Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Kalmar 18 januari: Det är läge för Baron Gift!

Det blev träff på fyra av åtta ”rekar” i onsdags och en plusdag då såklart. Mest nöjd är jag onekligen med Grainfield Aiden som var BÄSTA SPELET i loppet även om jag trodde att Religious var BÄSTA CHANSEN för det är ju två olika saker, och det var en bra 5-taggare.

Gizmo de Veluwe såg stenklar ut hela loppet efter att planenligt kommit till ledningen, men på dubbla open formligen flög That’s Art fram och det blev dött lopp och pengarna tillbaka.

Green Mamba var helt överlägsen och det var även Indy D. som var två mycket starka favoriter och båda spelades gångbara odds.

Kalmar gäller för lördagens bravader och jag måste säga att det är ovanligt bra favoriter som normalt sett blir svårslagna. Bästa spelet finns i högsta klassen för där tycker jag att oddset ska ner!

Klicka på önskat lopp
Välj lopp
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15

5 Kalmar – Spelstopp 16.20

Spetsstriden:

Tre som jag tror är chanslösa står på start, och jag tror väl att Örjan vill köra i ryggar med 4 Cactus då hon var för het senast. Är hon lugnare kanske han testar att komma först fram och överta, annars är det mer troligt med 9 Ivana Boko till spets.


Loppanalys:

De bästa stona har fått bästa spåren och då är det inte så stor chans till att något oväntat händer. Fyra hästar är mer spelade, och dessa höjer sig – inte minst med tanke på spåren.

Favorit har Unibet satt på 9 Ivana Boko, och det kan vara rätt då det är chans att hon körs till ledningen med springspår och bara tre chanslösa på start. Hon var snabb senast med samma spår men då med fler hästar framför och det blev galopp i svängen. Såg bra ut efter det, och kapabel är hon vilket hon visat flera gånger. Bland annat näst senast i dödens då hon enbart fick ge sig för snackhästen Van Gogh Z.S. och utan galopp är det nog vinnaren från spets. Hon är dock osäker och galopp 3/5 senaste är ingen slump. Dessutom lite tveksam form på Lugauers hästar nu tycker jag då chefen är skadad. Kan nämna att hon har förlorat två senaste gångerna hon gått i ledningen, senast av dessa utan ursäkter.

Jag letar andra och bra är 4 Cactus, men även hon knepig. Var för het i spets senast och orkade inte på 2640 meter, och galopperade mitt i loppet före det som hårt spelad på V75. Hon har klivit iväg bra med innerspår och volt och spetsvann på V75. Bra chans OM hon fungerar. 5.50 är lite mer än jag trodde man skulle få på henne och tänkbart spel helt klart.

Jag väljer ändå att testa 5 Lyx Håleryd till 6.50 för det känns bra. Hon kan mycket och äger en vass speed då hon får sitt lopp på rulle. Kördes för framtiden senast och kusken satt lugn invändigt och då det turligt löste sig på upploppet avgjorde hon hur enkelt som helst. Jag tror att hon kan kliva iväg ganska bra här och det borde bli ett bra lopp där framme. Slipper man bara dödens så är det chans att vara snabbast till slut. 

Oddset är för lågt på 6 Dancin in the Rain som tagit två raka på V75 efter flytt till Håkan K. Han har mycket bra stallform men ändå tycker jag det är fel med 5.50 och det är inte spelbart.

Rank: 9-5-4-6


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Lyx Håleryd till oddset 6.50 hos Unibet.

6 Kalmar – Spelstopp 16.42

Spetsstriden:

Alla är nöjda med rygg på 7 Il Duce Boko som ska sitta i ledningen senast i första kurvan, ska kliva iväg bra med springspår.


Loppanalys:

Mycket lågt odds på favoriten 7 In Duce Boko och 1.95 är inte så kul. Hästen har gjort det bra hos Lugauer, men jag kan ännu inte säga om han är bra eller bra-bra. Han har inte vunnit då det varit sexsiffrigt förstapris, och det är ändå lite upp till bevis nu. Han avgjorde på open stretch senast och det är en fin häst som borde köras till ledningen. Han ska nog springa och glänsa lite där framme tror jag och visst är det bra segerchans. Men jag återkommer till att det svajar med formen på stallets hästar och jag kan inte spela till under dubbla pengarna på V75 för det lian inte vara något värde i.

Jag gillar 9 First One In som var smällfin vid segern för Hanna då han flög runt dem på några steg över långsidan och studsade undan. Hamnade illa till från spår 12 på V75 senast, men gick bra i skymundan då han kördes snällt. Ändå var det kanske inte så bra som jag hade trott, och på klockan bara runt 15 sista 700. Sören Boel kör själv igen och jag unnar honom seger på V75, men ser honom inte som så het ur spelvinkel. Oddset 6.50 är väl ungefär vad det ska vara kan jag tycka men jag tror nog hästen duger bra vid klaff.

12 Global Venture ser ut som en riktig häst och han kommer bli bra i år är min tro. Senast hamnade han åt råttorna och blev generad/störd till galopp i vida spår in mot upploppet. Han kunde inte svara favoriten på speed näst senast, men jag tror formen pekar uppåt nu med två lopp i sig. Spåret är kallt, men tolfte i volt är bättre än tolfte med bil och han får bli mitt spel till vettiga 6.50.

Det är tänkbart att gneta plats och då tänker jag på lägesgynnade 1 La Paradeta. Körs av Adielsson och har perfekta spår 1 i volt och det är en kvick häst. Bra chans att spetsa och släppa till favoriten och sådana ska man jobba med. Det är en enkel häst, men loppet inte jättebra med de värsta på bakspår så den kan åka med till pallplats till 2.45.

Rank: 7-12-9-1


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 12 Global Venture till oddset 6.50 hos Unibet.

7 Kalmar – Spelstopp 17.05

Spetsstriden:

3 Baron Gift visade senast hur snabb han är och han ska kunna hålla ut 6 Stepping Spaceboy. 4 Västerboonthenews är snabb, men sida-sida tror jag inte han tar sig förbi.


Loppanalys:

Två hästar delar favoritskapet och jag tror mycket på 3 Baron Gift som är mattevinnare och det gillar jag att jobba med! Jag ser honom som klar spetsfavorit och därifrån har han aldrig förlorat på fyra försök. Han bör få dämpa då motbudet körs av vaken kusk som vet vad som gäller och jag tror han sticker undan. Det var lite segt senast in mot upploppet då 2 Olle Rols satte upp farten, men sista 100 gick han undan enkelt Baron Gift. Jag tror formen är ännu bättre nu och i Kalmar han han gått två vassa lopp – utan att få vinna och det är bra med spår långt in på Kalmar. Min bästa vinnare!

6 Stepping Spaceboy är ju motbudet då han vann försök och fina i guld i slutet av 2019 och verkligen hittade formen. Han vann båda dessa från ledningen och växer där, men nu tror jag inte han kommer förbi min vinnare och då borde han få svårt att plocka ner den. Till lika odds tar jag givetvis ställning för den som får ledningen. ”Adde” har full form på stallet och radar segrar.

En häst till under 10 ggr, 2 Olle Rols som kommit tillbaka i form. Han höll bra senast mot Baron Gift och var bra även före det. Men han springer inte för fullt sista 100 längre tycker jag.

Rank: 3-6-2-5


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 3 Baron Gift till oddset 3.30 hos Unibet.

8 Kalmar – Spelstopp 17.27

Spetsstriden:

5 Viola Grif har varit klart startsnabb i Italien och jag tror hon sitter i ledningen.


Loppanalys:

Här trodde jag det fanns ett riktigt roligt drag, men Unibet kom med 2.85 på 5 Viola Grif och det var lite snöpligt. En italiensk häst som gjorde första starten för Sofia Aronsson senast och intrycket var riktigt starkt och det var en mycket välbyggd och fin typ, och det var mycket sparat där hon inte fick chansen till slut. Hon stod illa till då, och det är mycket bättre uppgift nu och som hon öppnat i de lopp jag sett från Italien så tror jag på spets. Hade det varit 1600 meter skulle jag kunnat sätta kåken på henne, men jag tror hon spetsar hem detta även över full väg.

9 Sharp Dream är hårt betrodd och hon har massor av fart, men är svår att hålla fräsch. Hon var inte som bäst i några starter, men det var bättre rapporter senast efter paus och hon var faktiskt klart fin då hon avgjorde åkande efter perfekt resa. Fungerar hon lika bra igen så är hon bra för klassen och med i striden.

14 Vikens Fingerprint ”kuppade” sig till ledningen senast då ledarkusken somnade, men sedan körde Oskar onödigt tufft och gav Green Mamba chansen som var allt för snabb. Nu är det omvända lägen mot Viola Grif men hon är ett bud.

10 Seven Karats var positiv i ny regi senast och ganska nära V75-seger och även 7 Divine räknas nu med toppkusk och hon är bra då hon slipper gå i dödens.

Rank: 5-9-14-10


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Viola Grif till oddset 2.85 hos Unibet.

9 Kalmar – Spelstopp 17.50

Spetsstriden:

3 Secret Mission är mycket startsnabb och normalt sett tar han ledningen. Nu är han nedstruken till sida-sida med 1 Nixy Flax och då är det lite svårare att ta sig förbi. Johan har aldrig laddat då det varit innerspår, men nu verkar vara dags. Svårt att säga hur snabb han kommer vara, men det finns viss spetschans om han kommer rätt på det.


Loppanalys:

3 Secret Mission är jättefavorit och 2.05 är ändå inget extra till odds. Det är en häst som utvecklades förra året som åttaåring och vann V75-lopp från ledningen, och han vann rikstotolopp senast med från ledningen. Det var liknande gäng som detta och kommer han till ledningen så borde han vinna. Han är spetsfavorit då han inte brukar missa ledningen och jag gillar Henriette Larsen i vagnen för hon får jäkla fart på hästarna med små medel. Ändå kan jag inte spela Secret Mission i silver till 2.05.

1 Niky Flax är andrahandare och 3.65 är okej odds. Ändå är läget lurigt då man aldrig kunnat ladda från innerspår på fyra försök. En startgalopp och tre gånger har man bara plockat upp hästen direkt. Nu vet Johan om förutsättningarna och han menar att om hästen är i balans bakom bilen kommer han trycka av. Det är en väldigt snabb häst som faktiskt bör kunna öppna. Han var snabb en gång, men det på Tingsryd då han kördes till spets mot snabba hästar. Loppet kan avgöras första biten! Det troliga är att han blir av med spets.

Jag gillade verkligen intrycket på 5 Roofie senast och jag måste testa honom! Han såg härligt laddad ut och då han kom loss i sista sväng bet det jättefint och det var inte alls tomt då han enkelt svarade ut Martin de Bos som han stred om fjärdeplatsen med. Det var uppåtsnack före det från Johan och Christoffer kör igen. Läget är bra och med klaff kan han fälla alla. 8 ggr testas.

Rank: 3-1-5-9


Spelförslag:

Jag spelar vinnare på 5 Roofie till oddset 8.00 på Unibet.

10 Kalmar – Spelstopp 18.20

Spetsstriden:

1 Ingo är snabb nog tror jag, men Christoffer verkar nöjd om han kan få rygg på favoriten 2 Atik D.L. som var snabb näst senast och kommer farande. 4 Devs Dragon är den av övriga som kommer laddas och kan öppna snabbt.


Loppanalys:

2 Atik D.L. svarade för en galen uppvisning senast då han vann via 11,5 sista 1200 metrarna och det såg ut som att han skulle kunna fortsätta ett varv till i den farten! Attackerade då 1200 kvar och sedan lät Jepson hästen löpa på och ledaren var mosad redan 700 kvar och sedan trummade han på till helt överlägsen vinst. Läget är perfekt, han är på tok för bra för klassen och troligen sitter han i ledningen i första kurvan och drar motståndet sönder och samman. Han har segrat 4/5 starter med Jepson och har tre raka segrar så det verkar vara häftig utveckling. Näst senast körde Jepson på säkerhet i sista sväng då han skenbart såg ut att vara slagen men det fanns gott om sparat till upploppet, och jag tror inte 2640 var plus. Det är galopp emot i första hand.

Lågt odds ändå att spela till och 1.65 står jag över, även om jag tror han vinner.

Vad ska man då hitta på att spela? Inga headar lockar, men jag spelar plats på 1 Ingo. Han har varit jättebra under hösten vid båda segrarna och satt fast med allt kvar som V75-fyra. Han har varit sjuk då han missade finalerna, men nu låter det bra och han kommer säkert vara vettig direkt. Det blir ledarryggen eller tredje inner och då favoriten kommer dra musten ur de i andraspår så blir han knappast fast och det bör vara de på innerspår som tar platserna närmast. 2.05 är okej och jag spelar plats.

Rank: 2-1-4-6


Spelförslag:

Jag spelar plats på 1 Ingo till oddset 2.05 hos Unibet.

11 Kalmar – Spelstopp 18.42

Spetsstriden:

Jag tror att 4 Franklin Face och 5 Önas Nougat gör upp om ledningen, och det är fördel Franklin.


Loppanalys:

Ny storfavorit och denna gång 3 Man At Work som alltid är betrodd på V75, men statistiken är inte snygg för honom. Han har startat 14 gånger på V75, och har bara en seger och det var februari 2017 och hans första V75-start. Alltså 13 starter efter det på lördagar utan seger. Anmärkningsvärt facit! Det är inte enbart tillfälligheter heller, för han är knepig. Han såg ut att gå mot seger från dödens på Åby näst senast men i en oerhört konstig situation krokade han ihop med Night Brodde kort före mål och åkte dit. Han tappar ofta fokus till slut hästen, det var samma då att han började vingla då det var ”klart”. Nu står han kvar i brons och möter helt andra hästar och har annan hårdhet då han stångats mot kanoner. Blev ”passande” fyra i finalen senast så han inte gick ur klassen. Detta vinner han från dödens, om han fungerar men det har blivit dyrt att gissa på att han ska vinna nu efter 13 raka förluster på V75…

Draget kan vara 4 Franklin Face som såg jäkla bra ut senast med massor sparat utan att få chansen. Det är en ruskigt fin häst som ser ut som en miljonär, och han håller på att utvecklas rejält just nu. Han är ny i klassen och står ju hårt inne med 530.000 mot favoritens 884.000 – rätt stor skillnad med 350.000 alltså. Det är spetsfavorit och jag tror att han kommer stå emot länge, även om kanske Man at Work är för hård om han kommer fram utvändigt. 2.50 plats känns ändå bra att spela så det testar jag.

2 Velasquez Gar är höstens/vinterns hetshäst på lördagarna och han har varit nästa-gångarna varje vecka. Gått härliga spurtar hela tiden, men kanske såg det ut att vara lite så att formen är på väg ur senast? Visst, det löste sig dåligt med sämsta spåret och han hade tre hästar före i tredjespår 600 kvar, då Kevin korrekt chansade i andraspår och han följde med bra men det var ändå inte det riktiga klippet i steget. Bra spår för att få hänglopp nu och visst kan det vara dags.

5 Önas Nougat var favorit senast efter överraskande segern från spets före det. Gav upp enkelt och jag tror inte han kommer vinna fler lopp på lördagar. Kommer inte förbi mitt spel, men det är risk att Nordström kör väl länge. Bort kunna gå ner bakom.

1 Eldorado Mearas visade bra inställning på upploppet senast då han enkelt höll undan för attack och Ingves satt lugn. Blir rejält över nu tror jag och då blir det svårt.

Rank: 3-4-2-1


Spelförslag:

Jag spelar plats på 4 Franklin Face till 2.50 hos Unibet.

 


Spelredaktör
Mattias Ludvigsson
mattias.ludvigsson@travnet.se

Spel från unibet

Tidigare travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson