Just nu:
08.11 Christoffer till 1000
15.10 Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!
15.08 Bollnäs 28 februari: Croons får en slant
11.25 Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan
09.44 Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji
08.42 Skoglund har tagit täten
08.34 Boden: Rally Funny i ensamt majestät
17.25 Urstark Unique Juni
15.38 Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!
08.47 Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Jos Verbeeck skadad efter olycka

Sulkylegendaren Jos Verbeeck har inte setts i lopp en tid, anledningen är att kusken varit inblandad i en olycka. Han väntas vara tillbaka inom en månad.

Den fyrfaldige Prix d’Amérique-vinnaren Jos Verbeeck tävlar på grund av en fransk skattetvist numera i huvudsak i födelselandet Belgien och i Nederländerna. Men sedan dagarna före jul har han inte setts till i sulkyn. Anledningen är en olycka som skett under träning, uppger Equidia.

62-årige Jos Verbeeck har ådragit sig brutna revben samt en skada på ett av benen, berättar den franska sajten. Sulkylegendaren väntas vara tillbaka i början av februari.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
lördag 08:11, 29 februari

Christoffer till 1000

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 09:44, 28 februari

Nu är det färdigtävlat för Southwind Feji

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:42, 28 februari

Skoglund har tagit täten

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:34, 28 februari

Boden: Rally Funny i ensamt majestät

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 17:25, 27 februari

Urstark Unique Juni

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 08:47, 27 februari

Solvalla/Åby: Mäktig comeback av Sir Ratzeputz

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 00:14, 27 februari

Bélina slutar på topp

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Campo Bahia tillbaka – till sommaren

Campo Bahia tillbaka – till sommaren

Det blev inte det roligaste avslutet på säsongen för Campo Bahia. Allt tyder på att hästen var sjuk i den senaste Frankrike-starten. Nu dröjer det fram till sommaren före vi får återse stall Lugauers flygmaskin.

Inför finalen i Derbyt hade allt gått som smort för Campo Bahia, men därefter har käpparna satts i hjulen för Conrad Lugauers högkaratiga femåring. Hästen var sjuk i Derbyt, fick därför lämna återbud till Grand Prix de l’UET, galopperade i segerstriden i Critérium Continental – och senaste i Prix de Croix klappade han igenom tidigt i ledningen. Med stor sannolikhet var hästen sjuk igen.

– Campo Bahia undersöks av veterinär under tisdagen och då ska blodprov tas och vi ska även kolla halsen. Sedan får vi svaren i slutet av veckan men det kändes i loppet som att han var sjuk. Jag säger ingenting om han hade varit kall 100 meter kvar men redan 700 kvar fick jag inget svar av honom när jag visade hästen pisken. Men han har aldrig haft så här hög puls efter ett lopp någon gång så förmodligen är det något som inte stämmer, berättar Marc Elias, som körde senast, i en intervju med Kanal 75.

”Har aldrig haft så hög puls”
Marc Elias till Kanal 75

Starten i det franska loppet var sedan tidigare tänkt som säsongsavslutning för Campo Bahia. Nu ska han först kurera sig, sedan väntar uppgifter inom aveln och sikte mot nästa säsong. Vi kommer troligen inte att få återse Campo Bahia förrän sommaren.

Jubileumspokalen är målet

– Nu blir det vila och uppträning inför nästa säsong. Jag gissar på att hästen kommer ut i början av juni och får ett par lopp i kroppen inför Jubileumspokalen som är det första stora målet. Jag är säker på att han kommer tillbaka i ett bra skick, säger Marc Elias.

Campo Bahia travade under 2019 in 1,8 miljoner kronor och tog 5 segrar på 7 starter. Vårens seger i Kungapokalen blev den största framgången. Totalt har hästen tjänat lite över 4 miljoner kronor.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Lionel tillbaka i årsdebut
Nästa nyhet
Lionel tillbaka i årsdebut

Lionel tillbaka i årsdebut

Den sextonfaldige miljonären Lionel är tillbaka för en ny säsong. Norrmannen som hunnit bli tio år, gör årsdebut på Bjerke i helgen.

Forne Olympiatravs-vinnaren, Prix d’Amérique-trean och VM-tvåan Lionel är redo för comeback. Den välmeriterade norske fuxen gör sin första start som tioåring, och den första starten sedan han var femma i Prijs der Giganten i november.

Lionel finns med i lördagens Gulddivisionen på Bjerke, som har 50 000 norska kronor till vinnaren. Som vanligt är det tränaren och ägaren Göran Antonsen i sulkyn. Bland motståndet hittar vi Frode Hamre-jänkaren Patent Leather.

Här är startlistan:

2100 auto:

1 Lionel – Göran Antonsen
2 Floris Baldwin – Kristian Malmin
3 Dream Builder – Vidar Hop
4 Radieux – Svein Ove Wassberg
5 Test Drive – Gunnar Austevoll
6 Flashing Boko – Ole Johan Östre
7 Kick Off Classic – Dag-Sveinung Dalen
8 Patent Leather – Frode Hamre
9 Rafolo – Eirik Höitomt
10 Pebbe Simoni – Per Oleg Midtfjeld

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Bra Vincennes-debut av J.H. Mannerheim
Nästa nyhet
Bra Vincennes-debut av J.H. Mannerheim

Bra Vincennes-debut av J.H. Mannerheim

Ett stort svensklag testade lyckan på Vincennes i måndagens Quinté-lopp, men kunde inte rå på fina vinnaren Diablo d’Herfraie. Johan Untersteiner-tränade J.H. Mannerheim stod dock för en god insats som runner-up.

Inte färre en sex svensktränade hästar fanns med i måndagens Prix de Brionne på Vincennes, ingen av dem kunde dock rubba Jean-Pierre Thomain-tränade Dibalo d’Herfraie. Valacken tog första segern sedan i december 2018 när han för David Thomain efter en kraftig forcering i sista sväng kopplade greppet om favoriten Druss de Guez, som senare galopperade.

Stark Vincennes-debut

Johan Untersteiner-tränade J.H. Mannerheim gjorde dock en stark debut på kolstybben. Körd av Gabriele Gelormini tog sjuåringen täten, släppte efter en kilometer, men avslutade fint över upploppet för att bli tvåa. Det på 1.13,5/2700, en tiondel efter vinnaren som belönades med 19 350 euro.

Bland övriga svenskar var det Adrian Kolgjinis Partizan som lyckades bäst, som femma. För Very Kronos slutade det med en galopp direkt i starten, medan Mr Perfect, Tellmeastory och Uppohoppa slutade i det slagna fältet. Tidig galopp blev det även för betrodde italienaren Volnik du Kras.

Du kan se loppet här.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Läget inför Prix d'Amérique
Nästa nyhet
Läget inför Prix d’Amérique

Läget inför Prix d’Amérique

Tolv hästar är inkvalade – men sex platser återstår att fylla. Det är knappt två veckor kvar till Prix d’Amérique avgörs. Så här ser läget ut inför sista söndagen i januari.

På söndagen gick Prix de Belgique i mål och fick se fjolårets Prix d’Amérique-vinnare Bélina Josselyn ta en lika glädjande som övertygande seger. Hon tog därmed hand om en av tre sista givna platserna till superloppet två veckor senare, och tog med sig Enino du Pommereux samt stallkamraten Davidson du Pont (som sedan tidigare redan varit klar).

Därmed är chanserna att kvala in till årets Prix d’Amérique över. Tio hästar kvalade in via de fyra B-loppen och till skaran adderas även vinnaren av Critérium Contiental, Face Time Bourbon som gäller som PdA-favorit, samt Prix Ténor de Baune-vinnaren Excellent.

Tre svensktränade?

Tolv hästar är därmed klara – men sex platser återstår att fylla före startlistan definitivt spikas nästa torsdag den 23 januari. De platserna går till de anmälda hästarna med mest pengar på kontot. Även om Björn Goop sitter bakom stekhete segerkandidaten Face Time Bourbon, saknas i dagsläget några svensktränade hästar i årets Prix d’Amérique-fält. Fast det kan bli tre.

Huruvida Propulsion gör ett nytt försök i Prix d’Amérique, i så fall fjärde raka, lär vi få ett besked om under veckan. Definitivt är i vilket fall att ”Proppen” knappast behöver bekymra sig om stålarna; hans drygt 31 miljoner kronor intjänat skulle göra honom till fältets näst rikaste, endast överglänst av Bold Eagle.

Säkra på plats i PdA kan också teamet kring Ringostarr Treb vara. Tränaren Jerry Riordan har deklarerat att det blir start den 26 januari – och att det också blir hästens sista. Oklart är ännu om Milligan’s School tar chansen, men med lite över 11 miljoner kronor är platsen, om man så önskar, i det närmaste given.

Uza Josselyn är ”inne”

Två andra hästar, som har Prix d’Amérique i siktet, är Uza Josselyn och italienske Vitruvio. Som det ser ut i dagsläget kan de också börja förbereda sig för att beträda kolstybben i världens största lopp om två veckor.

Värt att notera är att fyraåriga travare får sin vinstsumma ”uppskriven” med 30 procent om de anmäls till Prix d’Amérique. För femåringar gäller 20 procent, medan det för sexåringar är 10 procent. Anmälningar till loppets stängs nästa måndag, den 20 januari och startlistan blir klar den 23 januari.

Inkvalade Prix d’Amérique-hästar:

Bahia Quesnot (tvåa Prix de Bourgogne)
Bélina Josselyn (etta Prix de Belgique)
Billie de Montfort (etta Prix de Bourgogne, trea Prix du Bourbonnais)
Bold Eagle (tvåa Prix du Bourbonnais)
Chica de Joudes (tvåa Prix de Bretagne)
Davidson du Pont (etta Prix de Bretagne, trea Prix de Belgique)
Délia du Pommereux (etta Prix du Bourbonnais)
Enino du Pommereux (tvåa Prix de Belgique)
Excellent (etta Prix Ténor de Baune)
Face Time Bourbon (etta Critérium Continental)
Looking Superb (trea Prix de Bretagne)
Vivid Wise As (trea Prix de Bourgogne)

Tänkbara Prix d’Amérique-hästar:

Propulsion (3,13 miljoner euro)
Ringostarr Treb (1,65 miljoner euro)
Traders (1,38 miljoner euro)
Uza Josselyn (1,27 miljoner euro)
Vitruvio (1,18 miljoner euro)
Milligan’s School (1,13 miljoner euro)
Carat Williams (1,07 miljoner euro)
Erminig d’Oliverie (987 990 euro + 10%)
Tony Gio (883 865 euro)
Eridan (661 113 euro + 10%)
Falcao du Laurma (475 230 euro + 20%)
Feliciano (474 340 euro + 20%)

Läs även: Prix de Belgique: Bélina is back!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
22 hästar anmälda till Prix de Cornulier

Travtips

Bergsåker 29 februari: Vi har en Dynamite-vinnare!

Travtips
fredag 15.10, 28 februari
Det blev träff på två mycket fina vinnare i avslutande loppen i onsdags och det var verkligen inga bluffsegrar! King of Everything var ruskigt bra då det egentligen kostade för mycket hela vägen där framme i spets men han bara gick undan. Sedan var Sir Rat...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
fredag 15.08, 28 februari

Bollnäs 28 februari: Croons får en slant

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
fredag 11.25, 28 februari

Lunch-draget Eskilstuna: Master Hill herre på täppan

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
torsdag 15.38, 27 februari

Boden 27 februari: Här är det trimmat – lita på det!

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
onsdag 13.24, 26 februari

Solvalla/Åby 26 februari: Toppintryck i kval på kvällens mest spännande!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 08.51, 26 februari

Lunch-draget Östersund: Bra rapporter på mitt chansspel

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
fredag 22:38, 21 februari 2020

Helt skilda världar

STRÄNGNÄS: Enligt uppgift har våren nått till Sverige, i alla fall på flera platser i södra delarna av landet. Och visst har säsongens vinter varit märklig på många ställen. ATG Hästsportens spelbolag ATG lämnade igår sin helårsrapport. Som vanligt numera ...
Spelredaktör Björn Hammarström
Krönika
fredag 13:01, 10 maj 2019

Spelkrönika Åby 11/5: Jag spelar mot favoriten i Kungapokalen!

Åbytravet bjuder på topptävlingar den här lördagen med pokalloppen för de bästa fyraåringarna som given sportslig höjdpunkt. De två huvudloppen känns ganska så förutsägbara, men loppen runt dessa är betydligt mer öppna och spelvänliga och jag skulle faktis...
Spelredaktör Redaktionen Travnet

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson