Just nu:
15.50 Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret
10.47 Semester – sedan Trotting Masters för Looking Superb
10.27 Storpublik lockades till Oviken
09.52 Nurmos och Heiskanen i Suur-Hollola
09.23 Hillary B.R. tog tolfte raka segern – på 1.09,9
08.44 VM-loppet för Aubrion du Gers och Bazire
08.21 Det skrällde i uttagningarna till Stosprintern
15.43 Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel
15.42 Jarlsberg nästa för Makethemark
15.17 Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Den belgiska stjärnkusken Jos Verbeeck får sin körlicens indragen. Orsaken: han har inte betalat skatt i Frankrike.

Den 58-årige toppkusken Jos Verbeeck har hamnat i ett nytt blåsväder. Det franska travförbundet har under torsdagen meddelat att man avser dra in belgarens kusklicens från och med söndag. Det sedan man anser att han inte betalat skatt och moms i Frankrike, uppger franska trav-medier.

Det är det franska inrikesministeriet som via travförbundet, SECF, har begärt att Verbeeck inte ska få köra lopp från och med söndag. Det kungjordes via ett pressmeddelande med rubriken ”Skattefusk avseende inkomstskatt och moms” (du kan läsa den på franska via Paris-Turf här).

Verbeeck får inte köra i Frankrike. Foto: ALN

Enligt uppgifter till Travronden hävdar Jos Verbeeck att han betalat skatt i hemlandet Belgien på de inkomster han fått i Frankrike. Problematiken då är, för att kunna göra det, får han vistas max 96 dagar i Frankrike – något som man alltså menar att inte han gjort.

Uppgifter till Lennart Perssons blogg hävdar att den belgiska sulkyartisten nu har för avsikt att stämma SECF, eftersom han menar att de handlat felaktigt genom att ge honom näringsförbud.

Jos Verbeeck är en av världens mest framgångsrika kuskar och har vunnit Prix d’Amérique fyra gånger och Elitloppet vid två tillfällen. Men han är också känd för att hamnat i trubbel utanför travbanan.

I 2007 tilldömdes han en villkorlig fängelsedom efter att, även då, inte betalat skatt i Frankrike. Efter Elitloppet 2003 hölls han anhållen efter att ha blivit anklagad för att ha misshandlat en taxichaufför i Stockholm.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 15:42, 24 juni

Jarlsberg nästa för Makethemark

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 15:17, 24 juni

Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:22, 24 juni

Nahar får sitt eget lopp på Bergsåker

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:55, 24 juni

Lärlings-EM: Mats E Djuse kan ta guldet för Sverige

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:03, 24 juni

Efter segern: Bold Eagle mot Åby Stora Pris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:55, 24 juni

Arazi Boko hela vägen i Costa Azzurra

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:35, 24 juni

E3-finaler: Blir det ny triumf för Båth?

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Avstängningar för Goop – tajtare i kuskligan

Avstängningar för Goop – tajtare i kuskligan

Björn Goop har kopplat ett grepp om den allsvenska championstriden. Men novembers nio sista dagar är han avstängd.

Under året har Björn Goop fajtats mot Ulf Ohlsson om förstaplatsen i den allsvenska kuskligan. För dagen leder Björn Goop, som ju vunnit ligan de elva senaste åren, med 309 mot Ohlssons 301 segrar.

Ohlsson inleder nästa vecka med tre dagars avstängning. Foto: ALN

Fast i slutet av november ges Ohlsson en möjlighet att knappa in. Goop har nämligen dragit på sig flera mindre avstängningar vilket gör att han totalt tvingas avstå löpkörning under en period om nio dagar. Det mellan 22-30 november.

Den senaste förseelsen kom då Färjestadstränaren fick tre dagar efter att ha dömts enligt rubriceringen: snäv körning som grovt stört medtävlare, på Axevalla i tisdags. De två tidigare härrör sig från Breeders Crown-finalerna i helgen som gick.

Ulf Ohlsson å sin sida får spendera tre dagar i buren även han. Det i början av nästa vecka, 16-18 november.

Så här ser toppställningen ut i den allsvenska kuskligan (per den 11 november):

1 Björn Goop, 309
2 Ulf Ohlsson, 301
3 Örjan Kihlström, 221
4 Erik Adielsson, 188
5 Jorma Kontio, 185

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dixi Sisu hade lekstuga - på Bjerke
Nästa nyhet
Dixi Sisu hade lekstuga – på Bjerke

Dixi Sisu hade lekstuga – på Bjerke

Svampen-vinnaren Dixi Sisu dök under onsdagen upp på Bjerke – och hade rena lekstugan. Tvååringen tog en ny imponerande seger.

Per Nordström-tränade jättetalangen Dixi Sisu vann i oktober en dryg halv miljon kronor när hon tog hem Svampen Örebro.

Men någon start i Svensk Uppfödningslöpning är det inte tal om för det tvååriga stoet – det eftersom hon är född i Norge. Men i födelselandet går det såklart bra att bärga stora segrar. Det var också vad som skedde på onsdagsaftonen.

En talang utöver det vanliga, säger Nordström. Foto: ALN

Per Nordström tog turen till Oslo med Ready Cash-dottern och tillsammans skulle de ha ren uppvisning på vägen mot 175 000 norska kronor och segern i Bjerkes Uppfödningslöpning.

Dixi Sisu klev fram och övertog täten med varvet kvar och genom sista sväng var det bara dansktränade Massive Attack som kunde hänga på något så när. Sista biten brisade Dixi Sisu undan med många längder och kom i mål på nya banrekordet 1.15,3a över den engelska milen – 1,1 sekund före tvåan.

– Det är en talang utöver det vanliga. Hon har allt det en topphäst ska ha och hon kommer gå långt, sa Per Nordström efter segern enligt tgn.no.

Dixi Sisu har tre segrar och ett andrapris på sina fyra starter samt 736 945 kronor intjänat.

Du kan se loppet här (Bjerke, onsdag, Lopp 6).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Svanstedts stjärna på väg - till Heiskanen
Nästa nyhet
Svanstedts stjärna på väg – till Heiskanen

Svanstedts stjärna på väg – till Heiskanen

Ännu en spännande amerikan verkar på väg till Sverige. Det är Åke Svanstedt-tränade Southwind Mozart som får en ny hemvist – hos Veijo Heiskanen.

Åbys Veijo Heiskanen ser ut att få en högintressant jänkare i boxarna till nästa år. Det är Trav 365 som skriver att treårige Muscle Hill-sonen Southwind Mozart kommer till Sverige inom kort.

Åke Svanstedt. Foto: ALN

– Ägarna var på Åby i torsdags och jag blev tillfrågad att träna hästen, det blir mycket intressant, säger Veijo till Trav 365.

Southwind Mozart, som är norskägd, tränas i USA av Åke Svanstedt. Bara i år som treåring har hästen tjänat cirka 1,7 miljoner kronor och deltagit i alla de största årgångsloppen. Bland annat var hästen tvåa i Yonkers Trot bakom Habitat. Senast slutade han sexa i Breeders Crown.

Southwind Mozart är anmäld till både Kungapokalen och Sprintermästaren, lopp som därmed kommer bli de stora målen inför fyraåringssäsongen.

En uppgift kvarstår i USA för stjärnan. Det är Matron Stakes (243 550 $) som avgörs på Dover Downs i kväll, torsdag. Efter det väntas treåringen inom kort flyttas till Sverige.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Gävle
Nästa nyhet
Torsdag: V64-tips till Gävle

Torsdag: V64-tips till Gävle

V64 Gävle 12 november

Omgången: Några öppna lopp, och ett vidöppet kallblodslopp där ”ingen” vinner gör det småintressant på Gävle där det är Jackpot. Två spetsspikar avslutar, då ska värdet redan vara rejält uppbyggt… 

Spikarna: 1 Kash’s Cantab (V64-5) är en toppsprinter som jag inte tror missar ledningen och han rinner undan för Erik Adielsson. 1 Snowman (V64-6) borde vara favorit, det står spets i programmet och han har toppchans!

V6-förslaget är på 1.728 kronor (enbart V6).

9-6-1-5-3-2 (10-8 )

6-1-2-12-10-8-4-9-3-7-5-11 (6-1)

3-7-6-1 (8-2)

14-12-10-11-13-8 (7-1)

1 Kash’s Cantab (5-3)

1 Snowman (10-2)

6x12x4x6x1x1 = 1728 kr

DD-förslag på 1000 kronor:

1-1 x 1000
V64-1:

Ranking: A: 9-6-1-5 B: 3-2-10-8-7-11 C: 4-12

Spetsanalys: De har knappt sett bilen dessa treåringar, och ingen har tagit ledningen. Västerbo Pay Me var bra med en bit ut i banan senast för att få ledarryggen och Rehn verkar vilja ladda för spets nu. Bilprovstarten före tävlingarna kan ge bättre vägledning.

Loppanalys: Flera lovande häst gör upp och det är nytt med bilstart för de flesta vilket ökar svårigheten att spekulera i scenario. 6 Västerbo Pay Me gav bra intryck senast då han kom loss på långsidan och i ett huj svepte till ledningen och höll undan mycket säkert. Han öppnade bra bakom bilen och skulle Samuel nå ledningen bör han bli svårtuggad.

Favorit är 9 Farmer Jack gav ett kanske ännu bättre intryck, detta såg ut som en riktig häst och Linderoth hyllar, vilket han brukar undvika i det längsta. Hästen smög med bakom hästar men axlade jättefint då kusken lyfte ut honom och via dryga 12,5 sista 800 metrarna hann han fram kort före mål. Bilbebut, och han testas före.

Jag drar upp 1 Västerbo High Five i A-gruppen då hon var positiv senast och gick rejäl avslutning även om hon åkte dit sista stegen.

5 Cash Kid Gwen lufsade på fint i spåren till slut senast och Ohlsson upp är klart bra.

3 Kalashnikov avgjorde snyggt vid segern och det var skön lunk i honom. Nu har han ausat länge då han var sjuk senast, men även han är av rätt sort.

V64-2:

Ranking: A: 6-1-2 B: 12-10-8-4-9-3 C: 7-5-11

Spetsanalys: Moelven är ruskigt startsnabb och tar ledningen. Spetsade i 1140-loppet i väldigt snabb öppning. Släpper över full väg? Men till vem?

Loppanalys: Ett skumt ”nordislopp” där det är frågetecken på de mest betrodda och här kan skrälla! 1 Timans Ballerina gick i mål med sparat från ledarryggen senast och såg fortsatt formstark ut. Hon ska smygas, inte minst på full väg och kan knappast svara startsnabba Moelven och det är alltid risk att bli fast då hon måste gå på lång väntan. Ingen stark favorit!

2 Moelven är en riktig sprintertyp som flög till ledningen i extremloppet över 1140 meter, men kunde inte freda sig mot Spik Il sista biten. Senast gav hon upp 150 kvar och hon är inte rolig till slut. Kanske smyger kusken nu, men vem ska man släppa till är frågan? Segern över 2148 meter togs med rygglopp.

Chansar med 6 Hågsätter Svarten överst, trots att jag vet att det är en sprinter. Såg klart bra ut vid segern via underkant 24/800 meter och duger på formen. Dock tagit sina tre segrar på 1600 meter. Viss chans att Åberg kan forcera till spets efter en bit, men han ska egentligten inte göra så mycket själv över full väg hästen.

8 Hugo är betrodd på seger senast men det var verkligen maxresa och inget övertygande och nu spår 8 bakom bilen. På skrällfronten nämner jag 10 Trollskärs Faks som ser riktigt formstark ut, spelad under 1%!

V64-3:

Ranking: A: 3-7-6-1 B: 8-2-10-11 C: 4-9-5-12

Spetsanalys: Ovisst, Landgren menar att Lill Nona Kullers kan öppna vilket hon aldrig visat i lopp. Nu är det inga direkt snabba hästar, snabbast öppning har Pottermore Broline varit med i då han var snabb från spår 2 mot Yrr i 12-öppning. Lurigt!

Loppanalys: 7 Pottermore Broline är favorit, trots att han inte alls fungerade i debuten för Båth senast. Han blev allt mer rullig och galoppen 450 kvar kom inte direkt som blixt från klar himmel. Han såg stark ut orkesmässigt, och faller lite ändringar på plats så kan treåringen bara vara bäst. Han visade bra kunnande som trea bakom två bra treåringar där Polycrates Face vann, och Pottermore spurtade bra på avstånd. Ändå inte kul att gissa på som favorit.

 6 Hoover var riktigt bra senast då han plockade ner en bra ledare från dödens och det var bara sista biten han åkte dit. Barfota var helt klart ett lyft och går han såg igen kan han vara starkast.2640 är det debut över, men det borde passa en stark häst.

Mitt drag är 3 Thunderinmyheart som inte är enkel av sig, och ställer och far lite men kan springa för klassen. Näst senast var han mycket gott gående då han tappade stilen och inte gick att köra med sista 400, och blev påkörd efter det… Senast avslutade han riktigt starkt och kopplade enkelt grepp, och såg stark ut. Bra chans tror jag, om han får till travet på nytt.

1 Lill Nona Kullers satt fast senast och Landgren är uppåt. Skräll från spets eller ledarryggen?

V64-4:

Ranking: A: 14-12-10 B: 11-13-8 C: 7-1-6-3-9-2-5

Spetsanalys: Lady Julie Ann har tagit ledningen 2/4 senaste med framspår och borde vara först till plankan. Cobs Igorette och Quantum Doubles utmanar.

Loppanalys: Spårtrappa där de sämst placerade ska vara klart mycket bättre än de med bästa spåren. 14 Cezanne Boko gör spännande debut hos Fredrik Wallin, och ska ha varit bra i vässande banjobb. Hon var riktigt vass vid segern i våras då hon hade långt fram 200 kvar men hon hann fram till seger, det var rappt upplopp. Bra chans!

12 B.G.My gör det bra mest hela tiden och näst senast gick hon en riktigt rejäl sista femhundring och utmanade vinnaren tufft hela vägen – med 30 meter ner till resten.

10 Double Powergirl såg ruskigt tankad ut senast som fastlåst och kusken låg och drog ända över mål. 11 Carja har lopp i kroppen och gick fullgott då och höll farten hela vägen. Hon har kapacitet för seger. Passa även 13 Damu Cherry som satt fast näst senast med sparat, skräll vid klaff?

V64-5:

Ranking: A: 1 B: 6-4 C: 3-9-8-5-7-2 

Spetsanalys: Kash’s Cantab har inte haft framspår i volt på flera år, men han är riktigt snabb i benen och spetsade då han senast hade det. Adielsson är grym i volt och jag har svårt att se ekipaget bli av med ledningen.

Loppanalys: 1 Kash’s Cantab är en bra sprinter som hittade nya växlar i början av året och vann lopp i Guld. Han höll farten väl ute i spåren senast där ledaren sprang undan och det är inte de uppläggen hästen vill ha. Jag klockade honom till nedåt 10 sista 800 metrarna i spåren och det kan man inte säga var dåligt. Adielsson och innerspår i volt med kvickfotad häst, ja det har jag svårt se ska bli annat än ledningen. Han har faktiskt inte gått i ledningen mer än en gång sedan januari 2014, tröttnade under Elitloppshelgen från spets via 09 första varvet då. Nu 1600 mot hästar han ska hålla undan för och jag spikar.

6 Traveling Man är motbudet, kommer han förbi så vinner han säkert loppet. Han har tagit ledningen alla tre i volt från spår 3,5 och 2 men det var i forntiden senaste 2008! Han är kvick, men favorit på att Adielsson vänder bort dem och formen är knappast på topp efter paus. Dock från spets måste han inte vara på topp för att springa hem det, Linderoth nu.

4 Kadett C.D. känns inte alls lika bra som tidigare år. Han kördes avvaktande senast, men hade slag på Mr Vox in mot upploppet utan att gå förbi.

V64-6:

Ranking: A: 1 B: 10-2-9-3-6 C: 5-8-7-11-12 

Spetsanalys: Loppet kan avgöras i starten, och sedan Caztor är struken blir det inte mycket till lopp om Snowman håller upp innerspåret. Jag tror han håller ut snabba Oaksman’s Chatelane sida-sida, även om denne är snabb.

Loppanalys: Ihåligt lopp och det ska vara bra chans för 1 Snowman efter att Caztor blivit struken, och konstigt nog är han inte favorit. Hästen testades på V75 men räckte inte från bakspår x 2. Han såg jättebra ut senast då han flög till ledningen och hade lekstuga över lång distans. Han har varit mycket snabb med innerspår tidigare och borde hålla ut snabba 2 Oakman’s Chatelane sida-sida. Denne lär vara nöjd med ryggen mot bättre hästar. Snowman är inte favorit, det borde han vara och jag spikar på allt!

10 Don di Quattro är klar favorit, och han är riktigt bra. Vid förlusten näst senast fick han öppna vråltufft och blev nedspeedad av smygkörd. Han var struken till V75-start och har inte startat på två månader och bör få svårt att hinna på Snowman från bakspår över snabba 1600 meter.

Bakom är det tunt, 2 Oakmans Chatelane var bra vid seger i lunchlopp, men den är begränsad. Kan ramla in från ledarryggen.

Tipsredaktör: Mattias Ludvigsson

Missa aldrig våra tips. Gilla travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Uppfödningslöpning: Gareth Boko övertygar

Travtips

Tips Solvalla 25 juni: The Bald Eagle bästa liret

Travtips
tisdag 15.50, 25 juni
Solvalla heter kvällens bana och jag friskar på med ett gäng vinnarspel. The Bald Eagle heter en av hästarna som får min röst och denne kommer från en övertygande seger senast. Alla mina spel har för övrigt visat fin form och det är ofta en värdefull detal...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.43, 24 juni

Tips Halmstad 24 juni: Zeta Wise As ett kul chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.11, 22 juni

Tips Kalmar 23 juni: Pastore Bob leder runt om

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
lördag 13.04, 22 juni

Tips Rättvik 22 juni: Läge för Forfantone Am

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 16.02, 20 juni

Tips Dannero 20 juni: Midsommarförfest med Oskar J och Klack Nova

Spelredaktör Ulf Nilsson
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15.03, 19 juni

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Spelredaktör Daniel Berglund

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 14:47, 20 juni 2019

En alldeles fantastisk tävlingskväll

STRÄNGNÄS: Vilken makalös fin tävlingskväll det var på Solvalla i går kväll. Inte ofta jag besöker Solvalla en tävlingsdag numera. Dock blev det ett undantag igår. Det ångrar jag inte. Vilka tävlingsdjur. Främst måste man framhålla hästarna. Vilka djur som...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
Spelkrönika Berglund
onsdag 15:03, 19 juni 2019

Tips Solvalla 19 juni – Så här ska det se ut och tack och hej för mig!

Så här ska det se ut! Åtta lopp av bra klass och Solvalla som kör tävlingarna på egen hand. Jag gillar expresstravet med saxade tävlingar som spelprodukt och framför en dator eller TV passar det utmärkt, men på banan är det ett iskallt koncept. Solvallas t...
Spelredaktör Daniel Berglund
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Spelkrönika Berglund
Daniel Olsson
Ulf Nilsson