Just nu:
21.29 Aetos Kronos på linjen
14.50 Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!
14.45 Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!
14.35 From the Mine på bättringsvägen
11.29 Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar
10.15 Spel på minderåriga förbjuds – skapar problem för travet
09.25 Straffet för Lugauer står fast
08.40 Lätt för Urlo dei Venti i comeback
15.46 Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar
15.29 From the Mine lämnar återbud – drabbad av kolik

Kalmar 20 november: Mitt val - Wim Paal

Lunchdraget har suttit klockrent hela veckan med tre rätta "gissningar" av tre. Kvällsvinnare gillas också och som ofta fredagar är det Kalmar som gäller. Kalmar med ett par fina lopp med fina pengar och till och med Robert Bergh finner det angeläget att åka dit. Framför allt är det Västerbo Lexington som gäller och det är anledningen till utflykten. Jag tror det ska gå bra och tror Bergh vinner även med Paulino. Jag tror att Wim Paal inleder spelomgången och leder runt om med Amour a Belle.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

4 Kalmar – Spelstopp 19.30

Spetsstriden:

2 Copaca Banana och 5 Amour a Belle är betrodda från fina lägen och båda borde laddas för tät.  Amour a Belle var snabb vid ut spetssegern och är favorit på tät från spår mitt bakom bilen.


Loppanalys:

Ledningen blir viktig och ledningen tror jag 5 Amour a Belle tar. Hon var riktigt bra vid segern från spets för tre starter sedan och därefter har det strulat. Paal berättar att han är optimist inför kvällen och jag kan förstå honom bara formen sitter där. Det ska den göra enligt Paal och från spets bör det vara mycket god chans. Lite högre odds hade jag nog trott på men det får duga.

2 Copaca Banana är kapabel och var rejäl vid segern senast. Avgjorde då lätt via 10/ 800 m. Bör få en fin resa från sitt spår två och är en tuff utmanare till min spetsvinnare.

3 Au Pair Girl höll farten fint senast och tuggar på bra. Hon ranaks bakom de två ovannämnda.

9 Im A Believer får nog en vettig smygare och kan gå en truddelutt men vinner sällan. Ute i tufft gäng senast och räckte inte då.

Rank: 5-2-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Amour a Belle till oddset  1.95 Unibet.

5 Kalmar – Spelstopp 19.52

Spetsstriden:

4 Nettan Sånna är snabb i benen och kan nog nå ledningen.


Loppanalys:

Montélopp och 6 Gigant Coger är hårt betrodd. Denne provade disciplinen senast och var klart duktig som fin tvåa. Vann gjorde formkortet Red Red Raz och det var gott om luft ner till övriga. Är som sagt var hårt betrodd och det var ett tag sedan det blev någon seger och jag vill försöka fälla.

Med i samma lopp senast var 9 Zinzan Cash och denne slutade trea en bitr bakom. Tidig men tufft tro att denne ska besegra favoriten nu.

Jag provar ett spel på snabbe 7 Au Revoire Font, som var bra vid seger i monté i somras. Vann då lätt och detta är en fartfylld häst. Hon har löpt rätt bra även nu på slutet och nu är det intressant debut i ny regi. Sådant är alltid intressant och jag provar.

3 Havbergs Viking med duktiga Larsen rankas därefter. Snabb häst.

Rank: 6-7-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Au Revoire Font till oddset  5.25 hos Unibet.

6 Kalmar – Spelstopp 20.14

Spetsstriden:

3 Nadal Coger öppnade bra bakom bilen näst senast innan det blev galopp. Kan spetsa felfri men kan vara lite lurig. 7 Filip Winner har dummat bort sig före start någon gång men är annars snabb och kan spetsa. Tror det kan bli tät.


Loppanalys:

Fredrik Persson har ett par chanser på hemmaplan ikväll och ny Coger-häst med vettig chans i 3 Nadal Coger. Vann lätt efter tidig spets för tre starter sedan och öppnade bra innan det blev galopp näst senast. Fullföljde sedan bra och här kan det bli spets runt om. Är dock inte att lita på och jag går emot.

Jag smågillar 7 Filip Winner och gillar även att se Stefan Persson i vagnen. Hästen dummade sig före start senast men gick sedan bra och var fin. Kan öppna bra och nå spets och då måste det vara prima chans. Vann via open stretch näst senast och var duktig.

12 Typhoon Face kan räcka. Fick sparat senast och har lopp i sig och gynnas av strykningarna.

8 Moons Lille Olle tuggar på bra och visar god form men läget är tufft då han inte brukar öppna så bra.

5 Gumman Sisu får Kevin upp och är inte alls oäven.

Rank: 7-3-12-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Filip Winner till oddset  6.25 hos Unibet.

7 Kalmar – Spelstopp 20.36

Spetsstriden:

2 Fiery Heart får gälla som favorit på spets. Rygg på stallkamraten 4 Newlight Coger kan vara bra för båda men det gäller att den är felfri också.


Loppanalys:

Ny Coger-chans och intressant med Stefan Persson bakom 4 Newlight Coger. Denne stänkar på bra och kan nå spets men den kan också göra bort sig med galopp. Har travat i spets en gång och vann då och Stefan kanske grejar detta.

13 Paulino fick en stökig resa senast men avslutade bra långt ut i banan. Har en rätt så bra uppgift här och jag spelar på att Berghs häst kan avgöra med en avslutning likvärdig som senast.

Mycket stor snabbhet visade 15 Romero mellan två galopper senast. Kan runda detta gäng bara han sköter sig och travar.

11 Global Writer duger men har varit ifrån länge. 3 Stern är hygglig och 2 Fiery Heart bör få en fin resa.

Rank: 13-15-4-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 13 Paulino till oddset 5.85 hos Unibet.

8 Kalmar – Spelstopp 20.56

Spetsstriden:

4 Västerbo Lexington kan öppna bra och är spetsfavorit.


Loppanalys:

Mycket pengar att köra om och lita på att Bergh siktat hit då han åker till Kalmar en fredagkväll. Hans vapen är 4 Västerbo Lexington som jag tror leder runt om. Vann Derbykval från ledningen och besegrade Don Fanucci Zet. Bra chans från spets och spel. Oddset är dock klart lågt.

Fina hästar bakom. 9 Oscar L.A. avslutar bra och gjorde så senast från kön bakom Rolls Royce. Spurten lär bita bra även här men det kan bli långt fram.

6 Kick the Dust Ås har varit jättefin men frågan är om det inte vara sämre senast även om det inte var dåligt. Kanske vassare nu i detta större lopp eller möjligtvis att formen är på retur.

7 M.T.Oscar är en stark och bra kämpe som ofta sliter i knepig stil. Kan överraska.

Fint lopp där jag tror Berghs leder runt om.

Rank: 4-9-6-7


Spelförslag:

Jag står över spel.

9 Kalmar – Spelstopp 21.15

Spetsstriden:

2 Despot Power öppnar raskt. Madsen tycker att hästen kan vara nog så bra bakifrån men vill helst inte vinka fram motbudet 6 Kurri Jarri Boko som öppnar bra.


Loppanalys:

Nytt fint lopp och nu för treåringar. Spetsanalysen är viktig och som det står här ovanför så är Madsen inne på att köra 2 Despot Power i tät. Kim gillar det. En mycket fin häst och Madsen hälsar att det senaste banjobbet var extra plusbetonat. Kan leda runt om men jag är ändå inte helt säker på formen. Trots plusinfo.

6 Kurri Jarri Boko talade jag med Veijo om inför senast och han hyllade rejält. Veijo hade full koll och det blev överlägset från spets. Blir det spets så är detta en trolig vinnare men det kan bli mothugg. Räknas ändå.

Peter U har en frän häst i 8 Ready Tonight. Övertog ledningen efter ett halvvarv senast och kämpade finfint till seger. Fin inställning visade han och han lär vara ännu vassare nu. Läget är inte bra och jag är inte helt säker på hur Peter ska lösa uppgiften men utan strul så tror jag på bra chans. Det kan ju bli körning mellan de två ovannämnda och Peter kommer lättare in i matchen.

11 Samson har gjort det bra vid segrarna på slutet men nu är det tuffare emot och svårt läge och anmält med skor. Får stå tillbaka ikväll.

Rank: 8-6-2-11


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 8 Ready Tonight till oddset  4.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Ulf Nilsson
ulf.nilsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Solvalla 28 november: Vi sitter på bästa handen i avslutningen!

Travtips
fredag 14.50, 27 november
Härlig spelkväll i onsdags där det blev sköna träffar på tre vinnare. Eros Zola svarade för en fantastisk insats då han bara mosade på i dödens och vann på topptid, och han följde upp det grymma intrycket i starten före. M.T.Perette var en mycket bra s...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 14.45, 27 november

Solvalla 27 november: Det är Nurmos som gäller – igen!!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.29, 27 november

Lunch-draget Åby: Peter är nöjd och oddset lockar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.46, 26 november

Bollnäs 26 november: Vi provar med några halvskrällar

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 11.11, 26 november

Lunch-draget Jägersro: Full fart med High Speed

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.34, 25 november

Solvalla/Åby 25 november: Vilket grymt intryck på bästa vinnaren!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:10, 19 november 2020

Tunga dagar för ST

STRÄNGNÄS: Är det vinter på gång, eller? Är de ovanligt varma dagarna för årstiden ett minne blott? Prognoserna talar nog för det. Hoppas på minusgrader, sen snö. Dock troligtvis en utopi för oss som bor här i Mälardalen. ST Centralförbundet har det kämpig...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson