Just nu:
13.06 Färjestad 8 december: Widell bakom draget!
19.01 Stepping Spaceboy suverän
17.19 Bryssel-show i Paris
15.47 Lekstuga för Face Time Bourbon
15.22 Positivt kring Månprinsen
15.03 Nicolaj Andersen slutar som tränare
13.27 Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad
13.40 Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren
13.34 Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!
08.55 Fyra hingstar fick A i betyg

Lärlings-EM: Nära medalj för Djuse

Mats E Djuse var svindlande nära medaljerna – men fick nöja sig med en fjärdeplats då Lärlings-EM avgjordes på spanska Mallorca.

Mats E Djuse tävlade för Sverige när Lärlings-EM kom till sitt avgörande på Son Pardo-banan på Mallorca sent under fredagskvällen. Djuse avgick med segern ur ett av de totalt fyra loppen som ingick i tävlingen och nafsade på en pallplats. Det skriver Svensk Travsport.

Men det blev totalt en fjärdeplats när alla poängen räknats samman – blott ett poäng från bronset. Segrarna i Lärlings-EM korades Nederländernas kusk Micha Brouwer till som vann före belgaren Marc Moes och den för Irland tävlande Jonathon Cowden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:01, 07 december

Stepping Spaceboy suverän

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 17:19, 07 december

Bryssel-show i Paris

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:47, 07 december

Lekstuga för Face Time Bourbon

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:22, 07 december

Positivt kring Månprinsen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 15:03, 07 december

Nicolaj Andersen slutar som tränare

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:55, 06 december

Fyra hingstar fick A i betyg

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:10, 06 december

Florist skrällde i Silverstoet

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Gocciadoro hotar stryka alla hästar på Jarlsberg

Gocciadoro hotar stryka alla hästar på Jarlsberg

Spektaklet kring Alessandro Gocciadoros avstängning och medverkan på norska Jarlsberg nästa helg får sin fortsättning. Nu hotar den italienske tränaren med att stryka alla sina hästar.

Efter en regelvidrig drivning bakom Arazi Boko då hästen vann Gran Premio Costa Azzura, blossade debatten upp igen. Kusken och tränaren Alesandro Gocciadoro fick en tio dagar lång avstängning som ska gälla 4-13 juli. Det menar i alla fall det norska travförbundet, DNT.

Tidigare i veckan framkom uppgifter om att man, enligt det italienska regelverket, kunde byta ut en avstängning mot att i stället betala böter. Något som DNT då menade inte var korrekt. Fast i en intervju med Trav og Galopp-Nytt hävdar nu Gocciadoros norska kontakt Geir Smeby – att så visst är fallet.

– Enligt det nya italienska reglementet kan alla avstängningsdomar på tio dagar eller färre, bli omgjorda till höga böter. Det har Gocciadoro ansökt om och fått godkänt. Han får en bot på 960 euro. Det har blivit antaget av det italienska förbundet och gäller med omedelbar verkan. Det borde det norska förbundet gjort notis om, i stället fördröjer man saken till anmälningstiden går ut i morgon (söndag) med mer eller mindre trovärdiga bortförklaringar, säger Geir Smeby till den norska tidningen.

”Gocciadoro har ansökt och fått godkänt”
Geir Smeby till Trav og Galopp-Nytt

DNT:s generalsekreterare Svein Morten Buer menar dock, för Trav og Galopp-Nytt, att man inte har någon officiell dokumentation om att uppgifterna stämmer och att man förhåller sig till de regler som UET, det europeiska travförbundet, hänvisar till.

Enligt Geir Smeby, kommer Alessandro Gocciadoro att stryka samtliga sina tilltänkta starthästar på Jarlsberg nästa helg, däribland Vitruvio i Ulf Thoresen Grand International, om DNT inte förhåller sig till det regelverk som man hävdar är det rätta.

– Han menar att han är orättvist behandlad och att man inte hanterar reglerna lika för alla. Han är uppgiven och har gett mig beskedet att han stryker alla hästar om han inte behandlas rättvis i enlighet med reglementet, säger Smeby till Trav og Galopp-Nytt.

Läs även: Avstängningen står fast för Gocciadoro
Läs även: Böter – i stället för avstängning för Gocciadoro
Läs även: Gocciadoros straff: 10 dagars avstängning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norton Commander övertygade i Paris
Nästa nyhet
Norton Commander övertygade i Paris

Norton Commander övertygade i Paris

Norton Commander fortsätter att övertyga. På fredagen lattjade han tillsammans med sin tränare Conrad Lugauer med fransmännen på Vincennes.

Norton Commander tog en imponerande seger i Klass 1-finalen under Elitlopps-helgen. En seger han följde upp med en ny, återigen i övertygande stil när den tyskfödde fuxen på fredagen hade sitt första möte med Vincennes kolstybb.

I ett race för fyra- och femåriga hästar inledde Norton Commander i andra utvändigt. En position som efter 700 meter byttes ut mot dödens för att kort senare omvandlas till ledningen. Efter första 1100 meterna strax under 1.10 fortsatte man att hålla tempot högt i ledningen. Conrad Lugauer tittade sig bakåt genom sista kurvan – men upptäckte inget hot.

Norton Commander lämnade fältet med flera längder för att bärga segern på vassa 1.10.9a/2100 meter. En insats som belönades med 20 250 euro.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Beauty Leg förkrossande i Diamantstoet
Nästa nyhet
Beauty Leg förkrossande i Diamantstoet

Beauty Leg förkrossande i Diamantstoet

Hemmahästen Beauty Leg stod för en formidabel insats när hon utskåpade motståndet i finalen av Diamantstoet på Sundbyholm.

Med en kvarts miljon kronor i förstapris var Diamantstoets final fredagskvällens högst doterade lopp på Sundbyholmstravet som tävlar i dagarna två. Publiken fick se en synnerligen imponerande vinnare från hemmaamatören Lars-Erik Granaths stall.

Ulf Ohlsson satt bakom Beauty Leg och lät det sexåriga Triton Sund-stoet tidigt avancera framåt för att efter lite press överta ledningen efter ett knappt varv. Från den positionen kom Beauty Leg att spela i en annan division än motståndarna – hästen började lämna övriga redan i sista sväng och kunde ta emot applåderna över upploppet på väg mot en överlägsen seger. Klockorna stannade vid 1.13,6/2140.


Två E3 Consolation avgjordes även under kvällen. Peter Untersteiner tog den för hingstarna och valackerna genom att leda runt om med Roller Coaster Ås som noterade 1.14,4a/2140. Björn Goop plockade hem tjejernas tröstfinal med Blissful Ignorance som fick fritt från fjärde invändigt och svarade med vass avslutning för att till slut säkert vinna på 1.14,9a/2140.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Här är hästarna som gör upp i Sprintermästaren
Nästa nyhet
Här är hästarna som gör upp i Sprintermästaren

Här är hästarna som gör upp i Sprintermästaren

Fartfest för fyraåringarna. På torsdag är det dags igen för Sprintermästaren i Halmstad. Loppet saknar dock kullens hittills vassaste stjärnor.

27 hästar fördelade på tre försök utgör startfältet till Sprintermästaren när startlistorna blev definitiva på fredagseftermiddagen. Hästarna som kvalificerar sig till final senare på kvällen tävlar där om ett förstapris på 1,2 miljoner kronor.

Kullens kanske två största fixstjärnor så här långt på säsongen, Campo Bahia och Attraversiamo väljer att avstå Sprintermästaren med all säkerhet för att fokusera på Derbyt längre fram. Halmstads klassiska uppgörelse för fyraåringarna innehåller dock flera andra vassa hästar.

Mest intresse tilldrar sig kanske Stefan Melander-tränade Evaluate. Fjolårets Hambo-finalist och årets fyra i Kungapokalen går ut direkt i det första heatet från perfekt spår två – och ska köras av Björn Goop. Han möter bland andra Deep Pockets och Devil Sound.

I det andra försöket ryms bland andra Svante Båths välmeriterade Global Withdrawl, som ska ta sig an hästar som Brothers N. Arms och Viking Brodde. I det avslutande försöket hittar vi Daniel Redéns amris Zephyr Kronos i möte med bland andra Kungapokals-trean Thrust Control.

Här är startlistorna:

Sprintermästaren, försök 1, 1609 auto:

1 Deep Pockets – Erik Adielsson
2 Evaluate – Björn Goop
3 Smokin Joe – Adrian Kolgjini
4 Night Rhythm – Örjan Kihlström
5 Frenchnorwegian ID – Robert Bergh
6 Zohar Font – Ulf Ohlsson
7 Devil Sound – Anders Zackrisson
8 Remarkable Feet – Jörgen Westholm
9 Precious Lord – Marcus Lindgren


Sprintermästaren, försök 2, 1609 auto:

1 Global Withdrawl – Erik Adielsson
2 Alone – Pasi Aikio
3 Brothers N. Arms – Kevin Oscarsson
4 Viking Brodde – Örjan Kihlström
5 Pinto Bob – Robert Bergh
6 Buzzer Beater – Johan Untersteiner
7 Zelig Kronos – Pietro Gubellini
8 Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
9 Maxus – Carl Johan Jepson


Sprintermästaren, försök 3, 1609 auto:

1 Mellby Glader – Robert Bergh
2 Zephyr Kronos – Örjan Kihlström
3 Fast Food Hanover – Jörgen Westholm
4 Adde S.H. – Peter Untersteiner
5 Thurst Control – Björn Goop
6 Manuzio Hanover – Torbjörn Jansson
7 Jula Downton – Carl Johan Jepson
8 Zeus Bi – Kevin Oscarsson
9 Tresexton – Ulf Ohlsson


Senaste vinnarna Sprintermästaren:

2018: Perfect Spirit – Örjan Kihlström 1.10,2
2017: Diamanten – Christoffer Eriksson 1.10,0
2016: Uncle Lasse – Örjan Kihlström 1.09,3
2015: Nuncio – Stefan Melander 1.10,0
2014: Happy Days – Johnny Takter 1.10,7

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Canari Match vill ha ny titel i Bergslagsloppet

Travtips

Färjestad 8 december: Widell bakom draget!

Travtips
söndag 13.06, 08 december
En söndag med tämligen så ordinära tävlingar från Färjestad står på schemat. Inledningsvis får vi se ett par favoriter som ska ha riktigt bra chanser att infria, men mot slutet av omgången är loppen betydligt mer öppna. Mitt bästa drag kommer i avslutninge...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.40, 6 december

Åby 7 december: Untersteiner har bästa vinnaren

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.34, 6 december

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.37, 5 december

Axevalla 5 december: Dalborg har vårt roliga drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.12, 4 december

Bergsåker/Solvalla 4 december: Tekno Eld är het i kväll!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 3 december

Jägersro 3 december: En vinnare med utstrålning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 13:27, 07 december 2019

Pine Chip var nog trots allt bättre än Copiad

STRÄNGNÄS: Tyvärr fortsätter det fuktiga vädret här i Mälardalen. Den här hösten samt förvintern har inte varit att leka med. Tufft för alla hästskötare med all lera. Tufft för alla våra travhästar som skall tävla under knepiga banförhållanden. Hästarna sk...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson