Kalmar 2 januari: Stark spetsvinnare liras!

Det blev trevligt med tipsen i onsdags då Bjerke körde då knappast någon kan klaga på dragen. Indiana Fortuna och Pebbe Simoni var rätt långt ifrån att vara favoriter och två rätt bra vinnardrag om jag får säga det själv.

Nu är det Kalmar som gäller och det är bara att kasta sig upp på hästen efter nyårsfirande, the show must go on! Degen ska in, och allt vad det heter... Jag testar som vanligt ett gäng spel och tror mycket på min bästa vinnare som ska spetsa hem loppet!

Tips till söndagens tävlingar i Boden utgår den här veckan. Vi beklagar det.

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Kalmar – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

1 Bravo Santana och 6 L.L.Royal gör upp om ledningen. Jag tycker att den senare visat sig rappare i steget och har chans att ta sig förbi med springspår.


Loppanalys:

1 Bravo Santana svarade för en stark comeback, och det var snöpligt att han inte kunde hålla undan men bakom slank Cruise loss och tog sig förbi. Ändå bra comeback och formen är säkert uppåt då det inte var så tufft vässat. Skulle han hålla upp ledningen är det toppchans i detta gäng, men jag tror inte han lyckas med det. Han har inte varit jättesnabb i volt och kan bli av med ledningen. Inför senast var han obesegrad i spets (4/4). Man drog aldrig rycktussarna senast.

6 L.L.Royal är uppåt i form då han kunnat starta på och han höll bra som uppanmäld senast då han gick med punktering sista varvet. Nu är det rätt klass för hästen och springspår med Rikard känns spännande. Han är riktigt rapp i voltstart hästen och som han axade i våras då han spetsade enkelt från innern så tror jag att han springer förbi favoriten. Han körs sedan i spets och jag tror han kan vinna detta. Han har förlorat två senaste spetsloppen, men vann tre raka före det.

7 Cruise slog alltså av favoriten senast och Björn var kraftigt uppåt om den skrällen före loppet. Hästen är på väg uppåt och öppnar bra och har vass startkusk i Jepson. Chans på ledarryggen om favoriten vill ta sig loss.

Rank: 1-6-7-12


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 6 L.L.Royal till oddset 6.25 hos Unibet.

6 Kalmar – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

1 Lorelei Marie axade bra för Uhrberg näst senast och jag tror på spets. 3 Minnucci Zon är den som vill förbi.


Loppanalys:

Vidöppet stolopp där Unibet har lägst odds på fem hästar i höga 5.50-7.50. Alla dessa kan vinna, och jag testar att spela 1 Lorelei Marie som likt näst senast då hon var fyra på V75 via kort galopp, får Thomas Uhrberg i vagnen och det är megaplus mot tränaren kan lugnt konstateras. Gick fullt bra som fyra då Uhrberg körde på V75 och det var mot mycket bättre hästar än dessa där Devs Daffodil vann, och galopperade kort då rycktussarna drogs (för andra gången). Senast körde tränaren och var väl påställd med tuff press i dödens och hästen orkade inte, och tydligen testade man lite ny balans och återgår nu till tidigare som fungerat bättre. Jag tror hon kan hålla ut dem då Uhrberg är vass i volt från spår 1 och det är vettig segerchans, Finns ingen som kan göra jobb här. Jag lirar till 5.50.

7 Ies Juvel var lysande vid segrarna men inte fräsch senast. Behandlad nu och det låter inte som det ska vara toppform och där brukar Fredrik Wallin ha koll. Därmed går jag inte på henne, som jag först hade tänkt.

3 Minnucci Zon är orutinerad med endast fyra starter i kroppen, men det är rätt lovande intryck. Gick undan enkelt från ledningen senast och det har varit spets vid båda vinsterna. Chansen ökar om man kommer förbi min vinnare, vilket jag hoppas blir tufft…

Rank: 1-7-3-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Lorelei Marie till oddset 5.50 hos Unibet.

7 Kalmar – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

1 Dragster, 2 Sevilla och 3 Pastore Bob är alla snabba. Det kan vara så att Sevilla får överta av båda de andra.


Loppanalys:

1 Dragster är en av tre med lägre odds, här har man 2.85. han har varit jättebra och vann silverfinalen via tredjespår utan rygg sista 700 och bara tuggade ner riktigt bra hästar. Senast körde Adielsson snyggt och hästen levererade på nytt och spurtade förbi Nadal Broline (dödens) och Pastore Bob (ledningen). Nu är läget lurigt för Dragster har blivit mycket bättre sedan man inte laddat från start. Jag kan tänka mig att Adielsson vill ha rygglopp och att han kan köra lite på chans hellre än att testa spets.

I så fall bör det bli 2 Sevilla till ledningen och det blir mitt spel. Han galopperade senast, banan var för hård tyckte Lövgren. Hästen har lyft sig innan det och speedade ner Cyber Lane i Köpenhamn och det är bra gjort. Sevilla går sällan i spets men var fin då han gjorde det senast i våras och stack undan på fin tid.

9 Gareth Boko kom man oväntat lågt på hos Unibet, 3.65 är inte rätt. Man smyghöjer nu och borde fortsätta en bit innan taket slås i. Hästen var riktigt bra förra vintern/våren och vann V75-lopp och han kan vara segermogen trots bara ett lopp i benen, men jag tror han behöver fler lopp. Dock bike på nu är plus och tredjehäst är han.

3 Pastore Bob vill inte mycket och körs inte i spets på 2140.

Rank: 2-1-9-3


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 2 Sevilla till oddset 3.05 hos Unibet.

8 Kalmar – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

Ingen svarar 7 Demon Ima då han kommer farande. Visade fin startsnabbhet näst senast och spetsade med innerspår på Åby och det är inte så enkelt att göra. 2 Claw kan öppna, och det kan även 5 Glimma Blixten.


Loppanalys:

7 Demon Ima är en urläcker typ som tyvärr stoppats upp och endast gjort åtta starter inför femårssäsongen. Vunnit 4/8 och varit tvåa tre gånger men har futtiga 200.500 på sitt konto och det är verkligen missvisande mot den kapacitet han visat. Efter längre uppehåll har han sett helt lysande ut vid två raka segrar. Först spetsade han enkelt från innerspår på Åby (det är bra gjort) och senast rundade han dem från bakspår via vassa 10 sista 800 utan att pressas det minsta. Det är en häst som kan gå riktigt långt, för det vär mycket massa i honom och han vet vad det handlar om. Ingen av dessa i lär vilja svara då Johan kommer farande i första kurvan och det här måste han vara sjuk för att förlora. 1.75 duger, han vinner ungefär så ofta.

2 Claw sprang runt 12.5/1900 meter efter galopp på v75 tidigare och följde upp med fin seger i lite mer vanligt lopp. Gick helt okej senast på extra V75 och är första motbudet till favoriten. Sprang faktiskt 12/800 meter senast men kunde inte plocka något. Öppnar rätt bra och kanske kan få rygg på favoriten. Gick med knäkappor senast vilket var bra menar man och fortsätter med dessa.

Rank: 7-2-10-4


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 7 Demon Ima till oddset 1.75 hos Unibet.

9 Kalmar – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

1 Sir Henry P.Hill var bra med näst senast då kusken laddade och jag tror han kan hålla ut 3 Fortune Mearas. Denne är motbudet och överta om min favorit blir över.


Loppanalys:

1 Sir Henry P.Hill har agerat otroligt positivt under hösten och svarat för det ena kanonloppet efter det andra. Höll starkt i V75-finalen från ledningen och senast vinner han säkert utan galopp i sista sväng då han skulle sätta tänderna i de framför. Han är åtgärdad nu och det brukar innebära en fräsch häst och när Sir Henry känner sig fräsch brukar han toppprestera. Han visade fin startsnabbhet på Solvalla då Seismic Wave inte tog en centimeter från start och då innerspår är bra i kalmar tror jag att han har bra spetschans. Sedan ska han ha mycket bra segerchans.

3 Fortune Mearas har hittat tillbaka efter lång paus och nu i ny regi hos Johan Untersteiner. Var fin i spets vid debuten för honom dmen det var lite av prov utan värde då han fick dämpa till rena kallblodsfarten mitt i loppet. Senast strulade det en del med ryggar, men var ändå inget jätteintryck då han slog sig förbi sista biten och han hängde en del på en töm. Gynnas av att gå på innerspår som han rör sig och öppnar bra, och skulle han ta sig förbi min vinnare ökar chansen markant. Ändå har jag igen jättefeeling för honom.

9 Staro Leonardo är tredje som har högre chans än resten. Han har svarat för starka lopp på lördagar hela hösten och står på högtur för seger. Bra spurt även senast och med vettig startrygg (oavsett om man väljer 1 eller 2) så kan det vara dags att fälla alla. Men innan man spelar till lågt odds ska man komma ihåg att han inte vinner lopp på beställning, vann 1/13 under 2020.

Rank: 1-3-9-2


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 1 Sir Henry P.Hill till oddset 2.85 hos Unibet.

10 Kalmar – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Dolly Dream är snabbast på start, laddar man med 10 Lyx Håleryd finns chans att tidigt överta. Om man vill.


Loppanalys:

Nytt stolopp och faktiskt lika öppet som det i lopp 6. Jag spelar 4 Orlando som jag gillar. Hon har varit i final i två stora årgångslopp under 2020 och gått bra lite i skymundan i kullen. Näst senast var hon sämre, men banan var konstig och hård den kvällen i Kalmar och jag tar inte så hårt på den insatsen. Gick bra i lördags och klockades till 12 sista varvet där Kali Smart sprang undan i spets. Klart enklare lopp nu och jag tror det är segerdags för Fredrik Wallins häst. 4.75 är oddset.

Unibet har favorit på 7 Beluga West som sprang jämnt med toppston senast och inte var långt efter som fyra. Det är en häst som är nyttig, men vinner väldigt sällan och att spela sådana som favorit är ingen bra idé på sikt så jag står gärna över.

15 Ultra Bright är en annan lågoddsare, men hon är inte jättebra på att runda hela fält längre och som fyraoddsare känns det sådär intressant.

8 No Limit Queen kan tänkas som 8.50-oddsare för det är i överkant. Hon vinner inte heller ihjäl sig, men det gäller faktiskt alla här. Formen är bra och Jepson fick bra snurr på henne näst senast. Kan vinna med glid.

10 Lyx Håleryd tänkte jag hugga först. 8.50 även här och jag tror hon kan köras till ledningen efter en bit om man vill. Men sedan kom jag på att hon inte går i spets så den taktiken kanske man inte testar… Hon är snabb, men har vist för trist inställning ändå. Men som jag nämnt, det gäller alla här och som helhet enklare gäng än vanligt för henne.

Rank: 4-7-10-8


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 4 Orlando till oddset 4.75 hos Unibet.

11 Kalmar – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

2 Mamba öppnar lite över medel, men det är 3 Call Me Brodda som är spetsfavorit då hon senast visade hur snabb hon kan vara då man laddar.


Loppanalys:

Öppet lopp där 2 Mamba är favorit och det kan jag köpa på visad tokform för han har verkligen släppt till. Intrycket senast var strålande över upploppet då han bara studsade undan från spets på vassa 11.8 mitt i vintern! Travet har varit si och så för hästen tidigare, och Jocke fick bära honom genom svängen men sedan gick att släppa av och han bara lämnade så bra häst som Romero. Nu får han säkert gå i andraspår men han ska vara favorit i ganska vanligt lopp för att vara en lördag.

3 Call Me Brodda var fin i spets senast och kan spetsa hem detta med över passande 1640 meter. Jag ser henne som spetsfavorit, men det är tuffare hästar att stå emot och kan bli långt hem. I spets har hon aldrig förlorat.

Drygt 5 gånger på 6 Inertial som var mycket fin senast då han vann med krafter kvar från ledarryggen. Det var maxklaff, men riktigt bra formintryck med snören oryckta och hittar han slagläge kan han vara vinnaren. Distansen är helt okej.

9 Payet D.E. spurtade rappt bakom Inertial senast och har rygg på favoriten och det kan lösa sig bra med draghjälp. Klart aktuell.

Jag chansar med plats på en av hästarna med bäst form för 11 Global Tailwind går mycket starkt för dagen. Senast i finalerna i lördags var det mycket bra sista 400 långt ut i banan. Här är det enklare hästar och han kommer plocka många sista halvvarvet utan för många dåliga ryggar i vägen.

Rank: 2-9-3-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 11 Global Tailwind till oddset 2.85 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson