Just nu:
23.16 Ramona Hill gjorde det
19.15 Mäktigt, Moni Viking!
15.35 Tredje raka för Svanstedts löfte
15.18 Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie
11.23 Hästägarbristen som störst i Skåne?
14.59 Kan Odd Herakles hota världsrekordet?
14.35 Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!
14.34 Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse
08.23 Gotland tillbaka som vinnare
07.45 Inför: Hambletonian

Lätt seger i Suur-Hollola-försöket för Elian Web

Elian Web sitter i pole position inför söndagens final av finska storloppet Suur-Hollola. Katja Melkkos stjärna var tillbaka i vinnarcirkeln efter att ha spårat från start till mål. I finalen väntas tufft motstånd från Hotshot Luca och Better Boss.

Efter drabbningar i Elitloppet och Oslo Grand Prix har Elian Web blivit lottlös men under lördagens tävlingar i finska Lahti fick valacken åter njuta segerns sötma. På programmet stod tre uttagningar till Suur-Hollola vars final avgörs under söndagen.

Lätt från ledningen

Elian Web, nu utrustad med nygamla kusken Janne Soronen, stack sin vana trogen direkt till spets och sågs aldrig i någon segerfara. Ur sista sväng ryckte favoriten och avgjorde definitivt slaget. Elian Web gick mycket lätt undan med flera längder och körande Soronen kunde till och med kosta på sig en segergest vid målgång. 1.12,0a på 2140 var vinnartiden.

Väntad seger också i andra uttagningen. Också här var det spets och slut som nyttjades. Pekka Korpi ledde varje meter bakom Hotshot Luca som säkert höll undan för starkt utmanade Willow Pride på 1.12,0a/2140. En imponerande vinnare i tredje och sista försöket. Better Boss fick tvingas till 07,5 de första 500 före han kom till ledningen, men vann ändå överlägset till slut. Med Iikka Nurmonen travade vinnaren 1.12,8a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 23:16, 08 augusti

Ramona Hill gjorde det

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:15, 08 augusti

Mäktigt, Moni Viking!

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:35, 08 augusti

Tredje raka för Svanstedts löfte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:18, 08 augusti

Efter 2,5 år – segertorkan äntligen över för Alfie

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:59, 07 augusti

Kan Odd Herakles hota världsrekordet?

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:23, 07 augusti

Gotland tillbaka som vinnare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:45, 07 augusti

Inför: Hambletonian

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Fullträff i Arvika för Baron Gift

Fullträff i Arvika för Baron Gift

I Arvikas Jubileumslopp blev det full pott för Baron Gift. Rickard Svanstedts reklam-häst fick sin välförtjänta seger sedan han spurtat ned ledande M.T. Insider på linjen.

Fredagskvällens blickar riktades mot Arvikas 800-metersoval med Arvikas Jubileumslopp som kvällens höjdpunkt. Förstapriset på 70 000 kronor lade Rickard Svanstedt beslag på med hjälp av Baron Gift. Efter att ha matchats i hård konkurrens under hela säsongen – kom nu fullpoängaren för sjuåringen.

Baron Gift starkast i spurten

Katapultsnabbe M.T. Insider slungade sig som väntat till ledningen för sin tränare Olle Alsén och såg till att hålla tempot högt, första kilometern klockades till lite över 1.11. Men det var i samma ögonblick som Svanstedt bytte fjärde utvändigt mot attack i tredjespår med Baron Gift. Det var rätt melodi skulle det visa sig, M.T. Insider kämpade väl men i de sista stegen skaffade sig Baron Gift segergreppet. Segern togs på 1.11,8a över 1700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix
Nästa nyhet
Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Guldet till Golden Dream M.E. i Jarlsberg Grand Prix

Trea i försöket men i finalen blev det spel mot ett mål. Golden Dream M.E. blixtrade till ledningen och lät aldrig konkurrenterna få chansen i Jarlsberg Grand Prix.

Jarlsberg Grand Prix för fyraåringarna, lite av Norges svar på Sprintermästaren, utspelade sig under fredagskvällen och fick se Noralf Bräkken plocka hem pokalen med sin Golden Dream M.E. (e. Buzzin Brian) – det till trots att man fick nöja sig med en tredjeplats i försöksheatet som avgjorts tidigare på kvällen.

Blixtrade till ledningen

I finalen blev det dock annat ljud i skällan – Golden Dream M.E. blixtrade till ledningen från ett femte spår bakom bilen och fick efter en öppning på strax över 1.10 första 500 dämpa ned till 12,6 vid varvet. Därmed behövde motståndet inte göra sig besvär, ledaren stack mycket enkelt undan över upploppet till seger på 1.11,6a/1609. En seger värd en kvarts miljon norska kronor. Försöksvinnaren Thai Eros tvåa från rygg på ledaren, medan det var Pantani som lade beslag på bronset. Favoritspelade Ivan B.R., som också vunnit en av de två uttagningarna, tröttnade från dödens.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Missle Hill och Makethemark till Mikkeli
Nästa nyhet
Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Missle Hill och Makethemark till Mikkeli

Nästa start för Missle Hill blir i Finland – hästen är klar för S:t Michel-Ajo. Dit kommer också den regerande mästaren Makethemark.

Missle Hill slutade sexa i Elitloppet och följde i onsdags upp med en snygg seger i Bergslagsloppet. Nu är det klart att femåringen blir stall Daniel Redéns representant i storloppet S:t Michel-Ajo som körs den 19 juli på den snabba banan i Mikkeli. Det skriver finska Hevosurheilu.

Makethemark försvar titeln

Ytterligare en svensktränad häst är spikad i loppet. Det är Petri Salmela som återvänder med sin Makethemark som också är titelförsvarare. Han kommer närmast från Kymi Grand Prix där det blev galopp och gången för silvret i Norrbottens Stora Pris. Inbjudna till S:t Michel-Ajo är också Elian Web och Next Direction, båda startar i Suur-Hollola som avgörs i helgen och lämnar besked efter det loppet.

Förstapriset i S:t Michel-Ajo är 70 000 euro med en bonus på 10 000 euro vid nytt världsrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Kung Don Fanucci
Nästa nyhet
Kung Don Fanucci

Kung Don Fanucci

Don Fanucci Zet har på rekordtid gått från ”okänd” till kung bland fyraåringarna. I Sprintermästaren slog han till igen. På 1.09,6 avgjorde han till enkel seger efter en tung avslutning. För körande Örjan Kihlström betydde det sjätte segern i Halmstad-travets klassiker.

Den spännande stammen med Hard Livin som pappa och passgångarstoet Kissed by the West som mor har visat sig vara en riktig fullträff. Utvecklingen hos Don Fanucci Zet under året har varit enorm. Efter silvret i Kungapokalen och segern i Prix Readly Express står Daniel Redéns senaste tillskott i raden av stjärnor nu också som segrare i Sprintermästaren. Don Fanucci Zet vara bara bäst i försök och final på Halmstadtravet.

– Han är ju så otrolig grön, så orutinerad. Utvecklingen har ju varit enorm. Vårt hemmabygge gör det bra, det small till direkt. Det är ju lite av en ny ras det här; med tanke på att mamman är passgångare. Det har gått så otroligt fort på så kort tid, i början av året kunde han ju knappt starta i ett nollopp på Örebro och nu kutar han en 09,6-tid. Det har blivit rätt, sa Daniel Redén i ATG Live.

”Det är ju lite av en ny ras”
Daniel Redén i ATG Live

Efter att, som det såg ut, med krafter kvar tagit hem sitt försöksheat på snabbaste tiden 1.10,5 blev Don Fanucci Zet hästen att slå i finalen där han inledde från bricka två och landade i andra utvändigt. Därmed hade han inte varit med i den tuffa körningen från början, vilket utmynnade i en spetsstrid som innerspårets Bythebook vann. Men priset för ledningen var 06,6 första 500.

Kopplade enkelt segergreppet

Örjan Kihlström gav sin springare marschorder då 700 meter återstod. Varvet passerades efter strax under 1.10 och Don Fanucci Zet tog sig i rapp stil fram mot ledaren. Bythebook signalerade att slaget var förlorat då upploppet nåddes, men från vinnarhålet hittade Click Bait fritt och invändigt sköt Guzz Mearas till snabbt. Det var dock inget som hotade kvällens vinnare – Don Fanucci höll enkelt farten över mål för segern på 1.09,6a över en engelsk mil. Loppets näst snabbaste segertid, tillika nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker.

– Det är fantastiskt att få köra en sådan här häst, en så otroligt skön individ. I loppen vet han precis vad han ska göra. Hästen är verkligen speciell i sättet, så otroligt kvick. Han kändes så väldigt fin i försöket, jag fick nästan ta upp honom till slut. Alla lopp ska köras men det kändes bra. Det ska bli intressant att följa den här hästen, berättade Örjan Kihlström i ATG Live.

Örjans sjätte i Sprintermästaren

Don Fanucci Zet tog här karriärens 10:e seger i 14:e starten och inkasserade 1,2 miljoner kronor plus de 150 000 kronor som försökssegern inbringade. För Örjan Kihlström betydde det här den sjätte triumfen i Sprintermästaren, för tränaren Daniel Redén den andra.

Guzz Meras, som vann sitt försök, nöp efter sin kvicka invändiga avslutning andrapriset, knappt före Click Bait. Båda gick i mål på 1.09,7. Osterc svarade också för en fin avslutning efter en resa som fyra på innerspår för att bli fyra på noteringen 1.10,0. Upset Face och den tredje försöks-vinnaren Bythebook tog sista smulorna av priskakan. För betrodde Green Manalishi, som i sitt försök var tvåa bakom Bythebook, ändade finalen i en galopp kort efter att startbilen släppt fältet.

Läs även: Stosprintern: En Grande avslutning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
En Grande avslutning

Travtips

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Travtips
fredag 14.35, 07 augusti
Bästa vinnaren var så klar som jag trodde i onsdags och Fredric Palema satt tidigt i ledningen och vann enkelt. Vaken insats av Micke både från start och sista 500 då han körde mot den bakom och i spets är han vass Micke. Bra platsspel var Inti Boko som...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.34, 7 augusti

Umåker 7 augusti: Hoppet ställs till Djuse

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
torsdag 15.05, 6 augusti

Åby 6 augusti: Spets och slut receptet för Bodybuilder

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 14.11, 5 augusti

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson