Just nu:
15.34 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
11.25 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert
15.36 Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Lysande Cyber Lane

Tillbaka på topp med besked – det kan man lugnt säga att Cyber Lane var. Johan Untersteiners topptravare såg fenomenalt ut när tog en överlägsen seger i Uno Sweds Minneslopp på Färjestad.

Johan Untersteiners forne Derby-vinnare Cyber Lane var förvisso trea i Åby Stora Pris senast, men har i år inte riktigt haft stolpe in. Fast vid Färjestads tävlingar på lördagen fick sjuåringen visa sin stora potential. Segern i Uno Sweds Minneslopp, veckans Gulddivisionen, togs på ett riktigt vasst sätt.

– Han levererade verkligen i dag. Han visade väl också att han går bra i ledningen, jag tror jag hade 1.07 sista 500. Han kändes verkligen laddad i dag och vi tog det lite på uppstuds, cirka hundra före start tog jag beslutet att vi skulle ladda för ledningen och när vi väl kom dit var det som en promenad i parken. Nu siktar vi mot SM och därefter Müllers så får vi se om vi fortsätter efter det, sa Johan i ATG Live.

”Verkligen laddad i dag”Johan Untersteiner i ATG Live

Untersteiner satte allt på ett kort och skickade Cyber Lane till ledningen trots ett åttondespår bakom vingen. Öppningen kostade 08,5 första 500 men det var småpotatis för den elvafaldiga miljonären som väl i ledningen aldrig släppte motståndet nära. Ledaren tryckte gasen i botten ur sista sväng och gick ifrån med många längder. Johan Untersteiner kunde unna sig en skön segergest i god tid före mål och konstaterade segertiden till 1.11,1a/2140 meter. Forfantone Am grejade silvret på behörigt avstånd före spurtande Heavy Sound. Loppets favorit Who’s Who försvann ur loppet efter en galopp strax efter start.


13 raka för Odd Herakles efter promenad

Världens bästa kallblod Odd Herakles har bytt regi och tränas numera av ägaren Odd Paulsen, men proceduren var den samma som vanligt. Som jättefavorit i Unionskampen tycktes stjärnan inte ha något motstånd. Särskilt spännande var kanske loppet inte; för ordinarie körsven Tom Erik Solberg blixtrade Odd Herakles sin vana trogen till spets, varvade efter 21,5 och lade in överväxeln 300 från mål. Återstoden av loppet var en ren formalitet. Lättförtjänta 300 000 kronor på 1.20,9a/2140. För Odd Herakles var det här 13:e raka segern, i år är han obesegrad i 11 framträdanden.

– Helt fantastiskt. Han är otrolig, men det var också väntat att han skulle vara det. Hästen är helt i dunderform, han kan inte bli bättre än så här. Vi laddar honom för en ny säsong även nästa år, kommenterade Odd Paulsen i ATG Live.


Rushmore skrällde – i fartfyllt race

Riktigt fartfyllt i Silverdivisionen där Chapuy kördes stenhårt för spets, något som kostade 1.06 det första halvvarvet. Det föll Rushmore Face i smaken där han med sin tränare Adrian Kolgjini satt placerad i andra par utvändigt. Skrällen attackerade ur sista kurvan och avgjorde till slut säkert på alldeles strålande 1.09,5a/1640. Segern var för övrigt den första för året för valacken. Chapuy höll starkt som tvåa, trots den granithårda öppningen.


Lätt för Global Viscount i stayern

Ulf Stenströmer-tränade Global Viscount kördes till seger av Carl Johan Jepson i Unionsstayern. Det efter ett riktigt smaskigt lopp. Femåringen fick göra långloppet i rygg på ledande Gazza B.R., hittade loss redan halvvarvet kvar till mål och kopplade greppet om den tröttnande ledaren vid utgången av sista svängen. Bakom kom inget som skrämde – mycket lätt seger på 1.15,3/3140.


Victory’s Club trots jätteöppning

Våldsam öppning i Klass 1-försöket där Easy Cash fick jobba nedåt 1.05 (!) första 500 för att ta spets. Den öppningen satt förstås i benen på ledaren, som var ett slaget rov när man närmade sig upploppet. Krafter hade dock Victory’s Club som för Kajsa Frick fick göra arbetet i dödens och heroiskt höll hela vägen till målfotoseger före angripande Mistelns Napoleon. Tapper vinnare på snabba 1.11,1a/1640. Segerhästen tränas av Leif Witasp.


Rutger hela vägen i lägsta klassen

Klass 2-försöket kördes över lång distans och det trivs Ulrika Sörensen-tränade Rutger B.L. ypperligt på. Calle Jepson hade hand om tömmarna och skickade iväg Juliano Star-valacken snabbt till spets från springspåret och särskilt mycket svårare var det faktiskt inte. Valacken höll jämn fart, ryckte ur sista sväng och avgjorde i god tid före mål. Fjärde årssegern noterad på 1.14,8/2640.


Formstark Farlander infriade

En annan i toppform är Johan Svenssons tuffe Farlander Am. Inget stoppade honom från favoritseger i Bronsdivisionens försök. Valacken fick inleda i dödens, fick avlösning en bit, men styrde på igen när 700 meter återstod. Upplägget hindrade dock inte den femårige hårding som kopplade ett säkert grepp när man travade in över upploppet och bärgade segern på 1.14,0a/2640.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:13, 29 oktober

Propulsions resultat stryks

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Kyriad Newport i tyska stoderbyt

Kyriad Newport i tyska stoderbyt

Conrad Lugauer hade favoriten Jeopardy i det tyska stoderbyt men fick se chansen gå upp i rök efter en tidig galopp. Segern till Kyriad Newport som avgjorde efter en sylvass avslutning.

Conrad Lugauer befann sig på Mariendorf i Berlin för att köra Jeopardy som hade favoritskapet i det tyska stoderbyt, som körs för treåringarna. Men festen tog slut kort efter start – när Jeopardy slog på en galopp. Segern tillföll i stället Kyriad Newport (e. Explosive Matter) som kördes till seger av Michael Nimczyk.

Vinnaren gjorde loppet i rygg ledaren och hittade sent fritt mitt på upploppet men hann fram efter en visslande avslutning. Kyriad Newport tog segern, värd 41 675 euro, på 1.14,8a/1900 och noterades här för sin femte seger i karriärens sjätte start. Timo Nurmos-tränade Raya slet åt sig fjärdeplatsen efter en resa i dödens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Världsrekord i Östersund
Nästa nyhet
Världsrekord i Östersund

Världsrekord i Östersund

Markus Pihlström verkar ha en lovande variant i tvååriga Queen Tresher. När hon segrade på 1.16,3 full väg på Östersundstravet – var det faktiskt nytt världsrekord.

Markus Pihlström-tränade Queen Tresher (e. Raja Mirchi) inledde tävlingskarriären med två raka galopper men när stoet höll sig i trav vid fredagskvällens tävlingar i Östersund, visade hon sitt register. För Ulf Ohlsson bar det av mot ledningen efter ett knappt halvvarv, en position hon säkert skulle bevaka hela vägen till mål.

Efter en avslutande femhundring på 14,4 landade Queen Tresher på 1.16,3/2140 meter. Noteringen är inte bara ett svenskt rekord, utan även världsrekord för tvååriga ston över tusenmetersbana och voltstart på distansen. Vinnaren belönades med ett förstapris på 25 000 kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Segermaskinen till Niskanen
Nästa nyhet
Segermaskinen till Niskanen

Segermaskinen till Niskanen

Segermaskinen Burning Man lämnar Petri Puros regi för att satsas mot det franska vintermeetinget. Där ska han tränas av Jarmo Niskanen.

Sexårige Burning Man (e. S.J.’s Caviar) har hos Halmstads Petri Puro skördat fina framgångar och ståtar med 14 segrar på karriärens 26 starter hittills; i år har det blivit fyra segrar på fem starter. Totalt har hästen tjänat 1,1 miljoner kronor. Nu satsar man mot en vinter i Frankrike med den segervane valacken. Det är i ett pressmeddelande som ägarna berättar att Burning Man tar sikte mot vintermeetinget, där ska han tränas av Jarmo Niskanen.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Erkänner sig skyldiga efter dopningshärvan i USA
Nästa nyhet
Erkänner sig skyldiga efter dopningshärvan i USA

Erkänner sig skyldiga efter dopningshärvan i USA

En mycket omfattande dopningshärva avslöjades i USA i våras där åtal väcktes mot 27 personer verksamma inom trav- och galoppsporten. Nu har två av de åtalade erkänt sig skyldiga.

Efter bland annat undersökningar av FBI nystades en gigantisk dopningshärva upp i USA för ett halvår sedan. Totalt väcktes åtal mot 27 personer involverade inom trav- och galoppsporten, dit bland annat såväl tränare som veterinärer ingick. Två av dem, Scott Robinson och Sarah Izakhi, har nu erkänt sig skyldiga – och riskerar fängelsestraff upp till fem år. Det skriver Harnesslink.

Sålt för miljonbelopp

Båda medger sig som skyldiga till att distribuerat och förfalskat mediciner i uppsåt att dopa hästar. Robinson ska ha tillverkat och sålt preparat, däribland i syfte för så kallad bloddopning, för miljondollarbelopp. Izahki erkänner sig skyldig till att från Mexiko har smugglat in stora mängder av hormonet Erytropoetin, som också används för bloddopning. Domarna mot Robinson och Izahki faller i december, respektive januari. Flera andra personer väntas åtalas under hösten.

Läs även: Dopningsskandal i USA

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ålborg tvingas ställa in storhelgen - på grund av corona

Travtips

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Travtips
fredag 15.34, 30 oktober
Örebro heter fredagens kvällsbana och som väl snudd på alla känner till så har vi ett mycket kort upplopp där. Spets gillas och de flesta av mina spelförslag idag ska förhoppningsvis vinna från just spets. Åke Lindblom och Örebro passar bra ihop och den gl...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 15.07, 30 oktober

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 11.25, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson