Just nu:
17.37 Dubbelt Redén i STL Open
17.34 Ecurie D. utan problem
11.02 Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!
10.44 Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren
09.55 Venerate vass vinnare i Mohawk Million
19.09 Brambling Kriterie-kung
18.03 Knall av Eagle Eye
16.10 Omöjligt stoppa Mascate Match
15.48 Gimpanzee slog till
15.24 Sleipnerdagen: SM-guld på rekordtid för Don Viking

Kriterieauktionen blir digital

Auktioner på digital vis har blivit lösningen i corona-tider. Så blir också fallet för den kommande Kriterieauktionen – som dessutom hålls något senare än först planerat.

Tidigare i år har Elitauktionen och Menhammars auktion flyttat till internet och det samma gäller för Wenngarn Yearling Sales den 18 augusti och Kolgjini Sales som avgörs i samband med årets Derby-helg i början av september.

Flyttas framåt en vecka

Så blir också lösningen för Kriterieauktionen. Det skriver Travronden. Kriterieauktionen skulle först ha hållits 17-19 september men är flyttad framåt en vecka för att avgöras 24-27 september. Även om själva auktionen kommer avgöras på digital väg, hoppas man ändå kunna visa hästarna på plats på Solvalla.

– Auktionen kommer att bli digital. Men vi hoppas fortfarande att vi ska kunna genom-föra en visning av auktionshästarna. Det gör vi bara om det blir lättare restriktioner. Om det blir en visning kommer den att ske på Solvalla 17-18 september. Samma datum som auktionen skulle ha varit på, säger Sara Lennartsson, verksamhetsansvarig vid Trottex, till Travronden.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
söndag 17:37, 27 september

Dubbelt Redén i STL Open

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 17:34, 27 september

Ecurie D. utan problem

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 10:44, 27 september

Positivt dopningsprov för franske storloppsvinnaren

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
söndag 09:55, 27 september

Venerate vass vinnare i Mohawk Million

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 19:09, 26 september

Brambling Kriterie-kung

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 18:03, 26 september

Knall av Eagle Eye

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
lördag 16:10, 26 september

Omöjligt stoppa Mascate Match

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

18 svenskar kvar i Grand Prix de l’UET

Aetos Kronos, Don Fanucci Zet och Power är heta kandidater inför stundande svenska Derby-kval. Men de finns även med bland de arton svensktränade hästar som har chansen i Grand Prix de l’UET.

Årets final av Grand Prix de l’UET, eller Europaderbyt, körs på Vincennes i mitten av oktober och nu står det klart vilka svensktränade hästar som kvarstår i loppet efter den sista insatsen. Arton hästar är kvar och har möjligheten att ta chansen i loppet; dit inkluderas kulltoppar som Aetos Kronos, Don Fanucci Zet, Power och Green Manalishi.

Semifinalerna till Grand Prix de l’UET körs på Solvalla den 27 september och på Vincennes två dagar senare. Finalerna i Paris avgörs den 16 oktober. En nyhet för i år är att man också kan ”köpa in” sig i efterhand till Grand Prix de l’UET för 20 000 euro. En möjlighet som utnyttjats för bland andra Ecurie D.

Svensktränade i Grand Prix de l’UET:

Aetos Kronos
Alpha K.
Aramis Bar
Belker
Don Fanucci Zet
Dwayne Boko
Exodus Brick
Fort Knox
Galantis
Green Manalishi
Gulfstream Am
Guzz Mearas
M.T. Oscar
Power
Starbec’s A. to Z
Ubiquarian Face
Ultion Face
Upset Face

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Perfekt genrep för Hail Mary
Nästa nyhet
Perfekt genrep för Hail Mary

Perfekt genrep för Hail Mary

Genrepet gick enligt planen för Hail Mary. För sin tränare Robert Bergh ledde storfavoriten varje meter på Hagmyren. Nu är det Derby-uttagningarna som gäller.

Robert Bergh har vunnit Svenskt Travderby tre gånger tidigare och i år har han två kandidater i den fyraåriga kulltoppen. Fjolårets Kriterie-vinnare Power ska testas på Åby i helgen – stallkamraten Hail Mary genrepade under tisdagen på Hagmyren. Allt gick enligt plan.

Aldrig hotad från ledningen

Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) var spelad till stor favorit i fältet innehållande blott sex hästar och någon dramatik tillfördes aldrig loppet. Hail Mary visade också prov på sin startsnabbhet och höll säkert spets från innerspåret, fick öppna i 1.12-fart första 500 och var sedan aldrig hotad om segern. Lätt undan över upploppet med säkra två längder för seger på 1.13,8a/2140. Det här var hästens 12:e seger i karriärens 15:e start.

Derby-uttagningarna sker på Jägersro om tre veckor, den 25 augusti. Finalen avgörs på samma bana den 6 september.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Don Fanucci i genrep
Nästa nyhet
Don Fanucci i genrep

Don Fanucci i genrep

Efter segern i Sprintermästaren siktar Don Fanucci Zet mot än högre höjder. Med två veckor kvar till Derby-uttagningarna genrepar fyraåringsstjärnan på Solvalla.

När Solvalla tävlar kommande måndag är det två lopp för fyraåringarna som tilldrar sig ett extra stort intresse. I den öppna klassen plockar nämligen Daniel Redén ut Don Fanucci Zet. Efter andrapriset i Kungapokalen har Hard Livin-sonen tagit klivet fram överst på kulltronen och kommer närmast från seger i Sprintermästaren. Det här blir sista testet inför Derby-uttagningarna.

Fyraåringsloppet för ston håller också hög klass. Jänkarstoet Golden Tricks, tvåa i Stosprintern, möter bland andra Stochampionats-finalisten No Limit Queen och miljonärerna Global Allegiance och Amelie Grif.

Fyraåringslopp, 2140 auto:

1 Don Fanucci Zet – Örjan Kihlström
2 Solo Flight – Emilia Leo
3 Brake Cooling – Jorma Kontio
4 Surf n’Turf – Ulf Ohlsson
5 Rally Hans – Mika Forss
6 Zolly – Mattias Djuse
7 Union Forces – Stefan Melander
8 Click Bait – Björn Goop


Fyraåringslopp ston, 2140 auto:

1 Sideslip – Ulf Ohlsson
2 Digital Pro – Torbjörn Jansson
3 No Limit Queen – Björn Goop
4 Fuel Burn – Emilia Leo
5 Visual Condition – Jorma Kontio
6 Global Amazone – Jörgen Westholm
7 Amelie Grif – Kenneth Haugstad
8 Golden Tricks – Örjan Kihlström
9 Global Allegiance – Rikard N Skoglun
10 Anita Roc – Mattias Djuse
11 Unique R.C. – Mika Forss
12 Matter of Fact – Erik Adielsson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
E3-kval: No Doubt på svenskt rekord
Nästa nyhet
E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

E3-kval: No Doubt på svenskt rekord

Emilia Leos No Doubt imponerade stort när han från dödens hemförde sin uttagning på nytt svenskt rekord. Kvalens tyngsta favorit Hell Bent For Am tog sig till final – men med en rejäl portion dramatik. Uttagningarna till korta E3 kördes på Färjestad.

No Doubt var tveklöst den stora snackisen efter uttagningarna till E3 för hingstarna och valackerna som kördes på Färjestad under måndagskvällen. Treåringen efter Make it Happen som tränas och körs av Emilia Leo fick göra merparten av loppet utvändigt om ledande Vegan Face men avgjorde ändå till segern i en tuff slutstrid.

Mest anmärkningsvärt var segertiden. No Doubt klockades till 1.10,5a/1640 vilket med fyra tiondelar slog ut det svenska rekordet för svenska treåringar. Noterbart är även att både tvåan Vegan Face och trean Marre’s Dreamboy också gick under det tidigare rekordet.

Hell Bent For Am till final – efter drama

Den dittills obesegrade Hell Bent For Am var kvalens största favorit, föll tungt – men fick ändå en bragdmedalj för att tagit sig till final som trea. Ett av hästens bandage lossnade och trasslade in sig i ett framben men tillsammans med Örjan Kihlström lyckades talangen ändå greja tredjeplatsen.

Segern i försöket gick nu till Björn Goop-tränade Bombus Jet (e. Pine Chip) som från en resa utvändigt om ledaren säkert tog segern, sedan ledande Axel Ruda snöpligt galopperat hundra från mål. Vinnaren noterade 1.12,1a/1640.

Björn Goop också i segersulkyn bakom Kim Pedersens löfte Hennessy Am (e. Muscle Hill) som tog en högst övertygande viktoria i det tredje försöket. Även den här vinnaren gjorde loppet utvändigt om ledaren, men säkrade greppet mitt på upploppet och gick ifrån på 1.11,7a/1640.

M.T. Perette snabbast av stona

Kvickaste försöksvinnaren i uttagningarna för ston var M.T. Perette (e. The Bank) som för sin tränare Mattias Djuse klockades till 1.11,3a/1640 – två tiondelar över det svenska rekordet. M.T. Perette gjorde loppet i dödens men stack på kraftfullt vis undan till smått överlägsen seger efter 1.10 sista 500.

Uttagningarna inleddes med Leif Witasps Chablis Ribb (e. Raja Mirchi) som tryckte sig till ledningen ur den första kurvan och sedan i mycket fin stil spårade till linjen. Hästen som var trea i den långa E3-finalen vann mycket lätt på 1.12,1a/1640.

Malva Ha kan få sin revansch

Malva Ha var tvåa i långa E3 och nu får Markus B Svedberg-stoet en chans till revansch i den korta versionen. För Örjan Kihlström snabbstartade Malva Ha (e. Maharajah) till ledningen och sedan var det spel mot ett mål. Hon dansade undan lätt på 1.12,2a/1640.

Adrian Kolgjini har en intressant sort i Hilarious Am (e. Cantab Hall) som valde ett passande tillfälle för att ta karriärens första seger. Hilarious Am blixtrade till frontpositionen och var sedan faktiskt aldrig hotad och vann på 1.12,1a/1640.

Finalerna körs på Romme den 15 augusti och har 950 000 kronor i förstapriser. Startlistorna (med häst-tränare) utföll efter lottning och spårval enligt följande:

E3 hingstar och valacker, 1640 auto:

1 Bombus Jet – Björn Goop
2 No Doubt – Emilia Leo
3 Hennessy Am – Kim Pedersen
4 Vegan Face – Conrad Lugauer
5 Fire Piston – Admir Zukanovic
6 Climber – Patricia van der Mer
7 Marre’s Dreamboy – Jörgen Westholm
8 Global Bookmaker – Mattias Djuse
9 Load Master – Stefan Melander
10 Hell Bent For Am – Stefan Melander
11 Hombre D. – Oskar Kylin-Blom
12 Super Class C.H. – Dennis Palmqvist


E3 ston, 1640 auto:

1 Chablis Ribb – Leif Witasp
2 Hilarious Am – Adrian Kolgjini
3 Malva Ha – Markus B Svedberg
4 M.T. Perette – Mattias Djuse
5 Nikita Sunrise – Claes Sjöström
6 Wallawalla Broline – Björn Goop
7 Jes Angel – Fredrik Linder
8 Florist – Jim Oscarsson
9 Eagle Eye Sherry – Björn Goop
10 Philomenia – Joakim Lövgren
11 Namanga Bo – Patricia van der Mer
12 Globalizer – Jerry Riordan

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ingen SM-start för Månprinsen

Travtips

Solvalla 27 september: Double Exposure är svaret!

Travtips
söndag 11.02, 27 september
Efter en lördag med Kriteriet och Oaks öppnar Solvalla portarna för en ny toppklassig tävlingsdag den här söndagen där STL Open-finalen utgör det sötaste russinet i kakan. Loppet ser mycket ut att handla om två stjärnor från Daniel Redéns stall – jag välje...
Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 13.15, 25 september

Solvalla 26 september: Barbro krossar dem i Oaks!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 13.14, 25 september

Bergsåker 25 september: Välkommen tillbaka, Ängsborken

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.38, 25 september

Lunch-draget Åmål: Positiva tongångar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.03, 24 september

Boden 24 september: En finsk flirt som är svår att stå emot

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.01, 24 september

Lunch-draget Hagmyren: Här snackar vi nytändning

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:18, 17 september 2020

”Bergharn” gillar grabbar mest

STRÄNGNÄS: Fint väder förvisso denna torsdagmorgon, men ack så kalla nordliga vindar som sveper in mot oss. Hösten är definitivt här. Bergh gillar grabbar mest. Tarzan uppskattar tjejerna. Roade mig att titta på de 10 vinstrikaste tränarna i Sverige detta ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson