Just nu:
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz
00.14 Bélina slutar på topp
13.41 Face Time Bourbon i fokus
13.24 Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!
11.28 Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år
10.41 Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens
08.58 Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta
08.51 Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Justice Ås besegrade VM-tvåan

Den danske VM-tvåan Slide So Easy hade ingen chans – när Justice Ås och Peter Ingves kopierade förra årets framgångsrecept i N.J. Koster Memorial.

Förra året vann Peter Untersteiner-tränade Justice Ås danska klassikern N.J. Koster Memorial före favoriten Slide So Easy. När årets upplaga av loppet avgjordes under söndagen – blev det en exakt repris. Peter Ingves körde Justice Ås till segern på Charlottenlund.

Justice Ås snabbstartade och tog ledningen per omgående. Flemming Jensen dröjde inte särskilt länge före han avancerade fram årets VM-silvermedaljör Slide So Easy utvändigt. Men närmare kom aldrig favoriten – Justice Ås gjorde ett ryck genom sista sväng och lämnade motståndarna att i stället göra upp om andrapriset.

Justice Ås, som här faktiskt tog sin första seger sedan den i samma lopp i fjol, klockades till 1.12,0a över 1600 meter och förärades 70 000 danska kronor i förstapris. Slide So Easy grejade andraplatsen, fyra tiondelar efter vinnaren, före Target Kronos och Västerbooonthenews.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 13:41, 26 februari

Face Time Bourbon i fokus

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 11:28, 26 februari

Elitloppshästen mot comeback – efter snart tre år

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 10:41, 26 februari

Ustinof du Vivier trivs i belgisk konkurrens

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
onsdag 08:58, 26 februari

Amatör-VM: Guld till Belgien – Svedin åtta

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Lätt när Earl Simon tog tredje raka

Jarmo Niskanens stjärna Earl Simon visar fin form inför vinterns drabbningar. På söndagen tog sig femåringen till Chartres för att vinna sin tredje raka seger.

Den av Jarmo Niskanen tränade Earl Simon laddas mot vintermeetinget och en eventuell start i Prix d’Amérique genom att mjuka upp på den franska landsorten. Femåringen återvände på söndagen till hippodromen i Chartres och lämnade banan med en vattentät seger – hästens tredje raka.

Franck Ouvrie satt liksom vanligt i sulkyn bakom Earl Simon som inte direkt behövde förta sig för att bärga segern värd 16 200 euro. Storfavoriten avancerade i sexhästarsfältet tidigt till ledningen och var sedan i sin egen klass. Med krafter sparade passerade man mållinjen på 1.14,6/2825 meter.

För Earl Simon väntar närmast troligen en start i femåringsloppet Prix Doynel de Saint-Quentin på Vincennes den 30 november, så till vida man inte väljer att gå ut redan i Prix de Bretagne på söndag.

Här kan du se loppet.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny succé för Cokstile - vann Kommunloppet
Nästa nyhet
Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Ny succé för Cokstile – vann Kommunloppet

Norske Cokstile gör stor succé i det nya hemlandet Italien. På söndagen slog han till igen när de från dödens blev enkel seger i finalen av Kommunloppet.

Den norske elittravaren Cokstile såldes tidigare i år till Italien och sexåringen verkar trivas finemang i regi Gennaro Casillo. Efter att tidigare i höst vunnit Gran Premio delle Nazioni tog Cokstile på söndagen ännu en klassisk italiensk storloppseger när han i imponerande stil hemförde Gran Premio Palio dei Comuni i Montegiorgio – i Sverige mest känt som Kommunloppet.

Tre försöksheat avgjordes inför finalen. Cokstile vann ett, medan Pantera del Pino och Arazi Boko tog hem de övriga två. Det var också Alessandro Gocciadoros outslitlige Arazi Boko som kom till spets i finalen, men Antonio di Nardo bakom Cokstile placerade sig lugnt i dödens.

Från positionen utvändigt om ledaren var Cokstile den starkaste, tog säkert ned Arazi Boko på upploppet till finalseger på 1.10,4a/1600 meter. Segertiden innebar ett nytt löpningsrekord och förstapriset motsvarade cirka 600 000 kronor.

Fransyskan Billie de Montfort knep bronset efter en resa i rygg på vinnaren, före försöksvinnaren Pantera del Pino. Två svensktränade hästar fanns också med i Kommunloppet – Jeepster tog sig till final som fyra men slutade där oplacerad. M.T. Insider missade en finalplats men slutade senare som trea i consolation.

Här kan du se slutet av loppet:

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Dags för Forfantone Am
Nästa nyhet
Dags för Forfantone Am

Dags för Forfantone Am

Det har verkligen varit stolpe ut för Roger Walmanns stall i år, men i Breeders Crown-finalen för de fyraåriga killarna var det stolpe in. När favoriterna föll – så stod Fortfantone Am pall.

Forfantone Am har som son efter monsterstoet Tamla Celeber haft ögonen på sig från debuten, alltid fajtats i kulltoppen men inte fått till den stora segern. I Breeders Crown för fyraåriga hingstar och valacker på Sundbyholm var det dock dags. En seger som nog också värmde tränaren Roger Walmann lite extra, efter ett tufft 2019.

– Vilket år vi haft…det här var verkligen den allra sista chansen att få vinna något stort i år. Jag tycker det var skitroligt för alla runt omkring att vi fick sätta pricket över i:et nu. Det har varit ett häxigt år för oss, så med tanke på det känns det här som en av mina största segrar, sa Roger Walmann i ATG Live.

”Det var verkligen sista chansen”
Roger Walmann i ATG Live

Inledningen av loppet bjussade på en hel del dramatik. Favoriten Inti Boko var alldeles för laddad och kastade sig i galopp när bilen fällde in vingarna. Tae Kwon Deo drog till ledningen – men rullade också han över i fel gångart in mot första sväng. Samtidigt som de två mest spelade hästarna gjorde snabb sorti kunde Örjan Kihlström enkelt glida till spets med Forfantone Am.

Den chansen skulle Roger Walmann-travaren inte missa – men Fortfantone Am skulle bjudas strid på kniven. Betting Gangster avvaktade till in i sista kurvan före attacken kom, men då gick det rysligt fort. Betting Gangster kom snabbt fram utvändigt om ledaren och utmanade sida vid sida hela upploppet ned – men Forfantone Am vägrade att släppa förbi sig den ettrigt uppvaktande motståndaren.

Med knapp marginal höll Forfantone Am nosen först för att som vinnare passera mål på 1.12,6a över 2140 meter – samma tid fick den duktige tvåan Betting Gangster. Den premiechansade vinnaren belönades med 1,6 miljoner kronor.

Derby-tvåan Ferrari Sisu svarade återigen för en magnifik spurt och kom, två tiondelar senare, in som trea. Marcello Wibb lade beslag på fjärdeplatsen efter en invändig resa, medan Mellby Glader var femma efter att ha fått fritt spelrum sent. Viking Brodde tog dödens med varvet kvar men tröttnade till slut.

Forfantone Am (e. Muscle Hill)
Tränare: Roger Walmann
Skötare: Isabell Ahlin
Ägare: SRF Stable
Uppfödare: Am Bloodstock AB


Läs även: Brother Bill ohotad i spets
Läs även: Ganga Bae vägrade ge sig
Läs även: Där satt den, ”Rödluvan”

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Där satt den, "Rödluvan"!
Nästa nyhet
Där satt den, ”Rödluvan”!

Där satt den, ”Rödluvan”!

I säsongens sista timme hamnade drottningkronan återigen på Conrad Rödluva hjässa. En rykande avslutning talade segerspråk när Daniel Redéns häftiga fuxa grejade segern i Breeders Crown för fyraåriga ston.

Tvåa i Drottning Silvias Pokal, trea i Stochampionatet och tvåa i Derbystoet. Men i Breeders Crown var Conrads Rödluva på tronen igen. ”Rödluvan” iklädde sig rollen som vargen – och åt upp motståndet över Sundbyholms upplopp. Med fyraåringsäsongen nu avklarad har Daniel Redén-träningen nu travat in nästan tio miljoner kronor.

– Fy fan vad skönt! Jag måste säga att jag visste nästan att hon skulle vinna, men man blir ju lite skrockfull. Men hon kändes så fin när jag ryckte tussarna i jobbet i torsdag. Vad härligt!, jublade Daniel Redén i ATG Live.

”Fy fan, vad skönt!”
Daniel Redén i ATG Live

Loppet handlade på förhand mycket om ”de drottningarnas slag”, men ingen ur favorittrion var med i spetskörningen. I stället var det Felicity Shagwell som höll upp från innern, öppnade första halvvarvet efter raska 08,4 – då tog Staro Miami sats och kom fram för att överta.

Örjan Kihlström hade landat i tredje utvändigt med ”Rödluvan” som med 700 meter kvar styrde på först i tredjespår – med klistrad i rygg fanns Activated. Ledande Staro Miami kämpade storstilat i spets och hade fortsatt greppet när man nalkades upploppet, men efter att ha putsat en liten bit i rygg styrdes Conrads Rödluva på återigen. Någon sekund senare var loppet avgjort – en sylvass avslutning avgjorde till segern värd 1,6 miljoner kronor då vinnaren var premiechansad.

Segertiden mycket fina 1.11,8a/2140 meter vilket var en förbättring av löpningsrekordet med en halv sekund. Activated, som följt vinnare i ryggen, avslutade också mycket bra för att den här gången bärga silvermedaljen. Staro Miami höll strålande för att bli trea före Racing Brodda som jobbat hela loppet i dödspositionen och fick mer än godkänt för sin insats.

Conrads Rödluva (e. S.J’s Caviar)
Tränare: Daniel Redén
Skötare: Isabell Eriksson
Ägare: Stall Zet
Uppfödare: Ove Conradsson m.fl


Läs även: Dags för Forfantone Am
Läs även: Ganga Bae vägrade ge sig
Läs även: Brother Bill ohotad i spets

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ganga Bae vägrade ge sig

Travtips

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Travtips
torsdag 15.38, 27 februari
Ett vintrigt Boden och isbana väntar på oss i kväll. Jag har inte så många spetsvinnare i kväll men på isen brukar täthästarna lättare stumna till och jag är inte överdrivet orolig. Boden brukar bjuda på mycket öppna lopp men jag tycker det ser lite mer oj...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 15.35, 25 februari

Jägersro 25 februari: Vi spelar en riktig springare i årsdebut

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.02, 25 februari

Lunch-draget Bergsåker: Klockrent drag i går – Visst älskar vi ett nytt jättebra spel

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 09.59, 24 februari

Halmstad 24 februari: Ludde får chansen i kväll

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson