Nu har även Jörgen Westholm anslutit till de riktigt stora bland landets travtränare. Under torsdagen kom hans tusende tränarseger.

Tidigare i veckan var det Petri Salmela som noterades för tusen tränarsegrar. Efter torsdagens tävlingar på Örebrotravet hade tränarnas tusenklubb fått ännu en medlem.

Det var dock först i kvällens sista lopp som jubileumsseger blev ett faktum. Jörgen Westholm lotsade själv in skrällen Ukino du Vivier till seger.

Därmed kan den 40-årige Rommetränaren skryta med tusen segrar som tränare. Han inledde som professionell travtränare 1996, nu sjutton år senare passerade han milstolpen. Han är därmed den 28:e av landets i dag aktiva tränare som uppnått tusen segrar.

Jörgen Westholms stall har hittills i år vunnit 28 segrar på 181 starter och travat in precis över två miljoner kronor.

– Utan att förringa kuskarnas insats så anser jag att det är en större prestation att ta sig in i tränarnas Tusenklubb än den som finns för kuskar. Det ligger mycket arbete bakom att utbilda och träna upp en häst till segerform. Det uppmärksammas alldeles för lite, säger han till kanal75 efter jubileet.

GILLA travnet.se på Facebook!

 

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se

Senaste nyheterna

Nyhet
fredag 12:48, 30 april

Travnet tackar för sig!

Spelredaktör Redaktionen Travnet
Nyhet
fredag 12:45, 30 april

25 år med Travnet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:44, 30 april

Finlandia-Ajo fulltaligt

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 12:32, 30 april

Blé du Gers klar för Paralympiatravet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 08:45, 30 april

Definitivt besked: Manchego borta från Elitloppet

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
fredag 07:44, 30 april

Starkt sällskap samlat i Argentans sprinterslag

Spelredaktör Daniel Olsson
Nyhet
torsdag 13:26, 29 april

Ny häst klar – Zarenne Fas försvarar titeln i Finlandia-Ajo

Spelredaktör Daniel Olsson

Spel från unibet

Travnets Twitter

Nästa nyhet
Treåringarna i fokus på Solvalla

Treåringarna i fokus på Solvalla

Ungdomarna står i rampljuset vid nästa onsdags tävlingar på Solvalla. Scarlet Knights Lopp för treåringarna lockar med 200 000 kronor till vinnaren.

Ett vasst race för de tidiga treåringarna blir huvudnumret vid Solvallas tävlingar med V86 på onsdag.

I Scarlet Knights Lopp, Treåringarnas Vårfinal, får vi se bland andra vasse Fly The World som redan i år hunnit med tre segrar, möta bland andra Per Nordströms nya stjärnskott Djali Boko.

Startlistan har tagit sig följande utformning:

2140 auto

1 Fly The World – Juha Siirtonen
2 Jane’s Hugo – Kaj Widell
3 Djali Boko – Per Nordström
4 Muirfield – Tommy Hanné
5 Donna del Sole – Björn Röcklinger
6 Gimeheaven Sisu – Ville Karhulahti
7 Sue Zet – Daniel Redén
8 Ivar Sånna – Jorma Kontio
9 Elvis Duo – Örjan Kihlström

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Torsdag: V65-tips till Örebro
Nästa nyhet
Torsdag: V65-tips till Örebro

Torsdag: V65-tips till Örebro

Omgången:
Det har kommit en hel del regn under förmiddagen och dagen i Örebro, men banan håller väldigt bra och ska erbjuda valfri balans. Det har sedan ett par timmar slutat regna och räkna med en snabb och fin bana ikväll. Breeders Crown och hög klass på omgången, jag har också hittat ett prisvärt singelstreck som gör att det känns ännu mer inspirerande.

Bästa spiken:
1 Peignoir (V65-4)

Bästa låset:
6 Re Doc (V65-3) & 10 Dollar Boko (V65-3)

V65-förslag:
V65-1: 1,4,5,8 (2-7)
V65-2: 1,3,4,5,6,8,9,10,11 (7-12)
V65-3: 6,10 (4-2)
V65-4: 1 Peignoir (10-14)
V65-5: 4,6,9,12 (7-3)
V65-6: 1,2,3,7,9 (5-6)
4x9x2x1x4x5 = 1440 kronor.
(Enbart spel för 6 rätt)

Dubbeltipset: 

Spelförslag 1:
DD-1: 4 Moving On
DD-2: 3 Increased Workload
1 rad x 400 kronor.

Spelförslag 2:
DD-1: 4 Moving On
DD-2: 1,2,9
3 rader x 200 kronor.

Tipsredaktör: Christoffer Wickman

V65-1:
Bra segerchans i front.

RANKING: A: 4 B: 8-5-1 C: 2-7-3-5

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att Jansson tidigt placerar 4 Joker Stursk i front.

Loppanalysen:
Favoriten 4 Joker Stursk imponerade väl inte direkt i årsdebuten senast, trots det väljer jag att ge honom tipset i det här loppet. Jag tycker förutsättningarna för hans del är passande och det är också en häst jag gillar. Jag räknar med att han med årsdebuten i kroppen går framåt till den här starten, motståndet är dessutom lämpligt och det är bra chans på tidig ledning. Han trivs i ledningen och är han bara förbättrad med årsdebuten i kroppen blir han svår att plocka ned.

Jag var ett tag inne på att lämna Joker Stursk ensam på kupongen men då årsdebuten trots allt lämnade en del övrigt att önska väljer jag att gardera. Bästa hästen 8 Latitude Broline får inte nonchaleras, även om formen är ett litet frågetecken då hon varit ifrån för halsproblem efter senast. Hon är stark och tuff, tål att göra jobbet själv i loppet och i någorlunda vettigt slag segerstrider hon.

Streck också för 1 Milton Zet och 5 Uranus de Tyrole och med dessa fyra tycker jag den inledande V65-avdelningen är låst, de övriga ska normalt inte räcka till seger. Milton Zet lär inte kunna försvara innerspåret från start, löser det sig dock bara under vägen blir han giftig och Daniel Redén har ruskig snurr på stallet för dagen. Berghs Uranus de Tyrole låter det ganska bra på från stallet och jag gillade vad jag såg av honom i Sverigedebuten senast som tvåa. Kan absolut duga.

V65-2:
Pekka till spets.

RANKING: A: 4-5-6 B: 3-10-8-9-1-11 C: 7-12-2

Spetsanalysen:
Öppen spetsstrid då många om budet, tipset bygger dock på att 4 Artic Excellence är den som når tät och efter loppkoll känns spetsanalysen rätt. Stoet har tidigare visat sig vara kvick och blir svår att stå emot då Pekka Korpi dessutom låter påställd.

Loppanalysen:
Jag provar med en fräck tipsetta i form av 4 Artic Excellence och jag gör det av den enkla anledningen att stoet är min spetsfavorit i loppet och spets, framför allt på Örebro, är guld värd i jämna lopp och jag tycker dessutom det finns en del frågetecken för de mer betrodda i loppet. Artic Excellence har inte startat på ett tag inför det här loppet och det kan bli tunga ben till slut, rapporterna på henne från stallet är dock positiva och tränare Pekka Korpi låter påställd. Får Korpi bestämma tempot någorlunda framme i tät tycker jag det ska vara vettig chans att dom rinner undan till slut och hon känns på tok för lite streckad. Hon är inte så tokig i grunden den här.

3 Restless Legs, 5 Unique Julia och 6 I Saw Her ska räknas tidigt, den här trion är ett måste på lappen då loppet känns både öppet och lurigt bakom min fräcka tipsetta. Hans R Strömbergs duo saknar fortfarande den rätta styrkan, med rätt resa har dock bägge fart nog för att segerstrida och Strömberg tycker dom är jämngoda. Det håller jag med om och därför känns det fel att Unique Julia är betydligt mer streckad än Restless Legs. Favorit i loppet blir I Saw Her och det behöver inte vara helt fel, från stallet är man väldigt uppåt och ”lovar” seger. Jag tycker dock hon känns sårbar ikväll, dels handlar det om årsdebut och dessutom har hon tidigare inte visat sig kunna öppna speciellt snabbt från start och hon riskerar därför att hamna på vingel. Bara en av flera.

8 K.A.Olila och 10 Valuable Sensation är en duo som är tidiga, utgångsläget för bägge två gör att det måste stämma en del på vägen men stämmer det för dom duger dom gott. K.A.Olila vann i överlägsen stil senast och lär köras offensivt tämligen omgående då hon tål jobbet. Valuable Sensation har avslutat visslande i de senaste starterna och med någorlunda klaff på bitarna fäller hon många till slut.

Streck också för 1 I Am Unique, 9 Bascaphi In och 11 Right of Way, totalt behöverjag nio streck av tolv ekipage för att känna mig trygg.

V65-3:
Starkt lås!

RANKING: A: 6-10 B: 4-2-8-1-7 C: 3-5

Spetsanalysen:
Räkna med att Åke Lindblom tidigt placerar 6 Re Doc i tät.

Loppanalysen:
6 Re Doc är den bästa häst som Åke Lindblom någonsin tränat och det är givetvis stora ord, även om Åke Lindblom allt som oftast är optimistisk hör man att han håller Re Doc ruskigt högt och vi förstår honom. Re Doc visade i flertalet av sina starter under fjolåret hög kapacitet och det ska bli spännande att se honom den här säsongen. Idag handlar det om årsdebut och årsdebut är alltid årsdebut, rapporterna från stallet går dock i dur och då Lindblom har bra snurr på grejerna för dagen räknar jag med en stark insats direkt. Normalt tar Re Doc tidigt hand om ledning här och sedan når dom honom inte, det finns dock ett intressant motbud i loppet som jag tycker det känns rätt att dubbla med.

Jag väljer att dubbla med 10 Dollar Boko och jag tycker Kolgjinis travare känns spännande, det här handlar om en talang som man håller högt i stallet och till skillnad från Re Doc har han formen på topp vilket kan fälla avgörandet. Räkna med ett offensivt upplägg tämligen omgående från Mr Kolgjini, sedan får favoriten inte ha en dålig dag om han ska lyckas stå pall för fine Dollar Boko under slutrundan. Form slår klass?

V65-4:
Spets och slut.

RANKING: A: 1 B: 10-14-2-15-3-6-9-13 C: 7-4-8-12-11

Spetsanalysen:
Tipset bygger helt och hållet på att Claes Svensson försvarar innerspåret med 1 Peignoir

Loppanalysen:
1 Peignoir tycker jag känns väldigt spännande ikväll, redan när jag slog upp startlistan för en vecka sedan fastnade jag för Claes Svenssons sto och ju längre start vi har kommit ju mer växer min feeling. Det här handlar om en mycket fin travare som jag alltid haft ett gott öga till och jag tycker hon står perfekt inne i det här loppet. Hon är kvick i benen och efter loppkoll kan jag inte se henne missa ledningen, väl i den positionen vem ska slå henne då? Hon har fått lopp i kroppen efter vintervila och ska med den genomköraren i sig gå framåt till den här uppgiften, dessutom blir det barfota runt om samt helstängt huvudlag denna gång till skillnad från skor och öppet huvudlag i årsdebuten och jag räknar kallt med att Claes Svensson leder det här loppet från start till mål. Peignor har två av två i spets och jag tror hon bättrar på den statistiken ytterligare ikväll.

På tillägg har jag stor respekt för 10 Famous Dream och 14 Opportunity, Famous Dream glänste senast vid seger och Opportunity har lopp i kroppen efter uppehåll. Att plocka 20 meter på en ledande Peignoir tror jag dock inte att dom mäktar med.

V65-5:
Kör i spets Claes!

RANKING: A: 4 B: 6-9-12 C: 7-3-2-11-10-5

Spetsanalysen:
4 Moving On kan öppna snabbt och blir svår att ta en längd på, Claes Svensson låter sedan påställd värre och stoet bör testas i ledningen.

Loppanalysen:
4 Moving On tycker jag känns väldigt spännande den här gången och jag väljer att gå på henne på Dubbeltipset, som jag läser loppet ska hon tidigt placeras i ledningen och med tanke på hur hon sätt ut i årets starter blir hon från tät mycket svårslagen. De två starter som hon gjort i år har slutat med enkla segrar, visst har hon fått vettiga lopp av Claes Svensson men sättet hon avgjort på inger ändå respekt och hon bör dessutom hela tiden bli bättre och bättre. Den här gången ställs hon mot tuffare motstånd, det är dock årsdebut för en av de två värsta konkurrenterna samt tveksam form på en annan och det tror jag talar till Moving Ons fördel. Hon bör spetsa då hon är väldigt kvick från start, Claes Svensson låter sedan påställd värre och vill prova sitt sto i ledningen och med tanke på att hon har tre av tre i spets känns det helt rätt att gå på henne.

På V65-spelet har jag dock råd att gardera och då är givetvis 6 System Performance och 9 Metior Easy tidiga. System Performance har fått lopp i kroppen efter uppehåll och ska vara uppåt i form, der luktar dock tung resa för stoet men har hon tagit åt sig årsdebuten på rätt sätt är hon ändå given. Hon har gjort det den tunga vägen tidigare. Vid flertalet av starterna under fjolåret visade hon vilken hög kapacitet hon besitter. Metior Easy utvecklades fränt under fjolåret och blir spännande att följa den här säsongen, det är en häst man håller högt i stallet. Idag handlar det dock om årsdebut och även om hon lär avsluta vasst ska hon enligt stallet köras snällt och då kan det bli för långt fram. Stämmer det någorlunda för henne under vägen är hon ändå given.

Innan jag går vidare väljer jag också att strecka 12 Sophias Blush, även om utgångsläget i en årsdebut blev allt annat än optimal. Det låter dock bra på henne från stallet och skulle Claes Svensson och ”Tarzan” Melander köra alldeles för tufft mot varandra bjuder dom in bakspårshästarna och då räknar jag med att Stig H Johansonns travare är förberedd nog för att segerstrida direkt.

V65-6:
Fint lopp avslutar.

RANKING: A: 3-7 B: 9-2-1-5-6-4-8 C: 11-10-12

Spetsanalysen:
7 Noble Knight är väldigt kvick från start och tar hand om ledningen trots spår långt ut bakom startbilens vingar om han laddas, men den stora frågan är om han verkligen gör det? Jag har en känsla av att Örjan Kihlström inte trycker av honom för fullt redan ikväll och då ska det vara bra chans att hemmaproffset Åke Lindblom tidigt hittar tät med 2 A.Hannibal.

Loppanalysen:
7 Noble Knight är en häst jag gillar och även om motståndet är tufft ikväll ska det normalt vara vettig segerchans, jag håller den här hästen mycket högt och han visade flera gånger under fjolåret att han är något alldeles extra. Jag tycker dock att det känns rätt att gå emot honom den här gången, dels med tanke på utgångsläget och att jag inte tror att han laddas fullt ut men också för att intrycket på honom i årsdebuten senast lämnar en del övrigt att önska. Jag håller honom som bästa hästen i sällskapet men som favorit är spelvärdet med honom lågt, jag tyckte inte att han såg som bäst ut i årsdebuten senast och därav tror jag heller inte att han laddas max ikväll. Kan givetvis vinna, men måste då vara rejält förbättrad kontra senast.

Tipset i loppet väljer jag att ge till 3 Increased Workload som vann säkert via 1.14 sista 700 från ledningen senast och det här är en stark och tuff herre som tål de flesta upplägg. Oavsett position för honom ikväll är jag övertygad om att han blir svår att stå emot, det är en häst som inte fungerat fullt ut alla gånger men som stallet håller oerhört högt och han bör dessutom med årsdebuten i kroppen vara förbättrad till den här starten.

Duon 1 Rafael Blågul och 2 A.Hannibal får inte nonchaleras, Bergh ska kunna få ett perfekt lopp i rygg på ledande A.Hannibal härifrån om jag läser loppet rätt och med tanke på hur positiv Bergh låter kring hästen för dagen får han inte nonchaleras. A.Hannibal är min spetsfavorit i loppet och även om formen knappast är på topp ännu och motståndet är tufft måste han tas på fullaste allvar, kan mycket väl vara så enkelt att han leder från start till mål. Den här duon känns givna bakom de två mest betrodda i loppet, och tillsammans med 9 Claes Boko som trots dåliga rapporter från stallet senast vann enkelt känner jag mig trygg i V65-avslutningen. Claes Boko blir intressant att se i detta sammanhang, honom har vi inte fått se någon botten i ännu.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Vilken insats, Shaq Is Back!
Nästa nyhet
Vilken insats, Shaq Is Back!

Vilken insats, Shaq Is Back!

Har Daniel Redén en Elitloppshäst i stallet? I vilket fall bjöd hans Shaq Is Back på årets prestation hittills. Det när han plockade hem segern i The Onions lopp på toppfina 1.10,9.

The Onions lopp brukar fungera lite som en Elitloppsbarometer och efter onsdagskvällen börjar det närma sig högtryck allt mer.

Det var ett riktigt fint startfält som ställde upp på Solvalla i jakt på de 75 000 kronor som erbjöds i förstapris. Och loppet blev också till en riktigt spännande tillställning. Efter en massiv press från Friction stod Shaq Is Back för en ruskig insats, svarade ut allt och vann på landets hittills snabbaste tid i år.

– Vad fan håller jag på med?, tänkte jag ett tag…det gick kusligt fort och jag trodde nästan inte vi skulle komma i mål men han har tagit fram skallen i år – och den är enorm, kommenterade Daniel Redén i vinnarcirkeln efter segern.

Det blev ordentlig fart på loppet från början. Shaq Is Back svarade upp från innerspåret och höll ledningen. Stefan Melander hade inte medverkat i den initiala spetskörningen med favoritspelade Friction men styrde nu direkt på fram mot dödens där han landade efter 500 meter, vilka passerats på 09,5.

”Tarzan” var dock inte nöjd med positionen utvändigt om ledaren utan lade direkt en rejäl press på Shaq Is Back. Redén å sin sida vägrade att släppa; ledaren höll med knapp marginal upp spets då Friction fortsatte att mangla ursinnigt på sista bortre.

Första kilometern avverkades efter hypersnabba 08,7 och många var nog de som trodde att tätduon skulle kasta handduken snart.

Men Shaq Is Back plockade fram ett enastående löphuvud; den sexårige Credit Winner-sonen höll fortsatt stången när I Saw You vreds på i tredjespår med Amaru Boko kloss an i ryggen då 300 meter återstod.

I Saw You närmade sig upploppet ned men Shaq Is Back hade trots Frictions enorma press krafter kvar att hålla emot hela vägen hem i mål. Segertiden stannade vid strålande 1.10,9 och vinnaren, som nu tveklöst seglade upp som en kandidat till Elitloppet, tog sin tredje seger för året.

I Saw You således tvåa, det efter en vass insats och klockad till 1.11 blankt. Samma tid till trean Amaru Boko som avslutade riktigt piggt. 1.11 även på fint spurtande Traveling Man medan Friction höll berömvärt till femtepriset och noterade 11,2.

GILLA travnet.se på Facebook!

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Norge inför kupongavgift på nätspel
Nästa nyhet
Norge inför kupongavgift på nätspel

Norge inför kupongavgift på nätspel

Från och med nästa vecka införs en kupongavgift för de norrmän som spelar på trav via nätet.

Att spela på trav på nätet har hittills i Norge, så som i Sverige, inte inneburit några extra så kallade kupongavgifter. Men från och med nästa vecka tillkommer en sådan.

Det är norska Rikstoto som från den 22 april läggs en avgift på en krona per femtiolapp spelad. Maxavgiften uppgår till fem kronor. Avgiften gäller dock bara streckspel och lyntoto-spel (den norska motsvarigheten till Harry Boy).

– Nya tider kräver nya lösningar. En stadigt större andel av våra spel flyttas över på nätet och mobiler. För att säkra intäkterna till överskottsmottagarna måste vi följa med i den här utvecklingen. Det innebär bland annat att vi måste jämställa nätspel med traditionellt spel, även när det gäller avgifter, säger sälj- och marknadsdirektören Haakon Smerud till tgn.no.

Spel på banorna eller på vinnar-, plats- och duospel kommer även i fortsättningen att vara avgiftsfria.

Har jobbat som chefredaktör för Travnet sedan 2011 och brinner för travsporten!
daniel.olsson@travnet.se
Nästa nyhet
Franskt stjärnmöte i superloppet

Travtips

Örebro 1 maj: Vi tänker avsluta med stil!

Travtips
fredag 17.17, 30 april
Det har blivit dags för sista tipset på Travnet, trist då en epok går i graven men så är det. Det har varit en kul tid genom åren, då jag var med redan från 2005 vad gäller Travnet när jag flyttade till Stockholm för att börja på Dagens Spel. Sedan har d...
Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
onsdag 17.45, 28 april

Solvalla/Åby 28 april: Italien i fokus – men vi drar till Lexington!

Spelredaktör Mattias Ludvigsson
Travtips
tisdag 17.13, 27 april

Jägersro 27 april: Härmed sätter jag .

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
tisdag 11.38, 27 april

Lunch-draget Rättvik: Fortsatt hungrig efter vinnare

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 17.04, 26 april

Färjestad 26 april: Sista veckan med travnet

Spelredaktör Ulf Nilsson
Travtips
måndag 11.31, 26 april

Lunch-draget Visby: Bra rapporter från ön

Spelredaktör Ulf Nilsson

Krönikor

Krönika
Björn Hammarström
torsdag 09:23, 29 april 2021

Nu är det slut

ÖREBRO: Våren fortsätter att vara kall. Fint väder på dagarna men kallt i luften. Sista bloggen på Travnet Efter cirka 650 bloggar sen hösten 2008 så blir detta den sista. Några personer som jag träffat på har undrat om jag arbetar på Travnet. Så har aldri...
Spelredaktör Björn Hammarström

Våra krönikörer

Björn Hammarström
Daniel Olsson
Redaktionen Travnet
Ulf Nilsson