Just nu:
13.27 Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!
12.02 Årgångstoppar möts i Paris
11.18 Toppkusken i karantän – för att få köra i Kanada
10.40 Trio svenskar utmanar Polara
08.18 ”Rödluvan” toppar inför Sto-EM
15.36 Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast
14.59 Empire mot Derby-kval
11.01 Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident
10.06 Racing Mange gästar Tingsryd
09.27 Dubbel glädje för Svanstedt

Kalmar 6 december: Nu är det dags för Alhambra!

Kalmar är en stabil fredagsvän och i kväll attackerar vi med ett gäng spel. Conrad Lugauer tar sig en fredagsutflykt och gästar ovalen och hans hästar duger mycket bra där. Som de gör på de flesta banor. Jag tror stall Lugauer har ett par vinnare ikväll och två vinnarspel hamnar på stall Lugauer. Joakim Lövgren är en annan Jägersrotränare på besök och han har också ett par fina chanser. För min del är det dock Lugauer som gäller.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Kalmar – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

6 Usain Töll har spetsat varje gång med framspår bakom bilen. Släppt spets ibland men här i det lilla fältet bör det bli spets för att sedan försöka få dämpa farten och morska upp sig och vinna.


Loppanalys:

Litet fält och spets är extra värdefullt. Rejält startrask är 6 Usain Töll och jag är inne på att det blir spets för att sedan få maska bort delar av loppet. Senast hakade han på bra bakom så bra hästar som Campo Bahia och Guzz Mearas. Här ser det mer vettigt ut och jag tror det är bra chans att Usain Töll håller undan från spets.

3 Dontlooseallmoney smög med i ryggar senast och avgjorde på bra sätt. Det löste sig då mycket bra och det är inte säkert att det kan göra det på nytt. Duger bra oavsett men det kan bli svårt att nå min vinnare.

1 Quantum Roc gillas. Räckte inte senast men kan nog vara vassare nu. Läget är prima och det är en häst att se upp med. Borde finnas fin utveckling i den här.

5 Global Annuity höll bra från spets näst senast . Trivs i tät men jag tror det blir tufft att nå den här.

Rank: 6-3-1-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Usain Töll till oddset 3.35.

5 Kalmar – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

2 Afrodite Miguan har läget för spets och öppnar raskt. Rygg på 5 Durello vore nog önskvärt men annars kör man nog i tät.


Loppanalys:

5 Durello har mycket bra chans om han sköter sig. Avgjorde med lätthet senast och här kan det bli tidig spets. Körs av duktig kusk dessutom. Durello är dock inte något pålitligt kort och före loppet senast var inte hästen till sin fördel. Jag litar inte på favoriten.

2 Afrodite Miguan har visat mycket fin form men vinner i princip aldrig. Hon satt fast näst senast och jag spelade plats på henne senast. Gick då åter i mål med krafter kvar och formen verkar sitta i. Öppnar bra och har läget och jag provar återigen ett spel på plats på henne. Spets eller rygg ledaren blir fint.

7 Ronja Loss avslutade bra senast. Är inte att lita på men felfri kan det gå vägen.

9 Limus Lacriss avgjorde näst senast efter att ha fått en behaglig resa. Har rygg på startsbnabb häst och kan komma vettigt till. Känns tidig.

Rank: 5-7-9-2


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Afrodite Miguan till oddset 3.65.

6 Kalmar – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

4 C.D.C.´S Ludde kan öppna bra och spetsa. 7 Classic Gal är också rapp från början.


Loppanalys:

Inget höjdarlopp och rätt lurigt race. 6 Bravo Santana var klart förbättrad senast och avgjorde via 12 sista 800 m. En bra insats och gör han om något liknande här så bör det räcka långt. Jag litar inte hundra på att hästen radar fina insatser men ett spel får det bli. Uppgiften ser klart tilltalande. Förhoppningsvis blir det en fin resa i draget och en ny bra avslutning. Och seger.

2 Gravity Pace kommer också från seger och severades då en fin resa. Har läget för att åter få en bra resa i draget och tas på allvar.

11 Alfas Kennedy visar fart som räcker långt i detta sällskap men det är ett jobbigt läge och framför all ingen påltitlig sort.

1 Glimma Prinsen skrällvann näst senast och har läge för en perfekt resa i draget.

Rank: 6-2-11-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Bravo Santana till oddset 3.85.

7 Kalmar – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Nolimitjimmit spetsade från spår ett senast och har vettig chans att spetsa på nytt. 4 It´s Time utmanar om ledningen.


Loppanalys:

1 Nolimitjimmit vann från spets för fyra starter sedan men därefter har det strulat. Lugauers häst är bertdligt bättre än vad raden ger sken av och nu bör det kunna bli spets på nytt. Han har fem segrar av sex möjliga från spets och fungerar alltså fint där. Bra chans från ledningen här och jag spelar.

4 It´s Time är väl den som försöker utmana från start. Har lopp i kroppen nu och skulle det bli ledningen så är det  fördel It´s Time.

5 Vertigo N.P. höll mest farten från utvändigt ledaren senast. Har kapacitet för att vinna men formen verkar inte tiptop fär dagen. Kan bättre.

9 Love Håleryd avslutade positivt näst senast och körs av säker kusk. Smyger med för att avsluta bra.

Rank: 1-4-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Nolimitjimit till oddset 3.75.

8 Kalmar – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Puccy Italia har bra chans att nå ledningen. 5 Sphinx d´Inverne lär vara intresserad men har sämre spår.


Loppanalys:

9 Jairo är van helt annat motstånd och bör kunna vara tuffast här. Har inte startat på ett tag och var heller inte så bra i sina senaste starter. Är inget jag vill spela på till lågt odds även om chansen är god.

Jag tror att 3 Puccy Italia spetsar och sedan bör Veijos häst sluta i främre träffen. Avslutade godkänt via open stretch senast och även om Veijo inte har så bra stallform så har den här löpt helt ok. Jag spelar plats.

5 Sphinx d´Inverne kan vara ett bud om det skulle bli spets men det har blivit galopper på slutet och formen är något oviss. Dessutom spår fem men det är ett pls att det inte är några hästar på springspår.

7 Västerboonthenews är inte borta om formen finns där. 10 Monark Newmen hängde mest med i tufft gäng senast. Lättare nu men ändå bara en av flera.

Rank: 9-3-5-7


Spelförslag:

Jag spelar plats på 3 Puccy Italia till oddset 2.75.

9 Kalmar – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

4 Neonetta G.H. öppnar bra och är spetsfavorit. En felfri 5 Alhambra är en bra rygg att ha.


Loppanalys:

5 Alhambra var tvåa senast och detta trots en galopp 275 meter före mål. Segern gick i rök för Lugauers mycket fartfyllda sto. Nu tror jag det är dags för seger och troligt dessutom att Alhmabra tidigt kan sno åt sig ledningen. Jag tror hon har bra chans även med annan resa men visst skulle det underlätta med tidig ledning. I spets är ju strulrisken minimal.

8 Nanetta Hill var ute samma tävlingsdag som Alhambra senast och även hon efter uppehåll. Hon är också kapabel men läget är jobbigt. Tuff är hon dock.

2 Chilli Lane var fullt godkänd senast och har ett utsökt läge. Är inte lika vass som de två ovannämnda men räknas ändå.

Lugauer har också 6 Kicki Lagö. En snabb sak men hon har inte visat superformen.

Rank: 5-8-2-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Alhambra till oddset 2.50.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Boden 12 augusti: Jag räknar med att Gällerstedts stjärna vinner!

Travtips
onsdag 13.27, 12 augusti
Inga framgångar i lördags och det är sällan enkelt att spela V75-dagar på Åby. Nu blev det otrolig körning i loppen och häftiga lopp minst sagt! Jag trodde nog att Örjan satt på leken med min vinnare Who’s Who men Moni Viking var för snabb/bra för dagen oc...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.36, 11 augusti

Jägersro 11 augusti: Nu sitter hon inte fast

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 11 augusti

Lunch-draget Eskilstuna: Hreggvidur låter confident

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 10 augusti

Solvalla 10 augusti: Bra start efter semestern – Redén och Bergh ikväll

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.06, 10 augusti

Lunch-draget Hagmyren: Spets på Myren är hårdvaluta – Jimmy fixar pengarna

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 14.35, 7 augusti

Åby 8 augusti: Vi vet vem som är draget i Åby Stora!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
lördag 11:23, 08 augusti 2020

Hästägarbristen som störst i Skåne?

STRÄNGNÄS: Det är tidiga morgnar just nu med tanke på det varma vädret vi har för tillfället. Hästarna släpps ute tidigt för att sedan stå inne några timmar på dagen när det är som varmast och flugor/bromsar är som jobbigast. Hästägarbristen är som störst ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson