Just nu:
15.41 Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback
11.38 Eld Rask redo för norska Derby-kvalen
11.02 Gimpanzee en av sju till Yonkers Trot
10.01 Fortsatta problem – Steen Juul står över Derbyn
09.27 Uhrberg och Untersteiner i danska Derbyt
08.31 Six Pack till Frankrike – och Prix d’Amérique?
15.53 Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.
15.38 Diamanten i comeback – möter Antonio Tabac
14.26 Dubbelmiljonären går till Paw Mahony
14.06 Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Jubileumspokalen: Makethemark flög till segern

Äntligen var det dags. I Jubileumspokalen stämde allt perfekt för Makethemark som efter en flygande finish fick sin efterlängtade storloppsseger.

Han har kämpat i toppen hela sin karriär, nu var det slutligen dags för en inteckning i ett riktigt stort lopp. Många gladdes när femårige Makethemark fick sätta pricken över i:et och spurta hem segern i Jubileumspokalen på Solvalla. En seger värd miljon kronor.

– Det har varit blandande känslor hela veckan, det har bubblat inombords. Vi har gjort vårt jobb de här senaste två månaderna, hästen har känts så fantastiskt fin, mer än så kan man inte göra. Men man kan lita på den här hästen, han var verkligen värd den här segern, berättade tränaren Petri Salmela i vinnarcirkeln.

Loppet kom att öppnas i ett fasligt tempo, Love Matters pressade sig förbi Pastore Bob efter 500 meter körda men då visade klockan på 07,2. I dödens blev det avlösning; först avancerades Diamanten fram men efter ett varv synade Cyber Lane positionen efter att ha rundat fältet från kön.

Makethemark och Ulf Ohlsson hade dock inte varit med i rusningen, men skulle kliva in i handlingen till slut. Mitt på den sista bortre stötte Milligan’s School ut i tredjespår och Maharajah-sonen kunde i ryggen tassa med. 250 meter från mål blev det full attack via fjärdespår – och nu såg Makethemark sin chans.

Petri Salmela-stjärnan har en patenterad slutrökare och den lämnade han inte hemma den här kvällen heller; femåringen avslutade sylvasst och hade avgjort loppet i säker tid före mål. Segertiden noterades till 1.10,8a över 2140 meter. Det här var första segern i loppet för såväl tränare som kusk.

– Han gjorde en kanon-värmning i dag, de har verkligen satt honom i form och det är tacksamt att köra. Det känns som han hittat en växel till i år, även om han gjort fantastiska lopp genom hela karriären. Han är så läcker hästen, när man vrider ut med honom då jäklar vet han vad som gäller. Jag tycker han verkligen var värd den här segern, sa Ulf Ohlsson.

Stefan Melander-jänkaren Milligan’s School, körd av Ulf Eriksson, gick en berömvärd långspurt och tog andrapriset före Cyber Lane som förvisso fick ge sig den sista biten men höll strålande efter sitt stentunga upplägg.

Fyra i mål inkom Double Exposure som gick en godkänd avslutning från tråkigt läge. Femma blev Handsome Brad som över upploppet kom loss efter att ha gjort loppet som tredje häst på innerspår. Prisplacerade också Evil Enok M.E. och Diamanten medan Love Matters mattades i spets. (Foton: ALN).

Läs även: V75: Segergest när Darling Mearas vann Sto-EM

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Övriga nyheter

Nyhet
måndag 14:26, 19 augusti

Dubbelmiljonären går till Paw Mahony

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 14:06, 19 augusti

Avstängd fyra veckor för den fula drivningen

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:40, 19 augusti

Championat-kollen: Untersteiner i Tingsryd

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 11:12, 19 augusti

Segersviten förlängdes – 51 raka för Trebol

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 10:24, 19 augusti

⏱️Twitter-svepet

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
måndag 09:24, 19 augusti

Svanstedts Plunge Blue Chip – på 1.09,0

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
måndag 08:57, 19 augusti

Mästarmötet i Sundsvall Open Trot

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
V75: Segergest när Darling Mearas vann Sto-EM

V75: Segergest när Darling Mearas vann Sto-EM

Stefan Persson firade med rejäl segergest. Efter en perfekt resa i rygg på hårddragande Trendy Ok kunde härliga Darling Mearas avgöra hur lätt som helst till seger i EM för ston.

Förstapriset var 900 000 kronor i European Championships for Mares, eller Prix Maharajah, ett av guldkornen på Solvalla under kvällen för Jubileumspokalen. Pengar som efteråt bokfördes på Darling Mearas segerkonto. Den fem-åriga Cantab Hall-dottern kan titulera sig europamästarinna.

– Man blir så jäkla glad. Allt stämde i dag, loppet blev precis så som vi hade hoppats. Gocciadoro höll bra fart hela vägen och när vi vred ut så tänkte jag, att den får nog vara jäkligt bra för att kunna stå emot. Hon har bara gjort ett tjugotal starter och presterar på det här viset, hon är så bra hon kan vara, sa kusken och tränaren Stefan Persson på segerpodiet.

Darling Mearas var kvick iväg och tog täten. Favoritspelade Trendy Ok och Alessandro Gocciadoro klev dock snart fram för att ställa en allvarlig fråga, efter ett halvvarv övertog italienskan också taktpinnen. Men ledarinnan blev småhet på kuppen, efter 09,8 första 500 var tiden 11,8 vid varvet. Det här skulle passa Darling Mearas perfekt i vinnarhålet.

Trendy Ok forsade undan med flera längder in i sista sväng, blott Darling Mearas mäktade följa med i det läget. När Persson drog i högertömmen ur sista sväng, började ledarens krafter också tryta. Segern blev till slut mycket säker. Segertiden stannade vid vassa 1.11,4a/2140 meter.

Bakom avslutade tioåriga finskan Ranch Kelly fenomenalt. Efter att ha gjort sista varvet i tredjespår blev hon till på köpet utskuffad i fjärde i sista sväng, men levererade ändå en urstark avslutning som räckte till silvret. Trea i mål, efter en resa i andra utvändigt, landade In Toto Sund.

*****

*Big Noon-Pokalen såg en fin startlista. Starkast till slut var Stefan Melanders jänkare Snowstorm Hanover som här knep sin första seger på svensk mark; bra valt tillfälle, förstapriset var 300 000.

Örjan Kihlström satt bakom Snowstorm Hanover som bidade sin tid sist utvändigt, men kunde i ryggar smyga när fyra-åringarna satte upp farten och via fjärdespår ur sista sväng avgjorde han säkert till slut via en kraftfull avslutning. Segertiden på 1.11,7 över 1660 meter var en tangering av löpningsrekordet, tillika det svenska rekordet.

– Det har varit fel hela tiden för den här hästen, men den utrustning som han har nu känner han sig trygg med. Det är en fantastisk individ och jag tror han kommer bli ganska bra, sa ”Tarzan” i ATG Live.

*Ahlsell Legends blev en enkel match för norrmannen Thor Borg, som tog plats bakom Heart of Steel, tränad av Peter Untersteiner. Borg stack till spets, dämpade och steppade på gasen över sista bortre. När Olle Goop med Zidane Grif galopperade vid utgången av sista sväng, var segern redan i hamn. 1.14,0a på 2140 meter noterade vinnaren.

– Jag kände att jag hade bästa hästen och det var aldrig några problem någon gång. Det är kul att vara tillbaka när man får köra sådana här hästar, men jag har lagt skorna på hyllan och är nöjd med det, sa 66-årige Thor Borg.

*Tillbaka som vinnare, i fin stil, var Carabinieri. Med sin tränare Peter Untersteiner i jollen tog han trots bara ett lopp i kroppen, segern i stayerloppet. Sjuåringen kunde följa Antonio Trot i rygg över den sista bortre, slog klorna i den samme vid utgången av svängen och höll starkt ifrån sig Ragazzo da Sopras ivriga uppvaktning sista biten. 1.13,3 på 3180 meter var klockans svar.

*Jerry Riordan-tränade Zahra Mil överraskade i Wallenius Cup för treåriga ston. Cal Johan Jepson kastade loss italienskan i en kvick rush på sista bortre, men kom ned i andraspår för att hämta andan en aning. Ny attack in på upploppet och en i dödens travande tapper Zona Ok, som knäckt favoriten Evelyn, fick ge sig. 1.12,1a på 1640 meter var en trevlig vinnartid.

*Reijo Liljendahl-tränade Mrs Lindy är ingen dum sort. Från spets vann hon för Ulf Ohlsson Berndt Lindstedts lopp för ston. Det trots rejäl körning varvet från mål där Happy Steel i dödens svarade ut favoriten Chapter Review som blev hängande. Happy Steel utmanade hela vägen, men ledaren kunde vinna säkert. Fin insats på 1.13,2a/2140.

*Timo Nurmos är mästare på att ställa i ordning hästarna och Laskari var en riktigt imponerande vinnare. I första starten för Solvalla-tränaren och första starten sedan september i fjol, smattrade femåringen till spets för Jorma Kontio och var aldrig hotad. Tvärtom, Laskari bara stack ifrån över upploppet. 1.10,9a/1640 var en tid som inte gick av för hackor. (Foton: ALN).

Läs även: Jubileumspokalen: Makethemark flög till segern

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Readly Express mot start i Sundsvall Open Trot
Nästa nyhet
Readly Express mot start i Sundsvall Open Trot

Readly Express mot start i Sundsvall Open Trot

Sundsvall Open Trot nästa helg och sedan väntar final i Trotting Masters. Så ser den troliga planen ut närmaste tiden för Readly Express.

Readly Express gjorde första starten sedan segern i Jämtlands Stora Pris i juni. Det slutade i en stjärnsmäll mot Propulsion där den senare vann på målfoto i en redan klassisk duell av Åby Stora Pris.

Nu spänner Prix d’Amérique-vinnaren bågen mot nya stora lopp. Det är till Trav365 som tränaren Timo Nurmos berättar att nästa start sannolikt blir i Sundsvall Open Trot på Bergsåker den 25 augusti.

– Jag var otroligt nöjd med Readly Express. Jag ska köra ett lättare jobb med honom i veckan, om allt är bra där så startar vi i Sundsvall Open Trot, säger han till Trav365.

Den fortsatta planen efter det ser ut att bli finalen av UET Trotting Masters. Ett lopp som i år körs på Östersundstravet den 16 september. Två miljoner kronor är förstapriset. (Foton: ALN).

 

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Ny seger för Aubrion du Gers - Usain Henna vann
Nästa nyhet
Ny seger för Aubrion du Gers – Usain Henna vann

Ny seger för Aubrion du Gers – Usain Henna vann

Segerföljetongen fortsätter för Aubrion du Gers. Under tisdagen knep valacken sin sjätte raka seger efter att ha upprepat sin seger från i fjol i Prix Jean-Luc Lagardère.

Jean-Michel Bazires supertravare Aubrion du Gers är omöjlig att slå i hemlandet för dagen. Som stor favorit infriade han i Grupp 2-loppet Prix Jean-Luc Lagardère på Enghien. Förstapriset var 67 500 euro och åttaåringen noterades nu för sin sjätte raka seger. Det var också hästens tolfte seger av de tretton senaste starterna.

Loppet såg Charly du Noyer som anförare i bra tempo, första 1875 meterna gick efter 12,3 och det var ungefär då, med kilometern kvar, som Bazire lyfte ut Aubrion du Gers från positionen som tredje häst på innerspår mot dödens. I ett våldsamt speedryck hade favoriten kort senare gasat sig till ledningen.

Skuggande bakom, nu fram i dödens, anlände Bird Parker som hela det långa upploppet ned försökte få bukt på ledaren men uppdraget var förgäves. Aubrion du Gers förvisade motståndet säkert till seger på 1.11,3 över 2875 meter. Trea efter en stark avslutning slutade svenskägde Cash Gamble, medan Rocky Winner blev kvar i det slagna fältet.

*Under samma tävlingsdag fick Jörgen Westholm fira. Han satt själv i sulkyn bakom Usain Henna som här gjorde tredje starten i tränarens regi och andra på fransk mark. Efter andraplatsen senast blev det nu seger.

Usain Henna inledde i tredjespår för att nå fram i dödens och strax senare, med varvet från mål, köra sig till ledningen. Från den positionen höll åttaåringen motståndet säkert stången över upploppet och skar mållinjen på 1.13,1a/2150 meter. Den här segern var värd 23 400 euro. (Foton: ALN).

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Tekno Odin i comeback - och i debut för Persson
Nästa nyhet
Tekno Odin i comeback – och i debut för Persson

Tekno Odin i comeback – och i debut för Persson

Kan Tekno Odin komma tillbaka till toppen ännu en gång? På Gävletravet gör han på fredag comeback – och första starten för Jan-Olov Persson.

Norske kallblodsfantomen Tekno Odin med 10,6 miljoner kronor intjänat och 71 segrar på 121 starter tillhör rasens absolut bästa, men i år har det varit mer motigt. Senaste starten var i maj och sedan dess har hästen funnits hos Jan-Olov Persson för simträning.

På fredag är det också dags för debut för den nye tränaren. Tioåringen gör comeback i ett lopp för eliten på Gävletravet, förstapriset är 50 000 kronor. Ulf Ohlsson sitter vid ratten och Tekno Odin ska drabba samman med bland andra de nya stallkamraterna Semdheim Solan och Tand Kraft. (Foto: ALN).

Här är startlistan:

2140 auto

1 Rino Dox – Tomas Pettersson
2 Smedheim Solan – Rikard N Skoglund
3 Tekno Odin – Ulf Ohlsson
4 Titan Tabac – Wiktor Kylin-Blom
5 Tand Kraft – Jan-Olov Persson
6 Mino – Elias Strandberg
7 Junifaks – Ulf Eriksson

Läs även: Tekno Odin byter tränare – till Jan-Olov Persson

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Melanders treåriga stjärna borta resten av året

Travtips

Tips Solvalla 20 augusti: Minnestads Ecuador spelas i comeback

Travtips
tisdag 15.41, 20 augusti
Solvalla tävlar vidare med tisdagstrav och i kväll får vi se flera fina hästar komma till start. Spelmässigt var det kämpigt at hitta vettiga objekt till lite roligare odds men vi gör ett försök med fyra spel. Tre vinnarlir samt ett platslir. Mest spänd är...
Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 15.53, 19 augusti

Tips Eskilstuna 19 augusti: Perfekt uppgift för Maximus M.M.

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
söndag 13.04, 18 augusti

Tips Tingsryd 18 augusti: Det blir åka av för Dragster

Spelredaktör Daniel Olsson
Travtips
fredag 15.55, 16 augusti

Tips Örebro 17 augusti: En riktigt het vinnare!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.54, 16 augusti

Tips Örebro 16 augusti: Smokey Herman spetsvinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 15 augusti

Tips Bergsåker 15 augusti: Laxfaks i comeback!

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 13:07, 16 augusti 2019

Publiken har övergivit våra storbanor

VÄDERSTAD: Det blev en tur till Väderstad på fredagsmorgonen. Snart på väg hem igen. Publiksiffror Storbanorna har allvarliga problem med att locka publik till sina större travarrangemang. Åby kom upp till 4 000 personer under sitt ”Åby Stora Pris”. Den sä...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Daniel Berglund

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson