdes till 1.12,9a/1640. En ren detronisering av det tidigare svenska rekordet för tvååringar på 14,1 vilket delades mellan Juggle Face och Fascination.

Denim Boko gjorde här sin fjärde start i karriären, på det har hon nu två segrar samt två andrapris. Kassan ökades på med 600 000 kronor efter eftermiddagens triumf.

Nugget’s Face således tvåa, det, ska sägas, också efter en riktigt stark prestation då hon noterade strålande 13,0. Tredjepriset gick här till Svante Båth-tränade Västerbo Loveboat. Galopp blev det för betrodde Re Doc in mot sista bortre långsidan och samma gångart ägnade sig Poochai åt efter 200 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fredag: V65-tips till Romme

Fredag: V65-tips till Romme

Omgången:
Spelmässigt intressant V65-omgång den här fredagen på Rommetravet där jag bygger systemet kring ett starkt singelstreck i form av 12 Lykkje Odin (V65-2) samt kring två utgångar, där någon av 3 Zlatan Blou (V65-1) eller 4 Black Francis Boy (V65-5) måste vinna för att sex rätt ska vara möjligt.
Förutsättningarna för en fin tävlingskväll är optimala med knappt fem grader varmt och uppehåll, banan ska bli fin och erbjuda valfri balans.

Bästa spiken:
12 Lykkje Odin (V65-2)

Utgångarna:
3 Zlatan Blou (V65-1)
4 Black Francis Boy (V65-5)

V65-förslag:
V65-1: A: 3 Zlatan Blou B: 1,2,5,6,7 (4-8)
V65-2: 12 Lykje Odin (10-15)
V65-3: 2,4,5,6,9,10,11,12 (7-1)
V65-4: 7,10,13,14 (11-8)
V65-5: A: 4 Black Francais Boy B: 3,7,9,11,12 (2-1)
V65-6: 2,4,5,6,7,8 (15-9)
System 1: 1x1x8x4x6x6 = 1152 kronor.
System 2: 6x1x8x4x1x6 = 1152 kronor.
(Chans till två rätta system om bägge utgångarna vinner)

Dubbeltipset:

Spelförslag 1:
DD-1: 4 Black Francis Boy
DD-2: 5 Nice and Easy, 8 Check in Blågul
2 rader x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 4 Black Francis Boy
DD-2: 2 Little Miss Sweden, 6 Caroline Song
2 rader x 100:-

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Bra segerchans i front.

Spetsanalysen:
3 Zlatan Blou kan öppna snabbt från start och är klar spetsfavorit.

Loppanalysen:
3 Zlatan Blou ska tillsammans med körsven Jorma Kontio ses med bra chans i V65-inledningen och jag väljer att ta ställning för honom och singelstrecka på en lapp, jag tycker det ska vara bra chans på spets och slut. Den åttaåriga hingsten har hängt med klart positivt mot tufft motstånd i de två senaste starterna och med dessa förutsättningar och mot detta motstånd är det läge för att gasa hela vägen. Han lär knappast missa ledningen från fint utgångsläge bakom startbilens vingar och över den korta häcken blir han svårstoppad.

Jag väljer att gardera Zlatan Blou på en lapp då han vinner väldigt sällan och tidig vid gardering är främst 2 Lord Capar och 7 Conrads Epilog. Lord Capar avslutade väldigt bra senast som trea efter invändig löpning och jag gillade intrycket på honom upploppet ned. Fint utgångsläge ikväll och ska kunna få ett perfekt lopp härifrån. Conrads Epilog missgynnas av utgångsläget men löser det sig någorlunda för Robert Berghs travare under vägen är han given i segerstriden i det här loppet, det har låtit positivt kring honom från stallet en längre period och senast visade hon fin form efter en vass avslutning upploppet ned.

Streck också för 1 Prince Tagg som alla vet kan en hel del men som har svårt att hitta tillbak till den form som gav honom en plats i Elitloppet. Utgångsläget för honom den här gången är dock bästa tänkbara och är det mot något motstånd som han ska vinna är det mot detta, dock fortsatt svårbedömd. 5 Reven d´Amour som precis som Prince Tagg är högkapabel i grunden men likt Prince Tagg har sjuåringen haft svårt att hitta den rätta formen. Kunnande, styrka och fart för seger finns. Samt 6 Premier League som spurtade till säkert seger via 12,5 sista 700 senast och det här är en riktig hederskille som alltid gör sitt i loppen.

RANKING: A: 3 B: 7-2-5-6-1 C: 4-8-9

V65-2:
Gott rykte, Goop upp och springspår.

Spetsanalysen:
1 Horgen Faks missar inte ledningen med dessa förutsättningar, dock räknar vi med att 12 Lykkje Odin från sitt springspår på tillägg körs offensivt och då bör bägen mot ledningen ligga öppen för Lykkje Odin.

Loppanalysen:
12 Lykkje Odin tycker jag känns väldigt intressant i den här omgången och jag tycker att han utan tvekan är omgångens bästa singelstreck, på de rapporter som är kring honom samt vilken kapacitet han visat i de senaste starterna hemma i Norge. Han har den här gången lottats till perfekta förutsättningar med springspår på tillägg, får Björn Goop upp i vagnen för första gången, samt dessutom körspö. Vi är helt inne på att Goop kör offensivt med honom tämligen omgående från start då han tidigare har visat att han kan flytta på sig den första biten, konkurrenterna på startvolten lär sedan inte bråka med honom och jag har bra feeling för att Lykkje Odin trots 20 meter tillägg tidigt placeras i ledningen här, då förlorar han inte loppet. Även om han inte skulle få den pangstart som skulle innebära tidig ledning har jag svårt att se honom förlora, vid seger näst senast var han riktigt vass och en liknande insats den här gången kan bara sluta på ett sätt.

RANKING: A: 12 B: 10-15-14-9-7 C: 11-1-2-13-8-4-6-3-5

V65-3:
Öppet lopp – strecka många.

Spetsanalysen:
Svårbedömd spetsstrid då flera av ekipagen är orutinerade men jag gillar intrycket på 6 J.C.Memory och har bra känsla för att han ska kunna lägga iväg bra från start, spetsfavorit.

Loppanalysen:
Väldigt öppet lopp på förhand där jag väljer att strecka åtta av totalt tolv startande ekipage, det är bara att hoppas att det räcker. Tipset i detta öppna lopp ger jag till min spetsfavorit 6 J.C.Memory som jag gillade intrycket på senast vid seger då han tryckte sig till ledningen varvet kvar för att sedan, trots tufft tempo, vinna enkelt. Når han ledningen här och får bestämma tempot någorlunda blir han svår att plocka ner.

Bakom J.C.Memory är loppet som sagt öppet, tidigt streck dock för 4 Love Lyjam, 10 Escape Maneuver samt 11 Countdown. Love Lyjam tycker jag har gått bra varje gång så här långt och senast avslutade han 1.15 sista rundan från sjätte par utvändigt och han utvecklas undan för undan. Escape Maneuver håller man ganska högt i stallet och han var väldigt bra senast vid enkel seger, trots en tung löpning utvändigt ledaren. Countdown har inlett karriären lovande och det jag gillar mest hos honom är inställningen, senast krigade han hela vägen in i mål och ville verkligen vinna. Hästar med den egenskapen kommer oftast långt.

Streck också för 2 Love Leg, 5 Castor di Quattro, 9 Big Bill Bac same 12 Tiger Streamline. Love leg var fin vid sever senast på barfotabalans och det blev väldigt lätt den gångenm tuffare emot nu men fint utgångsläge och duger med rätt resa. Castor di Quattro tycker jag, precis som Tiger Streamline är lite väl bortglömd den här gången. Witasps Castor di Quattro kommer undan för undan och Tiger Streamline har gjort det bra varje gång så här långt. Big Bill Bac ska kunna få det optimala loppet härifrån och Westholms travare får inte nonchaleras.

Ranking: A: 6-10-11-4 B: 9-2-5-12 C: 7-1-8-3

V65-4:
Fyra streck räcker i kallisloppet.

Spetsanalysen:
1 Lome Li står ensam på start och tar givetvis hand om ledningen, den som är först fram på 20 meter tillägg bör dock få överta och min känsla säger att det blir 2 Lissby Donna.

Loppanalysen:
Jag tycker att fyra kallblod höjer sig över resten i det här loppet och jag väljer att stänga igen butiken på dessa fyra, det handlar om 7 Pärlspånt, 10 Hjelset Lissi, 13 Nordblomma samt 14 Trons Pila.

Tipset i loppet ger jag till favoriten 123 Nordblomma, trots att hon står 80 meter tillägg och inte var som bäst senast. Det här är i grund och botten loppets bästa häst och eftersom Gunnar Melander plockar ut henne igen räknar jag med att allting är som det ska med henne, då bör hon normalt bli svår att stå emot under slutrundan i det här sällskapet.

Nordblomma var dock som sagt inte som bäst senast och därför är 7 Pärlspånt, 10 Hjelset Lissi och 14 Trons Pila tidiga, framför allt Hjelset Lissi som på svensk mark tidigare visat hyggligt fart för klassen och som den här gången får Björn Goop upp i jollen. Pärlspånt ska man smyga med den här gången, det tror jag bara är positivt för hennes del och på visad form räcker hon långt med rätt smygresa. 14 Trons Pila har precis som Nordblomma lite mer hårdhet än de övriga i det här kallblodsloppet och stämmer det någorlunda för henne under vägen blir hon tuff att stå emot när hon kommer ångandes ute i spåren under slutrundan, hon har i de senaste starterna visat prov på väldigt fin form och kommer svara för en stark insats.

RANKING: A: 13-10-14-7 B: 11-8-2-1 C: 6-3-5-12-4

V65-5:
Lars D Carlsson laddas mot ledningen.

Spetsanalysen:
3 Global Knight kan öppna snabbt från start och är klar spetsfavorit i loppet, Mikael J Anderssons travare var dock inte som bäst senast och har samtidigt varit ifrån efter den starten så jag räknar med att Andersson nöjer sig med rygg ledaren och släpper till en påställd Lars D Carlson och 4 Black Francis Boy.

Loppanalysen:
4 Black Francis Boy har gjort det väldigt bra en längre period och till skillnad från många av de värsta konkurrenterna i det här loppet har han formen på topp, samt vettigt utgångsläge. Det låter väldigt bra på honom inför den här starten och jag är helt inne på att han tidigt in i loppet får överta ledningen från Mikael J Andersson och 3 Global Knight och väl i ledningen blir han sedan väldigt svårtuggad, jag använder mig honom därför som utgång och singlar honom på en lapp. Även om Lars D Carlson inte skulle hitta ledningen med Black Francis Boy ska han på visad form och mot detta motstånd ses med vettig segerchans ändå.

På den garderade lappen är givetvis favoriten 9 Sandrngham Hanover tidig, även om tränare leif Witasp baissar för att han inte känts lika fin i jobb inför den här starten som han brukar göra. Normalt är förutsättningarna för den speediga femåringen passande och han blir svår att stå emot till slut vid minsta klaff under vägen.

Streck också för lägesgynnade 3 Global Knight som trots tveksam form är given på den garderade lappen, han kommer få ett fint lopp härifrån i och med sin startsnabbhet, 7 Goofy Bermon som kan hur mycket som helst i grunden och som är tilltalande till låga streckprocent, 11 Chanier som visserligen inte gynnas av att det är medeldistans men som kan få rygg på Witasp under slutrundan och som då avslutar starkt, samt för 12 Castor Race som får Jorma Kontio upp i vagnen.

RANKING: A: 4 B: 9-11-3-7-12-2-1 C: 8-10-6-5

V65-6:
Tilltalande streckprocent på Nice and Easy.

Spetsanalysen:
Det lär gå undan från start då många vill hitta ner till plankan och främst är det 4 Västerbo my Madame och 7 Lyckliga Lotta som bör göra upp om ledningen. Min spetsfavorit är 4 Västerbo my Madame som jag tror Lyckliga Lotta får svårt att plocka en längd på.

Loppanalysen:
Både 5 Nice and Easy och 8 Check in Blågul har tilltalande streckprocent i det här loppet och jag väljer att spela klart mest med dessa på Dubbeltipset, bägge ekipagen lär gynnas av det tuffa inledningstempot på loppet och då blir dom svåra att stå emot till slut. Nice and Easy är en häst jag gillar och hon är given tipsetta i loppet, hon gör alltid sitt i loppen, går alltid hela vägen in i mål, och har dessutom fått lopp i kroppen efter uppehåll. Check in Blågul låter det väldigt positivt på från stallet inför den här starten och hon kommer dessutom tävla barfota runt om, tidig.

Både 4 Västerbo my Madame och 7 Lyckliga Lotta ska givetvis räknas tidigt på visad form och kunnande, dom hårt betrodda är det dock inget högt spelvärde i dessa två på Dubbeltipset då inledningen mycket väl kan sitta i benen till slut. Desto bättre spelvärde ligger det i 2 Little Miss Sweden som visade fin form senast vid seger och har läget här, samt 6 Caroline Song som verkligen varit positiv på slutet och som är lite väl lågt rankad i vissa tipstidningar.

RANKING: A: 5-8 B: 4-7-6-2-15-9 C: 1-13-3-11-12-14-10

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svenska ändringar i Trotting Masters
Nästa nyhet
Svenska ändringar i Trotting Masters

Svenska ändringar i Trotting Masters

Den första säsongen av UET Trotting Masters föll väl ut och den nya är redan i full gång. Men ett par justeringar gällande vilka lopp som ingår i serien kommer göras från svenskt håll.

Den gemensamma Europarankingen, UET Trotting Masters, har mottagits positivt under sitt första år och finalen vanns som bekant av Sebastian K. på Solvalla den sista september. Nästa år är det Vincennes tur att arrangera samma lopp. Det den 7 september 2013 med en samlad prissumma på en halv miljon euro.

Totalt är det 65 lopp som ingår i serien, vilken löper året runt. Svensk Travsport meddelar på sin hemsida i dag att det från svenskt håll sannolikt kommer göras ett antal justeringar kring vilka lopp som ska ingå i Trotting Masters.

Tanken är att byta ut de tidiga fyraåringsloppen, Kungapokalen, Drottningpokalen, Fyraåringseliten och Sprintermästaren och i stället ersätta dem med ett par prestigefyllde stayerlopp; Harper Hanovers Lopp, Orebro Intn’l och Malmö Stads Pris.

Toppkvintetten i Trotting Masters för närvarande är förresten:

1 Commander Crowe
2 Roxane Griff
3 Ready Cash
4 Sebastian K.
5 Quarcio du Chene

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mera monté för Rapide Lebel
Nästa nyhet
Mera monté för Rapide Lebel

Mera monté för Rapide Lebel

När Rapide Lebel gjorde debut i monté blev det succé. Så mycket att vi nog får vänja oss vid den synen i vinter. Fler montélopp är planerade för hästen.

Efter en tävlingsfråvaro sedan början av september återkom Rapide Lebel den sista oktober på banan igen. Då i ett montélopp. Det blev stor succé då hästen i överlägsen stil vann sin debut för sadel på sylvassa 1.10,8/2175.

Nu planerar tränaren Sebastien Guarato fler starter i disciplinen. Hästen är anmäld till fina Prix Paul Buquet som rids på Vincennes den 1 december. Ett Grupp 2-lopp över 2850 meter med 60 000 euro till vinnaren där även stjärnor som Quif de Villeneuve, Roi du Lupin och Santa Rosa France för närvarande är anmälda.

Därefter väntas nästa uppgift bli Prix Jules Lemonnier den 22 december. Det på samma bana med samma prissumma, dock över distansen 2175 meter, skriver Paris-Turf.

Någon start i det största montéloppet Prix de Cornulier (20 januari) är dock aldrig aktuellt. Det då det, precis som Prix d’Amerique, ju är stängt för valacker.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Full fokus på Prix d'Amerique för Raja Mirchi
Nästa nyhet
Full fokus på Prix d’Amerique för Raja Mirchi

Full fokus på Prix d’Amerique för Raja Mirchi

Det kan komma att bli ett riktigt spännande Prix d’Amerique ur svenska ögon sett. Trots strykningen senast meddelar Lutfi Kolgjini att det är full fokus på Paris för Raja Mirchi.

Maharajah gör andra starten efter comeback nu på tisdag. Noras Bean och Quarcio du Chene laddas alltjämnt mot en och samma uppgift. Även Raja Mirchi har planen den närmaste nio veckorna utstakad: Prix d’Amerique är målet.

Raja Mirchi var storfavorit i V75 International i slutet av oktober men ströks till mångas bestörtning kort före loppet. Men någon fara med den femårige fantomen har det aldrig varit fråga om. Och tränaren Lutfi Kolgjini har fortsatt högtflygande planer för sin stjärna.

– Han känns helt strålande för dagen och jag ser fram emot en spännande vinter, säger han till kanal75 och fortsätter:

– Jag hoppas på en lagom uppladdning på hemmaplan varpå vi siktar in oss mot ett lopp i Paris i början av januari. Därefter ställs siktet helt och hållet in mot Prix d’Amerique då vi förhoppningsvis ska ha prickat in toppformen.

Loppen som gäller för Raja Mirchi är ett ”vanligt” lopp hemma på Jägersro den 18 december innan han förhoppningsvis går ut i Prix Tenor de Baune på Vincnnes den 13 januari. Loppet är öppet för sexåringar enbart och segraren ges en biljett till Prix d’Amerique fjorton dagar därefter.

För 2010 års Derbyvinnare Joke Face kan dock konstateras att det lär dröja ytterligare lång tid innan vi får återse den ljusbrune topptravaren. Efter att ha haft en strålande säsong i fjol är årets dito helt avskriven, det med blott två starter på samvetet. Den senaste den sista mars.

– Han vrickade sig i hagen för en och en halv månad sedan och denna säsong kan vi dra ett streck över. Han gick liknande jobb som Raja Mirchi när den nya skadan uppkom och kändes fantastiskt fin vid den tidpunkten. Men man fick återigen en påminnelse om att det är varelser av kött och blod man handskas med. För dagen skrittas Joke Face i tryckvagn, men tränas långtifrån som jag skulle vilja. Rimligtvis gäller en comeback en bra bit in på nästa år, säger Kolgjini till kanal75.

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fredag: V4-tips till Boden

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson