Storfavoriten Uncle Lasse galopperade redan innan starten gått. Det lämnade vägen öppen för Poet Broline i Kungapokalen.

Den mesta dramatiken i Kungapokalen skedde egentligen redan före start. Med hundra meter kvar gick loppets stora favorit Uncle Lasse över i galopp och försvann ur loppet redan innan bilen lämnat fältet.

När den svåraste motståndare försvann, tog Poet Broline chansen. Peter Untersteiner anförde fältet från start till mål och tog sin första triumf i Kungapokalen.

Olyckligt för Uncle Lasse. Foto. ALN

– Jag blev förvånad när jag såg 100 meter kvar och Uncle Lasse galopperade. Det var den värste konkurrenten, men det hade inte ändrat vår taktik om han varit med, det var ledningen som gällde. Det kändes bra i dag och höll hela vägen, sa Peter Untersteiner i segerintervjun.

Förutom Uncle Lasse, så felade även innerspårets Farzad Boko direkt i starten. Poet Broline lämnade lite åt slumpen och stack till täten direkt. Efter 12,8 första 500 kunde ledaren dämpa till 13,9 på varvet.

Heavy Sound synade dödens och i rygg på ledaren låg italienaren Telecomando Ok perfekt placerad. Heavy Sound fick erkänna sig besegrad in på upploppet, men Enrico Bellei testade över open stretch med Telecomando Ok.

En ny klassisk seger till Untersteiner. Foto: ALN

Men någon överhängande fara var det aldrig för Poet Broline som gick ifrån till säker seger. Klockorna noterade segertiden till 1.12,7a över 2140 meter.

Segern var värd 928 830 kronor. Poet Broline som vann långa E3-finalen i fjol, adderade här ännu en stor årgångsseger till sitt cv.

– Vi siktar på de stora loppen i år och Sprintermästaren känns lite extra kittlande för mig, jag har ju aldrig vunnit det, sa Untersteiner.

Telecomando Ok blev därmed tvåa och tredjepriset gick till Pajas Face efter en resa i andra par utvändigt. Cruzado dela Noche, som galopperade i den första svängen, gick en riktigt stark upphämtning och spurtade in som fyra.

Du kan se loppet här.

Läs även: Princess Face blev till Drottning på Åby 

Läs även: ”Piraten” till Elitloppet – efter seger på 1.10,1

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Princess Face blev till Drottning på Åby

Princess Face blev till Drottning på Åby

Full pott i Drottning Silvias Pokal för Björn Goop och Lutfi Kolgjini när Princess Face infriade favorit-förväntningarna.

”Ludde” och Björn Goop har vunnit det mesta som går att vinna, men före lördagen hade ingen av dem stått överst på prispallen efter Drottning Silvias Pokal.

Men nu har de det båda. Fjolårets Oaks-tvåa Princess Face tog hem segern och förstapriset på 928 830 kronor efter att ha hållit undan från ledningen i en tät avslutning.

"Ludde" var nöjd. Foto: ALN

– Det är otroligt stort. Jag älskar den här hästen, vi har haft lite problem med henne men jag har alltid trott på hästen. Hon har ett hjärta av guld och en bländande teknik; en fulländad häst, sa Lutfi Kolgjini efter segern.

Princess Face och Björn Goop gled till ledningen i första sväng och övertog då från Treasure Kronos. 500 klockades efter 11,7. Med 1350 kvar tog Angel Rain sats och placerades i dödens. Varvet gick på 12,3.

Tempot hölls fortsatt högt. Ur den sista svängen föll Angel Rain över i galopp och missade därmed en framskjuten placering. Peter Untersteiner hade lotsat fram skrällen Otrobanda på innerspår och satsade nu för fullt på open stretch.

Björn i topp. Foto: ALN

Otrobanda sköt till rejält och närmade sig hastigt Princess Face, men den välstammade Muscle Hill-dottern försvarade sig och höll undan med liten marginal.

– Det var bara att spänna fast sig och åka, sammanfattade Björn Goop loppet i segerintervjun.

Segertiden stannade vid 1.13,1a över 2140 meter. Princess Face tog här sin 4:e seger i 14:e starten. Otrobanda riktigt positiv som tvåa, tredjepriset gick till Treasure Kronos.

Du kan se loppet här.

Läs även: ”Piraten” till Elitloppet efter seger på 1.10,1

Läs även: Kungapokalen till Poet Broline – Lasse felade

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
"Piraten" till Elitloppet - efter seger på 1.10,1
Nästa nyhet
”Piraten” till Elitloppet – efter seger på 1.10,1

”Piraten” till Elitloppet – efter seger på 1.10,1

Han är grym, On Track Piraten. Efter seger på skarpa 1.10,1 i Algot Scotts Minne kan man nu se fram mot en ny start i Elitloppet.

On Track Piraten har varit säsongens häst hittills och superformen tycks verkligen inte vara över. Efter förlusten i Olympiatravet senast, var ”Piraten” tillbaka i vinnarcirkeln på Åby. Segern i Algot Scotts Minne innebar en direktplats i Elitloppet.

– Fantastiskt. Det är så kul när han är så här bra också. Det är jättehäftigt. Det är en ära att få vara med i Elitloppet och vi är jättestolta, sa tränaren Hans R Strömberg i vinnarcirkeln.

On Track Piraten är välkommen till Elitloppet. Foto: ALN

Loppet inleddes i hiskeligt tempo, iscensatt av Arazi Boko som bombade till ledningen och öppnade halvvarvet i 06-tempo. On Track Piraten som landat i fjärde par utvändigt tackade för det.

In över sista bortre långsidan styrde Johnny Takter på i ett avancemang med ”Piraten”. Varvet gick efter 1.10 och ledaren började bli mör när halvvarvet återstod. Papagayo E., som fått trava i dödens, övertog kommandot in i sista sväng.

Men On Track Piraten var direkt framme utvändigt om världsmästaren. Papagayo E. kunde inte värja sig över upploppet efter det tuffa loppet. I stället var det Nahar, som liftat med i rygg på On Track Piraten som skulle utmana.

Men nej, ”Piraten” ger sig väldigt ogärna och plockade åter fram sin vinnarskalle och höll säkert ifrån sig fint avslutande Nahar. Klockorna landade på 1.10,1a över 1609 meter. Förstapriset var 150 000 kronor.

– Det är underbart varje gång, han levererar i varenda start. Hästen gör precis det jag vill, han har en väldigt fin vinnarinstinkt, berömde Johnny Takter.

Nahar således tvåa, efter ett starkt lopp, och noterades för 10,3. Papagayo E. höll bra efter sin tunga resa och slutade trea på 10,5. Galopp i starten blev det för Al Dente. Hillustrious gick i rygg ledaren men drogs bakåt då Arazi Boko tröttnade.

Du kan se loppet här.

Läs även: Kungapokalen till Poet Broline – Lasse felade

Läs även: Princess Face blev till Drottning på Åby

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Fortsatt fransk succé för Viking Va Bene
Nästa nyhet
Fortsatt fransk succé för Viking Va Bene

Fortsatt fransk succé för Viking Va Bene

Norske Viking Va Bene gör succé i Frankrike. På lördagen tog sexåringen en säker seger i Grupp 3-loppet Prix du Gâtinais på Vincennes.

2014 års norska Derby-vinnare Viking Va Bene går som tåget på fransk mark. Vid lördagens tävlingar på Vincennes kom en ny seger värd 38 250 euro.

Fler framgångar för Fabrice. Foto: ALN

Det är Fabrice Souloy som tränar och Franck Nivard satt i sulkyn bakom den favoritspelade norrmannen. Efter lite avlösningar om täten hamnade Viking Va Bene så småningom i dödens på Ave Avis.

Genom sista sväng satte Viking Va Bene rejäl press på ledaren som var slagen in på upploppet. En comebackande Indigious avslutade fint men kunde inte på allvar utmana utan segern blev säker på 1.13,3 över 2700 meter.

Det här var Viking Va Benes andra raka seger. Hästen har på åtta Frankrike-starter tagit tre segrar och lika många andrapris.

***

…Jean-Michel Bazire visade upp sitt fina sto Uza Josselyn som den tunga vägen tog sin sjätte raka seger på lika många starter i år. Femåringen gick i dödens i tufft tempo men kunde ändå säkert avgöra till seger på 1.12,4 över 2700 meter. 36 000 euro var förtjänsten.

Svenske Staro Italy spurtade snyggt till silvret. Montdore gick i täten, höll starkt och slutade fyra. Stallkamraten Geisha Sund var femma. Diadora B.R. åtta, Boys Going In slutade tia medan Radieux galopperade.

…Montédrottningen Scarlet Turgot var på väg mot en ny stor seger i Prix Guillame de Bellaigue, men blev upphunnen kort före mål av vasst avslutande Tornado Bello, riden av Camille Levesque. 54 000 euro bärgades på tiden 1.12,8 över 2700 meter.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Wings of Royalty snuvade Pinkman - på 1.09,5
Nästa nyhet
Wings of Royalty snuvade Pinkman – på 1.09,5

Wings of Royalty snuvade Pinkman – på 1.09,5

Pinkman stod för en riktigt vass årsdebut på fredagen – men fick ge sig på linjen för Wings of Royalty. Båda klockades till snabba 1.09,5.

Jimmy Takters Hambo-vinnare Pinkman begick på fredagskvällen sin första start som fyraåring. För Yannick Gingras levererade kanonen direkt en vass prestation på Meadowlands.

Men storfavoriten fick trots 1.09,5a över engelska milen, sträcka vapen. Det för rappt avslutande Wings of Royalty, körd av Tim Tetrick och tränad av George Ducharme.

Tim Tetrick. Foto: ALN

Pinkman gick tidigt till front och anförde fältet i jämn hård fart. Ur sista sväng ryckte ledaren ifrån och såg ut att ha segern i tryggt förvar, men Wings of Royalty hade hittat fritt från tredje inner och störtdök.

Hästarna var jämsides över linjen, men den utvändige fick nosen först. Segertiden var en tangering av det världsårsbästa som Twister Bi travade i Halmstad tidigare i veckan.

För Pinkman är planen ett nytt lopp på Meadowlands nästa lördag, den 21 maj.

Du kan se loppet här (klicka på Replays, Meadowlands, lopp 6).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norskt i Elitloppet: BBS Sugarlight tar plats

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson