Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am - en stark spetsvinnare!

Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra.

Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra hon var! Jag hade på känn att hon skulle vara en klass bättre än de andra, trots sin orutin och då Erik Adielsson körde mycket vaket och inte bjöd värsta hotet på förhand Loaded Maria på rygg utan tog dödens visade hon hög klass och sträckte snyggt på sig. Grymt skön vinnare måste jag säga!

Sedan var det klockren spetsvinnare i From the Mine som är effektiv i tät (likt pappa From Above) och han sträckte även han snyggt på sig och det var därmed dubbel Magnus Djuse.

Tre fina odds var det på dessa, och nu tänker jag rida vidare på segervågen i Lindesberg. Lite ojämna lopp kan jag tycka, men vi testar!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

3 Lindesberg – Spelstopp 19.20

Spetsstriden:

2 Surf’n Turf var riktigt startsnabb näst senast och han måste ha bra spetschans. 5 Karat Band utmanar.


Loppanalys:

Bara sex anmälda men ändå öppet och alla sex har vinstchans. Jag tror att 2 Surf’n Turf tar ledningen, men han är ganska trist som typ och jag räknar med att han blir synad.

Bäst är säkert favoriten 4 Iggy B.R. men galoppen senast var inte på pluskontot. Han visade bra fart och kanske är tvåa bakom Ike Schermer utan galoppen, men han har problem med travet och inte givet att han klarar av Lindesbergs lite knepiga bana.

Min vinnare är 5 Karat Band som är riktigt bra då han står på fräscha ben. Han var med i Kungakannan näst senast men galopperade och var borta en månad efter det. Han hade hopplös uppgift senast att ta 20 meter på Dwayne Zet och det var att hugga i sten. Med den genomköraren ska formen vara riktigt bra och han kan öppna snabbt om kusken vill (och det brukar han ju vilja…) och jag tror på chans lite oavsett löpning.

1 The Bald Eagle har inte toppform efter att ha varit ifrån och det är låga rapporter. 6 Galileo Am har varit på tok för seg senaste starterna, men han har bra kapacitet och är en tänkbar skräll.

Rank: 5-4-3-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Karat Band till oddset 4.25 hos Unibet.

4 Lindesberg – Spelstopp 19.43

Spetsstriden:

1 Grahal des Rioults borde kunna placeras tidigt i ledningen med bara tre på start och en annan är stallkamrat. 


Loppanalys:

10 Exaudio Vici är storfavorit och han har visat härlig styrka. Frösvarade dödspositionen senast och gick undan säkert och tre varv på nytt är enbart fördel. Han kan vinna, men känns väl stor favorit.

9 Cobbys Nana var minst lika bra som favoriten då de möttes i Mantorp 16/5 och ska vara ungefär lika mycket spelad anser jag. Även om formen är lite mer frågande då hon galopperade i Harpers där hon var brunstig. Var grymt stark starterna före, och har hon samma form och som jag tror kommer före favoriten från start så är det bra chans. Anmäld med skor, ingen fördel det, men ingen katastrof heller som så blir fallet. Jag spelar henne.

4 Danilo Brick var kulltopp som treåring och med i Kriteriet. Det har bara blivit fyra starter efter det och dessa fyra var misslyckade förra sommaren där han sprang in futtiga 16.500 kronor. Nu gör han ny comeback och som lite glömd ska han passas tänkte jag skriva – men Unibet kom med låga 4 ggr. Det verkar dessutom bli barfota runt om för första gången. Tre starter har han gått barfota bak, 2-0-d.

14 Let’s Go Ernie har fin styrka och höll bra i spåren senast där han blev utsvarad. Kan skrälla.

Rank: 10-9-4-14


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 9 Cobbys Nana till oddset 6.25 hos Unibet.

5 Lindesberg – Spelstopp 20.05

Spetsstriden:

Svårbedömt hur startsnabba de är och det låter som man vill ha rygglopp med 1 Konark F.Boko. Jag tycker 2 Hennessy Am såg snabb ut med bakspår senast och med Adielsson upp tror jag det blir tidig ledning.


Loppanalys:

2 Hennessy Am svarade för en riktigt bra insats senast  i Norge då han från dödens bara försvann ifrån dem helt överlägset och med finfin sprängt i steget. Det var första starten sedan oktober och formen ska peka uppåt och han har helt klart för lite pengar på kontot. Adielsson upp och perfekt spår och jag tror han sitter i ledningen tidigt så snabb som han såg ut med bakspår senast. Mycket svårslagen! Lättas dessutom från järnskor till aluminiumskor.

Två jämnåriga ston är betrodda och då brukar hingstar segra mot stona. 4 Oblivion spurtade väldigt rejält senast i treåringseliten för ston och hon kan växla många igen. Första barfota då och verkar bli skolöst igen.

1 Konark F.Boko var tvåa bakom Oblivion och även hon gick bra till slut även om hon inte hade samma fart som vinnaren. Björn Goop upp och från innerspår blir det fin resa då man verkar vilja se rygglopp. Ledarryggen på min vinnare kanske?

Rank: 2-4-1-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Hennessy Am till oddset 2.65 hos Unibet.

6 Lindesberg – Spelstopp 20.26

Spetsstriden:

6 Tekno Lynet är solklar spetsfavorit med springspår mot hästar som aldrig kommer vilja ta emot honom.


Loppanalys:

Otroligt ojämnt lopp med minst tio av de 15 som helt chanslösa! 6 Tekno Lynet var ruskigt bra senast då han gick barfota runt om för första gången och drog på med 22,5 första varvet och var överlägsen. Han kommer köras till ledningen igen då både häst och kusk kan öppna bra och man kan ta rejäl sats utan hästar på bakspår. Ingen av de ospelade innanför ska vilja svara även om de skulle kunna och i ledningen springer han säkert 23 och vinner.

En riktig motståndare finns i 15 Bol Brage men han står illa till med bakspår på tillägg och kommer ha 40-50 meter fram till favoriten efter ett halvvarv gissar jag. Han har hittat stilen hos Persson och var även han överlägsen senast. Känns som han springer ungefär samma tider som favoriten och då tar han inte 20 meter.

Rank: 6-15-11-9


Spelförslag:

Jag står över spel.

7 Lindesberg – Spelstopp 20.46

Spetsstriden:

1 Ajlexes Cubano borde inte bråka mot för bra hästar, och jag tror på 5 Diamanten i spets! 8 Missle Hill är ”lynrask” men från spår 8 borde han få svar.


Loppanalys:

8 Missle Hill var bara trist i försök och final av Elitloppet. Finalen blev billig och han borde nog stridit bättre då han fick öppna 11,2 första 500 och 10,8 på varvet. Här står han illa till och spår 8 på Lindesberg är tufft att ladda mot svängen från. Han känns som en bräcklig storfavorit.

Jag tror det är dags för 5 Diamanten som verkligen inte haft någon tur. I årsdebuten var han riktigt bra men mötte en tokbra Sorbet och blev bara tvåa trots att han själv sprang 10,0! Senast var det hans lopp, men han fick en galen Hans G pöver sig som bara körde (kallt…) och det gick allt för fort med 10,5 första varvet på full väg. Nu borde det bli ledningen och sedan testa där på kort distans och han känns som en vettig vinnare.      

4 Romanesque klev förbi Diamanten på lätta fötter senast och han är inne i en bra fas hos Björn Goop. Kort distans är perfekt tror jag och han kan nog öppna ganska bra med detta läge. Tänkbar.

7 Nimbus C.D. är tillbaka efter mycket strul och han såg bra ut i comebackens då han vann på Ön. Värre uppgift nu, men han är ändå loppets rysare.

Rank: 5-8-4-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Diamanten till oddset 4.00 hos Unibet.

8 Lindesberg – Spelstopp 21.06

Spetsstriden:

3 Silver Grace borde lägga iväg bra, men kanske är nöjd med rygg på 5 Arturo Beech?


Loppanalys:

5 Arturo Beech är jättefavorit vi kvällens mest öppna lopp – ja om inte favoriten bara är bäst alltså. Jag är inte helt såld på honom, och verkligen inte helsåld på kusken som kan bränna med det mesta. Hästen var i varje fall klart positiv senast då han sprang 11 sista 800 metrarna från ledningen. Nu är det debut med startbil, men med värsta motståndaren struken strax före jag publicerar så finns risk att han körs till tät och vinner.

Jag trodde ganska mycket på 2 Olympic Blue Chip på spets, men den blev trist nog struken.

Nu hugger jag istället mycket rejäla 11 Oliver Hall som känns som han ska duga bra. Avgjorde mycket rejält trots tredjespår under slutvarvet senast och med lite vingel för favoriten kan han vara vinnaren.

3 Silver Grace var överlägsen i billigt lopp senast och kanske kan öppna bra med bilen med från detta läge. Spets eller rygg på ledaren kan det nog bli.

Rank: 5-11-3-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 11 Oliver Hall till oddset 6.75 hos Unibet.

9 Lindesberg – Spelstopp 21.26

Spetsstriden:

2 J.J.Another Vinn var snabb med spår 3 för fyra starter sedan och är klar spetsfavorit.


Loppanalys:

2 J.J.Another Vinn är riktigt bra för klassen, och med lite mindre passiv styrning näst senast så hinner hon fram till vinst via vass spurt. Senast var det andra bullar och från dödens bara mosade Ivanov ledaren och hästen vann på oerhört starkt vis via 10 sista 800! Nu är det Ulf Ohlsson upp i vagnen vilket givetvis är plus och så startsnabb som hästen var med volt (den 2/5) så ligger vägen mot ledningen öppen och sedan finns bara sjukdom emot som jag ser det. Kvällens högsta segerchans!

14 Cactus var bra senast och kunde slå sig förbi Avena Jet sista biten. Hon har hög kapacitet, men är inte lätt då hon ska ut i spåren då hon kan tappa travet och läget gör det tufft.

13 Easy Creation har lite chans, nu är hon för en gångs skull inte brutalt överspelad och hon gick helt okej senast bakom Use Face.

Rank: 2-14-13-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 J.J.Another Vinn till 1.95 hos Unibet.

10 Lindesberg – Spelstopp 21.46

Spetsstriden:

Jag tror att 3 Twigs Ceasar kan hålla ut 4 Beartime, det är drygt att ta längd på BG sida-sida.


Loppanalys:

4 Beartime och 3 Twigs Ceasar är mest betrodda, ger lägst odds hos Unibet. Beartime räckte bra på V75 förra året och såg fin ut som fastlåst i comebacken senast. Kommer man till spets är det säkert bra chans, men det tror jag inte man gör.

Twigs Ceasar är ganska rask och Björn är bäst i klassen på att skicka iväg då han är påställd från start, och då tror jag på spets. Han är sedan hästen att slå för han är faktiskt bra varje gång, lite segstarka Twigs Ceasar. Höll tappert i dödens i Norge senast.

Jag tror ändå att det är dags för 6 Rally Hans att vinna lopp, även om han inte gärna gör det så ofta. Han har matchats mot kulltoppen och senast fick han inte chansen där Don Fanucci Zet vann men han såg riktigt stark ut och sprang runt 09 sista 700. Bra bakom en formtoppad Elmo Ice före det och med bara lite klaff tror jag han avgör detta!

Rank: 3-4-6-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Rally Hans till 6.25 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson