Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Lionel vinnare igen – efter virvlande spurt

Han kan allt än, Lionel. Norrmannen men den digra meritlistan tog årets första seger när han efter en virvlande avslutning spurtade hem Yarrah Bokos Äreslopp på Bjerke.

Med över sexton miljoner norska kronor på kontot, stora framgångar i Frankrike, vinst i Olympiatravet och silver från VM-loppet börjar Lionel bli lite till åren. Men den nioårige fuxen har ännu stridsgnistan kvar – det visade han på Bjerke under torsdagskvällen.

Lionel hade tolftespår bakom bilen och långt fram i aftonens clou Yarrah Bokos Äreslopp. Sedan Floris Baldwin i spets fått öppna första varvet på 14,6 såg det än längre fram ut för Lionel, placerad i sjätte par utvändigt för sin tränare Göran Antonsen.

Men efter att ha tagit sig fram i ryggar på slutvarvet och full attack via fjärdespår på upploppet – fångade Lionel in ledaren till seger på linjen. Det här var första triumfen i nionde starten i år. 1.13,7a över 2100 meter skrevs segertiden till. Här slutade Ferrari B.R. trea, också det efter en god avslutning.

Lionel tjänade på triumfen 100 000 norska kronor och ställer nu siktet mot en start på Bjerke den 8 september, alternativt Färjestad den 21 september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:28, 26 februari

Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:41, 26 februari

Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:58, 26 februari

Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö

Halmstads förslag: Fiore kör utan körspö

Lärlingen Christian Fiore fick mycket kritik för sin drivning i ett lopp på Tingsrydstravet i förra veckan. Nu kan han få köra tre månader utan körspö – efter ett förslag från hemmabanan Halmstad.

Efter sin seger med Taiga Woodland i Tingsryd i söndags blev kusken Christian Fiores drivning mycket uppmärksammad. Efter att utdelat åtskilliga drivningar med både spöet och tömmarna över upploppet bestraffades lärlingen med fyra veckors avstängning och 6000 kronor i böter.

Men hemmabanan Halmstadtravet anser att förseelsen bör få ett hårdare straff. Liksom efter den infekterade debatten kring drivningar i Italien i våras, har banan nu valt att agera själva. Det sedan Svensk Travsport anser att straffet står i relation till vad som skett, enligt ett pressmeddelande från Halmstadtravet.

Efter att banan fört samtal med Christian Fiore och arbetsgivaren Laura Myllymaa, har ett förslag framkommit att kusken frivilligt ska köra kommande tre månader – utan körspö.

– Vi tog kontakt med Christian Fiore och Laura Myllymaa för att se om han kan tänka sig att frivilligt göra något som vore en markering på att han förstått allvaret i det han gjort. Att be om ursäkt hjälper inte. Det har vi sett prov på i andra sammanhang. Deras förslag var att Christian kör utan körspö i totalt tre månader som en markering på eftertanke. Det tycker vi är ett mycket bra förslag, står i pressmeddelandet som är undertecknat vd Dag Ekner, sportchef Jan-Olof Molin och måldomare Mats Kvint.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt
Nästa nyhet
Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt

Skrällar i uttagningarna till finska Derbyt

Segermaskinen Graceful Swamp och Kriterie-vinnaren Lewis Ale var förhandsfavoriterna inför det finska Derbyt – men ingen av dem vann i uttagningarna på Vermo. Och för Timo Nurmos hopp Marrakesh slutade äventyret i galopp.

Samtidigt som de svenska Derby-uttagningarna kördes på Jägersro, utspelade sig samma scenario för den finska motsvarigheten på Vermo. Uttagningarna bjöd på en hel del favoritfall.

Den stora förhandsfavoriten Graceful Swamp, som inför onsdagen hade 27 segrar på 32 starter, gick förvisso till final men fick, efter en större inledande galopp, sträcka vapen mot ledande skrällen Joyride Luxi som för Olli Koivunen kontrade sig tillbaka till seger sista biten.

Inte heller Lewis Ale, Tuomas Korvenojas Kriterie-vinnare från i fjol, gick till finalen som vinnare. Från dödens var han utan chans att rå på fine ledaren Peanuts körd av Jukka Torvinen. Värre gick det för Timo Nurmos-tränade Marrakesh som spelades till stor favorit i den avslutande uttagningen; Marrakesh felade kort efter start i ett lopp som i stället fick se Bosses Lady som stabil vinnare.

Hästen som nog imponerade mest var Tattoo Avenger, tränad av Hannu Isotalo och körd till segern av Hannu Torvinen. Från ledningen drog Tattoo Avenger sönder fältet och vann överlägset på 1.13,2a/2600 vilket var uttagningarnas med marginal snabbaste segertid. Det återstående Derby-kvalet såg Knows Best vinna på en kvick avslutning efter att sent hittat lucka från tredje par invändigt.

150 000 euro väntar på vinnaren i Finskt Travderby när finalen körs den 31 augusti.

Du kan se loppen här.

Här är finalfältet:

Finskt Travderby, 2600 auto (häst-tränare):

1 Peanuts – Anne Kangas
2 Tattoo Avenger – Hannu Isotalo
3 Bosses Lady – Tapio Perttunen
4 Knows Best – Hannu Laakkonen
5 Lewis Ale – Tuomas Korvenoja
6 Graceful Swamp – Erkki-Pekka Mäkinen
7 Jolly Roy – Timo Korvenheimo
8 Callela Louis – Heikki Korhonen
9 Joyride Luxi – Harri Koivunen
10 Cacshot – Tapio Perttunen
11 B.W.T. Divine – Kaisa Toivonen
12 Kaptah – Harri Koivunen

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bythebook möter Fort Knox på Solvalla
Nästa nyhet
Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

Bythebook möter Fort Knox på Solvalla

På tisdag är det tre veckor till Kriterie-kvalen men två av landets bästa treåringar möts redan nu. Fort Knox och Bythebook drabbar samman på Solvalla.

Huvudstadsbanan kör en trevlig tisdagsomgång med bland annat The Owners Trophy på programmet, men kanske är det Ibrahim Paschas lopp för treåringarna som bjuder på aftonens mest spännande möte.

Förra årets Uppfödningsvinnare Byhthebook är tillbaka, efter att senast ha slutat tvåa i E3-finalen bakom Aetos Kronos. Svante Båths dubbelmiljonär möter Pasi Aikos guldtacka Fort Knox som hittills vunnit sex av sina sju lopp. Senaste segern kommer från Juliloppet på Örebro, liksom då är det Björn Goop som kör.

100 000 kronor är förstapriset. Här är startlistan:

Ibrahim Paschas lopp, 2140 auto:

1 Alert Kronos – Örjan Kihlström
2 Solo Flight – Carl Johan Jepson
3 Fort Knox – Björn Goop
4 Leon Zon – Kenneth Haugstad
5 Bythebook – Erik Adielsson
6 O.C. Marafato – Torbjörn Jansson
7 Galapagos Sisu – Ulf Eriksson
8 Taxi Out – Stefan Melander
9 Heads Down – Jorma Kontio

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå
Nästa nyhet
Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå

Derby-kvalen: Campo Bahia är hästen att slå

Den största favoriten Campo Bahia höll – och såg lysande ut. Men uttagningarna till Derbyt bjöd också på ett par skrällar. En av dem kom från stallkamraten Ferrari Sisu.

Conrad Lugauers mästerlige Campo Bahia lär bli favoriten i Derbyt nästa söndag. Vid uttagningarna på Jägersro under onsdagen, glänste han rejält vid lekande lätt seger. Men det finns förstås fler som vill säga sitt när det är finaldags.

Lugauer fick två hästar till final – sedan Ferrari Sisu regelrätt tagit ned ärkerivalen Attraversiamo. Tillbaka med besked var också Kriterie-vinnaren Inti Boko som tog en övertygande seger. Han var en av Timo Nurmos båda försöksvinnare – Global Wise Guy vann också ohotad.

Även om Attraversiamo blev snuvad på segern, fick Svante Båth ändå en vinnare; Global Welcome kunde vinna sin uttagning utan bekymmer. Kvällens stora skräll levererade Johan Untersteiner när hans Roofie passande tog årets första viktoria.

Finalfältet (efter lottning och spårval):

1 (3) Global Wise Guy – Timo Nurmos
2 (4) Roofie  – Johan Untersteiner
3 (2) Campo Bahia – Conrad Lugauer
4 (1) Inti Boko – Timo Nurmos
5 (6) Global Welcome – Svante Båth
6 (8) Attraversiamo – Svante Båth
7 (10) Flight Dynamics – Stefan Melander
8 (11) Smokin Joe – Adrian Kolgjini
9 (5) Ferrari Sisu – Conrad Lugauer
10 (7) Kennedy – Adrian Kolgjini
11 (9) Alone – Pasi Aikio
12 (12) Pinto Bob – Robert Bergh


En strålande fin Campo Bahia

Campo Bahia hade inte startat sedan segern i Kungapokalen, men att Conrad Lugauer förberett sin jättestjärna väl inför den här uppgiften, fanns det föga tvivel om. Det fanns bara en häst på banan. Campo Bahia kunde glida till ledningen efter ett halvvarv (på 10,7) och fortsatte i jämn, god fart. När upploppet nåddes fick favoriten sträcka ut och Muscle Hill-sonen stack undan i strålande stil med flera längder. Hårdare var det bakom, men Flight Dynamics fixade silvret.

– Det var som förväntat, han vara bra. Vi har alltid en bra känsla med honom och hästen var helt underbar i dag. Det blir inte lättare i finalen, men formen kommer mer och mer för varje vecka. Är han som han ska så tror jag han blir svårslagen, sa Conrad Lugauer.

Till final: Campo Bahia och Flight Dynamics. Segertid: 1.13,1a.


Global Wise Guy har hittat formen

Global Wise Guy var finalist i Kriteriet i fjol och visade nu att formen infunnit sig på nytt. Jorma Kontio körde Timo Nurmos-hästen som snabbt tog sig till ledningen – för att stanna där till mål. Ledaren satte upp farten ordentligt på sista bortre och var sedan aldrig hotad. Bakom kirrade Kennedy den andra biljetten för en bra avslutande Betting Gangster. Favoriten Ad Hoc kom bort i en tidig galopp.

– Han var jättefin och det tycker jag att han har känts hela tiden i träningen också. En liten häst men med ett stort löphuvud, sa Jorma Kontio.

Till final: Global Wise Guy och Kennedy. Segertid: 1.13,4a.


Global Welcome före fantomspurtande Alone

Global Welcome infriade favoritskapet i tredje uttagningen. Det här var 14:e segern i 18:e starten för Svante Båths ständige kulltopp. För Erik Adielsson blev det en ohotad seger, sedan man tagit sig till täten ur första svängen. Magic Cash såg till att ge lite massage över sista bortre, men ledaren skakade av sig sällskapet och vann mycket säkert. Tvåa och till final även Alone som avslutade formidabelt efter att ha hittat loss i sista kurvan.

Till final: Global Welcome och Alone. Segertid: 1.13,5a.


Segerjubel efter Ferrari-skräll

Attraversiamo var förstås en av kvällens största favoriter – men han fick se sig överraskande slagen. Skrällen stod Ferrari Sisu för, körd av Marc Elias. Tränaren Conrad Lugauer fick därmed sin andra häst till finalen. Attraversiamo avlöste vinnaren i dödens efter ett varv och slog lätt klorna i ledande Cab Lane in på upploppet, men Ferrari Sisu hade torrast spurtkrut och avgjorde väldigt lätt den sista biten. Marc Elias firade rejält vid målgång efter knallen.

– Det är ren och skär lycka. Jag tyckte det här var det tuffaste försöket, men han överraskar mig varje gång. Jag blir nog pappas värsta motståndare i finalen…,sa Marc Elias.

Till final: Ferrari Sisu och Attraversiamo. Segertid: 1.13,0a.


Inti Boko är tillbaka med besked

Kriterie-vinnaren Inti Boko behövde bara ett lopp i kroppen för att hitta storformen igen. Att Timo Nurmos kulltopp har att göra i Derbyt också, bevisade Chocolatier-valacken verkligen i uttagningen. Björn Goop skötte spakarna den här kvällen, körde Inti Boko till ledningen och såg där till att hålla farten uppe hela vägen. Över upploppet stack Inti Boko undan till en övertygande seger. Vidare till final även Smokin Joe efter en rejäl avslutning.

– Han var mycket bra. Vi hade förhoppningar, han har känts väldigt fin i träning. Jag tycker han hör hemma i de här finalerna; han blir inte favorit men det var han inte i Kriteriet heller, sa Timo Nurmos.

Till final: Inti Boko och Smokin Joe. Segertid: 1.12,6a.


Jätteknall av Roofie

Kvällens största knall kom i den sista uttagningen. Johan Untersteiner hamnade i fjärde invändigt med Roofie, men det skulle lösa sig helt perfekt; Roofie kryssade sig mellan hästar över sista bortre och fick fritt spelrum ur sista sväng. Ledande favoriten Staro McMillan blev het i ledningen och kunde inte försvara sig till slut – Roofie avgjorde lekande lätt på kvällens snabbaste tid. Pinto Bob stod för en toppinsats och gick också till final efter ett lopp hela vägen i dödens.

– Det var jävligt skoj, man får bara en chans i Derbyt. Han var dålig senast, vi chansade och anmälde ändå. Det var små marginaler, men de var på vår sida. Han hade krutet sparat till slut, sa Johan Untersteiner.

Till final: Roofie och Pinto Bob. Segertid: 1.12,5a.

Läs även: Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Derbystoet-kval: Activated mot nytt guld?

Travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson