Just nu:
08.58 Femfaldig miljonär från Goop till Belgien
08.02 Efter långa frånvaron – vass comeback av Fortune Mearas
15.37 Halmstad 23 november: Intressant comeback i ny regi
14.55 Ecurie D i toppmöte
14.48 Milliondollarryhme fast – Bazire stal showen med Calina
11.11 Svensk Travsport har klart med ny utredningschef
11.10 Lunch-draget Bergsåker: Jag tar ställning i andra loppet
10.14 Very Kronos i Silverhästen
09.08 Chief Orlando bärgade guldet i Kommunloppet
08.31 Ferrari B.R:s fina besked – vann på Vincennes

Bjerke: Lätt för Mister F Daag i Fyraåringseliten

Mister F Daag fortsätter imponera och idag kom ytterligare en mersmakande viktoria värd 200 000 norska kronor. Och de holländska framgångarna hade bara börjat då.

Fyraåringseliten under Oslo Grand Prix-dagen innehöll få, men fina guldkorn på förhand och allra mest glänste Mister F Daag. Conway-hall sonen krossade samtliga från dödens i Köpenhamn för ett par veckor sedan och detta blev en repris.

Samo Different Day spetsade för Björn Goop men fick den blivande vinnaren över sig tidigt. Betrodda Missle Hill fick fin resa i tredje ytter och och det hade dessutom gått undan med 09 första 500 och 10,6 på varvet.

Men Robin Bakker bakom Mister F Daag visste vad han hade att åka med för mitt i sista kurvan kopplades greppet. Både Patent Leather och Missle Hill spurtade bra på avstånd till övriga pallplatser, men på behörigt avstånd till Paul Haagorts travare som vann på 1.10,9a/1609 meter.

Det var inte slut på de holländska framgångarna där för dryga timmen senare segerdefilerade Gina Schermer efter fullträffen i Stoeliten värd 200 000 norska kronor.

Rick Ebbinge satt i jollen som vanligt och satte allt på ett kort i starten när man lyckades snuva storfavoriten Peace Of Mind på ledningen.

Väl i spets var segern aldrig i fara och den Jeroen W Engwerda-tränade sexåringen höll enkelt undan på 1.10,0a/1609 meter.

redaktionen@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
tisdag 08:58, 24 november

Femfaldig miljonär från Goop till Belgien

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:02, 24 november

Efter långa frånvaron – vass comeback av Fortune Mearas

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:55, 23 november

Ecurie D i toppmöte

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:48, 23 november

Milliondollarryhme fast – Bazire stal showen med Calina

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:11, 23 november

Svensk Travsport har klart med ny utredningschef

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:14, 23 november

Very Kronos i Silverhästen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 09:08, 23 november

Chief Orlando bärgade guldet i Kommunloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Bjerke: Zalei Gar krossade alla

Bjerke: Zalei Gar krossade alla

Zalei Gar fick inget lätt lopp men övertygade stort när hon vann Klass I på Bjerke och Alessandro Gocciadoro hade verkligen en heldag på Bjerke.

Rene Legati skötte tömmarna precis som på Solvalla under Elitloppshelgen men denna gång som spelades ekipaget till storfavoriter.

Belackarna blev säkerligen nöjda när Adrian Kolgjini körde i spets med Racing Ribb men ingen kunde rubba Varenne-dottern denna dag.

Legati tog det lugnt från start för att sedan sända fram Zalie Gar i dödens efter 700 meter. Där efter hände inte mycket förrän 400 meter från mål när stoet tog över täten.

Sen fick konkurrenterna bara se bakhasorna av fyraåringen som vann helt överlägset på 1.12,3a/2100 meter. Förstapris 125 000 norska kronor och fortsättning lär följa för denna italienska donna.

Resten av dagen blev det norska triumfer med en svensk mot slutet. Captain Morgan vann stayerloppet medan Odd Herakles och Adrian Solberg Akselsen lade vantarna på 300 000 norska kronor i Alm Svartens Äreslöb.

Gigant Invalley var trea i sitt försök till Bjerke Cup men vann finalen på 1.11,3a/1609 meter. Gunnar Austevoll körde, Truls Desserud tränar och på segerchecken stod 300 000 norska kronor.

Peter Untersteiner körde till täten i Europamatchen tillsammans med Heart Of Steel och fick tidigt bekantingen Alcoy utvändigt om sig. PU:s femåring stegade under enkelt över upploppet och även där var förstapriset 300 000 norska kronor. Segertid 1.12,9a/2100 meter.

 

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Lexus Dream vann Killerin Eliitti
Nästa nyhet
Lexus Dream vann Killerin Eliitti

Lexus Dream vann Killerin Eliitti

Lexus Dream spårade det sista Sweden Cup-försöket runt om gick lottlös i finalen. Igår kom dock en fin fullträff för femåringen.

Det finska sprinterloppet Killerin Eliitti gick till Markku Nieminens travare. Precis som på Solvalla satt Ari Moilanen i sulkyn och ekipaget körde till täten i första kurvan.

På upploppet blev man utmanade via open stretch men Lexus Font-sonen höll undan med säker marginal på 1.11,5a/1640 meter. Förstapris 25 000 euro.

Här startade även Kymi GP-aktuella Workout Wonder som slutade oplacerad efter ett lopp i andra utvändigt. Istället har man gjort klart med Harper Hanovers-vinnaren Eelis samt norska Hickothepooh.

Se loppet här

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Tim Tetrick till 11 000 segrar
Nästa nyhet
Tim Tetrick till 11 000 segrar

Tim Tetrick till 11 000 segrar

Amerikanske kusken Tim Tetrick passerade inatt ytterligare en milstolpe i karriären och framgångarna för the ”The Bionic Man” verkar aldrig ta slut.

37-åringen kunde inatt lägga till ytterligare ett rekord på sin meritlista när han bokförde seger nummer 11 000 i karriären. Han gjorde det med passgångaren Working Ona Mystery på Mohawk Raceway i Kanada.

“Den här segern tillägnar jag min pappa”

Jag hoppas han tittar där hemma. Jag har kommit långt i livet för att vara en kille från en liten stad i Illinois. Jag har haft tur och förhoppningsvis är detta inte min sista milstolpe i karriären, sa en glad Tetrick efteråt.

Redan som 32-åring blev Tim Tetrick den yngsta kusken i historien att vinna 8000 segrar. Ett rekord som tidigare sattes av Walter Case J:r vid 37 års ålder 1998.

Tetrick har vunnit det mesta som går att vinna i Nordamerika men en av segrarna som sticker ut är Hambletonian 2012 med Market Share. Han är också blivit årets kusk i USA flertalet gånger.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Milligan's School hann fram i Jämtlands Stora Pris
Nästa nyhet
Milligan’s School hann fram i Jämtlands Stora Pris

Milligan’s School hann fram i Jämtlands Stora Pris

Jämtlands Stora Pris blev ett rivigt lopp och när upploppet nalkades var det två Elitloppsdeltagare som gjorde upp om det.

I årets upplaga av Jämtlands Stora Pris pratades det mest om Double Exposure och Milligan’s School på förhand. De flesta badkarskuskarna hade den nog sistnämnda som loppets ledare men när bilen släppte fältet var det istället Daniel Redéns flyfotade donna som flög till spets för Örjan Kihlström.

Carl Johan Jepson fick nöja med sig med vinnarhålet och kunde se hur Mindyourvalue W.F. höll farten uppe utvändigt om ledaren. Mitt i loppet kom Jorma Kontio dundrande i tredjespår med Volnik Du Kras men fick svar av Robert Bergh och tvingades backa tillbaka sist i kön igen.

Varvet travades på 10,9 och på sista bortre långsidan kom en ny attack mot ledarinnan när Pietro Gubelini kastade loss Voltaire Gifont som snabbt kom fram i dödens och satte press direkt. Double Exposure försvarade sig tappert men bakom dessa två uppenbarade sig luckan för Milligan’s School.

Den Stefan Melander-tränade jänkaren närmade sig meter för meter upploppet ner och sista biten orkade inte Double Exposure hålla emot. Milligan’s School vann på 1.11,0/2140 meter och en stor fjäder i hatten för den väl avvägda styrningen av Carl Johan Jepson som körde för första gången.

”Det kändes i värmningen att detta är en klasshäst”

Jag hade tänkt att köra till ledning men hästen blev så het och slappnade aldrig av någon gång i loppet. Med tanke på det var det bättre att loppet utvecklade sig som det gjorde. Den här prestationen är till och med bättre än vad det kanske såg ut från sidan. Han imponerade på mig, sa segerkusken efter loppet.

Andrapriset till en tapper Double Exposure och bronset till Queer Fish och Ulf Ohlsson som slank loss från tredje inner och avslutade bra på avstånd från tätduon. Förstapriset i loppet var 700 000 kronor.

redaktionen@travnet.se
Nästa nyhet
Tony Gio skrällde i Prix Chambon P

Travtips

Halmstad 23 november: Intressant comeback i ny regi

Travtips
måndag 15.37, 23 november
Spelveckan började bra med ett nytt lunchdrag som vann. Halmstad är första kvällsbana ut denna spelvecka. En måndag i november och inga större sportstliga profiler. Även lite svårt att tagga igång med rätta spelfeelingen och de flesta speldragen fick jobba...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.10, 23 november

Lunch-draget Bergsåker: Jag tar ställning i andra loppet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.03, 22 november

Boden 22 november: Med Djuse som ledsagare

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 14.34, 20 november

Jägersro 21 november: Bästa vinnaren kommer till slut!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.33, 20 november

Kalmar 20 november: Mitt val – Wim Paal

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.33, 20 november

Lunch-draget Solvalla: Nu kör vi Fredrik

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson