Just nu:
19.08 Cyber Lane hela vägen
15.07 Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!
15.04 Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro
14.57 Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen
14.30 Miljoner på spel i Orsi Mangelli
09.51 Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike
08.14 Sänkte svenska rekordet – med två sekunder
08.12 Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström
08.11 Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta
15.53 Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Kung Don Fanucci

Don Fanucci Zet har på rekordtid gått från ”okänd” till kung bland fyraåringarna. I Sprintermästaren slog han till igen. På 1.09,6 avgjorde han till enkel seger efter en tung avslutning. För körande Örjan Kihlström betydde det sjätte segern i Halmstad-travets klassiker.

Den spännande stammen med Hard Livin som pappa och passgångarstoet Kissed by the West som mor har visat sig vara en riktig fullträff. Utvecklingen hos Don Fanucci Zet under året har varit enorm. Efter silvret i Kungapokalen och segern i Prix Readly Express står Daniel Redéns senaste tillskott i raden av stjärnor nu också som segrare i Sprintermästaren. Don Fanucci Zet vara bara bäst i försök och final på Halmstadtravet.

– Han är ju så otrolig grön, så orutinerad. Utvecklingen har ju varit enorm. Vårt hemmabygge gör det bra, det small till direkt. Det är ju lite av en ny ras det här; med tanke på att mamman är passgångare. Det har gått så otroligt fort på så kort tid, i början av året kunde han ju knappt starta i ett nollopp på Örebro och nu kutar han en 09,6-tid. Det har blivit rätt, sa Daniel Redén i ATG Live.

”Det är ju lite av en ny ras”
Daniel Redén i ATG Live

Efter att, som det såg ut, med krafter kvar tagit hem sitt försöksheat på snabbaste tiden 1.10,5 blev Don Fanucci Zet hästen att slå i finalen där han inledde från bricka två och landade i andra utvändigt. Därmed hade han inte varit med i den tuffa körningen från början, vilket utmynnade i en spetsstrid som innerspårets Bythebook vann. Men priset för ledningen var 06,6 första 500.

Kopplade enkelt segergreppet

Örjan Kihlström gav sin springare marschorder då 700 meter återstod. Varvet passerades efter strax under 1.10 och Don Fanucci Zet tog sig i rapp stil fram mot ledaren. Bythebook signalerade att slaget var förlorat då upploppet nåddes, men från vinnarhålet hittade Click Bait fritt och invändigt sköt Guzz Mearas till snabbt. Det var dock inget som hotade kvällens vinnare – Don Fanucci höll enkelt farten över mål för segern på 1.09,6a över en engelsk mil. Loppets näst snabbaste segertid, tillika nytt svenskt rekord för svenskfödda fyraåriga hingstar och valacker.

– Det är fantastiskt att få köra en sådan här häst, en så otroligt skön individ. I loppen vet han precis vad han ska göra. Hästen är verkligen speciell i sättet, så otroligt kvick. Han kändes så väldigt fin i försöket, jag fick nästan ta upp honom till slut. Alla lopp ska köras men det kändes bra. Det ska bli intressant att följa den här hästen, berättade Örjan Kihlström i ATG Live.

Örjans sjätte i Sprintermästaren

Don Fanucci Zet tog här karriärens 10:e seger i 14:e starten och inkasserade 1,2 miljoner kronor plus de 150 000 kronor som försökssegern inbringade. För Örjan Kihlström betydde det här den sjätte triumfen i Sprintermästaren, för tränaren Daniel Redén den andra.

Guzz Meras, som vann sitt försök, nöp efter sin kvicka invändiga avslutning andrapriset, knappt före Click Bait. Båda gick i mål på 1.09,7. Osterc svarade också för en fin avslutning efter en resa som fyra på innerspår för att bli fyra på noteringen 1.10,0. Upset Face och den tredje försöks-vinnaren Bythebook tog sista smulorna av priskakan. För betrodde Green Manalishi, som i sitt försök var tvåa bakom Bythebook, ändade finalen i en galopp kort efter att startbilen släppt fältet.

Läs även: Stosprintern: En Grande avslutning

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 19:08, 31 oktober

Cyber Lane hela vägen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:57, 30 oktober

Svensk Uppfödningslöpning – nu är det dags för kvalen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 14:30, 30 oktober

Miljoner på spel i Orsi Mangelli

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:51, 30 oktober

Efter Propulsion-affären: Bold Eagle rikast i Frankrike

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:14, 30 oktober

Sänkte svenska rekordet – med två sekunder

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:12, 30 oktober

Championat-kollen: Femte raka i Visby för Sjöström

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 15:53, 29 oktober

Cokstile ny vinnare i Elitloppet – flyttas till Holger Ehlert

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
En Grande avslutning

En Grande avslutning

Rygg på favoriten Golden Tricks blev en perfekt lösning. Över upploppet var Grande Diva Sisu vassast i Stosprintern. Den här gången fick Per Nordströms sto ta den stora segern.

En sylvass avslutning resulterade i silvret i Drottning Silvias Pokal. När Stosprintern avgjordes i Halmstad talade samma spurt segerspråk. I en tät avslutning av den stora uppgörelsen för de fyraåriga stona var det Grande Diva Sisu (e. Ready Cash) som drog det längsta strået för sin tränare Per Nordström.

– Det känns fantastiskt bra. Det var en femstjärnig insats av hästen. Jag kände att vi hann dit precis på linjen, det var en riktigt fin avslutning precis som i Drottningens Pokal, men den här gången fick vi sätta nosen först. Det var en visslande avslutning, sa Per Nordström i ATG Live.

Rygg på favoriten var rätt lösning

Från bakspår hamnade Grande Diva Sisu i fjärde par utvändigt, men det var samtidigt i rygg på fältets mest betrodde Golden Tricks. Det blev ett vinnande recept för Nordströms kvicka merca. När Golden Tricks gick till anfall 700 kvar tassade vinnaren med i spåren och avvaktade till ingången av upploppet före det blev fullt blås i fjärdespår. Golden Tricks kämpade tappert, fick grepp om Sashay My Way som gjort hela loppet i dödens på Gina Mearas, men kunde inte stå emot de sista stegen. Grande Diva Sisu satte nosen först och noterade, här i sin första seger för året, segertiden 1.11,2a/1609 meter. Segern i Stosprintern var värd 800 000 kronor. Trea i mål slutade Galant Sisu efter sen lucka.


Lätt för Racing Brodda från spets

Riktigt fina ston gjorde upp i ett femåringslopp. En uppgörelse som slutade i en mycket enkel seger för Mattias Djuses eleganta Racing Brodda. Det blev rejäl körning från början; Rikard N Skoglund laddade iväg Racing Brodda för fullt från start, kom till ledningen ur första sväng och klockade första 500 efter 07,5. Men ledarinnan fick lugna ned tempot betänkligt och då blev det omöjligt för motståndet att utmana. Mycket enkelt undan över upploppet för Racing Brodda på 1.12,7a/2140 före Zaniah Bi. Här fick Activated gå en stor bit av loppet först utan rygg och mäktade inte blanda sig i segerstriden.


Armour As spelade i sin egen klass

Jerry Riordans fyraåring Armour As (e. Varenne) hade nog inte gjort bort sig i Sprintermästaren. Nu fick det bli uppvisning i Amatörernas Elitsprinter i stället. Utrustad med skicklige Håkan B Johansson i sulkyn tog sig Armour As kvickt fram mot dödens och satte press på ledande Sobel Jasmine över den sista bortre. Segergreppet var kopplat redan vid ingången av upploppet och Armour As gick ifrån i mycket läcker stil på 1.11,4a/1640 meter.


Crebas tuffing tog hem stayern igen

Hans Crebas har en riktigt fin långskubbare i Lucky Base. Den belgiske valacken tog hem stayern i Kalmar under midsommarhelgen och utökade segerraden med en repris i Halmstad. Väldigt enkelt såg det ut för Lucky Base som kördes till ledningen ur första kurvan, såg till att hålla tempot jämnt och avgjorde mycket lätt över upploppet. 1.14,3/3140 visade kronometern för vinnaren.

Läs även: Sprintermästaren: Kung Don Fanucci

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Femfaldige miljonären i Sverige-debut
Nästa nyhet
Femfaldige miljonären i Sverige-debut

Femfaldige miljonären i Sverige-debut

Den tidigare Åke Svanstedt-tränade Yes Mickey är redo för Sverige-debut. Den femfaldige miljonären gör första starten för Robert Bergh i Gotlandslöpningen på Visbytravet.

Välmeriterade jänkaren Yes Mickey kom till Sverige och Robert Berghs regi i höstas och på onsdag gör sexåringen spännande Sverige-debut. I USA tränades valacken av Åke Svanstedt och hade en riktigt stark treåringssäsong där han bland annat vann Zweig Memorial och slutade som runner-up i Yonkers Trot. Totalt har hästen, som för övrigt är bror till Adrian Chip, travat in 5,6 miljoner kronor.

Gör första starten i Sverige

Första starten på svensk mark, och den första sedan september i fjol, görs på Visbytravet. Robert Bergh kör själv Yes Mickey i Gotlandslöpningen med 175 000 kronor till vinnaren. Bland de som ska besegras hittas Charrua Forlan, Inti Boko och Romanesque.

Gotlandslöpningen, 2120 auto:

1 Usain Henna – Petter Karlsson
2 Charrua Forlan – Hans-Owe Sundberg
3 Inti Boko – Mika Forss
4 Betting Rebel – Kaj Widell
5 Yes Mickey – Robert Bergh
6 Romanesque – Björn Goop
7 Monark Newmen – Peter Ingves
8 West Wing – Ulf Ohlsson
9 Order to Fly – Per Lennartsson
10 Queen of Trixs – Nicklas Westerholm

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bold Eagle på banan igen
Nästa nyhet
Bold Eagle på banan igen

Bold Eagle på banan igen

Bold Eagle drar sig snart tillbaka från tävlingsbanan, meningen är att ikonen gör sin sista start i Belgien i början av augusti. Men först hinner ”Örnen” med en visit i La Capelle den här söndagen.

Efter att Bold Eagle slutat i det slagna fältet i Prix René Ballière meddelade ägarkretsen att stjärnan inom kort ska få dra sig tillbaka från tävlingsbanan. Hästens avslutande race har annonserats bli en start i belgiska storloppet Grand Prix de Wallonie i augusti. Men före det väntar en sista match på hemmaplan – på söndag tävlar han i La Capelle.

Sista starten på fransk mark

Det är tungvrickaren Prix de la Communuaté de Communes Thiérache du Centre som står på schemat. Förstapriset är 33 750 euro och bland konkurrenterna märks svenska A Sweet Dance, Jean-Michel Bazirs bidrag Valokaja Hinö, de båda meriterade stona Bahia Quesnot och Billie de Montfort samt Drôle de Jet som var stark tvåa bakom Face Time Bourbon senast.

Ny kusk på Bold Eagle i den här starten blir Tony le Beller som kört hästen i en start tidigare. Bold Eagle har hittills tjänat precis under fem miljoner euro och en seger på söndag skulle föra honom förbi Timoko som Frankrikes vinstrikaste häst genom tiderna.

Prix de la Communuaté de Communes Thiérache du Centre, 1609 auto:

1 Drôle de Jet – Pierre Vercruysse
2 Bahia Quesnot – Junior Guelpa
3 Billie de Montfort – Gabriele Gelormini
4 Frisbee d’Am – Adrien Lamy
5 Anzi des Liards – Romain Derieux
6 Bold Eagle – Tony le Beller
7 Valokaja Hindö – Christophe Martens
8 Eridan – Matthieu Verva
9 Elvis du Vallon – Charles Cuiller
10 Estola – Francois Lecanu
11 Nancy America – Sylvain Dieudonne
12 Violetto Jet – Franck Nivard
13 A Sweet Dance – Alexis Prat

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
I topp efter halva 2020
Nästa nyhet
I topp efter halva 2020

I topp efter halva 2020

Ulf Ohlsson har tagit ett rejält tag om den allsvenska kuskligan. Björn Goop är den tränare vars stall tjänat mest pengar hittills i år. Första halvan av 2020 är avklarad.

2020 har, minst sagt, varit ett annorlunda år. Nu är i vilket fall den första halvan avklarad. Vi gör ett nedslag i de svenska kusk- och tränarligorna för att se vilka tvåbenta aktörer i landet som toppar listorna efter årets första sex månader.

I den allsvenska kuskligan är numera ”allt som det brukar”. Ulf Ohlsson jagar sin femte raka titel som den kusk som vinner flest lopp på svenska banor och toppar (per 1 juli) med totalt 148 segrar. Något som innebär en stabil ledning i topplistan. Rikard N Skoglund fick en smakstart på året och, även om han inte kunnat hålla Ohlssons takt, delar han för närvarande andraplatsen med Örjan Kihlström.

Goop i tränartoppen

Över hundra segrar (112 per 1 juli) i sulkyn har även Björn Goop men han driver också landets mest framgångsrika träningsstall sett till årets första hälft. Med lite över 13 miljoner inkört av stallet ligger han i toppen på listan för vinstrikaste tränare.

(Förklaringar: fjolårsplacering inom parentes, namn, antal segrar, antal starter, seger-procent, vinstsumma. Statistiken är hämtad från Svensk Travsport och per den 1 juli.)

Allsvenska kuskligan:

1 (1) Ulf Ohlsson, 148 – 1184 – 12,5% – 15 019 050 kr
2 (7) Rikard N Skoglund, 115 – 953 – 12,1% – 10 428 150 kr
3 (4) Örjan Kihlström, 115 – 579 – 19,9% – 22 563 100 kr
4 (5) Björn Goop, 112 – 513 – 21,8% – 12 866 100 kr
5 (2) Jorma Kontio, 96 – 722 – 13,3% – 11 158 650 kr
6 (17) Mats E Djuse, 83 – 603 – 13,8% – 5 855 950 kr
7 (9) Magnus A Djuse, 82 – 681 – 12,0% – 7 223 000 kr
8 (3) Carl Johan Jepson, 78 – 664 – 11,7% – 9 312 250 kr
9 (6) Peter Untersteiner, 69 – 467 – 14,8% – 6 241 700 kr
10 (10) Erik Adielsson, 67 – 456 – 14,7% – 11 130 250 kr


Vinstrikaste tränare:

1 (4) Björn Goop, 86 – 493 – 17,4% – 13 004 032 kr
2 (3) Daniel Redén, 82 – 182 – 29,1% – 11 987 543 kr
3 (7) Stefan Melander, 51 – 505 – 10,1% – 9 604 138 kr
4 (2) Robert Bergh, 97 – 536 – 18,1% – 9 423 674 kr
5 (6) Peter Untersteiner, 89 – 521 – 17,1% – 8 289 169 kr
6 (9) Jörgen Westholm, 62 – 409 – 15,2% – 7 844 825 kr
7 (5) Svante Båth, 62 – 21,8% – 6 406 400 kr
8 (12) Adrian Kolgjini, 40 – 297 – 13,5% – 5 565 068 kr
9 (14) Jan-Olov Persson, 75 – 372 – 20,2% – 5 255 579 kr
10 (8) Johan Untersteiner, 34 – 260 – 13,1% – 5 173 006 kr

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Stenhårt när Empire vann årsdebuten

Travtips

Jägersro 31 oktober: Vi inleder med en racer!

Travtips
fredag 15.07, 30 oktober
Det var en bra onsdag på liret där vinnaren av inte mindre än fyra av åtta lopp träffades. Högst odds var på Sevilla som var häftig och 7.50 smakade fågel såklart. Becker var ”klar” som jag kunde ana då Peter Untersteiner tjoar till som han gjorde. Få trän...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.04, 30 oktober

Örebro 30 oktober: Spets – alltid bra på Örebro

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 08.11, 30 oktober

Lunch-draget Solvalla: Perfekt humörhöjare inför detta

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.36, 29 oktober

Gävle 29 oktober: Repris från år 2014

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.02, 29 oktober

Lunch-draget Visby: När två träter…

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.10, 28 oktober

Solvalla/Åby 28 oktober: Soul Tan är en stark vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:45, 28 oktober 2020

Kommer ST lägga allt ansvar på Redén?

 STRÄNGNÄS: Regn varje dag. Inte alls roligt men inte överraskande. Låt oss hoppas och tro att det i alla fall kan bli några dagar utan regn framöver. ”Proppen-gate” Ja, imorgon torsdag är det då dags för ST att presentera sin egna utredning kring Propulsi...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson