Magiskt, Campo Bahia

Fransmännen får hålla i hatten. Campo Bahia gjorde comeback och bjöd på en ordentlig uppvisning i Johan Jacobssons Minne på Jägersro. Nu väntar ett möte med självaste Face Time Bourbon.

Campo Bahia var den stora favoriten i Derbyt, men var sjuk och kunde inte göra sig själv rättvisa. Vid lördagens tävlingar på Jägersro var han tillbaka efter tolv veckor – och det var den gamle Campo Bahia som dundrade runt till segern. Conrad Lugauer visade upp en världsstjärna för hemmapubliken.

– Det var magiskt, helt enkelt. En otrolig känsla när jag körde på och han accelererade. Jag har aldrig upplevt det här med någon annan häst. Jag hade en bra känsla inför loppet, för han hade tränat bra och det känns som att han utvecklas hela tiden. Nu håller vi alla tummar för att inget ska komma emellan, då kan han nog utmana de allra bästa nere i Frankrike, sa Conrad Lugauer i segerintervjun.

”Det var magiskt, helt enkelt”
Conrad Lugauer efter segern

Campo Bahia inledde från tillägg men tog snart initiativet. Efter ett varv avverkat var storfavoriten framme utvändigt om ledande Guzz Mearas – som inte hade en chans att svara. Fyraåringsstjärnan övertog täten och gick med ens ifrån med flera längder. Återstoden av loppet var ren defilering – Campo Bahia tog segern värd 150 000 kronor i omåttligt läcker stil.

Klockorna noterade segertiden 1.12,3 över 2140 meter vilket var en ordentlig putsning av loppets rekord och samtidigt ett nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker över distansen i voltstart.

Nu väntar enligt planerna en start i det stora fyraåringsloppet Critérium Continental som avgörs på Vincennes den 22 december. Där väntar sannolikt bland andra Face Time Bourbon som motståndare i jakten på ett förstapris på en miljon kronor – och en biljett till Prix d’Amérique.


Velvet Gio trivs på Jägersro

Magnus Dahléns italienare Velvet Gio har visat en ruskig utveckling på sistone. Efter sin imponerande vinst i Müllers Memorial senast var femåringen tillbaka på Jägersro – och slog till på nytt i den högsta klassen, Meadow Prophets Minne. För Ulf Ohlsson övertygade valacken stort igen.

Velvet Gio fann tredje utvändigt och kunde halvvarvet kvar gå med i rygg i Racing Manges attack. I spets hade favoriten Global Trustworthy fått press från Tae Kwon Deo, vilket resulterade i att båda fick sträcka vapen sista biten. Men Velvet Gio avslutade sylvasst ute i spåren, kopplade segergreppet och vann till slut väldigt lätt. 1.11,8a/2140 var segertiden. Mindyourvalue W.F. slet åt sig andrapriset efter en resa i rygg ledaren, Shadow Gar trea i en tät bronsstrid mellan flera hästar.

– Det är en jättefin häst det här. Det är klart man hade lite förhoppningar efter insatsen senast, fast det är aldrig lätt att vinna från bakspår. Men han grejade det här också, sa Ulf Ohlsson.


Imagine Boko gav aldrig upp

Klass 2-försöket såg Åke Lindblom anföra med favoriten Bordeaux Doc som såg ut att ha segern under kontroll efter ett ryck genom sista kurvan. Men Robert Bergh hade inte gett slaget förlorat bakom Imagine Boko som gjort loppet i dödens – över upploppet närmade sig valacken meter för meter för att precis på linjen slå klorna i ledaren. 1.14,0a/2140 visade vinnaren.


Hela vägen för Franklin Face

Hemmaviktoria i Klass 1. Erik Adielsson tog plats bakom Lars I Nilssons valack Franklin Face som tog ledningen direkt från springspår – och sedan aldrig var i segerfara i stayerloppet. Ett litet ryck ur den sista svängen blev avgörande, Franklin Face vann på 1.14,9/2640.


Chapuy höll hela vägen till mål

I Bronsdivisionen var det emellertid dags för Åke Lindblom. Den femårige valacken Chapuy var segervapnet. Chapuy smackade till ledningen men fick öppna hårt den första biten; halvvarvet gick efter 08,2. Men krafterna skulle räcka hela vägen, Man at Work kom riktigt snabbt ute i banan den sista biten, men mållinjen frälste ledaren som noterades för 1.11,9a/1640 meter.


Spets och slut för Martin de Bos

Peter Ingves och Petri Puro såg till att avrunda med seger. Martin de Bos blev svaret i Silverdivisionen – och man gjorde det från ledningen. Femåringen stack ifrån över upploppet och höll knappt men säkert undan för den rappt avslutande Sevilla som fått sent fritt. Här galopperade favoriten Esprit Sisu kort från start, men gjorde ett bra lopp i spåren. Vinnaren Martin de Bos klockades till 1.13,2a över fullvuxna 2640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Revelations sköna skräll

Revelations sköna skräll

Readly Express har sin första kull på banan i år – och redan en klassisk vinnare. Revelation avgjorde lätt till en överraskande seger i Svensk Uppfödningslöpning på Jägersro för sin jublande tränare Per Nordström.

Med Readly Express som pappa och On Track Piraten som storebrorsa har Revelation en hel del att brås på. Och att det har börjat bra för ynglingen kan man verkligen säga. Revelation valde ett perfekt tillfälle att ta karriärens första seger – tvååringen slog till med en rejäl skräll i Uppfödningslöpning på Jägersro. Tränaren och kusken Per Nordström tog sin andra triumf i loppet.

– Det var skönt, vi har väntat på det här sedan Denim Boko vann för sju år sedan. Det var på tiden. Det är en mycket intressant stammad häst det här och det visar att vårt unghästkoncept fungerar. Han visade talang tidigt och då siktade vi in oss på det här. Men inget får ju strula om man ska kunna stå här, allt har gått som på räls och det löste ju sig perfekt i loppet också. Det är något stort på gång det här, tror jag, sa Per Nordström på segerpodiet.

”Det är något stort på gång”
Per Nordström i segerintervjun

Ledningen var det Armani Degato som tog hand om – och såg till att tempot hölls uppskruvat. För Erik Adielsson blev valacken småhet i spets och efter 09,6 första 500 stannade kronometern på 12,4 för det första varvet. Det till trots höll Armani Degato fortfarande kommandot om händelserna när van drog igenom den sista svängen, kunde det bli en fjärde raka i loppet för Svante Båth?

Nej, visade sig strax. För Per Nordström hade gett Revelation ett perfekt lopp i tredje utvändigt och kunde tassa med i rygg på favoritspelade Global Badman när denne gick till attack 600 meter kvar. Favoriten fick inte aktionen att fungera till hundra procent och fick nöja sig med ett tredjepris – men desto fortare avslutade Revelation.

Armani Degato höll mycket tappert efter sin snabba öppning, men var utan chans att stå emot den sista biten. Revelation gick undan till en enkel seger till slut och korsade mållinjen på segertiden 1.13,3a över 1640 meter. Hästens första seger i karriärens femte start.

Revelation belönades, genom premiechansen, för ett förstapris på 1,4 miljoner kronor. Äger vinnaren gör T&T Project Managment Konsulting KB, uppfödarna är Lars Andersson och Roger Karlsson och skötare till hästen är Emilia Persson.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Efter två år - Bvlgari Peak vann direkt
Nästa nyhet
Efter två år – Bvlgari Peak vann direkt

Efter två år – Bvlgari Peak vann direkt

Det var första starten på mer än två år – men takterna satt i. Steen Juuls Derby-vinnare Bvlgari Peak slog till med seger direkt i sin comeback.

2017 vann Steen Juul det danska Derbyt med Bvlgari Peak och hästen hade en mycket intressant framtid för sig, men skador kom emellan och hästen hade inför fredagens comeback inte startat på över två år. Fast att sexåringen fortfarande vet vad det går ut på – visade han direkt i Ålborg.

Steen Juul sände Bvlgari Peak till ledningen direkt och där kom han sedan att stanna till målgång. Beatriz utmanade hårt hela upploppet ned och favoritspelade Forecast kom men en vass avslutning, men Bvlgari Peak försvarade sig ärligt hela vägen. 1.15,4/2640 var segertiden och förstapriset 30 000 danska kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Goop-succé med Gunilla
Nästa nyhet
Goop-succé med Gunilla

Goop-succé med Gunilla

Förra vintern vann Björn Goop stora Critérium des 3 Ans med Face Time Bourbon – nu har han en ny het kandidat inför årets upplaga. Den svenske kusken hoppade upp bakom Sébastien Guaratos talangfyllda Gunilla d’Atout – som sopade banan med konkurrenterna på Vincennes.

Björn Goop tillbringade lördagen på Vincennes, där huvuduppdraget var att köra treåriga toppstoet Gunilla d’Atout (e. Ready Cash) i Prix Annick Dreux, stonas genrep inför Critérium des 3 Ans som körs den 15 december. Sébastien Guarato-träningen har tidigare körts av Eric Raffin, men han kommer köra kullkungen Gotland i treåringarnas stora slag. Samarbetet med Björn Goop föll dock mycket väl ut.

Gunilla d’Atout kom iväg bra och fick rygg på ledaren och avvaktade där till tusen meter återstod av loppet. Favoriten forcerades snabbt mot spets och efter 15,4 första 1700 meterna gick det nu avsevärt fortare. Andrahandsfavoriten Girls Talk tog sig fram i dödens, men kunde inte utmana – för genom den sista kurvan gjorde Gunilla d’Atout ett häftigt ryck.

Loppet var avgjort. Björn Goop kunde kosta på sig ett smil mot publiken före mål och konstatera att Ready Cash-dottern lämnat konkurrenterna med flera längder över upploppet. Ett starkt genrep som gav Gunilla d’Atout sin sjunde seger i nionde starten. Segertiden stannade vid 1.14,6/2700 och förstapriset cirka en halv miljon kronor. Stallkamraten Green Grass gick en bra avslutning bakom för att bärga andrapriset.


Storslam, men ändå oväntat för Allaire

Prix Jacques de Vaulogé som kördes för treåriga hingstar blev en riktigt jackpot för Philippe Allaire – men kanske inte med den utgång som man hade förväntat sig. Storfavoriten Gotland inledde med ett par korta galopper och kunde aldrig riktigt komma in i segerstriden, utan fick nöja sig med att bli trea efter en godkänd avslutning. I stället var det stallkamraterna Gallant Way (e. Ready Cash) och Golden Brigde som gjorde upp om guldet – där det var den förstnämnde som fick nosen först efter en trevlig resa i rygg på den andra. 1.14,4/2700 noterade vinnaren, körd av David Thomain. Dessutom, Allaire även på fjärdeplats genom Gatsby Perrine.


Fakir spurtade ute i banan – till jätteskräll

Grupp 3-loppet Prix de Chenonceaux blev händelserikt – och slutade i en jätteskräll. Betrodde Violetto Jet jobbade sig fram mot ledningen men fick inte sitta i fred, trots tufft utgångstempo. Ledaren var därmed slagen när David Thomain kastade loss norskan Calina som via en hastig tempoväxling skaffade sig greppet och ryckte genom sista sväng. Stoet såg ut att gå mot segern, men avslutande längst ute i banan kom fyraårige Fakir du Lorault – och avgjorde till slut lätt för Francois Lecanu på 1.11,7/2700. En seger värd 36 000 euro. Här blev Björn Goop fast med Portland invändigt och slutade som åtta i mål.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ferrari B.R. friskförklarad
Nästa nyhet
Ferrari B.R. friskförklarad

Ferrari B.R. friskförklarad

Norske Ferrari B.R. hölls en gång som en supertalang fast har stött på mycket problem den senaste tiden. Men nu är hästen friskförklarad från hjärtproblemen.

Ferrari B.R. slog världsrekord som fyraåring och var då ett av Europas hetaste namn, men de senaste säsongerna har det mest krånglat för norrmannen som i dag är sex år. Efter att ha svikit i en start på Bjerke i början av oktober, visade det sig att hästen led av ett hjärtfel.

De problemen är nu dock avhjälpta. Ferrari B.R. har behandlats mot sina hjärtproblem under de senaste veckorna, är nu friskförklarad och kan börja träna igen. Det berättar ägaren Ole Realfsen på Facebook enligt Trav365.no. Man räknar med att vara i full gång igen efter nyår.

Ferrari B.R. har hittills vunnit 20 av 32 starter och tjänat 2 miljoner norska kronor.

Läs även: Hjärtproblem för Ferrari B.R.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arch Madness är död

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson