Just nu:
09.39 Stenhårt när Empire vann årsdebuten
09.19 Cleangame påbörjar ny segerrad?
08.23 VM-loppet ställs in i år
23.53 Starkt startfält i Cutler Memorial
23.33 Missle Hill var tuffast
13.15 Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!
12.41 Efter 141 starter – nu slutar den danske kämpen
12.15 Propulsion-utredning klar tidigast i augusti
11.20 Seismic Wave siktar mot sjätte raka segern
10.48 Vincennes: Gu d’Héripré övertygade direkt

Kalmar 29 november: Pettersson tränar ett av kvällens lir

Det är Kalmar som gäller. Jag har ett platslir samt fyra vinnarspel denna fredag. Kim Eriksson kör två av mina vinnare. Stefan Petterssons Yankee Boy samt Thomas Madsens Derby Simoni heter hans vapen. Ett intressant spel avslutar kvällen och det är Quantum Roc jag åsyftar. Körd av Stefan Persson, oftast klädd i svart dress och det passar väl bra denna black friday.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Kalmar – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

1 Wild Love har haft innerspår bakom bilen vid två tillfällen och någon spets har det inte blivit. Strulrisk även om innern på Kalmar är bra. 2 Ma Running är kvick och brukar spetsa så pappa Jim kan ta sig förbi grabben invändigt. Även 7 Önas Nougat är snabb.


Loppanalys:

1 Wild Love är favorit och utan strul så är det bra chans. Men det var just det. Hon är inte så vass första biten och det är stor risk för hennes del att hon bli över första biten. Kevin kanske löser det sedan i det lilla fältet och vinner men det är inget jag vill lägga mina pengar på. Då tittar jag hellre på. Det finns inget större gräm i att missa den vinnaren till 1.65. .Senast höll Wild Love bra från utvändigt ledaren och var målfotoslagen så visst är hon bra.

Det är mycket svårt att ha någon idé bakom och jag väljer som sagt att titta på. 7 Önas Nougat har haft gaffelbandskänningar och varit ifrån länge. Skött sig bra i provlopp men att komma ut från detta läge och vinna direkt är inte lätt. Öppnar dock snabbt.

5 Magic Happens avslutade bra senast men är ingen av mina favoriter. Vinner sällan. 3 Cantona Mearas har visat fin form och är inte borta.

Rank: 1-7-5-3


Spelförslag:

Står över spel här.

5 Kalmar – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

1 Önas Olympia står ensam på startvolten och Per brukar inte ha något emot att prova i tät. Annars är det troligt att Peter får överta med 7 Explosive Rain som har ensamt springspår tjugo bakom.


Loppanalys:

7 Explosive Rain har vettig chans från sitt springspår att tidigt nå ledningen och då är nog loppet över. Det har dock blviit en del galopp för Peter häst och det finns chans/risk att han blir utsvarad. Vettig favorit men,,,

Öppet bakom. 13 Cyborg satt fast senast och verkar uppåt. 12 Just Invincible duger gott men alla segrar är tagna från spets och tätkänning.

9 Miss Pastis hade sparat senast och mycket sparat senast hade 2 Afrodite Miguan. Denne vinner i princip aldrig men ser mycket formstark ut och bör få fin resa. Jag provar ett spel på plats på denne. 1 Önas Olympia kan leda länge.

6 Fiona Journey ser ut som en ”riktig” häst men får det inte att stämma. Öppet lopp om Peters bränner.

Rank: 7-2-13-12


Spelförslag:

Jag spelar plats på 2 Afrodite Miguan till oddset 3.25.

6 Kalmar – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

1 Aperfectmate kan öppna bra från innern. 3 Sobel Photo är också kvick och vi får se hur tuff laddning det blir efter uppehåll.


Loppanalys:

PU är i hetuften även här och nu med 4 Kapten Kidd. En kapabel häst för klassen men det blir lite halvtunt med utdelning och senast blev det galopp i striden. Det är inte positivt och det finns frågetecken.

Jag har väntat på 6 Appreciated. Lindgrens häst har gjort det bra i varje start men utan att få sätta nosen först. Nu är det första med Kevin och det tycker jag är småspännande och jag räknar med en ny bra insats. Jag lirar.

3 Sobel Photo gillas. En löpärlig och bra häst. Har varit borta länge. Jag har jagat Fajersson flera flera gånger via telefon men utan resultat och jag vet inget om hästens status. Ändå tufft komma ut och vinna direkt mot dessa hästar.

7 Iwan Boko tål en del och hittar Paal ner i vettigt läge så kan det räcka långt. Kan öppna rätt bra.

Rank: 6-4-3-7


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 Appreciated till oddset 7.50.

7 Kalmar – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

1 Yankee Boy öppnar kvickt och här kan Kim välja taktik. Spets eller släppa till 3 Quite a Quality.


Loppanalys:

3 Quite a Quality var tvåa via open stretch senast och fullt bra. Har en passande uppgift här och blir med all rätt hårt betrodd. Har dock ett allvarligt hot invändigt i 1 Yankee Boy. Denne kan öppna bra och ta emot Quite a Quality och då blir det värre fär denne. Alternativt får Yankee Boy ryggen på denna och farlig med fritt. Yankee Boy avslutade bra senast och Pettersson har rätt fin form på hästarna. Yankee Boy vinner inte så ofta men här kan det mycket väl vara dags. Känns mest effektiv med ryggresa men tre segrar av fyra är faktiskt tagna från spets. Jag lirar Petterssons häst. Väl understödd av Kim. Farlig från spets och även från hålet.

11 Ritz Guiness har ett virvlande upplopp då formen sitter där och körning i täten skulle sitta fint. Tidigt bud.

4 Pane Vino är kapabel men är långt ifrån någon vinnarhäst.

Rank: 1-3-11-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Yankee Boy till oddset 4.50.

8 Kalmar – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

3 Dark Steed är nog snabbast och spetsar. Kan nog släppa och troligt att 5 Derby Simoni kan få överta.


Loppanalys:

Det är positiva ändringar på 5 Derby Simoni med jänkarvagn och helstängt huvudlag och då det dessutom kan bli spets så blir det ett lir. Man har siktat på det här loppet och det är alltså påställt. Stämmer spetsfunderingarna så ökar fredagsmysfaktorn rejält. Behövde lopp senast och nu tror jag formen är vass. Med hjälp av ändringarna dessutom. Mera Kim alltså.

2 Delicious Ice satt fast senast. Hade varit krasslig före det och bör gå framåt. Fint läge och en bra resa bör det kunna bli. Tidig.

9 Quick Vald duger fint men segrarna är mestadels tagna från spets så läget är inte något att jubla över.

6 Cojito höll strong efter tung resa senast och räknas också.

Rank: 5-2-9-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Derby Simoni till oddset 3.75.

9 Kalmar – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

1 Fiery Heart öppnar snabbt och brukar spetsa. Ryggresa kan vara bra och 5 Upstate Face är spetsaktuell. 8 Quantum Roc står illa till men öppnar raskt.Kan faktiskt nå tät.


Loppanalys:

Ett fint treåringslopp avslutar fredagsspelkvällen och förmodligen ett sevärt lopp. Sevärt och även spelvärt för jag har en rolig idé i 8 Quantum Roc. Står illa till men öppnar snabbt och borde hitta position. Kan det bli spets? Perssons vapen duger fint och var rätt läcker vid segern för tre starter sedan. Öppnade då bra. Tufft gäng med Brother Bill som vinnare två gånger därefter. Ett intressant drag bara det inte bli positionsstrul.

12 Extreme är bra och kan kliva runt till seger. Många att runda dock för Juul med häst och det ser småjobbigt ut.

Johan Untersteiner har ett gäng med och den mest bästa läget har nog bäst chans av hans hästar. 3 Patch Wibb alltså. Nära seger senast. 9 Epic var positiv vid segern senast och får inte nonchaleras. Nu med lopp i kroppen.

Rank: 8-12-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Quantum Roc till oddset 8.00.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Lindesberg 1 juli: Hennessy Am – en stark spetsvinnare!

Travtips
onsdag 13.15, 01 juli
Snacka om klang och jubel för spelen i lördags. Inte ofta man rekar en 18-oddsare som sitter dessutom, men så var fallet med Bordeaux S. och han var riktigt bra. Min bästa vinnare var Barbro Kronos och precis så ska en slipsten dras för jäklar vad bra ...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 15.35, 30 juni

Solvalla 30 juni: Mycket trevlig sport och ledningen är bra

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.01, 30 juni

Lunch-draget Axevalla: Tack så Micke för den 27-oddsaren

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.34, 29 juni

Mantorp 29 juni: Nu Intar Kontio Arenan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.01, 29 juni

Lunch-draget Årjäng: Många plus på mitt drag

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 28 juni

Hagmyren 28 juni: Bara kalla vinnare i sommarvärmen

Spelredaktör Daniel Olsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
onsdag 15:39, 24 juni 2020

Snart kommer beslut om Propulsions Elitloppsseger

STRÄNGNÄS: Tropisk värme i Mälardalen för stunden. Tufft för människor på landet som bor i täta trähus. Tufft för hästarna som just nu bland annat får tävla (i alla fall vid lunchtrav) när solen står i zenit. Proppen-gate Snart har det gått 30 dagar sedan ...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson