Just nu:
08.01 Munsbit för Missle Hill
14.11 Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen
11.44 Lego vill köpa danska travbanan
11.03 Kriterieauktionen blir digital
08.56 18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET
08.25 Perfekt genrep för Hail Mary
15.34 Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning
15.13 Don Fanucci Zet i Derby-genrep
08.32 E3-kval: No Doubt på svenskt rekord
15.33 Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Läget inför Trotting Masters

Propulsion tog hem ranknings-segern i UET Trotting Masters – överlägset. Nu är frågan om han också försvarar de svenska färgerna i finalen på Vincennes. Anmälningarna stänger på måndag.

Det närmar sig den åttonde finalen av UET Trotting Masters. Det är tredje gången som finalen avgörs på Vincennes. Ett förstapris på lite över 1,8 miljoner kronor väntar på vinnaren när loppet körs nästa lördag, den 7 september.

Platserna tilldelas efter hur hästarna placerat sig i rankningen under året, den gjorde bokslut i och med förra helgens tävlande. Självklar topp i listan blev Propulsion som med 3100 poäng sedan tidigare haft en ointaglig ledning.

Efter hästens senaste seger i Åby Stora Pris har planer funnits på att bege sig mot Paris för att köra om miljonerna i finalen. Det skulle i så fall bli hästens tionde start på kolstybben; han har ju tidigare varit med i bland annat tre Prix d’Amérique. Vid en start kan Propulsion också bli den förste att försvara en Trotting Masters-titel – han vann som bekant i fjol i Östersund.

En annan svensktränad häst som har en klar plats i finalen är Makethemark som haft en framgångsrik säsong och slutade på bronsplats i rankningen. Handsome Brad, Milligan’s School och Ringostarr Treb är en annan trio som redan nu kan börja göra resplaner mot Frankrike, om man så önskar.

Bland de hästar från vilka man uttalat att Trotting Masters är en trolig matchning, finns Bold Eagle (10:a) som senast vann Grand Prix de Wallonie. Här finns även Italienske Oslo Grand Prix-vinnaren Vitruvio (5:a) och kanske också Sto-EM-mästarinnan Uza Josselyn (4:a), som också kan bli aktuell för VM-loppet.

Hästar som av naturliga skäl inte är aktuella är Readly Express, som ju lade tävlings-skorna på hyllan efter Elitloppet, den tragiskt förolyckade Aubrion du Gers samt Bélina Josselyn som fokuserar på att komma tillbaka för att försvara sin PdA-titel i vinter.

Årets Trotting Masters-final körs med samma upplägg som Prix d’Amérique, det vill säga över 2700 meter på Vincennes stora bana och med fransk voltstart. Maximalt sexton hästar får plats i loppet. Anmälningarna stänger på måndag, den 1 september och den definitiva startlistan blir klar på torsdag den 4 september.

Slutställning Trotting Masters:

1 Propulsion, 3100 poäng
2 Readly Express, 2300
3 Makethemark, 1800
4 Uza Josselyn, 1600
5 Aubrion du Gers, 1500
Bélina Josselyn, 1500
Vitruvio, 1500
8 Dijon, 1450
Bahia Quesnot, 1450
10 Bold Eagle, 1400
Looking Superb, 1400
12 Bel Avis, 1250
13 Handsome Brad, 1200
14 Milligan’s School, 1050
15 Ringostarr Treb, 1000
16 Valokaja Hindö, 975
17 Next Direction, 900
18 Billie de Montfort, 800
19 Cyber Lane, 650
Disco Volante, 650
Racing Mange, 650
22 Sorbet, 600
23 Deimos Racing, 550
Arazi Boko, 550
30 Pastore Bob, 400
33 Nadal Broline, 350
Queer Fish, 350
39 Antonio Tabac, 250
Eelis, 250


Alla vinnare av Trotting Masters-finalen:

2012 (Solvalla): Sebastian K – Åke Svanstedt
2013 (Vincennes): Ready Cash – Franck Nivard
2014 (Charlottenlund): Ed You – Torbjörn Jansson
2015 (Mons): Mosaique Face – Lutfi Kolgjini
2016 (Bjerke): Nuncio – Örjan Kihlström
2017 (Vincennes): Aubrion du Gers – Jean-Michel Bazire
2018 (Östersund): Propulsion – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 08:01, 06 augusti

Munsbit för Missle Hill

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:44, 05 augusti

Lego vill köpa danska travbanan

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:03, 05 augusti

Kriterieauktionen blir digital

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:56, 05 augusti

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:25, 05 augusti

Perfekt genrep för Hail Mary

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 15:13, 04 augusti

Don Fanucci Zet i Derby-genrep

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
tisdag 08:32, 04 augusti

E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Stoletheshow läcker i norska Derby-kvalen

Stoletheshow läcker i norska Derby-kvalen

Förra året tog Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow en överraskande seger i norska Kriteriet – i år kan det bli repris i Derbyt. Hästen såg läcker ut vid segern i uttagningen på Bjerke.

Ulf Ohlsson tog turen till Oslo på onsdagen för att sköta sulkyarbetet bakom Marcus Lindgren-tränade Stoletheshow i uttagningen till Norskt Travderby. Ett uppdrag som fick en lyckad utgång. Fyraåringen motsvarade favoritförväntningarna – och har chansen att följa upp fjolårets Kriterie-seger med en i Derbyt.

Stoletheshow gjorde processen relativt kort. Ohlsson körde till ledningen med två varv kvar av loppet och behövde efter det aldrig oroa sig. Dream Vacation-sonen såg spänstig ut när han passerade mål på 1.14,9a/2600 meter.

I finalen står framför allt stall Gundersen som utmanare – med två försöksvinnare. Jarlsberg Grand Prix-vinnaren Max Brady (15,0) vann det sista och dessförinnan hade redan Noble Superb vunnit på snabbaste 1.13,8a. Det återstående kvalet av de fyra, gick till Eye of the Tiger (14,3) där favoriten Catherine’s Chevy föll och missade finalplats.

Ingen kan stoppa Hillary B.R.

Geir Vegard och Magnus Teien Gundersen var också killarna i fokus när försöken till Stoderbyt kördes. Stallets gigant Hillary B.R. inledde kvällen och hade i vanlig stil lekstuga med konkurrenterna. Loppet avgjordes redan på sista bortre lång när Hillary B.R. lämnade fältet med många längder. Hon kommer till finalen som obesegrad i 14(!) starter, efter seger på 1.13,9a/2100.

Samma stall segrade senare med favoriten Blueridge Sun (13,7) medan Frode Hamre lotsade in Rebella Matters (13,3) i det avslutande försöket.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Mellby Free återupptog segerraden
Nästa nyhet
Mellby Free återupptog segerraden

Mellby Free återupptog segerraden

Mellby Free fick sträcka vapen i Sto-EM senast men på Åbytravet återupptog Björn Goops toppsto segerraden på nytt. Femåringen var smått överlägsen i Henning Kraffts Minne.

Mellby Free, Stochampionats-vinnare i fjol, påbörjade säsongen som femåring med tre raka segrar, föll sedan i Sto-EM på Solvalla men var på onsdagskvällen åter i segertagen då hon intog Åby. 125 000 kronor stod på spel i Henning Kraffts Minne, pengar som Muscle Hill-stoet enkelt lade beslag på – och samtidigt förde henne över sju miljoner totalt i karriären.

Vägen mot segern var bekymmerslös. Mellby Free höll enkelt ledningen från innerspåret och kunde i det lilla fältet säkert styra och ställa. Efter att ha avslutat sista 500 efter snabba 08,2 klev hon över mål på 1.11,1a/1640 meter.

Kanonkväll för Goop

Björn Goop hade i övrigt en kanonkväll som tränare. Fyra segrar togs på Åby – dessutom ytterligare två på Solvalla samtidigt. En av Åby-vinnaren var Cruise som tog hem Count’s Pride-Pokalen för treåringar på banrekordet 1.12,9a/2140. Segern blev enkel sedan Ultion Face galopperat i striden med 200 meter kvar.

Adrian Kolgjini hade då redan vunnit Quick Pay-Pokalen för treåriga ston med fina Sashay My Way. Muscle Massive-dottern imponerade då hon övertog ledningen efter 500 meter, ökade på sista bortre och lämnade motståndet att kivas om andrapriset. 1.12,7a/2140 var segertiden – även det banrekord.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Arlington Dream - för tredje året i följd
Nästa nyhet
Arlington Dream – för tredje året i följd

Arlington Dream – för tredje året i följd

Philippe Allaire-tränade Arlington Dream är svårslagen i franska montéeliten. På fina 1.10,6 vann valacken Prix Camille Lepecq för tredje året i följd.

Nioårige Arlington Dream(e. Ready Cash) är känd som en segerspruta i de största franska montéloppen – där valacker är välkomna. Vid onsdagens tävlingar på Vincennes kolstybb, slog han till igen.

Yoann Lebourgeois kunde ge Arlington Dream ett ovanligt vilsamt race i Prix Camille Lepecq. Han placerade hästen med tolv miljoner kronor på banken i rygg på ledande Boss du Meleuc som såg till att hålla tempot uppe hela vägen; första 675 meterna klockades efter 1.09.

När tätparet så styrde in mot sista sväng, lyftes Arlington Dream ut ett spår och ganska snart stod det klart var segern skulle hamna. Favoriten gick enkelt undan över upploppsrakan för att fastställa segertiden tillika nya löpningsrekordet till vassa 1.10,6 över 2175 meter. Arlington Dreams vinstkonto ökades samtidigt på med 45 000 euro, därmed har Arlington totalt sprungit in strax under 1,2 miljoner euro.

Se rekordloppet här ⬇️

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Björn Goop kör Face Time Bourbon i comeback
Nästa nyhet
Björn Goop kör Face Time Bourbon i comeback

Björn Goop kör Face Time Bourbon i comeback

Björn Goop kör en blixtvisit till Paris på lördag. Bland uppdragen finns att köra Sébastien Guaratos fyraårige kanon Face Time Bourbon som gör en intressant comeback.

Vincennes håller i en riktigt stark tävlingsdag den här lördagen och bland startlistorna hittar vi Face Time Bourbon i comeback. Sébastien Guaratos potentiella Prix d’Amérique-häst har 13 segrar på 16 starter och har hittills hållits som Frankrikes bästa fyraåring.

Björn Goop tar som vanligt plats i sulkyn bakom Face Time Bourbon, som här gör den första starten sedan han slutade tvåa i italienska Gran Premio d’Europa i mitten av maj. Lördagens uppgift är Prix Jules Thibault med 45 000 euro till vinnaren. Motståndet går dock inte av för hackor; här ryms även Philippe Allaires Feliciano som har två raka, samt Critérium des 4 Ans-vinnaren Falcao du Laurma.

– Ännu kanske han inte är hundra procent i form men hästen har tränat mycket bra och kommer att köras för seger direkt, det är därför han ska tävla barfota på lördag, säger tränaren Sébastien Guarato till Paris-Turf.

Dagens höjdpunkt är Critérium des 5 Ans, ett lopp med 90 000 euro till vinnaren där vi med stor säkerhet kan hitta några av vinterns PdA-deltagare. Jarmo Niskanen sätter hoppet till stallets juvel Earl Simon som ställs mot bland andra den imponerande Prix Jockey-vinnaren Enino du Pommereux och tuffa märren Erminig d’Oliverie. Björn Goop kör också här – Richard Westerinks Etonannt.

Fler praliner i Vincennes chokladask på lördag är Prix Uranie för treåriga ston där Green Grass åter ställs mot Girls Talk, samt de fyraåriga stonas Prix Guy le Gondiec.

Här är några av startlistorna:

Prix Jules Thibault, 2700 volt:

1 Friendly Bourbon – Yoann Lebourgeois
2 Fighter Smart – Mathieu Mottier
3 Frisbee d’Am – Alexandre Abrivard
4 Fric du Chêne – Francois Lagadeuc
5 Feliciano – Eric Raffin
6 Fakir du Lorault – Francois Lecanu
7 Falcao du Laurma – Franck Nivard
8 Face Time Bourbon – Björn Goop


Critérium des 5 Ans, 3000 volt:

1 Express du Gers – Christophe Martens
2 Ezalyo Smart – Mathieu Mottier
3 El Villagio – David Thomain
4 Epic Julry – Jean-Paul Gauvin
5 Extra Light – Francois Lagadeuc
6 Eugenito du Noyer – Eric Raffin
7 Excellent – Alexandre Abrivard
8 Estola – Yoann Lebourgeois
9 Etonnant – Björn Goop
10 Eye of the Storm – Jean-Michel Bazire
11 Elite du Ruel – Franck Anne
12 Easy des Racques – Benjamin Rochard
13 Express Jet – Pierre Vercruysse
14 Earl Simon – Franck Ouvrie
15 Enino du Pommereux – Matthieu Abrivard
16 Erminig d’Oliverie – Franck Nivard

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Gustafson imponerade på löpningsrekord

Travtips

Mantorp 5 augusti: En stenklar direkt i inledningen

Travtips
onsdag 14.11, 05 augusti
Efter lite skön semester på landet i två veckor är undertecknad tillbaka med krönikan. Jag har kopplat bort travet hyfsat mycket, vilket behövs emellanåt för att ladda batteriet och jaga odds igen. Vi har ett hus utanför Gävle som vi håller på att rusta up...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.34, 4 augusti

Hagmyren 4 augusti: Bröd och vin – en utsökt avslutning

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
måndag 15.33, 3 augusti

Färjestad 3 augusti: Vi spelar Emilia – utan tvekan

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 11.36, 31 juli

Rättvik 1 augusti: Heavy Sound blir svår att stoppa

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
onsdag 13.12, 29 juli

Solvalla 29 juli: Kan bli kul kväll för Kihlström

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
tisdag 13.05, 28 juli

Jägersro 28 juli: Vitruvio vår vinnare i superloppet

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 09:48, 31 juli 2020

Information om Propulsion innan 18 augusti?

STRÄNGNÄS: Vädret växlar här i Mälardalen. Ena dagen tungt regn och sedan varmt igen. Maken till grönska var det länge sedan jag såg så här sista dagen i juli. Åbergs Storloppet Hugo Åbergs Memorial blev kanske inte det vassa lopp som det på förhand lovade...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson