Lutfi Kolgjini avvecklar – förnyar inte licensen

Lutfi Kolgjini avvecklar sin avelsverksamhet – och kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Han lägger i stället all sin fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante.

Lutfi Kolgjini har bestämt sig. Jägersroprofilen, som fyller 60 i december, kommer inte att förnya sin tränarlicens till nästa år. Dessutom avvecklar han den omfattande uppfödarverksamheten i Sverige – mer än femtio fölston har lagts ut för försäljning. Det berättar tränaren för Sulkysport.

– Jag har bestämt mig. Allt ska bort, utom fem franska ston som vi ska ha i franska stamboken. Jag har köpt betäckningsrätter i bland andra Ready Cash och Bold Eagle och det vore dumt att inte använda dem, säger ”Ludde” till Sulkysport och förklarar vidare:

”Jag har bestämt mig”
Lutfi Kolgjini till Sulkysport

– Vi har haft, och har fortfarande, en fantastisk travsport i Sverige, men det är ju ingen hemlighet att jag varit starkt kritisk länge mot hur saker och ting sköts och fungerar. Jag har hållit på med det här i 45 år, fyller 60 och har helt enkelt tröttnat på att jobba oerhört hårt med allt. Därför har jag bestämt mig för att lägga ned uppfödningen och inte förnya min licens nästa år.

Lutfi Kolgjini kommer i stället att fortsättningsvis lägga sitt fokus på att hjälpa sönerna Adrian och Dante Kolgjini med träningsstallet. Han räknar med att försäljningen av fölstona kommer att vara klar redan till oktober. Dessutom kommer ett antal hästar gå under klubban vid Yearling Sale & Mixed Sale som hålls på Åby den 11 oktober.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gundersen dubbel Derbysegrare

Gundersen dubbel Derbysegrare

Geir Vegard Gundersen har i det närmaste prenumererat på titeln som norsk derbyvinnare de senaste åren och årets upplaga var inget undantag.

I det norska travderbyt kunde Geir Vegard Gundersen blåsa till täten med Max Brady och i ryggen fick han sonen Magnus bakom stallets Noble Superb.

Ulf Ohlsson hittade tredje ytter med Marcus Lindgrens Stoletheshow, men eftersom tempot ströps där framme gjorde Ohlsson slag i saken och avancerade fram i dödens efter varv.

Flera ekipaget anmälde sitt intresse på slutrundan där tempot skruvades upp rejält. Eye Of The Tiger tog sats från jumboposition och gick väldigt bra i spåren medan Noble Superb letade lucka.

In på upploppet såg Max Brady kanske inte jättemorsk ut men Maharajah-sonen sträckte på sig hela vägen medan stallkamraten i rygg aldrig fick chansen.

Max Brady vann på 1.14,5a/2600 meter före en mycket tappre tvåan Eye Of The Tiger och Dag-Sveinung Dalen.

Tredjeplatsen till Noble Superb som troligen hade blivit farlig med fritt fram i tid och Stoletheshow slutade fyra.

Förstapriset i Norsk travderby var 1 000 000 miljon norska kronor men på kontot bokförs det dubbla eftersom hingsten är premiechansad.

Familjen Gundersen vann även derbyt för ston med obesegrade Hilary B.R. som återigen hade stor show tillsammans med Magnus T Gundersen i jollen.

Muscle Hill-dottern togs lugnt från start, men avancerades till täten med varvet kvar och sen var det här loppet kört för konkurrenterna.

För övriga deltagare fick bara se bakhasorna av det fyraåriga stoet som vann 1.11.9a/2100 och där bakom blev pappa Geir Vegard trea med Blueridge Sun.

Förstapriset här låg på 1 000 000 norska kronor men även här dubblades det. Totalt tjänade stallets hästar 5 120 000 och detta var Geir Vegard Gundersen femte derbyfullträff de senaste sju åren.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare
Nästa nyhet
Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare

Öystein Tjomsland bakom imponerande vinnare

Det blev en hel del överraskningar när Norska Klasslöpsdagen gick av stapeln men Öystein Tjomsland hade en klart lyckad dag.

Öystein Tjomsland inledde dagen med att bränna med favoriterna i både i Kriteriet och Derbyt för kallblodsston med Brenne Berna respektive Brenne Blesa.

Men Tjomsland skulle få revansch två gånger om och det började med en mycket övertygande prestation av Grisle Odin G.L. i Norskt kallblodskriterium.

Moe Odin-sonen fick syna dödens hela vägen, men treåringen tog över 600 kvar och försvann till helt överlägsen seger.

Segertid 1.26,7a/2100 meter och 500 000 norska kronor i förstapris. Det blev dessutom en dubbel till stallet då Vidar Tjomsland bakom Havglimt spurtade ettrigt som tvåa.

En ännu svettigare insats stod Nordsjö Odin för. I Derbyt för kallblod fick Tekno Odin-sonen göra jobbet i tredjespår sista 1600 men ändå kopplades greppet in på upploppet.

Örjan Kihlström hade serverat B.W.Rune ett helt perfekt lopp och fick nog deja vu från lördagens Trotting Masters när Nordsjö Odin tillsynes felade kort före mål.

Men repriserna visade att det inte var något helt galoppsteg och fyraåringen fick behålla segern före Jan-Olov Perssons B.W.Rune samt stallkamraten Rappstjernen.

Segertiden i mål skrevs till 1.25,3a/2600 och på segerchecken stod det 750 000 norska kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Arazi Boko försvarade titeln
Nästa nyhet
Arazi Boko försvarade titeln

Arazi Boko försvarade titeln

I fjol vann Arazi Boko Campionato Europeo på banrekordet 1.10,3. Sent under lördagskvällen var det dags igen!

Alessandro Gocciadoros evighetsmaskin Arazi Boko försvarade titeln i Campionato Europea och precis som i fjol krävdes det skiljeheat.

Då var det Deimos Racing som fick sträcka vapen och i år hette värsta antagonisten Cokstile. Efter att ha segrat varsitt av de två heaten möttes de två i ett avgörande där Arazi Boko fick innerspår.

Gocciadoro tog enkelt hand om ledningen med sin startkatapult och Antonio Di Nardo lät Cokstile göra det mesta av grovjobbet utvändigt om ledaren.

Båda hästarna blev ivrigt påhejade på upploppet men Varenne-sonen höll undan med längden tillgodo på 1.12,1a/1660 meter.

Ytterligare en rejäl fullträff för tolvåringen som kunde bokföra drygt 60 000 euro och som sprungit närapå en miljon euro.

Se skiljeheatet här.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Atlanta starkast i Charlie Hill
Nästa nyhet
Atlanta starkast i Charlie Hill

Atlanta starkast i Charlie Hill

Fjolårets Hambletonian-segrare Atlanta var tillbaka i vinnarcirkeln när Charlie Hill Memorial avgjordes.

Yannick Gingras satt upp bakom Ron Burke-tränade Atlanta på Scioto Downs och ekipaget hittade till ledningen efter drygt 600 meter.

Där bakom hade Åke Svanstedt redan lämnat över taktpinnen en gång, och liftade med i tredje inner tillsammans med Plunge Blue Chip medan Guardian Angel Ås fick syna dödens.

Gingras såg ut att ha kontroll på det mesta under slutrundan men på upploppet uppenbarade sig open stretch. Svanstedt störtdök sista biten men var ute för sent med sin Muscle Mass-dotter.

Atlanta höll undan med en nos och segertiden skrevs till 1.09,5a/1609 meter. Tvåan Plunge Blue Chip landade på samma tid som vinnaren och Guardian Angel Ås fullföljde godkänt som fyra.

Gingras styrde även Nancy Johanssons Manchego till seger denna afton. Det fyraåriga stoet gjorde sitt jobb från spets och vann på 1.10,1a/1609 meter.

Se loppen här.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
STL: Silverörnen till Shocking Superman

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson