Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Lottat och klart för Sto-EM

Uza Josselyn, Bahia Quesnot och Mellby Free sida vid sida? Sto-EM på Solvalla nästa onsdag bjuder på en högintressant startlista.

Nu är det klart hur European Championship for Mares, eller som vi gärna kallar det, Sto-EM, kommer att avgöras. Startlistan blev lottad och klar på onsdagen. I loppet representerar hästarna vilket land de är födda i och hästar från sju olika nationer preliminäranmäldes. De seedades sedan och den högst rankade från varje nation var garanterad ett framspår.

Den nu färdiga startlistan håller toppklass. I kampen om ett förstapris på 900 000 kronor finner vi Mellby Free som är obesegrad i år och kommer med fem raka. Här finns också René Aebischers internationella stjärna Uza Josselyn som i år vunnit Årjängs Stora Sprinterlopp. Hon lottades till ett perfekt andraspår bakom bilen.

Utmanar starkt gör också franska Bahia Quesnot, i år trea i Olympiatravet och silvermedaljör i Oslo Grand Prix. Från innerspår hittar vi Jerry Riordans kvicka italienska Shadow Gar.

Här är startlistan:

Sto-EM, 2140 auto:

1 Shadow Gar – Pietro Gubellini
2 Uza Josselyn – Erik Adielsson
3 Calina – Frode Hamre
4 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
5 Gina Schermer – Rick Ebbinge
6 Mellby Free – Björn Goop
7 Beatriz – Peter Ingves
8 Golda Paris – Olli Koivunen
9 Dear Friend – Johan Untersteiner
10 In Toto Sund – Örjan Kihlström
11 Madelene L.T.C. – Eirik Höitomt
12 Vanesia Ek – Alessandro Gocciadoro


Senaste vinnarna i Sto-EM:

2018: Darling Mearas – Stefan Persson
2017: I Love Paris – Johnny Takter
2016: Anna Mix – Erik Adielsson
2015: Youana – Erik Adielsson
2014: Canaka B.F. – Ulf Ohlsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 09:39, 02 juli

Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 09:19, 02 juli

Cleangame påbörjar ny segerrad?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:23, 02 juli

VM-loppet ställs in i år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:53, 01 juli

Starkt startfält i Cutler Memorial

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 23:33, 01 juli

Missle Hill var tuffast

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:41, 01 juli

Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 12:15, 01 juli

Propulsion-utredning klar tidigast i augusti

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Propulsion ohotad topp i Trotting Masters

Bara fem lopp återstår av den här säsongens Trotting Masters före finalen körs på Vincennes i september. Klart redan nu kan vi nog säga är, att Propulsion kommer att toppa rankningen.

Den åttonde säsongen av UET Trotting Masters lider mot sitt slut. Fem lopp återstår, däribland Åby Stora Pris och Sundsvall Open Trot, innan rankningen kan räknas samman.

Vilka hästar som finns på startlinjen när finalen körs på Vincennes den 7 september återstår förstås att se, men det går att konstatera att Propulsion oavsett kommer att toppa rankingen. Han ligger ohotad som etta med 3100 poäng.

Propulsion följs närmast av Readly Express som ju avslutat sin tävlingskarriär samt den så tragiskt bortgångna Aubrion du Gers. Ned till fyran i listan, Elitlopps-vinnaren Dijon, skiljer det 1500 poäng.

Många svensktränade hästar kommer i vilket fall att ges chansen till en start i den penningstinna finalen. Makethemark och Milligan’s School, som går ut i Åby Stora Pris på lördag, finns båda bland tio i topp. Såväl Handsome Brad som Sorbet ser också ut att ha en plats i det närmaste garanterad.

Bland de hästar som man i dagsläget uttryckt att man tar sikte mot Trotting Masters-finalen med finns Bold Eagle, färsk vinnare av Grand Prix de Wallonie, som tronar som åtta samt italienske Vitruvio som delar femteplaceringen.

Finalen av UET Trotting Masters körs, liksom 2013 och 2017, på Vincennes. Distansen är i år 2700 meter över den stora banan. Den samlade prissumman uppgår till 380 000 euro. Plats i loppet finns för sexton hästar.

Trotting Masters rankning, per den 7 augusti:

1 Propulsion, 3100 poäng
2 Readly Express, 2650
3 Aubrion du Gers, 2250
4 Dijon, 1600
5 Makethemark, 1500
Bélina Josselyn, 1500
Vitruvio, 1500
8 Bold Eagle, 1400
Looking Superb, 1400
10 Milligan’s School, 1350
11 Bel Avis, 1250
12 Handsome Brad, 1150
13 Uza Josselyn, 1100
14 Bahia Quesnot, 1000
15 Next Direction, 900
16 Billie de Montfort, 850
17 Sorbet, 700
Valokaja Hindö, 700
19 Disco Volante, 650
Racing Mange, 650
21 Pastore Bob, 600
22 Deimos Racing, 550
Arazi Boko, 550
Cyber Lane, 550
25 Timone Ek, 500
Ringostarr Treb, 500


Säsongens återstående lopp i Trotting Masters:

10 augusti: Åby Stora Pris, Åby
13 augusti: Prix Jean-Luc Lagardère, Enghien
14 augusti: Sto-EM, Solvalla
24 augusti: Grand Prix du Departement, Cagnes-sur-Mer
24 augusti: Sundsvall Open Trot, Bergsåker

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vitruvio mot Trotting Masters
Nästa nyhet
Vitruvio mot Trotting Masters

Vitruvio mot Trotting Masters

Ingen start i Åby Stora Pris och heller ingen start i Jubileumspokalen. Den italienske stjärnan Vitruvio tar i stället sikte mot Trotting Masters-finalen i Paris.

Efter segrar i Oslo Grand Prix och Ulf Thoresen Grand International är femårige italienaren Vitruvio en av Europas hetaste travare. Men det blir ingen start på svensk mark framöver för hästen som tränas av Alessandro Gocciadoro.

Från början hoppades man på en plats i Åby Stora Pris, men någon inbjudan ville Åbytravet inte ge. Då öppnade sig en möjlighet för att anmäla till Jubileumspokalen – men inte heller där kommer Vitruvio starta. Enligt uppgifter till Sulkysport är det Frankrike som gäller.

Vitruvio siktas nu mot en start i finalen av Trotting Masters. Loppet, som i år avgörs på Vincennes, körs den 7 september. Förstapriset är 180 000 euro.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Campo Bahias monsterjobb på Jägersro
Nästa nyhet
Campo Bahias monsterjobb på Jägersro

Campo Bahias monsterjobb på Jägersro

Sedan segern i Kungapokalen har det bara funnits ett lopp i sikte för Campo Bahia. På tisdagen slipade Conrad Lugauer formen inför Derby-kvalen i ett vasst jobb inne på Jägersro.

Uttagningarna till Svenskt Travderby ligger två veckor framåt i tiden och en av de stora favoriterna är Conrad Lugauers ultratalang Campo Bahia. Muscle Hill-sonen har inte setts till på tävlingsbanan sedan segern i Kungapokalen i maj, all fokus har varit på Derbyt. Under tisdagen slipade tränaren sin fyraåriga stjärna på Jägersro.

Intrycket var minst sagt lysande. Campo Bahia travade 2000 meter efter 1.13,2. Och då fick han ändå ta en vid sista kurva för att runda traktorn…

– Mer eller mindre samma upplägg som inför Kungapokalen. I dag fick han ett jobb och han rörde sig hur fint som helst. Vi hade en av Europas bästa treåringar och nu känner jag mig jättetrygg inför Derby-kvalen, säger Conrad Lugauer till Jägersros hemsida.

Campo Bahia, som var tvåa i Kriteriet i fjol, har hittills gjort nio starter, vunnit sex av dem och tjänat 3,7 miljoner kronor.

Uttagningarna till Derbyt körs på Jägersro den 21 augusti och finalen den 1 september.

Här kan du se Campo Bahias jobb via Jägersros Facebook-sida.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp
Nästa nyhet
Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp

Vainqueur R.P. glänste i Victory Tillys lopp

I den fjärde starten för Björn Goop glänste femårige Vainqueur R.P. när han från ledningen enkelt vann Victory Tillys lopp på Solvalla. Nu är hästen klar för Jubileumspokalen – om man vill.

Victory Tillys lopp för femåringarna, som förutom ett förstapris på 100 000 kronor hade en friplåt till Jubileumspokalen om åtta dagar lagd till potten, var tisdagskvällens clou på Solvalla.

Norskfödde men i Frankrike ägde kulltoppen Vainqueur R.P. visade sitt stora register när han i den fjärde starten för Björn Goop plockade första segern. Den kom från ledningen. Infinitif-sonen var snabb iväg och frontade enkelt för att efter en bit få Snowstorm Hanover utvändigt om sig. Fast något hot utgjorde varken ”Tarzans” jänkare eller någon annan.

Vainqueur R.P. lämnade fältet efter ett ryck ur sista sväng och vann komfortabelt före en fint spurtande Vienvia Font. Klockorna mätte vinnartiden till 1.11,6a full distans.

– Vi får se om vi ska starta där eller inte, vi har någon dag på oss att fundera. Han var väldigt bra i dag, vann med tussarna kvar, men det viktigaste är att han är bra lite senare på året, sa Björn Goop i Vinnare V64.


Stefan Melander-tränade Evaluate återvände som vinnare i en avdelning av Solvallaserien för de fyraåriga travarna. Tränaren körde själv Evaluate som efter en snabb öppning bidade sin tid som tredje häst i andraspår och satte in attacken 600 kvar. Amerikanen avgjorde enkelt före Staro Moschino som avslutade vasst och ledande Maze Runner. 1.10,7a/1640 var vinnartiden.


Vivacious Allie vann väldigt lätt i Solvallaserien för fyraåriga ston. Örjan Kihlström kom till ledningen in i första sväng, fick sänka till strax under 1.15 första varvet – och sedan var loppet i praktiken redan i hamn. Vivacious Allie, som här tog tredje segern i femte starten för Daniel Redén, vann på 1.13,6a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kallblodskriteriet - så avgörs finalerna

Travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson